Da, tako je. Kad koka uvijek nastaje iz jajeta, a jaje iz koke, to je isto kao kad pas ganja svoj rep. Ili kao kad se putem isparavanja prazni more, da bi se stvorili oblaci, iz kojih će da padne kiša, da napuni izvor, iz kojeg će da potekne rijeka da napuni ispražnjeno more. I to je isto kao kad pas ganja svoj rep. I pluća tako dišu i crce kuca i želudac se uvijek iznova puni i prazni. Tako svako jutro ustajemo iz kreveta, da bi uveče u njega ponovo mogli da legnemo. Tako se uvijek iznova rađamo i umiremo. Tako i Univerzum uvijek iznova nastaje i nestaje. Sve se uvijek na isti način ponavlja i prilikom tog ponavljanja se pretače kroz svoja TRI PRIRODNA OBLIKA I STANJA. I sve je to kao kad pas ganja svoj rep.
Evo šta je o toj pojavi rekao njemački filozof Fihte:
"Ja da samo jedem i pijem, da bih opet mogao ogladniti i ožedniti, pa jesti i piti tako dugo dok me otvoreni grob podno mojih nogu proguta i dok sam kao hrana ne bih isklijao iz zemlje? Ja da stvaram bića sebi jednaka, da bi i ona jela i pila i umirala, pa ostavljala za sobom sebi jednaka bića, koja će činiti isto što sam ja već činio? Čemu ta kružnica, koja se neprestano vraća sama u sebe, ta igra koja uvijek iznova započinje na isti način i u kojoj sve nastaje da bi nestalo, i nestaje da bi opet moglo nastati, kao što je već bilo; to čudovište, koje neprestano samo sebe proždire, da bi sebe opet moglo roditi, i koje se rađa da bi sebe opet moglo proždreti? Nikada to ne može biti odredjenje mojega bića, i nikakvoga bića. Mora da ima nešto što jeste, jer je nastalo, i što dakle ostaje, a pošto je jednom nastalo, ne može nikada više opet nestati. To, pak,što ostaje, mora sebe proizvoditi u mijeni prolaznoga i trajati u njemu, pa ga talasi vremena prvobitnog i nepovrijeđenog moraju nositi dalje."
Obrati pažnju na ove posljednje dvije Fihteove rečenice, kad kaže:
"Mora da ima nešto što jeste, jer je nastalo, i što dakle ostaje, a pošto je jednom nastalo, ne može nikada više opet nestati. To, pak,što ostaje, mora sebe proizvoditi u mijeni prolaznoga itrajati u njemu, pa ga talasi vremena prvobitnog i nepovrijeđenog moraju nositi dalje."
Fihte samo predpostavlja da "MORA DA IMA NEŠTO ŠTO JESTE". ali on ne zna šta je to ŠTO JESTE. Naravno, mi sada znamo. To je JA koje rasplaže sa 7 sposobnosti koje nikada ne nastaju, niti nestaju i Ja i tih njegovih 7 SPOSOBNOSTI je to ŠTO JESTE.. A ono što uvijek iznova nastaje, mijenja se, prolazi i nestaje, su 7 fizičkih i psihičkih RADNJI. Pomoću kojih se JA vječito pretače kroz svoja 3 prirodna oblika i stanja (JA=3+7). To je Zkon Trojke i Sedmice. To je vječiti Zakon postojanja.
Taman posla. Prazan prostor je isto što i Ništa. Kako bi ono koje je Ništa moglo da bude svjesno? Ne bi. Samo ono koje je Nešto, koje egzistira u praznom prostoru, može da bude svjesno. To je ono nematerijalno, koje obuhvata i prožima cijeli Univerzum, koje fizičari zovu imenom "kvantni vakuum". Iako nije materijalan, fizičari znaju da je on NEŠTO i da je to NEŠTO nepresušni izvor energije. Fizičari danas uveliko eksperimetišu, pokušavajći da ga pokenu i tako iz njega dobiju neograničene količine besplatne energije.
Svijest se ne može POSJEDOVATI, već BITI. Svjesnost se može posjedovati ili ne posjedovati, tj. može se biti svjestan u vrijeme kad se 7 sposobnosti koriste kao radnje ili nesvjestan, u vrjeme kad se ne koriste.
Vjetar, metak, Sunce itd, nisu Svijest. Ne može biti Svijest ono što NE POSTOJI. Vjetar, Sunce, metak, pa čak i Dozer ili bilo šta drugo što je materijalno, nije nešto ŠTO POSTOJI. Samo Svijest (Jastvo) postoji i njegovih sedam sposobnosti (JA+7). A vjetar, Sunce, metak ili Dozer su samo fizičke manifestacije (radnje) Svijesti. Kao na primjer kad kažemo da nikada ne postoji kretanje, već uvijek i samo KRETAČ koji se kreće. Kad Svijest prestane da radi, tj. kad prestane da se napreže, kreće, opaža, osjeća, pamti, misli i razumije, tada vjetar, Sunce, metak ili Dozer nestaju kao da ih nikad nije ni bilo. Ostaje samo Kvantni vakuum. Polje čiste, nematerijalne, tj. nepokretne i NESVJESNE Svijesti. Imajući na umu da Svijest, kada se napreže i kreće, fizički se ivijek man ifestuje kao živa i SVJESNA energija, a kad miruje i spava, manifestuje se kao NESVJESNI nematerijalni Kvantni vakuum.
Tačno tako, ali sve u okviru INFORMACIJE, tj. ZNANJA kojim Svijest raspolaže da bi fizički mogla da se manifestuje kao materijani oblik, poput vjetra, Sunca, metka ili Dozera itd. Svijest koja se fizički manifestuje kao Sunce, na primjer, nosi u sebi informaciju o tome šta treba da radi da bi se manifestovala kao Sunce i ona samo u okviru te informacije može da misli, osjeća, razumije i radi. Kao što i Svijest koja svojim kretanjem i radom gradi Dozera, može da misli, osjeća, radi i razumije samo u okviru (DNK) informacije po kojoj je od sebe same napravila Dozera ili u okviru informacija koje je kasnije uz pomoć Dozera stekla uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih radnji. Tako je i sa svim drugim materijalnim oblicima i pojavama u Univerzumu. Samo u okviru informacija kojima raspolažu, mogu da misle, osjećaju, razumiju, rade i tako se fizički na različite načine manifestuju. Dakle, sve beskonačno različite pojave i oblici od kojih je Univerzum građen su žive i svjesne. Razlika je samo u informacijama koje u sebi nose o načinu svoje fizičke manifestacije. I ma o koliko te informacije i fizičke manifestacije bile različite, u temelji svih, ono što je svima zajedničko, osim čega ničeg drugog nema, jeste JA+7. Fudbaler, vilinista, slikar, hirurg, zemljoradnik itd, ma koliko da su njihova znanja različita i ma koliko da su različiti predmeti i efekti njihovog rada, svi oni ne rade ništa drugo do samo se naprežu, kreću, opažaju svoje kretanje i rad osjećaju, pamte misle i razumiju. Dakle, uvijek i samo JA+7 postoji, bilo da je riječ o Suncu, vjetru, Dozeru, fudbaleru, slikaru, violinisti, jajetu, koki ili bilo čemu drugom.
To sam već objasnio. Već sam se odavno umorio od dokazivanja i objašnjavanja da samo JA+7 postoji i ništa drugo. I nema više nikakve potrebe da se vječito ponavljam i uvijek iznova dokazujem i objašnjavam DA JE TAKO. Pa od sada prepuštam onima koji se sa mnom ne slažu, da ubuduće ONI DOKAZUJU I OBJAŠNJAVAJU da NIJE TAKO. Prema tome, izvoli Dozeru. Ja sam dokazao i objasnio DA JE TAKO. Ja vidim, pozivajući se na svekoliko ljudsko iskustvo i znanje, DA JE TAKO. Logika po kojoj sam ja povezao i posložio sva ljudska znanja, kaže DA JE TAKO. A ti, ako ti moje dokazivanje i objašnjavanje nije po volji, sada objasni i dokaži DA NIJE TAKO.
Pitanje je prosto kao i odgovor, koji glasi: POČETKA, NI KRAJA, NEMA. Od uvijek jaje nastaje iz koke i koka iz jajeta. Konkretno, radi se o tome da samo Svijest postoji, tako što uvijek iznova, uz pomoć sebe kao fizičke pojave i procesa zrokuje sebe kao psihičku pojavu i proces, da bi zatim uz pomoć sebe kao psihičke pojave i procesa mogla da uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i proces. To je princip "koka-jaje". Niti fizičkih materijalnih procesa naprezanja i kretanja može da bude, ako iznutra nisu uzrokovani psihičkim procesima mišljenja, osjećanja i razumijevanja, niti psihičkih procesa mišljenja, osjećanja i razumijevanja može da bude, ako ako prije toga nisu uzrokovani opažanjem, osjećanjem i pamćenjem fizičkih procesa naprezanja i kretanja. To i jeste razlog što Svijest može da postoji samo tako, ako se vječito ponavlja, tj. pretače se kroz svoja TRI prirodna oblika i stanja i tako se vječito SAMOODRŽAVA. Sve uz pomoć svojih 7. To je i činjenica i to je logika.