Opel Astra - Vase iskustvo.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#1301 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Pa WD je namjenski stvoren da uklanja vlagu i vodu.
WD - water displacing
40 - četrdeseta isprobana formula.
WD - water displacing
40 - četrdeseta isprobana formula.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- drug_profi
#1303 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
E jebiga sad.
Bice da su na univerzitetu San Diego uspjeli zajebat USAF i podvalit im WD40 kao rjesenje za odstranjivanje vlage sa povrsina i kontaktata interkontinetalnih projektila.
Trebali su voska samo nakeljat...
Bice da su na univerzitetu San Diego uspjeli zajebat USAF i podvalit im WD40 kao rjesenje za odstranjivanje vlage sa povrsina i kontaktata interkontinetalnih projektila.
- bitanga_sa_otesa
#1304 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
ja sam isprskao tih boca wd-a koliko ih ti nisi vidio u zivotu.drug_profi wrote: ↑18/10/2020 20:54 E jebiga sad.
problem ti je sto vjerujes nekim glupostima koje citas,a ne vjerujes nekome ko to primjenjuje u praksi zadnjih 25 godina .
ne bih se vise raspravljao poyyy
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#1305 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Moj drug je podmazivao lanac i guvernalu od bicikla sa wd40
Ja govorio nemoj,wd je za hrdjave matice i sarafe,jok neas ti pojma...kasnije joj vise mi skripi nego prije,lanac preskace,sta da radim,ne znam ti znas
Ja govorio nemoj,wd je za hrdjave matice i sarafe,jok neas ti pojma...kasnije joj vise mi skripi nego prije,lanac preskace,sta da radim,ne znam ti znas
- drug_profi
#1306 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Vidi poštujem tvoje znanje i tvoje mišljenje. Ali ja obično hoću argument. Meni je jak argument njegova izvorna namjena. Nemoj od mene očekivati da odbacim "ono što sam pročitao" zato što mi je "bitanga rekla da ne valja".bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/10/2020 21:02ja sam isprskao tih boca wd-a koliko ih ti nisi vidio u zivotu.drug_profi wrote: ↑18/10/2020 20:54 E jebiga sad.
problem ti je sto vjerujes nekim glupostima koje citas,a ne vjerujes nekome ko to primjenjuje u praksi zadnjih 25 godina .
ne bih se vise raspravljao poyyy![]()
Dakle nije za podmazivanje. Jeste za čišćenje i zaštitu od korozije.
- Averus
#1307 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Mene više zanima kako si uspio nagurati WD40 da zaštitiš?
Ili si samo tu oko rupica popunio? Ne kontam
Ili si samo tu oko rupica popunio? Ne kontam
-
530i
#1308 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Samo reci koliko dugo traje efekat WD-a, kad već tražiš argument.drug_profi wrote: ↑19/10/2020 02:18 Vidi poštujem tvoje znanje i tvoje mišljenje. Ali ja obično hoću argument. Meni je jak argument njegova izvorna namjena. Nemoj od mene očekivati da odbacim "ono što sam pročitao" zato što mi je "bitanga rekla da ne valja".
- bitanga_sa_otesa
#1309 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
kakav ti argument treba? nemam ja ni laboratoriju ni ispitnu stanicudrug_profi wrote: ↑19/10/2020 02:18
Vidi poštujem tvoje znanje i tvoje mišljenje. Ali ja obično hoću argument. Meni je jak argument njegova izvorna namjena. Nemoj od mene očekivati da odbacim "ono što sam pročitao" zato što mi je "bitanga rekla da ne valja".
vidi ,10 god sam radio u firmi na odrzavanju trafostanica i sve autopneumatske rastavljace i sklopke visokog napona i niskog napona smo podmazivali i razradjivali s tim jer ako se cesto ne manipulise dolazi do zaglavljivanja nekih dijelova usljed prasine i korozije.trenutno je razradis sredis,probas 10x radi ,za pola godine godinu isto se desi ,kao da nista nisi radio..na autima isto dobar je za trenutno podmazivanje,razradjivanje i odvrtanje nekih zapeklih sarafa,poslije pola sata izlapi kao da nisi ni poprskao..uglavnom isprkao sam najmanje jednu cisternu veliku sa 3 osovine te tekucine,ako ti ja nisam mjerodavan eto onda surfaj po netu
- B6Redhell
#1310 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Najgore kad se te rupe začepe..Evolution_IV wrote: ↑18/10/2020 20:32 ehh kakva je meni faca bila kad sam prvi put vidio da curi voda iz vrata![]()
![]()
onda malo po internetu i kao tako je na svim autima i to je najbolje tako..imaju 4 rupe na svakim vratima i nedavno sam vidio da ima 4 u dnu 5tih vrata![]()
Bavarijski inžinjeri imali genijalnu ideju. Staviti motoric od krova u Otvor iza vrata sa rupicom od pola cm. Pa kad je mulj začepi onda onda poplava, mjenjaj motoric. Cio dan posla i masu love za novi...
i tako svaki ovaj model...

- bitanga_sa_otesa
#1311 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
joj jednom sam popravljao krov na e46 cabriu ,nikad vise 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1312 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Evo mali test sa wd 40 koliko brzo ispari, koristim ga preko 27 godina, da je neki bir ilac za odvrnuti
saraf ili maticu, pa i nije, za ciscenje, da.
U mojoj firmi sam "stari majstor", pored dzuturuma 60+ osjecam se ko da sam u cvijetu mladosti,
al´ kad imaju ozbiljan problem pridju i pitaju me, kako, sta?
Strcno sam malo wd40 na subler
Danas 13 sati

15 sati

Da je isparilo, i nije bas. Vidjeti cu ujutro. Ne vjerujem bas opelu pa cu i ja naspricati malo, ne wd40
nego nesto slicno sto se i prehrambenoj industriji koristi.
saraf ili maticu, pa i nije, za ciscenje, da.
U mojoj firmi sam "stari majstor", pored dzuturuma 60+ osjecam se ko da sam u cvijetu mladosti,
al´ kad imaju ozbiljan problem pridju i pitaju me, kako, sta?
Strcno sam malo wd40 na subler
Danas 13 sati

15 sati

Da je isparilo, i nije bas. Vidjeti cu ujutro. Ne vjerujem bas opelu pa cu i ja naspricati malo, ne wd40
nego nesto slicno sto se i prehrambenoj industriji koristi.
- B6Redhell
#1313 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Koje je ovo sranje. Malo auto mali gepek..
Pola stvari iz gepeka moras raditi. Dvije osobe moraju pri vadjenju i vracanju. Cio dan posla...
Pola stvari iz gepeka moras raditi. Dvije osobe moraju pri vadjenju i vracanju. Cio dan posla...
- drug_profi
#1314 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Mislim super. Jebo referense. Znate vi bolje. Ok.
Vjerujem bitango da si ga koristio mnogo ali ne za namjenu za koju sam ga ja u ovom slučaju koristio.
WD40 sam uspricao (ima nozzle-spricaljka da je gurnes kroz rupicu i usmjeris u uglove) da odstranim vodu/vlagu iz vrata, kao sto mu je osnovna namjena "Water Displacement".
Ne za podmazivanje vec za odstranjivanje vode. Iza njega ostaje masni film sa kojeg bjezi voda. Koliko dugo - ne znam.
Vrlo je moguce da su vrata iznutra vec zasticena necim, jer kako rekoh, gurao sam industrijski endoskop kad sam dosao u priliku da to pogledam kako izgleda. Slika je b/w ali nema ni naznake hrdje ili nekih fleka koje bi mogle biti hrdja.
uostalom te su astre na cesti vec 9 godina, valjda bi neka procvjetala do sad.
Vjerujem bitango da si ga koristio mnogo ali ne za namjenu za koju sam ga ja u ovom slučaju koristio.
WD40 sam uspricao (ima nozzle-spricaljka da je gurnes kroz rupicu i usmjeris u uglove) da odstranim vodu/vlagu iz vrata, kao sto mu je osnovna namjena "Water Displacement".
Ne za podmazivanje vec za odstranjivanje vode. Iza njega ostaje masni film sa kojeg bjezi voda. Koliko dugo - ne znam.
Vrlo je moguce da su vrata iznutra vec zasticena necim, jer kako rekoh, gurao sam industrijski endoskop kad sam dosao u priliku da to pogledam kako izgleda. Slika je b/w ali nema ni naznake hrdje ili nekih fleka koje bi mogle biti hrdja.
uostalom te su astre na cesti vec 9 godina, valjda bi neka procvjetala do sad.
- Snake Eyes
#1316 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Što se tiče WD-a 40 na samom pakovanju piše "drives out moisture"

WD 40 je odličan produkt, koji je najmanje namjenjen/efikasan za podmazivanje tj. taj efekat mu traje najkraće jer WD sklizne sa površine zbog sadržaja teflona. Recimo, zaglavljen mehanizam ja odglavim pomoću WD-a ali ga onda podmažem uljem nakon što WD ode.
Klizav motherfucker
, to mu je tajna uspjeha

WD 40 je odličan produkt, koji je najmanje namjenjen/efikasan za podmazivanje tj. taj efekat mu traje najkraće jer WD sklizne sa površine zbog sadržaja teflona. Recimo, zaglavljen mehanizam ja odglavim pomoću WD-a ali ga onda podmažem uljem nakon što WD ode.
Klizav motherfucker
- drug_profi
#1317 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Pa to i govorim. Za to sam ga i koristio. A ne za podmazivanje.
Ali jbg, ljudi ne citaju...
Ali jbg, ljudi ne citaju...
- Magarece_godine
#1318 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Astra J -2013 godiste nema nikakve opreme pa ni board comp. Da li se to moze naknadno aktivirati? Vidim po youtube ima nekih klipova. Da li to radi neko u Sarajevu? Dakle, da se dobiju podaci tipa range, average consuption..? Tnx
- topcam
#1319 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Kao sto vec napisah, kod mene je mali radni sto 2800x1280, za prebrisati mi trebaju 2-3 doze spreja wd40, ovaj kanister
od 5l mi moze i 2-3mjeseca biti, zavisi koliko cesto mjenjam ili radim sa crnim ili bijelim materijalom.
Da dobro cisti moze se na trecoj slici vidjeti.

Ulje koje sam spominjao.

https://ballistol.com/uses/firearm-cleaning-lubricant/
Ima jako neugodan miris. Jos nisam koronu fasovo.
od 5l mi moze i 2-3mjeseca biti, zavisi koliko cesto mjenjam ili radim sa crnim ili bijelim materijalom.
Da dobro cisti moze se na trecoj slici vidjeti.

Ulje koje sam spominjao.

https://ballistol.com/uses/firearm-cleaning-lubricant/
Ima jako neugodan miris. Jos nisam koronu fasovo.
- bitanga_sa_otesa
#1320 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
meni bas super miris balistola 
- topcam
#1321 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
O ukusima se ne raspravlja. nego kad si vec tu. Mjenjao sam prije 2 mjeseca svjecice. Bile iridijumske ja zavrno najobicnije,
osim odvrnuti i zavrnuti, jesam li trebao obracati paznju na bilo sta, osim na moment. Neka pasta, ulje, zastita.
Strcnut cime.
- bitanga_sa_otesa
#1323 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
o ukusima se uvijek raspravlja,o neukusima ne
jesi zazor prekontrolisao? obicne ce ti krace trajati nego iridijum...
- topcam
#1324 Re: Opel Astra - Vase iskustvo.
Da je lokomotiva mozda bi i znao. Ma jok nista. I da pred firmi nije dosao kamion sa reklamom audija ne bih ni znao da je iridium.bitanga_sa_otesa wrote: ↑08/11/2020 15:21o ukusima se uvijek raspravlja,o neukusima ne![]()
jesi zazor prekontrolisao? obicne ce ti krace trajati nego iridijum...
Isao sam od toga da su kod opela upisali mjenjanje svjecica, a nisu zamjenili.

- topcam