Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jel ima koristi od ovog Unifi kakvog? Da aktiviram ako ima. Meni po Sarajevu se spajalo stalno ali je bilo neupotrebljivo
Imao sam slicno isklustvo i zato sam ga i iskljucio prije 7-8 mjeseci ali izgleda da su se stvari popravile u medjuvremenu i od jutros od kad su mi opet ukljucili sve radi bez problema.
Ok, hvala. @Telemach Mozete li imeni aktivirati, ne ide ni kod mene preko portala (ID Korisnika: 5210047932)
anex wrote: ↑11/11/2020 09:52
Šta uraditi da mi se Unifi ne konektuje, prije moje mreže, kod svakog dolaska u stan...tj. dolaska do moje mreže?
Skini aplikaciju "wifi priority" i podesi po zelji. Neki telefoni takodje imaju opciju "do not connect automatically" kada se klikne na "Detaljno" odredjene wifi mreze na koju se zelis spajati po potrebi.
Imal još koga sa područja gdje je trenutno nestalo struje da mu je po dolasku iste crkao ovaj modem Cisco epc3925 evo kod mene u firmi mrtav i kod još jedne prijateljice u stanu mrtav
jacojaco wrote: ↑10/11/2020 11:44
Pozdrav, zna li neko zasto na EON boxu (radi se o novom OTT modelu) na listi kanala nema SK 4K? Nema nikakav kanal na poziciji 212...
EON OTT Box signal prima iskljucivo putem interneta, te na taj nacin nije omoguceno pracenje SK 4K kanala.
Isti slučaj je i kod mene u petak mi postavili Eon box i nema SK 4K. Zvao sam napravili zahtjev i rekli su da će u roku od 4-6 dana doći ekipa da zamjeni uređaj.
anex wrote: ↑11/11/2020 09:52
Šta uraditi da mi se Unifi ne konektuje, prije moje mreže, kod svakog dolaska u stan...tj. dolaska do moje mreže?
Skini aplikaciju "wifi priority" i podesi po zelji. Neki telefoni takodje imaju opciju "do not connect automatically" kada se klikne na "Detaljno" odredjene wifi mreze na koju se zelis spajati po potrebi.
semirsar wrote: ↑10/11/2020 19:11
znas li ti slucajno kakvi su him oni cisco 4682 uredjaji... cujem od ovog je'nog preletaca sto leta po selu nam nasem da su hi navodno narucili par 'iljada?
Ja sam taj zadržao kod kuće, i ne dam im da ga nose.
To je najbolji D3 resiver koji su ikad imali u ponudi.
On je izgledom malo veći i glomazniji, ali jedini ima dual tuner, odnosno mogućnost da snima jedan kanal na eksterni disk, a da drugi reprodukuje u isto vrijeme, posjeduje veći display sa satom, i također ima Cable Out izlaz na koji možeš spojiti još jedan koaksijalni kabal, te da iz resivera preneseš dodatni analogni/digitalni signal, bez potrebe za dodatnim splitterom.
Ja taj resiver branim životom i ne dozvoljavam da mi ga odnesu iz kuće, iako imam još dva EON box uređaja
Pozdrav imam ovaj resiver odličan je ali imam jedan mali problem kada tek upalim tv i resiver slika je zaleđena i treba prebaciti par kanala naprijed i nazad da proradi. TV je Samsung LCD stariji i prije je bio onaj mali resiver ovdje nije nikada bilo problema,pokuao sam podešavanje rezolucije slike ali opet isto.U čemu je problem? Može li pomoć? Hvala.
FoolControl wrote: ↑11/11/2020 11:00
Gdje su dostupni TRION paketi, interesuje me ovaj TRION FULL (EON + NET), može neka info. ?
Hvala
Zdravo FoolControl,
Zahvaljujemo se na javljanju i interesovanju za naše usluge.
Trion paketi su dostupni na području Banja Luke. Više informacija o popnudi možete pročitati na linku https://telemach.ba/zajednicki-paketi-t ... banjaluke/
O'zone wrote: ↑11/11/2020 11:20
Imal još koga sa područja gdje je trenutno nestalo struje da mu je po dolasku iste crkao ovaj modem Cisco epc3925 evo kod mene u firmi mrtav i kod još jedne prijateljice u stanu mrtav
Zdravo O'zone,
Zahvaljujemo se na saradnji i posredovanju.
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke, kontakt broj u inbox, kako bismo provjerili i što efikasnije riješili problem. U slučaju potrebe kolege će evidentirati nalog za zamjenu opreme.
sredzovic wrote: ↑11/11/2020 11:55
Pozdrav imam ovaj resiver odličan je ali imam jedan mali problem kada tek upalim tv i resiver slika je zaleđena i treba prebaciti par kanala naprijed i nazad da proradi. TV je Samsung LCD stariji i prije je bio onaj mali resiver ovdje nije nikada bilo problema,pokuao sam podešavanje rezolucije slike ali opet isto.U čemu je problem? Može li pomoć? Hvala.
Zdravo sredzovic,
Izvinjavamo se zbog poteškoća koje imate kao korisnik naše usluge. Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke, podatke, broj Ugovora i kontakt broj, kako bismo evidentirali i riješili problem u najkraćem roku.
Zadovoljstvo naših korisnika je naša osnovna misija i nastojat ćemo opravdati Vaše povjerenje.
Telemach wrote: ↑11/11/2020 12:34
Zdravo FoolControl,
Trion paketi su dostupni na području Banja Luke. Više informacija o popnudi možete pročitati na linku https://telemach.ba/zajednicki-paketi-t ... banjaluke/
Kada možemo očekivati optiku u drugim gradovima u BiH?
ma kakva optika , nemas je ni u sarajevu u pet zgrada, kamoli u drugim gradovima . Jos ce vode proteci da to dočekamo .
A optika iz ovih trion paketa svakako nema nista sa telemachom jer ne koriste njihovu infrastrukturu za to , samo TV je telemachov
Telemach wrote: ↑11/11/2020 12:34
Zdravo FoolControl,
Kada možemo očekivati optiku u drugim gradovima u BiH?
@FoolControl
Hvala na Vašem komentaru.
Situacija prouzrokovana pandemijom Covid 19 značajno je usporila naše aktivnosti vezane za ovu temu.
Svakako, o novitetima koji predstoje, rado ćemo Vas informisati.
Pratite nas i dalje.
markopd wrote: ↑10/11/2020 12:00
Ima li još neko problem sa EON preko browsera?Kada učita stranicu,podsekciju Kanali ne može da otvori kao da uopšte ne postoji button na stranici,isto tako svaki link koji vodi ka toj podsekciji ne učitava?
Sve je u redu. Obrisi Cache i Cookies iz browsera i ponovo se prijavi preko linka https://eon.tv/login
Hvala na odgovoru,to sam uradio juče i odmah je proradilo.Međutim,danas opet ista priča i poslije ponovnog brisanja proradilo.Inače,ovo mi se nikad nije dešavalo jer ne brišem kolačiće uopšte a ni keš memoriju.Mislim da je problem u nečemu drugome.
typeOnegative wrote: ↑11/11/2020 14:10
ma kakva optika , nemas je ni u sarajevu u pet zgrada, kamoli u drugim gradovima . Jos ce vode proteci da to dočekamo .
A optika iz ovih trion paketa svakako nema nista sa telemachom jer ne koriste njihovu infrastrukturu za to , samo TV je telemachov
Sto se optike tice u Sarajevu imas je na dosta mjesta, kod mene je cijelo naselje pod optikom i to ima preko 15 zgrada, ja se nadam da ce i telemach ugasiti analogiju da moze pustiti jos vece brzine interneta, a pogotovo uploada i da ce sa gasenjem analogije osloboditi prostor za jos novih tv kanala i pustanje HD kanala u punom kapacitetu