Mogy87 wrote: ↑20/11/2020 09:20
spinel_ wrote: ↑20/11/2020 09:10
Mozda bih drugacije razmisljao prije 50 god, ali danas ne.
Pa evo ja vas pitam, zasto se na djeci mora raditi experimentisanje s ovim kad znamo da na njih nikakve posljedice ne ostavlja kao uostalom i bilo koja druga vrsta gripe/prehlade.
Jel mozda da ne bi zarazili starije? Ne vidim drugi razlog osim toga, jer ce dijete ovo prelezati i prebolovati kao i bilo koju prehladu. A posljedice koje moze napraviti mafija od neprovjerene vakcine su dugorocne i nepopravljive kao sto se i x puta do sada dokazalo.
Koje su to posljedice vakcina? I molim te potvrdjene, ne "dijete mi se pretvorilo u Hulka" od vakcine. Ili vjerujes da pedijatri koji po zakonu imaju obavezu prijaviti nuspojavu lazu? Svi pedijatri na svijetu?
Zamisli, djeci trebaju stariji. Nane, dede. Djeca upravo radi toga sto nemaju simptome su idealni supersiritelji.
Takodjer, posljedice koje virus ostavlja jos uvijek nisu poznate. Dokazana su ostecenja srca, pluca, jetre i mozga kod odraslih osoba koji su bili asimptomatski slucajevi.
Ja sam neko ko je doživio sa oboje djece "posljedice vakcine" mislim da imam pravo da kažem koju.
Danas su na prvi pogled OK i nadamo se da nije ostalo nekakvih dugoročnih posljedica.
Ta priča da pedijatri po zakonu imaju obavezu prijaviti nuspojavu je OK, pod pretpostavkom da se to zaista i dešava. A da li se to zaista i dešava? Ti to ne znaš, isto kao što ne znam ni ja. Ja ne znam da li su prijavili nuspojave kod moje djece. Ili su u bolnici bili zbog samo zbog toga što im je uradila vakcina, ali bez spominjanja vakcine. Ja to ne znam, isto kao i ti. Bilo je davno i želim da to zaboravim, ali od tada ne vakcinišemo (revakcinišemo djecu), niti namjeravamo. Barem ne u ovakvom sistemu koji je u BiH. Kome da vjerujem da je vakcina ispravna, da je prošla sve potrebne provjere, da je čuvana na odgovarajući nači i sve ostalo što može poći po zlu u državi ogrezloj u korupciju, nepotizam, kriminal i lopovluk.
Što se tiče COVID-19.
Kao prvo, rečeno je i ponovljeno, barem u UK, a vjerujem i u većini zapadnih zemalja, da vakcina neće biti obavezna. Na stranu to, rečeno je da neće biti cijepljenja za populaciju mlađu od 18 godina, pretpostavljam zato što nema potrebe za tim.
Iskreno, ne znam kako se vrše ispitivanja utjecaja vakcina na mlađu populaciju.
Pretpostavljam da se vrše direktno na djeci, ali mi nije jasno čija su to djeca na kojima testiraju vakcine (bilo koje) i koji to roditelj daje pristanak?
Fakat, evo ima vas koji ste puno više informisani od mene pa ako može pojašnjenje...kako teče testiranje vakcine (ili lijekova) na maloljetnicima, koja je procedura?
Prvo što mi pada na pamet je da se ode u neku afričku zabit i za 100 dolara kupiš čitavo selo djece i radiš šta hoćeš, ali ne želim da vjerujem da je tako. Isto tako, ne želim da vjerujem da se u javnosti javi 10000 Nijemaca i da dobrovoljni pristanak da se vakcina testira na njihovoj djeci.