samo ocistis te gume dole
Opel Astra - Vase iskustvo.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Kiki_Musampa
#1327 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Jesdno pitanje u vezi 1.7 cdti motora. Desi mi se da moram bas verglati da upali,i ne moze da upali na prvu ili pola kljuca kako bi trebalo.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1328 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Znaci nista neko podmazivanje i sl.
Uradio sam sve sto smatram da mogu. Filtere, svjecice, jednostavne stvari.

Zubcasti necu dirati
Kupio sam alat za ove lakse stvari, nije Hazet,ali bolji je od Gedore Red, moment kljuc koristio sa posla, nov, prvi
termin za bazdarenje za 4 godine. Gedore. Koje su cicije gazde
Ovaj KS-tools za obicnog smrtnika bas ima sve sto treba, dobar kvalitet, koristimo ga i na poslu

Ja sam sebi kupio ovaj set prije 2 mjeseca sa 173 dijela. 150 km, sve je korisno. Nije poput onih
gluposti gdje kupis set alata od 400 djelova i u tom broju 200 rajsnegli.
-
zilla_
#1329 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Imam za prodat Astru J sedan 1.6 CDTI, 2015 godina, 1 reg mart 2016, kupljena u BIH i od prvog do zadnjeg dana odrzavana u ovlastenom opel servisu, na satu 124.000 km, zadnji servis odradjen prije 2 mjeseca, od dodatne opreme ima el rucnu, veliki displej, grijanje sjedista, grijanje volana, 17-ke felge itd. Uz auto idu 2 seta guma zimske michellin a ljetne continental skoro nove. Akumulator zamijenjen prije 3 mjeseca. Cijena 15.000 za raju s foruma moze za 14.500 
- Averus
#1330 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Gdje cu kupiti kakve brisace za Astru J?
Uzeo na Petrolu neke univerzalne, proslijedio starom - ne pase mi prikljucak
Pitao sam i ranije, al mi mrsko traziti
Uzeo na Petrolu neke univerzalne, proslijedio starom - ne pase mi prikljucak
Pitao sam i ranije, al mi mrsko traziti
- Optimist
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1332 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
U wurthu imaju dobre, flat blade pro
Ja kupio sebi 22" oko 21KM komad
24" 17KM komad, prilicno dobri, dođu sa svim onim plastikama, i ima svih dimenzija na stanju
Ja kupio sebi 22" oko 21KM komad
24" 17KM komad, prilicno dobri, dođu sa svim onim plastikama, i ima svih dimenzija na stanju
- drug_profi
#1333 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Maja gume. Imaš tamo i neke jeftine od 20 maraka. A trebalo bi da uz svake brisace dobijes komplet priključaka pa staviš koji ti paše
-
STARx
#1334 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Wd i jeste dobar samo za odstranjivanje vode, odnosno ciscenje povrsine od prisustva vode. Nema on nikakvo svojstvo podmazivanja, gumene dijelove isusuje, nema svojsvstvo dugotrajne zastite. Puno bolja je litijumska mast u spreju, silikonski sprej ili pasta..drug_profi wrote: ↑19/10/2020 20:41 Mislim super. Jebo referense. Znate vi bolje. Ok.
Vjerujem bitango da si ga koristio mnogo ali ne za namjenu za koju sam ga ja u ovom slučaju koristio.
WD40 sam uspricao (ima nozzle-spricaljka da je gurnes kroz rupicu i usmjeris u uglove) da odstranim vodu/vlagu iz vrata, kao sto mu je osnovna namjena "Water Displacement".
Ne za podmazivanje vec za odstranjivanje vode. Iza njega ostaje masni film sa kojeg bjezi voda. Koliko dugo - ne znam.
Vrlo je moguce da su vrata iznutra vec zasticena necim, jer kako rekoh, gurao sam industrijski endoskop kad sam dosao u priliku da to pogledam kako izgleda. Slika je b/w ali nema ni naznake hrdje ili nekih fleka koje bi mogle biti hrdja.
uostalom te su astre na cesti vec 9 godina, valjda bi neka procvjetala do sad.
-
STARx
#1335 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Nasadni kljucevi marke GEDORE su u samom vrhu, decenijama. Unior, milwaki, makita, metabo, hazet, su dobre marke ali kad su u pitanju nasadni kljucevi gedore nema konkurenciju.topcam wrote: ↑08/11/2020 16:26
Zubcasti necu dirati![]()
Kupio sam alat za ove lakse stvari, nije Hazet,ali bolji je od Gedore Red, moment kljuc koristio sa posla, nov, prvi
termin za bazdarenje za 4 godine. Gedore. Koje su cicije gazde![]()
Ovaj KS-tools za obicnog smrtnika bas ima sve sto treba, dobar kvalitet, koristimo ga i na poslu
Ja sam sebi kupio ovaj set prije 2 mjeseca sa 173 dijela. 150 km, sve je korisno. Nije poput onih
Ps. dobar sto za varenje.
- drug_profi
#1336 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Pa ja svo vrijeme i govorim da sam ga koristio za odstranjivanje vode. A svi mi govore da on ne podmazuje.STARx wrote: ↑28/11/2020 17:46Wd i jeste dobar samo za odstranjivanje vode, odnosno ciscenje povrsine od prisustva vode. Nema on nikakvo svojstvo podmazivanja, gumene dijelove isusuje, nema svojsvstvo dugotrajne zastite. Puno bolja je litijumska mast u spreju, silikonski sprej ili pasta..drug_profi wrote: ↑19/10/2020 20:41 Mislim super. Jebo referense. Znate vi bolje. Ok.
Vjerujem bitango da si ga koristio mnogo ali ne za namjenu za koju sam ga ja u ovom slučaju koristio.
WD40 sam uspricao (ima nozzle-spricaljka da je gurnes kroz rupicu i usmjeris u uglove) da odstranim vodu/vlagu iz vrata, kao sto mu je osnovna namjena "Water Displacement".
Ne za podmazivanje vec za odstranjivanje vode. Iza njega ostaje masni film sa kojeg bjezi voda. Koliko dugo - ne znam.
Vrlo je moguce da su vrata iznutra vec zasticena necim, jer kako rekoh, gurao sam industrijski endoskop kad sam dosao u priliku da to pogledam kako izgleda. Slika je b/w ali nema ni naznake hrdje ili nekih fleka koje bi mogle biti hrdja.
uostalom te su astre na cesti vec 9 godina, valjda bi neka procvjetala do sad.
Wtf.
-
STARx
#1337 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Procitahdrug_profi wrote: ↑28/11/2020 17:54
Pa ja svo vrijeme i govorim da sam ga koristio za odstranjivanje vode. A svi mi govore da on ne podmazuje.
Wtf.
- topcam
#1338 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Gedore je sinonim za nasadne kljuceve poput Hilti za cekic busilicu, obicno se kaze dodaj mi tuSTARx wrote: ↑28/11/2020 17:49Nasadni kljucevi marke GEDORE su u samom vrhu, decenijama. Unior, milwaki, makita, metabo, hazet, su dobre marke ali kad su u pitanju nasadni kljucevi gedore nema konkurenciju.topcam wrote: ↑08/11/2020 16:26
Zubcasti necu dirati![]()
termin za bazdarenje za 4 godine. Gedore. Koje su cicije gazde![]()
Ps. dobar sto za varenje.
kutiju sa gedorama, jos nisam cuo, dodaj mi tu kutiju sa nasadnim kljucevima.
Sve pobrojane marke alata sam koristio i skoro sve i jedna imaju profi i domacinsku liniju proizvoda.
Gedore ima Gedore Red (slabija varijanta, daleko da je to nesto lose, u biti,
budali daj ambos, i njega bi pokvario.)
Hazet je po meni vrh. To i unuci mogu naslijediti.
Sto je naravno dobar, da nije ovog stola ne bi postojala niti jedna proizvodna traka u fabrikama audija i bmw u svijetu
izgradjena zadnjih 10 godina. Dobro "preCerujem", neko drugi bi popunio prazninu koju smo mi ispunili.
Nego na nekoj drugoj temi sam napisao da sam imao kvar gdje je opel trazio 1200 KM, ovlasteni mercedes servis
zavrsio za 480 KM, cijena je unaprijed recena, imali su faktor cijene zamjenskog dijela i procjenu trajanja svog rada.
Iz pika su rekli koliko ce me kostati. Negdje u dokumentima imam i racun.
- bitanga_sa_otesa
#1339 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
zaboravili ste facom,dozivotna garancija 
-
STARx
#1340 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Jedino se kod nas i smatra da su gedore nasadni kljucevi, a ne marka proizvoda..topcam wrote: ↑28/11/2020 23:16
Gedore je sinonim za nasadne kljuceve poput Hilti za cekic busilicu, obicno se kaze dodaj mi tu
kutiju sa gedorama, jos nisam cuo, dodaj mi tu kutiju sa nasadnim kljucevima.
Sve pobrojane marke alata sam koristio i skoro sve i jedna imaju profi i domacinsku liniju proizvoda.
Gedore ima Gedore Red (slabija varijanta, daleko da je to nesto lose, u biti,
budali daj ambos, i njega bi pokvario.)
Hazet je po meni vrh. To i unuci mogu naslijediti.
Sto je naravno dobar, da nije ovog stola ne bi postojala niti jedna proizvodna traka u fabrikama audija i bmw u svijetu
izgradjena zadnjih 10 godina. Dobro "preCerujem", neko drugi bi popunio prazninu koju smo mi ispunili.
Nego na nekoj drugoj temi sam napisao da sam imao kvar gdje je opel trazio 1200 KM, ovlasteni mercedes servis
zavrsio za 480 KM, cijena je unaprijed recena, imali su faktor cijene zamjenskog dijela i procjenu trajanja svog rada.
Iz pika su rekli koliko ce me kostati. Negdje u dokumentima imam i racun.
Dobar sto, ja sam sebi napravio, nista specijalno.. 1300x900mm 13mm debljine ploca, rupe su fi14 busene magnetnom busilicom s krunom. konstrukcija je 60x60 4mm debljine pod 45stepeni. I lim U profila savijenu na presi debljine 8mm. Malo sam se zanio u ojacavanju konstrukcije, nisam mogao kasnije prevrnuti sto sam
Normiran je rad, svugdje se vise manje zna koliko sta kosta..
- Magarece_godine
#1341 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Kupio sam ženi Astru, ovdje se o gedorama prica. Da se nisam zajeb'o?
- topcam
#1342 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Kupio si Astru nisi Alfu, ne beri brigu.Magarece_godine wrote: ↑28/11/2020 23:32 Kupio sam ženi Astru, ovdje se o gedorama prica. Da se nisam zajeb'o?
- drug_profi
#1343 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Zajebo se nisi.Magarece_godine wrote: ↑28/11/2020 23:32 Kupio sam ženi Astru, ovdje se o gedorama prica. Da se nisam zajeb'o?
A posto se astre slabo kvare, prica se o gedorama.
- topcam
#1344 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Ne bih rekao da sam zaboravio, prije nikad cuo, mozda i ne primjetio, ako sam nekada imao njihov alat u ruci.
Zarovio sam se malo na stranici i vidim da bi odokativno za 40.000 KM imao alat cisto iz hobija da malo sarafam,
nista spesl, zamjenim svjecice, ulje, ljetni i zimski set guma.
Sejtane, onda odoh dalje i pogledam sta sam kupio, set gedora i sta ima bolje, gdje uz gedore dobijem, kljuceve,
sarafcigere, da ne pisem vise:D Na srecu vidim da se radi o sklj alatu, malo mi je falilo da se za guzicu ujedem.
- bitanga_sa_otesa
#1345 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
ja sam 1995. prvi put vidio taj alat i zaljubio se u njega .francuzi dosli i donirali nam neku opremu i bili 2 mjeseca njih cetvorica iz pariza da nas ''obuce'' kako se sta radi
- topcam
#1346 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Meni su 2009. Obili. Novcanik iz dva dijela, pare kod mene papiri ostali u autu. Policija uradila sto je mogla. Trazio po vilsonovom, jakne klincebitanga_sa_otesa wrote: ↑29/11/2020 17:57ja sam 1995. prvi put vidio taj alat i zaljubio se u njega .francuzi dosli i donirali nam neku opremu i bili 2 mjeseca njih cetvorica iz pariza da nas ''obuce'' kako se sta radivise su ih ovi nasi obucavali po kafanama
uglavnom na odlasku mi je jedan od njih poklonio svoju torbu s alatom i set nasadnih 1/2'' nikad bolji alat nisam imao u zivotu niti cu imati ...ja sve to slozio u uniorovu plavu metalnu kistru bez koje sam ostao 2007.(neki klosari mi obili auto i maznuli) nikad nisam prezalio taj alat
![]()
palce, nasao, papira nigdje. Uzeli fotoaparat i mobitel pored saobracajne i vozacke, montblanc hemisku kreteni nisu vidjeli,
mene vise kostalo vadjenje novih dokumenata od onog sto su lahnuli.
- topcam
#1347 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Jedino se kod nas i smatra da su gedore nasadni kljucevi, a ne marka proizvoda..
Dobar sto, ja sam sebi napravio, nista specijalno.. 1300x900mm 13mm debljine ploca, rupe su fi14 busene magnetnom busilicom s krunom. konstrukcija je 60x60 4mm debljine pod 45stepeni. I lim U profila savijenu na presi debljine 8mm. Malo sam se zanio u ojacavanju konstrukcije, nisam mogao kasnije prevrnuti sto sam
[/quote]
Materijal 0,8 do 30 mm, nirosta, aluminium,zeljezo u biti crno i bijelo zeljezo.
Klasika, argon za tig , probamo sve sto trziste nudi od zastitnih plinova.
Izvini ja sam masinac po mi ovo tvoje fi14 nista ne kaze.
Kod mene imas mm.
Kad neko pocne sa 3/8" , 1/2", kontam vodoinstalater, ili radi nesto oko grijanja.
-
STARx
#1348 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Tanak si masinac, zavrsio sam je i ja pa znam inche, precnike rupa.. kakvi mm.. nisi u osnovnoj
Kako oznacavas racnu, u milimetrima???
Varite sa 100%tnim argonom?? Pozdravljam..
@off top, otvori temu za varenje..
Koristim i ja varstroj mig mag co2-argon, alu, celik, inox, svejedno debljina.. zica od 0.6mm do 1.2mm, hvata korijen zavara i do 22-25mm.. paklena masina
Koristim i ja varstroj mig mag co2-argon, alu, celik, inox, svejedno debljina.. zica od 0.6mm do 1.2mm, hvata korijen zavara i do 22-25mm.. paklena masina
- topcam
#1349 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
CestitamSTARx wrote: ↑29/11/2020 20:17 Tanak si masinac, zavrsio sam je i ja pa znam inche, precnike rupa.. kakvi mm.. nisi u osnovnoj
- topcam
#1350 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Drug de boga ti uslikaj sto. Kad vidim karafeke koje naprave sa magnetnom busilicom sav se ospem.STARx wrote: ↑28/11/2020 23:31 ...., ja sam sebi napravio, nista specijalno.. 1300x900mm 13mm debljine ploca, rupe su fi14 busene magnetnom busilicom s krunom. konstrukcija je 60x60 4mm debljine pod 45stepeni. I lim U profila savijenu na presi debljine 8mm. Malo sam se zanio u ojacavanju konstrukcije, nisam mogao kasnije prevrnuti sto samKoji materijal se vari, tehnika, gas?