Aldi i LIDL u BiH????
Moderator: anex
- dječak sa šibicama
#376 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Magros je imao dvije sjajne robne kuce, jedna kod Centrala druga u Titovoj gdje je danas Azel, ako je jos uvijek.
Nije da nema prostora, samo je pitanje ko se istih docepao u mafijaskoj privatizaciji, i kakve su danas uopce vlasnicke knjige jer se tu muljalo i muljalo, dosta toga je jos na sudovima.
Nije da nema prostora, samo je pitanje ko se istih docepao u mafijaskoj privatizaciji, i kakve su danas uopce vlasnicke knjige jer se tu muljalo i muljalo, dosta toga je jos na sudovima.
-
sarajevsko_pivo
#377 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Pišeš cistu glupost! U BiH posluju ostali njemački lanci DM, Deichmann, CineStar i NewYorker tako da će sigurno Lidl doći na naše tržište. Jedino je pitanje 2022 ili ipak možda 2024?
-
sarajevsko_pivo
#378 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Zaboravili ste da je veoma bitno da njihov kamion tu može da iztovari stvari, bez toga nema ni jedna lokacija šansu.Strpljiva wrote: ↑05/11/2020 18:41Ma gdje se te ulice sjetiU Starom gradu bi morali ici na dva tri prostora, koji bi spojili u jedan.
-
sarajevsko_pivo
#379 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Zar je Teranova zatvorila radnju?mk ultra wrote: ↑01/11/2020 21:12 A teranova, a metropolis, a onaj objekat preko puta teologije prazan, a mrvica, 2 mercatora (jedan manji na vratniku i jedan veći u mula mustafe baseskije), ili nedavno dobije jedan utjecajni 3 prostora opcinska od po 45m² da spoji u jedan plus galerija... opet kazem, da milijarde ima neke lokacije i takve stvari dobiti nece...
LIdl u starom gradu će biti njihova zadnja opcija. Oni hoće da grade svoje markete sa parkingom!
- bandit_mo
#380 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Ovo mi je potpuno nezamislivo. Tevba velik prostor i velik parking.sarajevsko_pivo wrote: ↑06/11/2020 10:55Zar je Teranova zatvorila radnju?mk ultra wrote: ↑01/11/2020 21:12 A teranova, a metropolis, a onaj objekat preko puta teologije prazan, a mrvica, 2 mercatora (jedan manji na vratniku i jedan veći u mula mustafe baseskije), ili nedavno dobije jedan utjecajni 3 prostora opcinska od po 45m² da spoji u jedan plus galerija... opet kazem, da milijarde ima neke lokacije i takve stvari dobiti nece...
LIdl u starom gradu će biti njihova zadnja opcija. Oni hoće da grade svoje markete sa parkingom!
- stubrijez
#381 Re: Aldi i LIDL u BiH????
To sto si napisao su trecerazredni butici i tri kina u drzavi, ja govorim o Interexu, Mercuru, Mercatoru i OMV-u. Lanci marketa kao Lidl i Aldi ulaze na trziste neke drzave globalno, na velika vrata, oni ne rade na 100 kvadrata. Znaci doci ce al u limburgu mjesecu 2000 i nikoje godine.sarajevsko_pivo wrote: ↑06/11/2020 10:52Pišeš cistu glupost! U BiH posluju ostali njemački lanci DM, Deichmann, CineStar i NewYorker tako da će sigurno Lidl doći na naše tržište. Jedino je pitanje 2022 ili ipak možda 2024?
- Dope_Man
#382 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Ne znam zasto je nekom nezamisliv Lidl u Starom gradu. Lidl nije ekskluzivno u svojim prostorima sa velikim parkingom, itekako ima i objekte u sred grada, u prizemlju, gdje je malo siri prostor ali nema standarna obiljezja Lidl marketa koje vole graditi malo izvan strogog centra.
- stubrijez
#383 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Nije Sarajevo Bosna prijatelju, oni nece da ulaze u investiciju gdje nema perspektivu nekoliko desetina supermarketa. U Srbiji su za godinu izgradili mislim blizu 20.
- Dope_Man
#384 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Nisam ja nista rekao za to. Naravno da ce oni uci na trziste (ako bi ulazili) sa 15-20 objekata za pocetak, i sa vecinom u standardnom Lidl formatu, prizemni objekat itd.
Moj je odgovor iskljucivo na cudjenje nekih da Lidl bude u prizemlju zgrade - to nije nista cudno. Eno ga u Bratislavi, Becu..
Ista je prica i sa McDonaldsom. Ako se pravi novi, ide po odredjenoj specifikaciji sa objektom, parkingom, drive in itd.. ali moze i da se smjesti u zgradu gdje nemas nista od tog.
Moj je odgovor iskljucivo na cudjenje nekih da Lidl bude u prizemlju zgrade - to nije nista cudno. Eno ga u Bratislavi, Becu..
Ista je prica i sa McDonaldsom. Ako se pravi novi, ide po odredjenoj specifikaciji sa objektom, parkingom, drive in itd.. ali moze i da se smjesti u zgradu gdje nemas nista od tog.
-
sarajevsko_pivo
#385 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Opet piše gluposti. Interex se povukao sa komplet Balkana, Merkur propao, Konzum je kupio Mercator i Mercator dalje posluje u BiH. OMV se povukao pa sta? Zato se Gazprom širi po BiH.stubrijez wrote: ↑06/11/2020 12:25To sto si napisao su trecerazredni butici i tri kina u drzavi, ja govorim o Interexu, Mercuru, Mercatoru i OMV-u. Lanci marketa kao Lidl i Aldi ulaze na trziste neke drzave globalno, na velika vrata, oni ne rade na 100 kvadrata. Znaci doci ce al u limburgu mjesecu 2000 i nikoje godine.sarajevsko_pivo wrote: ↑06/11/2020 10:52Pišeš cistu glupost! U BiH posluju ostali njemački lanci DM, Deichmann, CineStar i NewYorker tako da će sigurno Lidl doći na naše tržište. Jedino je pitanje 2022 ili ipak možda 2024?
A CineStar ima 6 kina u BiH a ne 3. A tu je i Cineplexx sa 3 Kina.
Po čemu je benzinska pumpa OMV zanimljiva nekom? Gdje to ima OMV osim u Austriji i par istočno evropsko država.
Jedan DM ima vise od 80 radnji po BiH. A gdje Inditex grupacija, JYSK, Itd.
A svaki Bingo supermarket je veći od Lidla. Lidlove radnje uopće nisu velike.
- stubrijez
#386 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Sam si nadosao na to sta sam ti htio reci... Zasto ulaziti na trziste koje je beznacajno i siromasno jos poklopljeno u potpunosti ogromnom domacom fransizom pored koje ne mozes nista. Znaju oni jako dobro kako funkcionise nasa lopovska drzava.
I da jos nesto.... ja ne pisem gluposti vec si ti glup pa ne razumijes.
-
Becky7
#387 Re: Aldi i LIDL u BiH????
U Starom gradu bi mogao preko puta Vijećnice gdje je novi parking ima ona kuca/zgrada pored stoji prazna dugo... Dobra lokacija bi bila i ta koju ste vi naveli..
- eurodancer
#388 Re: Aldi i LIDL u BiH????
ma samo Bingo kakav švabo 
-
Becky7
#389 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Niko ne kaze da nece ici u Bingo, ali Lidl je Lidl
-
probook
#390 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Nase trziste je bezveze poklopljeno. Imas dva najveca igraca Konzum i Bingo koji imaju sigurno 85% ili 90% iste robe! Ja ne pamtim kada sam morao otici u jedan ili drugi da bih kupio nesto sto u ovom drugom nema.stubrijez wrote: ↑06/11/2020 18:49 Sam si nadosao na to sta sam ti htio reci... Zasto ulaziti na trziste koje je beznacajno i siromasno jos poklopljeno u potpunosti ogromnom domacom fransizom pored koje ne mozes nista. Znaju oni jako dobro kako funkcionise nasa lopovska drzava.
Lidl ce donjeti prsvo osvjezenje sa svojim proizvodima i sigurno bi Bingo osjetio dobar pad prometa.
Da hoce uz Lidl jos jedan strani lanac doci to bi extra bilo.
-
mahalik
#391 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Kad bi spar kupio robot to bi bilo sjajno
- stubrijez
#392 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Svi prodaju isto... asortiman diktira potraznja a ne distributer. Ako kojim pukim slucajem neki veliki igrac i udje na nase trziste imace 99 posto isti asortiman kao Konzum i Bingo.probook wrote: ↑09/11/2020 23:07Nase trziste je bezveze poklopljeno. Imas dva najveca igraca Konzum i Bingo koji imaju sigurno 85% ili 90% iste robe! Ja ne pamtim kada sam morao otici u jedan ili drugi da bih kupio nesto sto u ovom drugom nema.stubrijez wrote: ↑06/11/2020 18:49 Sam si nadosao na to sta sam ti htio reci... Zasto ulaziti na trziste koje je beznacajno i siromasno jos poklopljeno u potpunosti ogromnom domacom fransizom pored koje ne mozes nista. Znaju oni jako dobro kako funkcionise nasa lopovska drzava.
Lidl ce donjeti prsvo osvjezenje sa svojim proizvodima i sigurno bi Bingo osjetio dobar pad prometa.
- bandit_mo
#393 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Tako je, ista ponuda svega. Jedino odem u Merkator po malo "neobičnije" stvari.probook wrote: ↑09/11/2020 23:07Nase trziste je bezveze poklopljeno. Imas dva najveca igraca Konzum i Bingo koji imaju sigurno 85% ili 90% iste robe! Ja ne pamtim kada sam morao otici u jedan ili drugi da bih kupio nesto sto u ovom drugom nema.stubrijez wrote: ↑06/11/2020 18:49 Sam si nadosao na to sta sam ti htio reci... Zasto ulaziti na trziste koje je beznacajno i siromasno jos poklopljeno u potpunosti ogromnom domacom fransizom pored koje ne mozes nista. Znaju oni jako dobro kako funkcionise nasa lopovska drzava.
-
sarajevsko_pivo
#394 Re: Aldi i LIDL u BiH????
A sta su to malo neobične stvari?
- nepass1
#395 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Pa eto npr izbor piva, samo u merkatoru ima el salvador paulaner. A meni bas odgovara.
- bandit_mo
#396 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Pašteta od kozica
Čips od algi.
Odjel "zdrave hrane" najveći. Izbor sireva na delikatesi. Određeni ledo proizvodi, točnije one mješavine sa bulgurom i kvinojom.
Prvo mi pada na paemet..
Odjel "zdrave hrane" najveći. Izbor sireva na delikatesi. Određeni ledo proizvodi, točnije one mješavine sa bulgurom i kvinojom.
Prvo mi pada na paemet..
- Nisrin
#397 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Bas mi glupo kad neko kaze zavisi od potraznje, pa i mi smo ljudi i mi svasta volimo probati, i nama je dosadila standardna, siromasna ponuda, sa proizvodima koje imaju nenormalnooo visoke marze.. Kupovna moc nije zavidna ali pogledajte koliko ljudi voze super auta, kupuju nekretnine, idu na GO, pa takvi ce kupovati i tu kao sto kupuju svuda drugo!
-
ibizza
#398 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Nisrin wrote: ↑11/11/2020 10:46 Bas mi glupo kad neko kaze zavisi od potraznje, pa i mi smo ljudi i mi svasta volimo probati, i nama je dosadila standardna, siromasna ponuda, sa proizvodima koje imaju nenormalnooo visoke marze.. Kupovna moc nije zavidna ali pogledajte koliko ljudi voze super auta, kupuju nekretnine, idu na GO, pa takvi ce kupovati i tu kao sto kupuju svuda drugo!
U Srbiji je Lidl za godinu dana uzeo share na trzisu od 16%, ista bi situacija bila kod nas. Ljudi jednostavno ne razumiju da je kolač, kolač, taj kolacč bi se samo sa dolaskom Lidla drugacije komadao. Trenutno Bingo sa svojih 25% share uzima cetvrtinu, Tropic, Mercator i Konzum drugu cetvrtinu, dolaskom Lidla, pao bi share Bingu i ostalim igracima.
Kako god, na trzistu od 4,5 milijardi KM, sa finim share-om, EBIT moze biti jako dobar pa i za veliki Lidl.
- Nisrin
#399 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Ja mislim da bi doslo i do regulisanja cijena... Jucer gledam Meggle puter 1.09 EUR, ako nije on jeste do 1.30Eur Kerrygold, Weihenstephan, Frau Antje ili neki drugi...Dobra ponuda, velika konkurencija!
I to ce se primijeniti na sve!
Sjecam se kad u gradu nismo imali ni DM ni CM, koliko je skup SamShop bio, pa pola butika nije bilo - koliko se bilo teze obuci, a cijene su bile Boze sacuvaj nabijene!
Sjecam se kad u gradu nismo imali ni DM ni CM, koliko je skup SamShop bio, pa pola butika nije bilo - koliko se bilo teze obuci, a cijene su bile Boze sacuvaj nabijene!
-
ibizza
#400 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Robna marka Lidla da, ali npr. Ariel ce biti skoro identican u Lidlu i Bingu (20-tak pfk razlike, zavisno od trgovacke marze).Nisrin wrote: ↑11/11/2020 11:15 Ja mislim da bi doslo i do regulisanja cijena... Jucer gledam Meggle puter 1.09 EUR, ako nije on jeste do 1.30Eur Kerrygold, Weihenstephan, Frau Antje ili neki drugi...Dobra ponuda, velika konkurencija!