Bingo City Center Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi voljeli viditi u ovom centru?

Poll ended at 02/07/2020 13:13

H&M
44
17%
Starbucks
25
10%
KFC/Burger King
71
27%
Aldo
3
1%
Primark
32
12%
C&A
37
14%
Replay
4
2%
Diesel
10
4%
Müller Drogerie
10
4%
Decathlon
24
9%

Total votes: 260

bandit_mo

#1576 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by bandit_mo »

manki wrote: 11/11/2020 10:32
bandit_mo wrote: 11/11/2020 10:29
kox wrote: 11/11/2020 10:26
Imaš ti većih problema od stanja u tržnim centrima.
Imam. Mrzim zarazna oboljenja nastala nedosatkom higijene kod ljudi bez kuće i toaleta, održavanja higijene.
Zarazna oboljenja nastala nedostatkom higijene se vrlo uspjesno i lako lijece, fasizam i ksenofobija nazalost ne :(
:thumbup:
vjeshalica

#1577 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by vjeshalica »

Better Man wrote: 11/11/2020 09:27
vjeshalica wrote: 11/11/2020 06:46
Better Man wrote: 10/11/2020 22:20]

Ne vrijedi joj replicirati. Fakat je bolesna s ovakvim izjavama. Ovako nešto niko normalan ne bi izjavio.
Ja kad sam bila u Londonu to se sve drugacije radi..........
Usutite snobovi niste vrijedni nicije paznje
Pogotovo vase glupo raskalaseno ponasanje
Pise lik da ima 3 ljudi u kinu, a onaj pise po drugoj temi da je sve popunjeno....skontajte ima li vas troje u kinu ili dolazi tu svijet mimo svih propisa, ja ako sam bolesna pogledaj svoje izjave koje nemaju nikakvih dodira sa stvarnoscu...
Vidi, ako je tebi normalno podržati to što je neko uputio lažnu dojavu o bombi u objektu, onda s tobom se nema šta dalje pričati. I ovdje nije bilo samo za kino, već čitav objekat. Šta bi bilo da nije bila lažna dojava, već da je stvarno postavljena bomba? Dali bi i tad podržala?
Cuj stvarno 🤣🤣 bjezi loMdonac idi peri patike na ruke
zubi

#1578 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by zubi »

Cossack wrote: 10/11/2020 17:13 U Mercatoru 3+1 Eva tuna uvijek sa 10+ KM na kvazi sniženju 8,35 KM. U Bingu standardna cijena 7,90 KM. Treba biti uber pametan pa kontinuirano pu*siti ovakve slovenačke fore.
:thumbup:
drag_gost

#1579 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by drag_gost »

vjeshalica wrote: 11/11/2020 10:44
Cuj stvarno 🤣🤣 bjezi loMdonac idi peri patike na ruke
Za hospitalizacije je ovaj tvoj snobizam odavno. :izet:
TheRedhead

#1580 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by TheRedhead »

Ne vrijedi joj replicirati. Fakat je bolesna s ovakvim izjavama. Ovako nešto niko normalan ne bi izjavio.
Pise lik da ima 3 ljudi u kinu, a onaj pise po drugoj temi da je sve popunjeno....skontajte ima li vas troje u kinu ili dolazi tu svijet mimo svih propisa, ja ako sam bolesna pogledaj svoje izjave koje nemaju nikakvih dodira sa stvarnoscu...
Jesi ikad bila u kinu, jer izgleda da nisi?! Steta jer je iskustvo predobro.
Uglavnom, postoji vise prostorija - koje se zovu sale. Eh sad u tim salama ( koje mogu biti razlicite velicine) prikazuju se razliciti filmovi. Naravno postoji i vise termina za te filmove. Nadam se da te nisam zbunila. Eh sad od filma zavisi koliko ljudi ima na jednom filmu u jednoj sali u jednom terminu. Nadam se da je jasno.
Lp
drag_gost

#1581 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by drag_gost »

TheRedhead wrote: 11/11/2020 15:47

Uglavnom, postoji vise prostorija - koje se zovu sale. Eh sad u tim salama ( koje mogu biti razlicite velicine) prikazuju se razliciti filmovi. Naravno postoji i vise termina za te filmove. Nadam se da te nisam zbunila. Eh sad od filma zavisi koliko ljudi ima na jednom filmu u jednoj sali u jednom terminu. Nadam se da je jasno.
Lp
Nemoj, previse je to za nju.
vjeshalica

#1582 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by vjeshalica »

Lp
Jesam prije nego sto ces ti iz provincije doci u san zvani Sarajevo
Lp
redhat

#1583 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by redhat »

bunk wrote: 10/11/2020 16:01 Bokte..odredjenu vrstu kupaca, arijevskiwhitesupremist in the nutshell :lol: :lol: :lol:
Ja stojim uz ono što sam rekao ili ti misliš da su svi ljudi isti u interesima, shvatanjima i pogledu na svijet?
Nazovi ti to kako hoćeš ali da ne bude zabune - da bi nešto nazvao white supremacy ili tom nekom fašističkom odrednicom ona podrazumjeva da je smatram da sam radi nečega bolji od tebe a ujedno hoću tebe da uništim ili ubijem jer nisi dovoljno dobar. Ili koristi termin ispravno ili nemoj.
Jesam li ja to igdje napisao? Nisam i ne gađaj se izjavama.
Bingo ima drugačiju klijentelu hoše komerc takođe drugačiju, škafa još drugačiju. Zato i imaš i treba da imaš širok izbor da sebi nađeš što te zanima i da tu i ideš. Ovo tvoje me podsjeća kad na temi restorana dvoje pričaju o bifteku i vinu a onda uleti padobranac i popljuje ih jer "buraz kila pite i dvoguza MB" je krajnji domet - moguće i da jeste ali za njeg. Pusti druge koji imaju drugačija iskustva i prohtjeve.
Bingovi objekti su hale sa razbacanim proizvodima kojima redovno mijenjaju mjesto, uglavnom se u objektima čuje lagani šmek namirnica koje su pri kraju ili su prezrele ili dugo stoje. Rafa gaća i sintetike, rafa mesa, rafa tehnike - zemljoradnička zadruga. Nisu svi takvi naravno, vrlo lako moguće da će ovaj novi BCC biti najbolji ali imaju tu crtu koja im se kroz objekte provlači.
I šta je uopšte bitno što je nešto u merkatoru 1KM skuplje nego u bingu - nekom to ne znači ništa, nekim znači ali ima prostora vjerovao ili ne i za jednog i za drugog.
TheRedhead

#1584 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by TheRedhead »

vjeshalica wrote: 12/11/2020 09:09

Lp
Jesam prije nego sto ces ti iz provincije doci u san zvani Sarajevo
Lp
Da, po tvom nacinu komuniciranja na forumu se vidi ko je dosao iz sume. Sve je jasno.
mali_balon

#1585 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by mali_balon »

Znaci BiMgo za seljadiju i fukaru a Merkator za intelektualce i fgr
thekupus

#1586 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by thekupus »

Joj ljudi, ignorišite vješalicu, već godinama je forumska vještica
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1587 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

thekupus wrote: 12/11/2020 17:22 Joj ljudi, ignorišite vješalicu, već godinama je forumska vještica
Nije ona vjestica, ima ona prava vjesticanametli... :mrgreen:
Haris033

#1588 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris033 »

Nadam se da će se sada znati šta i ko je zapravo kupio Dom penzionera u Nedžarićima? Šatro kupio ga onaj arap što je gostovao kod Senada, a od tada prođoše 4 Bajrama, dom stoji kako stoji, a kamoli da se šta izgradi.

Nadam se da će izborom Muzura za načelnika Ilidže, Delta (Mišković) konačno dobiti dozvolu za izgradnju TC na mjestu ex Standarda na Stupu, a koju je blokirao Senaid Memić, koji lobira za SDA i ne dozvoljava konkurenciju SCC-u i Bimgu :-)
Loki2k9

#1589 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Loki2k9 »

Haris033 wrote: 16/11/2020 14:46 Nadam se da će se sada znati šta i ko je zapravo kupio Dom penzionera u Nedžarićima? Šatro kupio ga onaj arap što je gostovao kod Senada, a od tada prođoše 4 Bajrama, dom stoji kako stoji, a kamoli da se šta izgradi.

Nadam se da će izborom Muzura za načelnika Ilidže, Delta (Mišković) konačno dobiti dozvolu za izgradnju TC na mjestu ex Standarda na Stupu, a koju je blokirao Senaid Memić, koji lobira za SDA i ne dozvoljava konkurenciju SCC-u i Bimgu :-)
A ti bi da Srbija siri svoj ekonomski utjecaj u BiH?
studiorum_tuzlaensis

#1590 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by studiorum_tuzlaensis »

Nije to nikakvo širenje uticaja prekodrinaša, već Adam Smith i savršena konkurencija. Konačni cilj je da tebi bude bolje tj. jeftinije. Trebamo gledati malo dalje od ove kasabe. ;)
Haris.ba

#1591 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris.ba »

studiorum_tuzlaensis wrote: 16/11/2020 14:55 Nije to nikakvo širenje uticaja prekodrinaša, već Adam Smith i savršena konkurencija. Konačni cilj je da tebi bude bolje tj. jeftinije. Trebamo gledati malo dalje od ove kasabe. ;)
Adama Smita nema ni u Americi. Nema ga nigdje vec haman 100 godina, od 1929.godine sigurno.

Amerikanci te puste na svoje trziste, ali moras i ti njima nesta dati. Tako funkcionise ekonomija u citavom svijetu.

Nikakav problem ja ne vidim da konkretno Delta dodje u Sarajevo. Samo, mora biti neki reciprocitet. Je li to Bingo u Banja Luci? Ili nesta drugo, nek se dogovore
vjesticanametli

#1592 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by vjesticanametli »

konektovan wrote: 12/11/2020 18:21
thekupus wrote: 12/11/2020 17:22 Joj ljudi, ignorišite vješalicu, već godinama je forumska vještica
Ti nesto mozda smeta?
ing-ecc

#1593 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by ing-ecc »

vjesticanametli wrote: 18/11/2020 06:33
konektovan wrote: 12/11/2020 18:21
Ti nesto mozda smeta?
hahahaahahaaaa ih šta meni svašta smeta :kiss: da nabrajam ....? :zoka:
manki

#1594 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by manki »

Haris.ba wrote: 16/11/2020 15:10
studiorum_tuzlaensis wrote: 16/11/2020 14:55 Nije to nikakvo širenje uticaja prekodrinaša, već Adam Smith i savršena konkurencija. Konačni cilj je da tebi bude bolje tj. jeftinije. Trebamo gledati malo dalje od ove kasabe. ;)
Adama Smita nema ni u Americi. Nema ga nigdje vec haman 100 godina, od 1929.godine sigurno.

Amerikanci te puste na svoje trziste, ali moras i ti njima nesta dati. Tako funkcionise ekonomija u citavom svijetu.

Nikakav problem ja ne vidim da konkretno Delta dodje u Sarajevo. Samo, mora biti neki reciprocitet. Je li to Bingo u Banja Luci? Ili nesta drugo, nek se dogovore
Valjda je reciprocitet onda Bingo u Beogradu ili Novom Pazaru, zasto u Banja Luci? Zadnji put kad sam provjerio BL je u Bosni bila :)
Mate_Miso_Kovac

#1595 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Mate_Miso_Kovac »

manki wrote: 18/11/2020 19:39 Valjda je reciprocitet onda Bingo u Beogradu ili Novom Pazaru, zasto u Banja Luci? Zadnji put kad sam provjerio BL je u Bosni bila :)
RS je u Bosni samo kad paše. Kad ne paše, onda su to "anamo oni tamo" :evil: Schroedingerov RS u principu, istovremeno i jest i nije BiH 8)
sarajevsko_pivo

#1596 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by sarajevsko_pivo »

Haris033 wrote: 16/11/2020 14:46 Nadam se da će se sada znati šta i ko je zapravo kupio Dom penzionera u Nedžarićima? Šatro kupio ga onaj arap što je gostovao kod Senada, a od tada prođoše 4 Bajrama, dom stoji kako stoji, a kamoli da se šta izgradi.

Ko kaže de je Mamić blokirao gradnju?

Možda Delta vise nije ni zainteresovana za Sarajevo?
zubi

#1597 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by zubi »

redhat wrote: 12/11/2020 09:28
bunk wrote: 10/11/2020 16:01 Bokte..odredjenu vrstu kupaca, arijevskiwhitesupremist in the nutshell :lol: :lol: :lol:
Ja stojim uz ono što sam rekao ili ti misliš da su svi ljudi isti u interesima, shvatanjima i pogledu na svijet?
Nazovi ti to kako hoćeš ali da ne bude zabune - da bi nešto nazvao white supremacy ili tom nekom fašističkom odrednicom ona podrazumjeva da je smatram da sam radi nečega bolji od tebe a ujedno hoću tebe da uništim ili ubijem jer nisi dovoljno dobar. Ili koristi termin ispravno ili nemoj.
Bingo ima drugačiju klijentelu hoše komerc takođe drugačiju, škafa još drugačiju. Zato i imaš i treba da imaš širok izbor da sebi nađeš što te zanima i da tu i ideš. Ovo tvoje me podsjeća kad na temi restorana dvoje pričaju o bifteku i vinu a onda uleti padobranac i popljuje ih jer "buraz kila pite i dvoguza MB" je krajnji domet - moguće i da jeste ali za njeg. Pusti druge koji imaju drugačija iskustva i prohtjeve.
Bingovi objekti su hale sa razbacanim proizvodima kojima redovno mijenjaju mjesto, uglavnom se u objektima čuje lagani šmek namirnica koje su pri kraju ili su prezrele ili dugo stoje. Rafa gaća i sintetike, rafa mesa, rafa tehnike - zemljoradnička zadruga. Nisu svi takvi naravno, vrlo lako moguće da će ovaj novi BCC biti najbolji ali imaju tu crtu koja im se kroz objekte provlači.
I šta je uopšte bitno što je nešto u merkatoru 1KM skuplje nego u bingu - nekom to ne znači ništa, nekim znači ali ima prostora vjerovao ili ne i za jednog i za drugog.
Kakav kompleksaški post :shock:
Haris.ba

#1598 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris.ba »

manki wrote: 18/11/2020 19:39

Valjda je reciprocitet onda Bingo u Beogradu ili Novom Pazaru, zasto u Banja Luci? Zadnji put kad sam provjerio BL je u Bosni bila :)
To Bingo postao multinacionalka? Bingo nema veliki objekat u centru Banja Luke. Nekako mi normalnije to rjesavati.
geralt

#1599 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by geralt »

Haris.ba wrote: 19/11/2020 08:45
manki wrote: 18/11/2020 19:39

To Bingo postao multinacionalka? Bingo nema veliki objekat u centru Banja Luke. Nekako mi normalnije to rjesavati.
Ima hipermarket udaljen od centra Banja Luke otprilike koliko i Stup od centra Sarajeva. Bingo nema veliki objekat ni u centru Sarajeva niti Tuzle.
redhat

#1600 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by redhat »

zubi wrote: 18/11/2020 23:30
redhat wrote: 12/11/2020 09:28
Kakav kompleksaški post :shock:
Nije druže, nego ti ne kontaš pa ti je najlakše to naposati.
Sto ljudi sto ćudi, sto različitih mišljenja i ideja, životnih iskustava i čega sve ne i ima prostora za sve nas.
I za mene ko kompleksasa kako ti kažeš i za tebe koji ne kontaš moj post.

Opusti se :)
Post Reply