Sta, jos nisu dosli?
Zdravstvo nam je skroz u kurcu.
Palamuđenje je ono što već hiljadama godina slušamo sa svjetskih govornica, parlamenata, katedri i oltaria. I konačno dočekasmo da čujemo i nešto što palamuđenje nije.
Pa, nisu došli, čim još uvijek kokodačeš. Nema veze, kokodakanje je još uvijek jaka filozofija na koju se svako prima.
Boli te kurac, ti si sad velika zvjezda u nauciLjubo2 wrote: ↑11/11/2020 02:06Palamuđenje je ono što već hiljadama godina slušamo sa svjetskih govornica, parlamenata, katedri i oltaria. I konačno dočekasmo da čujemo i nešto što palamuđenje nije.
Pa, nisu došli, čim još uvijek kokodačeš. Nema veze, kokodakanje je još uvijek jaka filozofija na koju se svako prima.
Jasno je meni sta ti tvrdis. U najkracem - ne postoji nista ako ne postoji svijest, jel' tako? Ali, ovo je pogresno. A pogresno jer svi znamo da i te kako postoje stvari koje nemaju svijest i svjesnost. Ali, ipak postoje. Fizicke su, materijalne, opipljive, vidljive, a i osjetilne na druge nacine.Jedino što ja tvrdim jeste da postoji samo JA+7. Zar bih ja mogao da tvrdim da postoji samo JA+7 da sam nisam JA+7? Samo JA+7 može nešto da tvrdi uz pomoć svojih 7. A šta bi drugo moglo da se tvrdi, osim da samo JA+7 postoji. Cijeli Univerzum se sastoji iz samo 7 fizičkih i psihičkih procesa (radnji) i njihovog vršioca koji sebe zove imenom JA. Dokaži da osim JA+7 postoji bilo šta drugo? Imaš cijeli Univerzum na rasplaganju da u njemu prebiraš i tražiš da li postoji bilo šta drugo.
Pobrešno. Potpuno je obrnuto. Tačno je jedino to da materijalnog ne može da bude bez ONOGA KO POSTOJI, koji raspolaže sposobnostima naprezanja i kretanja. Imajući na umu naučni dokaz da MARERIJA NE POSTOJI. Postoji samo Kvantni vakuum, koji nije materijalan, koji, tek kad se napregne i pokrene (Big-Bang) postaje materijalan.
I...sta je sad tacno...? Prvo ili drugo?Dobro, neka ti bude da je energija uslovljena kretanjem materije. A kad bih te pitao KO ili ŠTA uslovljava (uzrokuje) materiju i njeno kretanje, to, naravno, ne bi znao da mi odgovoriš. I to i jeste problem svih svjetskih nauka što na sva egzistencijalna pitanja uvijek daju samo polovičan odgovor. Onaj PRVI UZROK im uvijek ostaje nepoznat.
Dakle, nemas odgovor? Posteno.Ne, nego ti meni daj primjer postojanja materije u vidu kretanja, bez energije u vidu naprezanja koje to kretanje omogućuje, a zatim mi daj primjer samog tog naprezanja bez SUBJEKTA koji se napreže, a zatim i kreće?
Iznad sam ti razlozio sta je svaka materija, pa tako i nas organizam. Stalnim ponavljanjem "JA+7" ne postizes nista, niti ce to postati nekakva cinjenica, sorry. Ljudski materijalni organizam postoji bez famoznih JA+7 (mislim...sta bi uopste znacilo ovo "JA"...). Cak i ako covjeku ugasis mozak, a s njim i sve famozne psihicke kapacitete i svojstva, materijalni covjek i dalje postoji, i dalje ce disati, i dalje ce tom tijelu trebati hrana i voda. Dakle, i dalje ce materijalno postojati, iako nece biti svjestan sam sebe.Ljudski organizam je materija kad se opaža iz vana. A ta ista materija je za sebe i u sebi JA+7. Šta ćemo sa tim unutrašnjim ljudskim JA+7? Možemo li ljudski materijalni organizam objasniti bez njegovih unutrašnjih subjektivnih i psihičkih JA+7? Hoćemo li se praviti blesavi i zanemariti i negirati činjenicu da bez tog unutrašnjeg JA+7 ljudski materijalni organizam ne može da postoji? Ili ćemo ići u crkvu i moliti popa da nam on to uz pomoć Boga sve lijepo objasni, kad konačno shvatimo da to emprijski i naučno ne može da se objasni?
Nije tačno. Ne postoji ni energija, ni informacija. Postoji samo JA+7, koje postaje energija kad se napregne i pokrene i informacija o svom naprezanju i kretanju kad počne da opaža svoje naprezanje i kretanje, osjeća, pamti misli i razumije.
Jos jednom te pitam - da li svijest i svjesnost postoje bez postojanja mozga?Uvijek ostaješ kratak za odgovor na pitanje PRVOG UZROKA. S obzirom da se cijeli Univerzumu sastoji od fizičkih i psihičkih radnji i procesa, uvijek zaboravljaš da daš odgovor i objasniš KO ili ŠTa je to što sve te moguće fizičke i psihičke radnje i procese vrši? Da li je to Bog ili JA+7, s obzirom da vančulnim opažanjem svog materijalnog organizma, svako može dokazati postojanje svojega JA+7, a postojanje Boga ne može. Čak kad bi neko uspijo da opazi i dokaže Boga i on bi za sebe u sebi bio JA+7. I jedino to JA+7 je suština svega. To unutrašnje svjesno je ono po čemu sve izvanjsko i materijalno JESTE TO ŠTO JESTE. To unutrašnje svjesno je uzrok svega što je materijalno i spoljašnje. To unitrašnje, svjesni nikad ne počinje i ne završava, a sve što je izvanjsko su trice i kučine, koje mogu da budu svakakve i koje uvijek iznova i počinju i rzavršavaju.
Ah...izvinjavam se... Odgovorio si vec... Naucna cinjenica, kazes...? OK. Imas neki link na te naucne radove koji to potvrdjuju? Logicka cinjenica...Dakle - novorodjence je svjesno cim se rodi? Sjecas se svog rodjenja? Prve godine zivota? Jer, ovo bi bilo logicno s obzirom na ovo sto ti tvrdis, zar ne?Nebrojeno puta sam ti dao dokaz, ali ga ti ne razumiješ. Ne razumiješ da Svijesti ne može da bude bez svjesnosti, a svjesnosti bez 7 fizičkih i psihičkih radnji. Kojima ne raspolaže ni ljuski organizam, ni mozak, već ono što postoji prije i ljudskog organizma i mozga, koje rasplaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i pomoću njih, od sebe samoga, putem samoorganizovanja, gradi i ljudski organizam i mozak. Ljudski organizam i mozak ne stravaju Svijest, već je Svijest ta koja stvara od sebe same stvara i ljudski organizam i mozak. To je i logička i naučna činjenica. Sve ostalo je bla-bla.
Naravno da bi. Pitanje je - zasto ovo "JA+7" ti nisi izmislio prije 75 godina. Imas li odgovor? Ja imam, ali bas me zanima tvoj...Zar bi mogla izmisliti da je nema i da ne raspolaže sa 7?
OK. Po ovoj logici, svi bismo se trebali roditi sveznajuci, svjesni svoje svjesnosti, jer sve st opostoji je JA+7, i nema potrebe da se ista uci, saznaje, da se slazu bilo kakve kockice...? Super. Zasto o svemu ovome onda nisi pricao cim si se rodio?
Sve što postoji raspolaže sa 7 sposobnosti - to sam rekao. To znači da ne postoje nikakve materijalne stvari koje za sebe i u sebi nisu Svijest.Dozer wrote: ↑11/11/2020 14:08 Jasno je meni sta ti tvrdis. U najkracem - ne postoji nista ako ne postoji svijest, jel' tako? Ali, ovo je pogresno. A pogresno jer svi znamo da i te kako postoje stvari koje nemaju svijest i svjesnost. Ali, ipak postoje. Fizicke su, materijalne, opipljive, vidljive, a i osjetilne na druge nacine.
Ništa nije materijalno. Materije nema. To što mi opažamo kao materiju, nije materija, već nematerijalna Svijest, koja se napregnula i pokrenula i tako dobila fizička svojstbva sile i mase i postala materijalna. Kad prestane da se napreže i kreće, gubi fizička svojstva sile i mase i ponovo postaje nematerijalna.Dozer wrote: ↑11/11/2020 14:08 A zavisi o kojoj materiji pricas. Kao sto znamo, sve materijalno se sastoji od molekula, a mozemo i "nize", na atome, itd. Postoje tu onda neki pozitivni i negativni naboji, kao i magnetizam koji prozima kompletan univerzum, a koji uzrokuju razlicita kretanja. Opet, kao sto znamo, svaka ta cestica, bez obzira koliko mala da jeste, i dalje je materijalna.
Ne postoji nikakav magnetizam koji uzrokuje kretanje. Svi fizički opažljivi, materijani procesi naprezanja i kretanja, uzrokovani su unutrašnjim, psihičkim procesima mišljenja, osjećanja i razumijevanja. Različiti oblici naprezanja i kretanja, uzrokovani su različitim znanjima, tj. informacijama o oblicima naprezanja i kretanja.Dozer wrote: ↑11/11/2020 14:08 Elektromagnetna svojstva svake te cestice su podlozna sveprisutnom magnetizmu koji uzrokuje njihovo kretanje, a to kretanje cestica nadalje proizvodi energiju kroz razne fuzije i fisije. To onda vodi novim spajanjima i razdvjajanjima tih cestica, cime i nastaju neki novi materijalni spojevi, ali i nestaju neki dotadasnji. Eto, ukratko. Dakle, ako se ista moze nazvati "bogom", to je onda magnetizam.
Sve je obratno. Ako nema naprezanja, tada nema ni energije, ni materije u obliku kretanja. A ono što uzrokuje naprezanje, a zatim i kretanje, je ono unutrašnje psihičko u vidu mišljenja, razumijevanja i osjećanja potrebe za naprezanjem i kretanjem. Sve što je izvanjsko, fizičko, materijalno, uzrokovano je svojim unutrašnjim, psihičkim, svjesnim. Svijest i materija su jedno i isto, samo opaženo na dva različita načina, čulno iz vana, i vančulno, iznutra. Niti može da bude materije bez psihe, ni psihe bez materije. Ali može da postoji stanje i bez psihe i materije. To je stanje kad Svijest miruje i ne koristi nikakve svoje radnje, ni fizičke, ni psihičke. To stanje je bez svjesnosti i to je onda samo Kvantni vakuum.
Ne, nego energija (naprezanje) uzrokuje kretanje, tj. materiju, jer materija je kretanje. A ono što uzrokuje naprezanje je psiha. Znaš to iz iskustva sebe samoga. Da bi se pokrenuo, moraš prvo da se napregneš. A da bi se napregnuo, moraš da osjetiš potrebu da se napregneš i putem mišljenja stvoriš namjeru i odluku da se napregneš. Isto tako, da bi se puščano zrno pokrenulo, u čauri, putem paljenja baruta, mora da se stvori pritisak, tj. naprezanje. Ili, da bi se automobil pokrenuo, u cilindrima motota mora, putem paljenja smješe benzina i vazduha da se stvori naprezanje, tj pritisak, koji na radilici motora pokreće klipve, a klipovi točkove. ITD.
Nisi pojasnio. I elementarne čestice i atomi i molekuli, i ćelije i materijalne forme itd, pokreću se sami po sebi, uz pomoć svojih unutrašnjih psihičkih sila. U prirodi nikakvih drugih sila nema do unutrašnjih, psihičkih. Tako, na primjer, ne postoji nikakva prirodna sila zvana "gravitacija", već samo živa i svjesna materijana tijela koja gravitiraju. Kad kamen pustomo iz visine, nikakva sila gravitacija ga ne privlači ka Zemlji, već se on sam privlači ka Zemlji, jer zna da je Zemlja njegova majka koja mu omogućuje opstanak. Isto kao što šargarepa nikada ne privlači zeca, već se uvijek zec privlači šargarepi jer mu šargarepa omogućuje opstanak. Sve što u prirodi nekome omogućuje opstanak, taj neko mu se i privlači. Sve što nekome ugrožava opstanak, taj neko se od njega odbija. Sve u prirodi ima svoje DA i svoje NE.
Zar ti nemaš svoje JA i zar tvoje JA ne raspolaže sa fizičkim i psihičkim sposobnostima naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja? Svaka elementarna četica, svaki atom, svaka ćelija i svaki organ u ljudskom tijelu ima svoje JA koje rapolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti uz pomoć kojih biva to što jeste. Isto tako i ljudski organizam kao cjelina ima svoje JA koje rapolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. To čovjekovo JA postoji u obliku, čulno nevidljivog, elektromagnetnog polja koje obavija i prožima ljudskim organizam i njima upravlja. Ono se može odvojiti od tijela i preživjeti smrt i raspad tijela, zadržavajući i dalje svojih 7 fizičkih i psihički sposobnosti naprezanja, kretanja, opažanja, osjćeanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja. Cijeli Univerzu je napravljen od živih i svjesnih elektromagnetnih polja različitih veličina, vibracija i gustina, koja egzistiraju njedna unutar drugih. Svaka elementarna čestica je elektromagnetno polje. To je i svaki atom unutar kojeg se nalaze elementarne čestice. To je i svako nebesko rijelo unutar kojeg se naleze molekuli i atomi. To je i ljudski organizam. To je i cijeli Univrzum. Ovo i Tesla tvrdi kad kaže sve je eletricitet i sve je svjetlost.
To je dokaz da je sve unutar čovjeka živo - svaka elementarna čestica, svaki atom, svaka ćelija i svaki organ. Da nije tako, ne bi bilo moguće presađivanje organa sa umrlog čovjeka, na živog. Ništa u ljudskom organizmu, ni u Univerzumu, ne postoji što je materijalno, a da istovremeno nije živo i svjesno, odnosno, da nije JA+7.
Fizičari i biolozi tvrde da samo energija i informacija postoji, jer enegija i informacija je ono što oni mogu empirijski da dokazuju. Ali sa stanovišta Zakona postojanja, energija i informacija nemaju značenje postojanja, jer energija i informacija se uvijek manifestuju kao fizičke i prihičke radnje, koje uvijek iznova mogu i da nastaju i nestaju. Ono što uistinu i apsolutno postoji je Svijest, u svojstvu vršioca svih mogućih fizičkih i psihičkih radnji, koja sebe zove imano JA. U tom smislu, nkada ne možemo tvrditi da postoji kretanje kao fizička radnja, već uvijek i samo Svijest (Jastvo) u svojstvu Kretača koji se kreće. Ili da nkada ne postoji misao kao psihička radnja, već uvijek i samo Svijest (Jastvo) u svojstvu mislioca koji misli.
Materija ne uzrokuje Svijest, već Svijest, kada se napregne i pokrene, sama postaje materija. Pa kad postane materija, tada postaje predmetom svog opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja, odnosno, postaje predmetom svoje svjesnosti. Materija ne bi mogla da postoji kad ne bi bila svjesna, niti bi Svijest mogla da postoji kad ne bi bila materijalna, jer tada ne bi imala šta da opaža, osjeća, pamti, misli i razumije. Uzalud naučnici pokušavaju da objasne materiju bez Svijesti, isto kao i Svijest bez materije. Možemo reći i ovako, da materija ne bi mogla da postoji kad ne bi bila Bog, niti bi Bog mogao da postoji kad ne bi bio materija. Ti Dozeru, isto kao i naučnici širom svijeta, pokušavaš sve da objasniš uz pomoć materije. Ali to nije nikakvo objašnjenje, sve dok ne budeš znao da objasniš samu materiju. Koja se može objasniti samo pomoću Svijesti. Isto kao što vjernici sve hoće da objasne pomoću Boga, a Boga ne znaju da objasne. Ne znaju da se Bog ne može objasniti bez materije, jer Materija i Bog (Svijest) su jedno i isto.
Kad budeš shvatio definiciju Svijesti, po kojoj je Svijet ono što POSTOJI, koje je sposobno da sebe dovede u stanje svjesnosti, shvatićeš i to da mozak gotovo nikakve veze sa Sviješću nema. Zato nema što i ne postoji. Postoji samo napregnuta i pokrenuta Svijest koja raspolaže sa 7 sposobnosti, pomoću kojih od sebe same gardi i ljudski organizam i njegov mozak. Dakle, ne uzrokuje mozak Svijest, već Svijest uzrokuje mozak. Da bi pomoću mozga, čula i tijela, uz pomoć svojih psihičkih sposobnosti opažanja, osjećanja i pamćenja, mogla da prikupi što veći broj informacija o stvarnosti i tako sebe i pomoću njih dovede na što veći nivo sjesnosti.
Nije nauka, niti je naučni dokaz samo ono za šta postoji neki link. Nauka i naučni dokaz je sve što bilo koji čovjek može uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti uvijek, u svako doba dana i noći, da provjeri i logički objasni i razumije. Jedino od svega što postoji, što svaki čovjek može da provjeri, objasni i razumije, jeste Svijest, zato jer svaki čovjek je Svijest. Zakon postojanja kao nauka o Svijesti, nije vezan za neku posebnu vrstu ljudi koji sebe zovu "naučnicima". To je nauka kojom mogu da se bave, dokazuju, objašnjavaju i razumiju podjednako svi ljudi svijeta. Ljudski organizam je naučna laboratorija, napravljena od žive i svjesne materije, koja stoji na raspolaganju svakom čovjeku na svijetu koji želi problemima postojanja materije i svijesti da se bavi.Dozer wrote: ↑11/11/2020 14:08 Ah...izvinjavam se... Odgovorio si vec... Naucna cinjenica, kazes...? OK. Imas neki link na te naucne radove koji to potvrdjuju? Logicka cinjenica...Dakle - novorodjence je svjesno cim se rodi? Sjecas se svog rodjenja? Prve godine zivota? Jer, ovo bi bilo logicno s obzirom na ovo sto ti tvrdis, zar ne?
Nisam ga nikada izmislio, ni sada, ni prije 75 godina. Ono je uvijek bio tu. Već sam ga samo postao svjestan kad sam okenuo pažnju na njega. Pažnja se može posvetiti bilo čemu i čovjek može posti svjestan i razumjeti bilo šta. Zavisno od toga čovjek može da postane bilo šta - fudbaler, vilonista, slikar, hirurg ii zemljoradnik. I sve to uz pomoč svojih 7.
Bez sedam radnji se ne može dostići nikakav nivo svjesnosti, ni početni, ni onaj krajnji i najviši.
Pogrešno razmišljaš. Pomoću Znanja (informacije) se dolazi do svjesnosti. Manje znanje = manja svjesnost. Veće znanje = veća svjesnost. A alat pomoću kojeg se do Znanja dolazi su 7 sposobnosti. Sedam sposobnosti može da se ima, a da Znanja i svjesnosti uopšte nema. Kao kod novorođenčeta.
Potpuno tačno.Dozer wrote: ↑11/11/2020 14:08 Ja mislim da je zato sto nisi imao blage veze ni o sebi samom, a kamoli o famoznih JA+7. Trebalo ti je 40 godina da punis svoj mozak raznim informacijama, iz kojih si onda nadosao na ovu teoriju, zar ne? Dakle, morao si puuuno da ucis, gledas, osjecas, spoznajes, tj. da prikupljas milijarde raznih podataka koji su se onda spajali u informacije, sto te na kraju dovelo do "svjesnosti" o ovome o cemu sad pricas.
Igraš se riječima. Ne možeš izgovoriti ili napisati da Zakon Ja+7 ne postoji, a da ne upotrijebiš JA+7 i tako dokažeš da Zakon JA+7 postoji. Znači, ni negirati Zakon postojan ja ne meš a da ga ne dokažeš, jer on se i negiranjem dokazuje.
znaci da je napregnuta informacija govno.-Chesterfield- wrote: ↑11/11/2020 23:25Da, pod uslovom da imaš tvrdu stolicu.
Ne, ako imaš proljev. Jer tada nemaš potrebu za naprezanjem.
i ufatio me za patkuNivelacija wrote: ↑11/11/2020 23:36![]()
![]()
Nasao sam te aqua parku
popusite miNivelacija wrote: ↑11/11/2020 23:39Kako da ti se zahvalimo za idejno rješenje aqua parka 3 dana pred izbore![]()
Šta drugo da kažem, već da NE RAZUMIJEŠ LOGIKU Zakona postojanja.
Znači, zato što po Hegelovoj logici, SRANJA, kao nečeg DRUGOG, ne može da bude bez SERONJE koji mora da postoji kao nešto PRVO.
Tako je, Riješio sam tajnu postojanja materije, života i Univerzuma.
Ljubo2 wrote: ↑12/11/2020 00:17Znači, zato što SRANJA, kao nečeg DRUGOG, ne može da bude bez SERONJE koji mora da postoji kao nešto PRVO.
Tako je, Riješio sam tajnu postojanja materije, života i Univerzuma.
I ne samo u nauci, već i u filozofiji. Riješio sam tajnu BITKA i spojio DVIJE odvojene filozofije, materijalizam i idealizam u JEDNU filozofiju.
I ne samo u nauci i filozofiji, već i u teologiji. Riješio sam vječitu tajnu BOŽIJEG postojanja i VJEČNOG ŽIVOTA.
I ne samo u nauci, filozofiji i teologiji, već i u ideologiji. Obrorio sam do temelja darvinističku ideologiju i princip podjele, konkurencije, mržnje, borbe, nepravde, haosa i zla, po kojoj su do danas bili građeni svi ljudski društveni i ekonomski poreci. A udario sam temelj novoj i univerzalnoj ideologiji, po kojoj je cijeli Univerzum sagrađem - ideologiji jedinstva svijeta, mira, uzajamnog pomaganja, ljubavi, pravednosti, harmonije i dobra.
Nebitno da li sve ovo sitni kapitalista Tempo i kompanija njegovih "naučnka", kao pristalice ideologije podjele, konkurencije, mržnje, borbe i nepravde, haosa i zla, priznaju ili ne.
Otkriće, samo po sebi, kao napredna IDEJA sa značenjem HARMONIJE i DOBRA je napredak, imajući na umu da svijetom uvijek vladaju IDEJE. A da li će svijet sitnih i krupnih kapitalista da prihvati tu ideju i po njoj se spasi ili je odbaci i nastavi da živi po ideji podjele, konkurencije, mržnje i borbe i po njoj propadne, ne zavisi od mene, već od svijeta. Odnosno, od brojnosti pristalica te nove i naprdne ideje koji bi uz pomoć simbola Zakona postojanja trebalo da svijetu predstvai Zakon postojanja.

Ljubo2 wrote: ↑12/11/2020 01:03Otkriće, samo po sebi, kao napredna IDEJA sa značenjem HARMONIJE i DOBRA je napredak, imajući na umu da svijetom uvijek vladaju IDEJE. A da li će svijet sitnih i krupnih kapitalista da prihvati tu ideju i po njoj se spasi ili je odbaci i nastavi da živi po ideji podjele, konkurencije, mržnje i borbe i po njoj propadne, ne zavisi od mene, već od svijeta. Odnosno, od brojnosti pristalica te nove i naprdne ideje koji bi uz pomoć simbola Zakona postojanja trebalo da svijetu predstvai Zakon postojanja.
. . .![]()
Ako kancer zvani "kapitalizam" želi da uništi Čovječanstvo kao organizam i sebe zajedno sa Čovječanstvom, onda znači. Ukoliko imunološki sistem Čovječanstva, pristalice zakona postojanja, ne postanu brojne i tako ne ojačaju i savladaju kancer. Ne umiru svi ljujdi oboljeli od kancera. Neki uspiju i da se izliječe i spase.

koliko pristalica imas?Ljubo2 wrote: ↑12/11/2020 01:14Ako kancer zvani "kapitalizam" želi da uništi Čovječanstvo kao organizam i sebe zajedno sa Čovječanstvom, onda znači. Ukoliko imunološki sistem Čovječanstva, pristalice zakona postojanja, ne postanu brojne i tako ne ojačaju i savladaju kancer. Ne umiru svi ljujdi oboljeli od kancera. Neki uspiju i da se izliječe i spase.
![]()