Corona cjepivo/vakcina - News

Moderator: O'zone

Locked
Mogy87

#701 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

spinel_ wrote: 20/11/2020 09:56
Mogy87 wrote: 20/11/2020 09:51

Apsolutno netacno, kod nas se kao uzrok smrti navodi COVID iskljucivo ako ima jasnu klinicku sliku koja ukljucuje promjene na plucima.
Znaci hoces da kazes da apsolutno ZDRAVI ljudi bez hronicnih bolesti umiru u velikom procentu?
I znaci bitna su samo pluca? Nije bitno prije toga ostecenje jetre, promjene na mozgu i sl.
Ti ljudi nisu zbog toga umrli, zapravo zivili bi oni jos do 90-te godine ali im je korona kao glavni uzrok ubrzala smrt :-) :-)
Da. Umiru potpuno zdravi ljudi. Koji su u mnogo boljoj formi nego prosjek. Neke sam poznavala licno.

Bitna su samo pluca jer se uzima najstrozija moguca opcija pri odredjivanju uzroka smrti.
Tako da to “umro od mozdanog, a upisali ga pod koronu” ne pije vode
AmirBaa

#702 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by AmirBaa »

Apsolutno netacno, kod nas se kao uzrok smrti navodi COVID iskljucivo ako ima jasnu klinicku sliku koja ukljucuje promjene na plucima.
https://www.6yka.com/novosti/sin-premin ... ko-se-vodi

Ima jos puno ovakvih primjera koji su u javnost dosli.
Naslovnica

#703 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 20/11/2020 09:20
spinel_ wrote: 20/11/2020 09:10 Mozda bih drugacije razmisljao prije 50 god, ali danas ne.
Pa evo ja vas pitam, zasto se na djeci mora raditi experimentisanje s ovim kad znamo da na njih nikakve posljedice ne ostavlja kao uostalom i bilo koja druga vrsta gripe/prehlade.
Jel mozda da ne bi zarazili starije? Ne vidim drugi razlog osim toga, jer ce dijete ovo prelezati i prebolovati kao i bilo koju prehladu. A posljedice koje moze napraviti mafija od neprovjerene vakcine su dugorocne i nepopravljive kao sto se i x puta do sada dokazalo.
Koje su to posljedice vakcina? I molim te potvrdjene, ne "dijete mi se pretvorilo u Hulka" od vakcine. Ili vjerujes da pedijatri koji po zakonu imaju obavezu prijaviti nuspojavu lazu? Svi pedijatri na svijetu?

Zamisli, djeci trebaju stariji. Nane, dede. Djeca upravo radi toga sto nemaju simptome su idealni supersiritelji.

Takodjer, posljedice koje virus ostavlja jos uvijek nisu poznate. Dokazana su ostecenja srca, pluca, jetre i mozga kod odraslih osoba koji su bili asimptomatski slucajevi.
Ja sam neko ko je doživio sa oboje djece "posljedice vakcine" mislim da imam pravo da kažem koju.
Danas su na prvi pogled OK i nadamo se da nije ostalo nekakvih dugoročnih posljedica. :thumbup:
Ta priča da pedijatri po zakonu imaju obavezu prijaviti nuspojavu je OK, pod pretpostavkom da se to zaista i dešava. A da li se to zaista i dešava? Ti to ne znaš, isto kao što ne znam ni ja. Ja ne znam da li su prijavili nuspojave kod moje djece. Ili su u bolnici bili zbog samo zbog toga što im je uradila vakcina, ali bez spominjanja vakcine. Ja to ne znam, isto kao i ti. Bilo je davno i želim da to zaboravim, ali od tada ne vakcinišemo (revakcinišemo djecu), niti namjeravamo. Barem ne u ovakvom sistemu koji je u BiH. Kome da vjerujem da je vakcina ispravna, da je prošla sve potrebne provjere, da je čuvana na odgovarajući nači i sve ostalo što može poći po zlu u državi ogrezloj u korupciju, nepotizam, kriminal i lopovluk.
Što se tiče COVID-19.
Kao prvo, rečeno je i ponovljeno, barem u UK, a vjerujem i u većini zapadnih zemalja, da vakcina neće biti obavezna. Na stranu to, rečeno je da neće biti cijepljenja za populaciju mlađu od 18 godina, pretpostavljam zato što nema potrebe za tim.
Iskreno, ne znam kako se vrše ispitivanja utjecaja vakcina na mlađu populaciju.
Pretpostavljam da se vrše direktno na djeci, ali mi nije jasno čija su to djeca na kojima testiraju vakcine (bilo koje) i koji to roditelj daje pristanak?
Fakat, evo ima vas koji ste puno više informisani od mene pa ako može pojašnjenje...kako teče testiranje vakcine (ili lijekova) na maloljetnicima, koja je procedura?
Prvo što mi pada na pamet je da se ode u neku afričku zabit i za 100 dolara kupiš čitavo selo djece i radiš šta hoćeš, ali ne želim da vjerujem da je tako. Isto tako, ne želim da vjerujem da se u javnosti javi 10000 Nijemaca i da dobrovoljni pristanak da se vakcina testira na njihovoj djeci.
adsubzero

#704 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 20/11/2020 09:32 Uopšte nemam takav dojam da se ljekari slamaju od posla. Mislim da mnogi ljekari manje rade nego inače
Znam sta se desava sa doktorske strane, naravno nije u svakom domu zdravlja isto ali je tako kako sam rekao, ogromna kolicina posla (I uglavnom mladje doktore guraju). Dojam onoga ko ne poznaje situaciju nego posmatra sa strane nije bitan.
spinel_

#705 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spinel_ »

Mogy87 wrote: 20/11/2020 10:00
Da. Umiru potpuno zdravi ljudi. Koji su u mnogo boljoj formi nego prosjek. Neke sam poznavala licno.

Bitna su samo pluca jer se uzima najstrozija moguca opcija pri odredjivanju uzroka smrti.
Dobro, umiru zdravi ali pitam te u kojoj mjeri. Jel to u 80/100 slucajeva ili procenat je ispod 1% ako i toliko.
Jel mislis da nema komplikacija s upalom pluca i smrtnosti a u koju nije usao covid?
I mozemo se mi sve vrtiti u krug s istom pricom i ti ces svoje a ja svoje. A prije svega da kazem da nisam od onih koji ne vjeruje da ne postoji virus. DA, virus postoji ali se u istom pretjeruje kao da su u najmanju ruku u pitanju variole vera :-)
I ne zelim vise zaista da ulazim u diskusiju ako smatras da kad Covid udje da je opasniji i smrtonosniji od mozdanog, srcanog i raznih jetrenih komplikacija :-)
Mogy87

#706 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

@Naslovnica ti i ja smo pricali ranije na ovu temu. Nuspojave vakcina naravno da postoje. Mnoge od njih su opisane u samoj uputi koja se lako moze pronaci na internetu. Da li je pedijatar tvog djeteta ociglednu nuspojavu prijavio zaista ne bih spekulisala, kao ni ti. Bitno je da ti kao gradjanin (ili bilo ko drugi) takodjer imas pravo (ja bi rekla i obavezu) prijaviti nuspojavu. Jer tako se vrsi pritisak na proizvodjaca da unaprijedi svoj proizvod. Bilo ko je dozivio nesto slicno treba prijaviti.

Sto se tice drugog dijela: da, istrazivanje se radi na dobrovoljnoj osnovi u USA. Za sada za COVID vakcinu radi samo Pfizer. Nikakva africka djeca. Ljudi vjeruju u nauku. Evo konkretno primjer ove zene koja je sa 7 godina dobila eksperimentalnu vakcinu za djeciju paralizu i sad njeno dijete ucestvuje u klinickim ispitivanjima vakcine za COVID.

Of course, one significant challenge is that parents must volunteer their kids to receive an experimental treatment. Some parents who have enrolled their children in Pfizer’s study say they have faced trolling online from people questioning their judgment.

To se vec i desilo. Prvo starija djeca, pa se onda dobna granica pomijera.

For that reason, he and other doctors are advocating for robust testing in the 12-17 age group, pausing to see how that goes, and, if the results are good, continuing to test in younger cohorts. “We are looking to test in older kids and then age de-escalate, even down to as young as six months,” he says.

Evo primjera:

https://time.com/5905272/covid-19-vaccine-trials-kids/

Edit: razlog zasto se preporucuje samo odredjenim dobnim grupama je cinjenica da vakcina nece biti dovoljno u prvom periodu. Naravno da je prioritet vakcinisati ugrozene kategorije. Kad se oni vakcinisu vakcine ce biti dostupne i ostalim dobnim grupama ukoliko zele, naravno.
Naslovnica

#707 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 20/11/2020 10:19 @Naslovnica ti i ja smo pricali ranije na ovu temu. Nuspojave vakcina naravno da postoje. Mnoge od njih su opisane u samoj uputi koja se lako moze pronaci na internetu. Da li je pedijatar tvog djeteta ociglednu nuspojavu prijavio zaista ne bih spekulisala, kao ni ti. Bitno je da ti kao gradjanin (ili bilo ko drugi) takodjer imas pravo (ja bi rekla i obavezu) prijaviti nuspojavu. Jer tako se vrsi pritisak na proizvodjaca da unaprijedi svoj proizvod. Bilo ko je dozivio nesto slicno treba prijaviti.

Sto se tice drugog dijela: da, istrazivanje se radi na dobrovoljnoj osnovi u USA. Za sada za COVID vakcinu radi samo Pfizer. Nikakva africka djeca. Ljudi vjeruju u nauku. Evo konkretno primjer ove zene koja je sa 7 godina dobila eksperimentalnu vakcinu za djeciju paralizu i sad njeno dijete ucestvuje u klinickim ispitivanjima vakcine za COVID.

Of course, one significant challenge is that parents must volunteer their kids to receive an experimental treatment. Some parents who have enrolled their children in Pfizer’s study say they have faced trolling online from people questioning their judgment.

To se vec i desilo. Prvo starija djeca, pa se onda dobna granica pomijera.

For that reason, he and other doctors are advocating for robust testing in the 12-17 age group, pausing to see how that goes, and, if the results are good, continuing to test in younger cohorts. “We are looking to test in older kids and then age de-escalate, even down to as young as six months,” he says.

Evo primjera:

https://time.com/5905272/covid-19-vaccine-trials-kids/
Hajde, fino.
Ti što "vjeruju u nauku" stavljaju zdravlje i život svog djeteta na kocku učestvujući u eksperimentalnim istraživanjima i to meni nikako nije jasno.
Uredu da ako je dijete bolesno, nema izlaza, traži se eksperimentalni lijek, nema druge nade, to razumijem.
Ali dobrovoljno davati svoje zdravo dijete da se na njemu vrše eksperimentalna istraživanja (i to pravdati time da ljudi vjeruju u nauku), za mene nije normalno, niti roditeljski.
Pretpostavljam da i ti ne bi imala nikakvih problema da daš svoje dijete da učestvuje u tim istraživanjima, pošto vjeruješ u nauku?
Ja ne kažem da ne vjerujem u nauku, daleko od toga, ali nemoj pokušavati da me ubijediš da nauka ne griješi, da testna istraživanja ne mogu poći po zlu, da se uvijek može desiti nešto neočekivano, jer se to dešavalo i dešava se.
Ja nisam spreman da moju djecu pretvaram u zamorce, a oni koji jesu za mene nisu normalni.
Mogy87

#708 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

@Naslovnica Tu vakcinu je primilo vec 44 hiljade odraslih ljudi. Svih dobnih grupa. Ne mislim da je bioloski velika razlika izmedju nekog ko ima 21 i 17 godina. A ova djevojka ima 17. Nije ona s ulice dosla i rekla “zelim se vakcinisati” vec je njoj to preporucio ljekar kojem ocigledno vjeruje, a koji ima uvid u podatke. Pise da je dobila 11 stranica dokumentacije kako bi bila svjesna u sta se upusta.

They sent us a whole 11-page document of all the ifs and whys and hows and whats,” says Evans. “They told us [the side effects] that people got in the Phase 1 trials. And it was like a little bit of achy body. A low-grade fever. Little things like that. Nothing drastic or dire.”

Ne bih iz vedra neba eksperimentalno vakcinisala dijete od par godina. Ovdje pricamo o 17 vs 21 godina sto bioloski nije drasticna razlika.
biglebovski

#709 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by biglebovski »

Zdravstveni radnici, radnici u farmaciji, budžetski zaposlenici bez kojih ne možemo, Biserka, Biserkin sine, Trio F, nabavljajte vakcine, za njih i njihovu djecu. Spašavajte državu, raspadamo se, niko mi u radnju nije ušao od jutros, vakcine pod hitno, kineske, turske, pfizerove, faucijeve, sibirske, bilo kakve, do Nove godine, pleeeeeease.......

Image
laik1981

#710 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by laik1981 »

Znaci hoces da kazes da apsolutno ZDRAVI ljudi bez hronicnih bolesti umiru u velikom procentu?
I znaci bitna su samo pluca? Nije bitno prije toga ostecenje jetre, promjene na mozgu i sl.
Ti ljudi nisu zbog toga umrli, zapravo zivili bi oni jos do 90-te godine ali im je korona kao glavni uzrok ubrzala smrt :-) :-)

Ovo nije tacno. U smrtne slucajeve idu svi oni koji su umrli, a da su pozitivno testirani i da su se nalazili u aktivnim slucajevima. Epidemioloska formula kojom se racuna broj aktivnih slucajeva je jasna. Aktivni slucajevi=pozitivni-oporavljeni-umrli.. Cak se i u izvjestajima striktno navodi broj umrlih kod kojih je prethodno utvrdjeno prisustvo virusa, a ne broj umrlih od posljedica virusa. Umrle od posljedica virusa navode u specificnim slucajevima kada govore o nekom odredjenom slucaju. I onaj nesretni covjek koji je sebi neki dan oduzeo zivot je ubrojan u covid smrtne slucajeve. Kada su objavljeni smrtni slucajevi u pitanju imamo statisticki podatak koji je dio epidemioloske formule i gdje se striktno ne govori o konkretnim uzrocima.. Mozes pogledati i intervju pulmologa koji je od prvog dana na prvoj liniji borbe protiv covida, gdje covjek i sam kaze da ne znamo koliko je ljudi umrlo od covida..
https://www.youtube.com/watch?v=2f1N_uRX6vk

Bila je i informacija da se zbog procedura prilikom sahrana i dzenaza vrsi i posthumno testiranje, mada znam da se to ne radi kod svih smrtnih slucajeva, vec samo kod onih kod kojih se sumnjalo na koronu..
Mogy87

#711 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 20/11/2020 11:03

Ovo nije tacno. U smrtne slucajeve idu svi oni koji su umrli, a da su pozitivno testirani i da su se nalazili u aktivnim slucajevima. Epidemioloska formula kojom se racuna broj aktivnih slucajeva je jasna. Aktivni slucajevi=pozitivni-oporavljeni-umrli.. Cak se i u izvjestajima striktno navodi broj umrlih kod kojih je prethodno utvrdjeno prisustvo virusa, a ne broj umrlih od posljedica virusa. Umrle od posljedica virusa navode u specificnim slucajevima kada govore o nekom odredjenom slucaju. I onaj nesretni covjek koji je sebi neki dan oduzeo zivot je ubrojan u covid smrtne slucajeve. Kada su objavljeni smrtni slucajevi u pitanju imamo statisticki podatak koji je dio epidemioloske formule i gdje se striktno ne govori o konkretnim uzrocima.. Mozes pogledati i intervju pulmologa koji je od prvog dana na prvoj liniji borbe protiv covida, gdje covjek i sam kaze da ne znamo koliko je ljudi umrlo od covida..

Bila je i informacija da se zbog procedura prilikom sahrana i dzenaza vrsi i posthumno testiranje, mada znam da se to ne radi kod svih smrtnih slucajeva, vec samo kod onih kod kojih se sumnjalo na koronu..
Pisao je covjek koji je ukljucen u proces. Znam da si vidio taj post. Jasno opisao kakva klinicka slika mora biti da bi se neko ubrojao kao smrt od covida. Imas na temi Novi corona virus...
Iako dr. Hosic sigurno pridonosi borbi s virusom u znacajnoj mjeri cisto sumnjam da ima bolji uvid od ljudi koji potpisuju smrtne listove.
laik1981

#712 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 20/11/2020 11:08

Pisao je covjek koji je ukljucen u proces. Znam da si vidio taj post. Jasno opisao kakva klinicka slika mora biti da bi se neko ubrojao kao smrt od covida. Imas na temi Novi corona virus...
Iako dr. Hosic sigurno pridonosi borbi s virusom u znacajnoj mjeri cisto sumnjam da ima bolji uvid od ljudi koji potpisuju smrtne listove.
"Pisao da je ukljucen u proces". :-) Pisali su mnogi svasta. Cak mi se cini da je i izbrisao taj post. Dr. Hosic je covjek sa imenom i prezimenom, sa reputacijom i znanjem, covjek koji je od pocetka na pravoj prvoj liniji. I svasta je nesto rekao iz prve ruke.. Opet ti kazem da je epidemioloska formula jasna. Zbog te formule nemamo dovoljno podataka da bi imali kvalitetne argumente kada je ova tema u pitanju..

Odosmo i ovdje u off. Sve cemo teme razvaliti :D ..
Mogy87

#713 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 20/11/2020 11:18
Mogy87 wrote: 20/11/2020 11:08

"Pisao da je ukljucen u proces". :-) Pisali su mnogi svasta. Cak mi se cini da je i izbrisao taj post. Dr. Hosic je covjek sa imenom i prezimenom, sa reputacijom i znanjem, covjek koji je od pocetka na pravoj prvoj liniji. I svasta je nesto rekao iz prve ruke.. Opet ti kazem da je epidemioloska formula jasna. Zbog te formule nemamo dovoljno podataka da bi imali kvalitetne argumente kada je ova tema u pitanju..

Odosmo i ovdje u off. Sve cemo teme razvaliti :D ..
Najgori smo od sve djece :D
Nadji taj post i procijeni da li je ta osoba strucnjak ili laik.
Ja ti kazem, ne osporavam angazman i strucnost dr. Hosica, ali nam pacijenti bas ne umiru po DZ. Barem se nadam da jos dotle nije doslo. :wink:
Naslovnica

#714 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 20/11/2020 10:36 @Naslovnica Tu vakcinu je primilo vec 44 hiljade odraslih ljudi. Svih dobnih grupa. Ne mislim da je bioloski velika razlika izmedju nekog ko ima 21 i 17 godina. A ova djevojka ima 17. Nije ona s ulice dosla i rekla “zelim se vakcinisati” vec je njoj to preporucio ljekar kojem ocigledno vjeruje, a koji ima uvid u podatke. Pise da je dobila 11 stranica dokumentacije kako bi bila svjesna u sta se upusta.

They sent us a whole 11-page document of all the ifs and whys and hows and whats,” says Evans. “They told us [the side effects] that people got in the Phase 1 trials. And it was like a little bit of achy body. A low-grade fever. Little things like that. Nothing drastic or dire.”

Ne bih iz vedra neba eksperimentalno vakcinisala dijete od par godina. Ovdje pricamo o 17 vs 21 godina sto bioloski nije drasticna razlika.
Govori se o testiranjima na djeci od 12 godina.
Proguglaj.
Mogy87

#715 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

Od 17 do 12. Plus zaboravljas da su 42 hiljade ljudi prije njih primili vakcinu.

EDIT: nisam dovoljno hrabra da bi dijete poslala da ucestvuje u ovako necemu. Ja bi se mozda i prijavila, ali dijete bez objavljenih i provjerenih podataka od strane regulatora ne bih vakcinisala.

Evans is a pioneer of the modern age, one of an eventual group of 600 children in the 16-to-17 year-old age group (along with 2,000 more between 12 and 15) to volunteer to be part of a Phase 3 trial to test an experimental COVID-19 vaccine made by the multinational pharmaceutical giant Pfizer. The company had already enrolled 42,113 adult volunteers in its Phase 2 and 3 trials, but only recently did the U.S. Food and Drug Administration (FDA) give approval to include children. And Evans, a high school junior in Cincinnati, was among the earliest, receiving her first of two injections on Oct. 14, at Cincinnati Children’s Hospital.
Lao Ce

#716 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Lao Ce »

adsubzero wrote: 20/11/2020 10:04
Lao Ce wrote: 20/11/2020 09:32 Uopšte nemam takav dojam da se ljekari slamaju od posla. Mislim da mnogi ljekari manje rade nego inače
Znam sta se desava sa doktorske strane, naravno nije u svakom domu zdravlja isto ali je tako kako sam rekao, ogromna kolicina posla (I uglavnom mladje doktore guraju). Dojam onoga ko ne poznaje situaciju nego posmatra sa strane nije bitan.
Spomenuo sam te u drugom postu vezano za ovo, što je postavio user laik
Na COVID-19 pozitivan je 171 uposlenik KCUS-a, a 71 je u izolaciji.

A 500 uposlenika kcus-a trenutno na bolovanju. Imamo znaci masu dezertera..
Pravo su na izdisaju snaga. To je samo još jedna medijska mantra u koju puše netko drugi.
Naslovnica

#717 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 20/11/2020 11:40 Od 17 do 12. Plus zaboravljas da su 42 hiljade ljudi prije njih primili vakcinu.

EDIT: nisam dovoljno hrabra da bi dijete poslala da ucestvuje u ovako necemu. Ja bi se mozda i prijavila, ali dijete bez objavljenih i provjerenih podataka od strane regulatora ne bih vakcinisala.

Evans is a pioneer of the modern age, one of an eventual group of 600 children in the 16-to-17 year-old age group (along with 2,000 more between 12 and 15) to volunteer to be part of a Phase 3 trial to test an experimental COVID-19 vaccine made by the multinational pharmaceutical giant Pfizer. The company had already enrolled 42,113 adult volunteers in its Phase 2 and 3 trials, but only recently did the U.S. Food and Drug Administration (FDA) give approval to include children. And Evans, a high school junior in Cincinnati, was among the earliest, receiving her first of two injections on Oct. 14, at Cincinnati Children’s Hospital.
:thumbup:
Nema veze što je 42k ljudi već primilo vakcinu jer je to zasebna populacija. Možda se pokažu skroz drugi rezultati na djeci ispod 18 godina, pošto i COVID-19 na njih djeluje sasvim drugačije.
Logično da nije ista stvar kada se testira na odraslima i kada se testira na djeci, jer se rade zasebne studije.
Iskreno se nadam da će biti sasvim dovoljno vakcinisati nas prdonje + ovaj dio populacije što se već zarazio i odbolovao svoje, da bi pandemija bila zaustavljena.
spinel_

#718 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by spinel_ »

Ali... ublehasi iz WHO-a na celu s onim genocidasem porucuju da vakcina nece okoncati pandemiju, tako da :-)
Mogy87

#719 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Mogy87 »

spinel_ wrote: 20/11/2020 12:51 Ali... ublehasi iz WHO-a na celu s onim genocidasem porucuju da vakcina nece okoncati pandemiju, tako da :-)
Da nece okoncati odmah vec ce biti potrebno izvjesno vrijeme da se stavi pod kontrolu. Citaj nekad vise od naslova.
Naslovnica

#720 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Naslovnica »

spinel_ wrote: 20/11/2020 12:51 Ali... ublehasi iz WHO-a na celu s onim genocidasem porucuju da vakcina nece okoncati pandemiju, tako da :-)
Slušaj, vjerovatno sve zavisi koliko se stanovništva bude vakcinisalo i koliko nas bude prebolovalo COVID-19. Siguran sam da tamo sjede ljudi koji su pametniji i više upućeni u sve to.
Ali mi je zaista nevjerovatno kakve sve informacije dolaze iz WHO i kako se diskredituju, jbte, zar nemaju nekog pametnog glasnogovornika da sve to lijepo upakuje, prezentuje, šta ti ja znam...nego BUM - vakcina neće zaustaviti epidemiju.
hladan.preminger

#721 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by hladan.preminger »

Naslovnica wrote: 20/11/2020 10:02
Ja sam neko ko je doživio sa oboje djece "posljedice vakcine" mislim da imam pravo da kažem koju.
Danas su na prvi pogled OK i nadamo se da nije ostalo nekakvih dugoročnih posljedica. :thumbup:
Ta priča da pedijatri po zakonu imaju obavezu prijaviti nuspojavu je OK, pod pretpostavkom da se to zaista i dešava. A da li se to zaista i dešava? Ti to ne znaš, isto kao što ne znam ni ja. Ja ne znam da li su prijavili nuspojave kod moje djece. Ili su u bolnici bili zbog samo zbog toga što im je uradila vakcina, ali bez spominjanja vakcine. Ja to ne znam, isto kao i ti. Bilo je davno i želim da to zaboravim, ali od tada ne vakcinišemo (revakcinišemo djecu), niti namjeravamo. Barem ne u ovakvom sistemu koji je u BiH. Kome da vjerujem da je vakcina ispravna, da je prošla sve potrebne provjere, da je čuvana na odgovarajući nači i sve ostalo što može poći po zlu u državi ogrezloj u korupciju, nepotizam, kriminal i lopovluk.
Što se tiče COVID-19.
Kao prvo, rečeno je i ponovljeno, barem u UK, a vjerujem i u većini zapadnih zemalja, da vakcina neće biti obavezna. Na stranu to, rečeno je da neće biti cijepljenja za populaciju mlađu od 18 godina, pretpostavljam zato što nema potrebe za tim.
Pretpostavljam da se vrše direktno na djeci, ali mi nije jasno čija su to djeca na kojima testiraju vakcine (bilo koje) i koji to roditelj daje pristanak?
Fakat, evo ima vas koji ste puno više informisani od mene pa ako može pojašnjenje...kako teče testiranje vakcine (ili lijekova) na maloljetnicima, koja je procedura?
Prvo što mi pada na pamet je da se ode u neku afričku zabit i za 100 dolara kupiš čitavo selo djece i radiš šta hoćeš, ali ne želim da vjerujem da je tako. Isto tako, ne želim da vjerujem da se u javnosti javi 10000 Nijemaca i da dobrovoljni pristanak da se vakcina testira na njihovoj djeci.
u porodici pedijatar sa 40 godina staža, proslo kroz ruke hiljade i hiljade djece u 5 zdravstvenih ustanova, vakcinisano desetine hiljada djece i jedina nuspojava blaga temperatura nakon vakcije kod jednog od stotinu djece.
Naslovnica

#722 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Naslovnica »

hladan.preminger wrote: 20/11/2020 14:55
Naslovnica wrote: 20/11/2020 10:02
Što se tiče COVID-19.
u porodici pedijatar sa 40 godina staža, proslo kroz ruke hiljade i hiljade djece u 5 zdravstvenih ustanova, vakcinisano desetine hiljada djece i jedina nuspojava blaga temperatura nakon vakcije kod jednog od stotinu djece.
Ne kontam, hoćeš da kažeš da ja lažem ili šta?!
daddy-kool

#723 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by daddy-kool »

PFIZER AND BIONTECH TO SUBMIT EMERGENCY USE AUTHORIZATION REQUEST TODAY TO THE U.S. FDA FOR COVID-19 VACCINE
zomri

#724 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by zomri »

daddy-kool wrote: 20/11/2020 17:15 PFIZER AND BIONTECH TO SUBMIT EMERGENCY USE AUTHORIZATION REQUEST TODAY TO THE U.S. FDA FOR COVID-19 VACCINE
FDA ce zasjedati tek pocetkom decembra. Drago mi je da se ovo ozbiljno sprovodi bez precica cini se.

AstraZeneca najavila rezultate testiranja do Bozica, ne zuri se ni njima. Oni malo kasne jer su testirali u Brazilu i UK gdje je epidemija pocela jenjavati. Moderna i Pfizer sa testiranjima u US nisu imali taj problem.
TheRealist

#725 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by TheRealist »

Lao Ce wrote: 20/11/2020 12:13
Na COVID-19 pozitivan je 171 uposlenik KCUS-a, a 71 je u izolaciji.

A 500 uposlenika kcus-a trenutno na bolovanju. Imamo znaci masu dezertera..
Od 500 na bolovanju, 242 znači covid, ili izolacija na koju su prisiljeni. Ostalo oko 250 uposlenika (ne medicinskih radnika, nego uposlenika). Ako tu uzmemo čuvanja trudnoće, porodiljska odsustva, a kojih ima solidno i dosta onih koji su od ranije na bolovanju po raznim osnovama, nema tu puno onih koji su "pobjegli". 250 je oko 7%, a to je otprilike broj koji je uvijek na bolovanju, tako da nema uopšte odstupanja.
Locked