Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
@moonca je donekle u pravu, dodao sam na pola kuhanja jedno 3-4 kašike ajvara. Tako su mi rekli...
Mora biti safta, to sto si dodao ajvar je ok ( mislim bilo ti lijeno zajebavat se sa zaprskom i paprikom ) .
Sad moguce je da je riza sve popila ali nebi trebalo bas mi izgleda suho...trebao si dodat malo.
@moonca je donekle u pravu, dodao sam na pola kuhanja jedno 3-4 kašike ajvara. Tako su mi rekli...
Mora biti safta, to sto si dodao ajvar je ok ( mislim bilo ti lijeno zajebavat se sa zaprskom i paprikom ) .
Sad moguce je da je riza sve popila ali nebi trebalo bas mi izgleda suho...trebao si dodat malo.
ne zezaj.... prije kuvanja, doda se voda -do vrha - neki stave tanjir ..da bi zamotuljci bili potopljeni...-kad se zavrsi kuvanje- ako pravish zapesku- a potrebna je.. tu tecnost koristis za zalijevanje zaprske-- i onda to sve vratish u lonac..i jos malo prokuvas- ajvar nije za sarmu..
. ali, dobro si skontao- bolja je kad prenoci..
A, ako ne volis jesti tu tecnost-kao ja- onda si bio ok.. No, Ipak je ukusnija sarma, kad se podgrijava sa tecnoscu--- i na tanjiru, je ne morash imati- ali dodaj pavlake.. mmm.
Nista ovo nevalja
Haj zato sad recept Daaaj makar da probam napravit mada znam da nece biti to to sto ti mozes, znas, kuhas, pravis
Ma kako nece biti moze biti samo bolje
Ispeci cetiri palacinke (ostavi ih malo zivlje), u drugoj tavi izdinstaj pecurke sa lukom (moze i fasirano meso ili sta volis), palacinke najprije namazes sirom, stavis fil i presavijes ovako kao na slikama. Malo putera u tavu i zapeces ih po 3 minuta sa obje strane (samo da se sir rastopi). Posluzis sa domacim pindjurom (ili ajvar ili tako nesto) Prijatno
Jedno pitanje:
Kupila sam ovaj sir koji je bio u vodi, iskoristila jedan komad ima jos jedan, moram li dodati vode da bi mi stojao ili moze ovako bez vode samo u ovoj konzervi prezivjeti?
Hvala
Last edited by Sarah24 on 10/11/2020 21:53, edited 1 time in total.
Sarah24 wrote: ↑10/11/2020 21:52
Palacinke su top!
Jedno pitanje:
Kupila sam ovaj sir koji je bio u vodi, iskoristila jedan komad ima jos jedan, moram li dodati vode da bi mi stojao ili moze ovako bez vode samo u ovoj konzervi prezivjeti?
Hvala
Prokuhaj vodu, ohladi i posoli. Moze stajati mjesec i vise