Rece mi mehanicar s tri razreda srednje ...
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
soferina
#30952 Re: Pitamo Mehanicare ?
Javio se priuceni forumsku majstor, valjda si se pronasao , a fino sam napisao , opcenito govoreci...bitanga_sa_otesa wrote: ↑22/11/2020 09:56 od takvih musterija kao ti soferino se ne zivi ,takvi se s noge na nogu izbace iz radnje ..
- sparky
#30953 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko razreda škole treba imati mehaničar ili ti koristiš usluge samo fakultetski obrazovanih mehaničara?soferina wrote: Rece mi mehanicar s tri razreda srednje ...
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#30954 Re: Pitamo Mehanicare ?
kako se glupira lik nevjerovatno 
napisao bi ti sta sve covjek zna ali necu jer ko si t,a i forum je...
napisao bi ti sta sve covjek zna ali necu jer ko si t,a i forum je...
Last edited by Evolution_IV on 22/11/2020 10:41, edited 2 times in total.
- vjeshalica
#30955 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja nikad nisam otisla majstoru napamet
Uvijek uzmem u obzir da ja nisam jedina koja tu dolazi i da neko ima prije mene i da se moze zadrzati duze
Ako sam se najavila da dodjem u 10, i pod pretpostavkom da ce trajati sat vremena neki posao, ja nisam poslije toga striktno planirala da u 11,10 budem na drugoj lokaciji sa drugom obavezom, jednostavno sam bolikurac ako mi je uzeo da radi auto, svalim se u fotelju i zabavljam se, hocu da mi rega sve zavrsi jer sam planirala vrijeme da sve bude kako treba,ako i ostanem duze onda ne jebem ljudima mozak, doduse ja svom majstoru idem godinama i mozda je stvar navike
Osim sto se ja neplanirano mogu zadrzati duze, moze neko mozda i prije mene 10tak 15 minuta...jednostavno ako sam planirala taj dan koji imam slobodan, odem i kad zavrsim zavrsila sam...nisam na osnovu pretpostavki planirala svoje vrijeme....tak mi je glupo da se putem foruma vrsi prepucavanje, lik se ne sakriva i mogli ste to sve zavrsiti privatnim porukama ili licno bez ikakve drame
Uvijek uzmem u obzir da ja nisam jedina koja tu dolazi i da neko ima prije mene i da se moze zadrzati duze
Ako sam se najavila da dodjem u 10, i pod pretpostavkom da ce trajati sat vremena neki posao, ja nisam poslije toga striktno planirala da u 11,10 budem na drugoj lokaciji sa drugom obavezom, jednostavno sam bolikurac ako mi je uzeo da radi auto, svalim se u fotelju i zabavljam se, hocu da mi rega sve zavrsi jer sam planirala vrijeme da sve bude kako treba,ako i ostanem duze onda ne jebem ljudima mozak, doduse ja svom majstoru idem godinama i mozda je stvar navike
Osim sto se ja neplanirano mogu zadrzati duze, moze neko mozda i prije mene 10tak 15 minuta...jednostavno ako sam planirala taj dan koji imam slobodan, odem i kad zavrsim zavrsila sam...nisam na osnovu pretpostavki planirala svoje vrijeme....tak mi je glupo da se putem foruma vrsi prepucavanje, lik se ne sakriva i mogli ste to sve zavrsiti privatnim porukama ili licno bez ikakve drame
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#30956 Re: Pitamo Mehanicare ?
nisam se ja pronasao,cyber misljenja takvih me ne doticu ,vec sam se susreo mnogo puta u zivotu s raznim debilima,pa me iskustvo naucilo da nemam posla s takvima,nekad je bolje lezat kuci ,bolje nego da mi takvi jasu po glavi .
nego vidim da znas sve o meni ,kao i mnogi mangupi ovdje skriveni iza nickova. ,ja imam samo 4 razreda osnovne,jer u mom selu nije bilo velike mature jbga... seljak,staces
Last edited by bitanga_sa_otesa on 22/11/2020 10:51, edited 1 time in total.
- iceman ze
#30957 Re: Pitamo Mehanicare ?
Trola vas lik, pa valjda mi od 2004 znamo Ko je Ko? ovĐe 
Meni su vise ovdje ti forumski pomogli kad je trebalo, kad me je drug i majstor sa stazom 25 g, koji se i u Ćeškoj za oktavije skolov'o, 40 dana razvlaĆio, nije mi htio rec' da je rikn'o motor
Meni su vise ovdje ti forumski pomogli kad je trebalo, kad me je drug i majstor sa stazom 25 g, koji se i u Ćeškoj za oktavije skolov'o, 40 dana razvlaĆio, nije mi htio rec' da je rikn'o motor
Last edited by iceman ze on 22/11/2020 10:52, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#30958 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma znam da trola ,to je neko s duplim ili troduplim nickom 
-
530i
#30959 Re: Pitamo Mehanicare ?
Šta znam, ja bih pitao ako je već neko kašnjenje, kada će biti gotovo pa došao tada, a i sigurno ne bih istresao lišće u nečijem dvorištu. Lišće i ostalo očistiš u svojoj avliji, ispred zgrade, na praonici, i baci se naravno u smeće...Aldina ne poznajem, niti sam kad išao kod njega, pa da ga nešto branim...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#30960 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam uvijek spreman na cekanje ako nisam narucen. 
Kad sam narucen, opet sam spreman na cekanje,
ali onda se vrtim oko njih, dosadjujem im, zapitkujem,...dok me ne opomenu... 
Kad sam narucen, opet sam spreman na cekanje,
- topcam
- Vozim: uzbrdo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30962 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zbunjen sam. Kako lisce opalo ima veze sa cekanjem ispred radnje? Jeste li cekali aldina a on se nije pojavio ili ste dosli a on nije zavrsio auto prije vas?
- iceman ze
#30963 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zato i slusam Kresu Kralja, on to dobro pojasni kakvi su ljudi
a i priblizio mi je svoju profesiju 
Pripazio naravno, mislio ostace mu za dijelova za budzasto, onako jaranski, pa da valja dalje....
Pripazio naravno, mislio ostace mu za dijelova za budzasto, onako jaranski, pa da valja dalje....
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#30964 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bilo hladno, nisu se sjetili sjesti u auto ili do marsala na caj,smrzli se i @Al´din se nije sjetio dati im metlu i lopaticu da pometu_BataZiv_0809 wrote: ↑22/11/2020 11:01 Zbunjen sam. Kako lisce opalo ima veze sa cekanjem ispred radnje? Jeste li cekali aldina a on se nije pojavio ili ste dosli a on nije zavrsio auto prije vas?
lisce.
- bitanga_sa_otesa
-
Al'din
#30966 Re: Pitamo Mehanicare ?
4 godine srednje su u pitanju + 2 americka ASE certifikata (Master automobile technician i EVT-Emergency Vehicle Technician)soferina wrote: ↑22/11/2020 10:33Rece mi mehanicar s tri razreda srednje ...
-
Al'din
#30967 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne doticu mene ova raspravljanjavjeshalica wrote: ↑22/11/2020 10:41 Ja nikad nisam otisla majstoru napamet
-
Al'din
#30968 Re: Pitamo Mehanicare ?
topcam wrote: ↑22/11/2020 11:14Bilo hladno, nisu se sjetili sjesti u auto ili do marsala na caj,smrzli se i @Al´din se nije sjetio dati im metlu i lopaticu da pometu_BataZiv_0809 wrote: ↑22/11/2020 11:01 Zbunjen sam. Kako lisce opalo ima veze sa cekanjem ispred radnje? Jeste li cekali aldina a on se nije pojavio ili ste dosli a on nije zavrsio auto prije vas?
lisce.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30969 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da, ni ja ne planiram poslije mehanicara nista jer uvijek nesto moze iskrsnuti.
S tim da ako nesto njemu iskrsne, ja odoh kuci/u kafanu, ne pada mi napamet da cupkam po garazama.
S tim da ako nesto njemu iskrsne, ja odoh kuci/u kafanu, ne pada mi napamet da cupkam po garazama.
- iceman ze
#30970 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod Aldina u 10 h ostavio auto, otisao pjeske do zubara u 11 h, poslije svratio na caj, onda prosetao do robota, namirio se, nakon cega zovu da su prednji amortizeri promjenjeni. Bila je jutarnja guzva klasika, ali ni prilikom predaje niti prijema auta nije uticalo na mene, najavljen, kvaliteta usluge, ugradjeni dijelovi, sve ok. 
Znam da je neke strah mozda ostaviti auto, to je razumljivo, ali tako je kako je, nisam jednom u autopraonici ruku zavrt'o da mi vrate nesto "prisvojeno" iz auta
Znam da je neke strah mozda ostaviti auto, to je razumljivo, ali tako je kako je, nisam jednom u autopraonici ruku zavrt'o da mi vrate nesto "prisvojeno" iz auta
- Snake Eyes
#30971 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mene nije strah ostavljati automobil jer se bojim da će mi nešto otuđiti, znam tačno šta imam, ako šta nedostaje ide zavrtanje ruke
nego, mnogo gora stvar je što se dešava da usljed korištenja nenamjenskog ili pohabanog alata, loše tehnike ili pretjerane upotrebe čekića dođe do sekundarnog oštećenja drugog ispravnog dijela a koje majstor privali vlasniku auta, kaže evo i ovo je otišlo.
Majstori imaju neke zajedničke moralne probleme i svi se tiču karaktera, recimo, jedan majstor bijele tehnike je određivao cijenu popravke veš mašine po vrijednosti keramike i galanterije u kupatilu
. To isto rade i mehaničari a ne može se opisati koliko je to truhlo i nekorektno.
Često problemi budu izazvani pohlepom majstora da ne izgubi posao ili mušteriju pa obećava kraće rokove servisiranja i sl. ili ti ga govori ono što kupac želi da čuje. Nekompetentnost da riješi neki problem mogu da oprostim, karakterne nedostatke ne mogu.
Majstori imaju neke zajedničke moralne probleme i svi se tiču karaktera, recimo, jedan majstor bijele tehnike je određivao cijenu popravke veš mašine po vrijednosti keramike i galanterije u kupatilu
Često problemi budu izazvani pohlepom majstora da ne izgubi posao ili mušteriju pa obećava kraće rokove servisiranja i sl. ili ti ga govori ono što kupac želi da čuje. Nekompetentnost da riješi neki problem mogu da oprostim, karakterne nedostatke ne mogu.
- nivla
#30972 Re: Pitamo Mehanicare ?
da im je aldin dao lopaticu i metlu, zagrijali bi se i ne bi ni skontali da je proslo 45 min a oni dosli na red
kod mehanicara se ne ide kao na termin fudbala, kad moras tamo, onda i planiraj +2h, nikad ne znas ni sa tvojim autom sta moze biti, npr kod zamjene ulja neki kreten na prethodnom servisu krkanski zavrnuo cep na karteru i onda nastala komplikacija
kod mehanicara se ne ide kao na termin fudbala, kad moras tamo, onda i planiraj +2h, nikad ne znas ni sa tvojim autom sta moze biti, npr kod zamjene ulja neki kreten na prethodnom servisu krkanski zavrnuo cep na karteru i onda nastala komplikacija
- Snake Eyes
#30973 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ovo za lišće je nevjerovatno, slične stvari su mi se dešavale u poslu, rješavao sam to na način, šta god da radim, bez riječi prekinem posao, uzmem lopaticu, očistim na oči kupca, prospem i vratim se svom poslu.
Vjerujte mi, ubitačna metoda, bez riječi ga ubiješ u pojam.
-
SSemir
#30974 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav,
Imam problem sa autom. Ford 1.25 motor. Auto mi u voznji pocne gubiti gas, polako pocne usporavati i opadati obrtaji, kad pritisnem gas do kraja ponovo pocne bez problema vuci. To se desava u odredjenom momentu zagrijavanja auta, kad je skroz hladan nema taj problem, ali posle nekih par kilometara pocne se to desavati, i onda kad se dobro zagrije auto, vise nema problema.
Kad je u toj fazi da gubi snagu, u leru kad stoji pocnu obrtaju opadati pomalo, kao auto da se gusi, i onda sam od sebe sam procepi i ok radi.
Nisam siguran, ali sumnjam da utice nekad na pojavi toga i voznja niz brdo.
Ne zavisi od kolicine goriva, pun rezervoar, puno. Isto se ponasa.
Ne desava se ovo stalno, nekad po nekoliko dana nikako.
Po baksuzluku kad god sam se nakanio otici majstoru, to se nijednom nije pojavilo, sasvim normalno radilo. Dijagnostika isto ne pokazuje gresku.
Imam problem sa autom. Ford 1.25 motor. Auto mi u voznji pocne gubiti gas, polako pocne usporavati i opadati obrtaji, kad pritisnem gas do kraja ponovo pocne bez problema vuci. To se desava u odredjenom momentu zagrijavanja auta, kad je skroz hladan nema taj problem, ali posle nekih par kilometara pocne se to desavati, i onda kad se dobro zagrije auto, vise nema problema.
Kad je u toj fazi da gubi snagu, u leru kad stoji pocnu obrtaju opadati pomalo, kao auto da se gusi, i onda sam od sebe sam procepi i ok radi.
Nisam siguran, ali sumnjam da utice nekad na pojavi toga i voznja niz brdo.
Ne zavisi od kolicine goriva, pun rezervoar, puno. Isto se ponasa.
Ne desava se ovo stalno, nekad po nekoliko dana nikako.
Po baksuzluku kad god sam se nakanio otici majstoru, to se nijednom nije pojavilo, sasvim normalno radilo. Dijagnostika isto ne pokazuje gresku.
-
Al'din
#30975 Re: Pitamo Mehanicare ?
Isto sam uradioSnake Eyes wrote: ↑22/11/2020 13:45 Ovo za lišće je nevjerovatno, slične stvari su mi se dešavale u poslu, rješavao sam to na način, šta god da radim, bez riječi prekinem posao, uzmem lopaticu, očistim na oči kupca, prospem i vratim se svom poslu.Vjerujte mi, ubitačna metoda, bez riječi ga ubiješ u pojam.
Sto se mene tice, rasprava se zavrsava.