Kakvi vjerski fanatici jebote
USA - Izbori za predsjednika 2020
-
freelancerBIH
#7552 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kazem ti jebe mi se za NATO- ne predstavlja mi to nikakvu satisfakciju. Zelim BiH uredjenu kao Hr, da bude Republika BiH. Zelim BiH za koju su se borili nasi roditelji. Nece nam to Biden nista obezbjedit, mozda nas hoce malo pogurat, ali mi sami moramo nesto poduzeti...bunk wrote: ↑06/11/2020 12:04Unutrasnje uredjenje trenutno je nemoguce promijeniti u parlamentu Ustavnim promjenama jer Srbi i Hrvati.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 12:00NATO hajde manje vise - ali daj da dobijemo ono sto svaki antifasista i normalan covjek u ovoj zemlji zeli - ukidanje kantona i RS-a ... zivimo svi za taj dan.. Zivim za dan kada cemo protjerati ove separatiste iz nase zemlje - da konacno prodihnemo, valjda dozivimo i taj dan
PS. ne samo ukidanje ovih gore, nego i javno priznanje genocida, izvinjenje - a onda i naplata ratne odstete... Znas gdje nas najvise boli, to hocemo, prci mi se za NATO kad znam desetine hiljada nasih ljudi lezi u grobovima, a hiljade jos neotkriveno, kosti im po istocnoj Bosni razasute. To je ono sto nas najvise boli. Ja se nadam da ce se sa Bajdenom tu nesto promjenit, ali tesko...![]()
Ali kad udjemo u NATO i nakon sto budemo 30 godina zivjeli bez prijetnje od susjeda i njihove podrske snagama domacih izdajnika stvari ce se mijenjati i ljudi ce iz ekonomskih razloga sami traziti promjene nabolje a to je ukidanje nepotrebnih administrativnih jedinica.
Sad,trenutno to i ne treba pokretati,NATO da ,zakon o zabrani negiranja genocida DA ..
- Billy The Pljuc
#7553 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Bogami jež bio u pravu, u foto finišu Biden haman uzima GA i otklanja sve sumnje oko pitanja pobjednika.
Bio sam skeptičan u pogledu istog, i pored simpatija prema Biden-u kont'o sam da klaun i "njegovi" izmađijaju već drugi mandat nekako ako bude potrebe, srećom bio sam na krivom tragu
.
Ono što je sasvim jasno jeste da ova individua neće odstupiti tek tako a što vidimo po vijestima iz USA, neko će reći boli me chundash i neka se porokaju što bi baš bilo onako zlurado.
Što se nas u BiH tiče, ne treba griješiti dušu i reći kako za Trumpa nije bilo podrške nama kao državi, bilo je i ista se ogledala u mnogo čemu ALI...
Po pisanju pojedinih forumaša koji su otvoreno za ovog klauna ispada da svi mi koji smo kontra njih vjerujemo u prvenstveno ukidanje RS-a što je po meni degutantno i da smo mainly upravo iz ovog razloga za Biden-a.
Ukidati nešto što je ustavom zagarantovano može samo neuk i povodljiv čovjek pomisliti, ja sebe konkretno ne smatram takvim.
Činjenica jeste da BiH kao ovakva jeste upravo "čedo" USA, očekivati jedan jači i obimniji angažman iste na čelu sa Biden-om je sasvim realno i normalno za očekivati a isti se može npr. ogledati u podršci u borbi protiv kriminala i korupcije, eventualnim usvajanjem novih zakona bez obzira došli oni "pritiskom" američke administracije ili "sazrijevanjem naših" političkih lidera itd. itd. Širok je spektar stvari koje su kod nas loše a gdje nova USA vlada na čelu sa Biden-om može imati itekakvog uticaja, meni to kao običnom čovjeku apsolutno ne smeta i poželjno je. Kao što napisah, Trump i njegovi su dali određenu podršku i imajući u vidu da njega konkretno ništa van USA mnogo ne zanima, nismo mogli očekivati više pomoći a nama kao nama definitivno pomoć treba, svi znamo da je to tako.
Bio sam skeptičan u pogledu istog, i pored simpatija prema Biden-u kont'o sam da klaun i "njegovi" izmađijaju već drugi mandat nekako ako bude potrebe, srećom bio sam na krivom tragu
Ono što je sasvim jasno jeste da ova individua neće odstupiti tek tako a što vidimo po vijestima iz USA, neko će reći boli me chundash i neka se porokaju što bi baš bilo onako zlurado.
Što se nas u BiH tiče, ne treba griješiti dušu i reći kako za Trumpa nije bilo podrške nama kao državi, bilo je i ista se ogledala u mnogo čemu ALI...
Po pisanju pojedinih forumaša koji su otvoreno za ovog klauna ispada da svi mi koji smo kontra njih vjerujemo u prvenstveno ukidanje RS-a što je po meni degutantno i da smo mainly upravo iz ovog razloga za Biden-a.
Ukidati nešto što je ustavom zagarantovano može samo neuk i povodljiv čovjek pomisliti, ja sebe konkretno ne smatram takvim.
Činjenica jeste da BiH kao ovakva jeste upravo "čedo" USA, očekivati jedan jači i obimniji angažman iste na čelu sa Biden-om je sasvim realno i normalno za očekivati a isti se može npr. ogledati u podršci u borbi protiv kriminala i korupcije, eventualnim usvajanjem novih zakona bez obzira došli oni "pritiskom" američke administracije ili "sazrijevanjem naših" političkih lidera itd. itd. Širok je spektar stvari koje su kod nas loše a gdje nova USA vlada na čelu sa Biden-om može imati itekakvog uticaja, meni to kao običnom čovjeku apsolutno ne smeta i poželjno je. Kao što napisah, Trump i njegovi su dali određenu podršku i imajući u vidu da njega konkretno ništa van USA mnogo ne zanima, nismo mogli očekivati više pomoći a nama kao nama definitivno pomoć treba, svi znamo da je to tako.
- bunk
#7554 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
NATO donosi sigurnost ,donosi strane investicije koje puno lakse dolaze u zemlje clanice NATO jer znaju da su sigurne.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 12:07Kazem ti jebe mi se za NATO- ne predstavlja mi to nikakvu satisfakciju. Zelim BiH uredjenu kao Hr, da bude Republika BiH. Zelim BiH za koju su se borili nasi roditelji. Nece nam to Biden nista obezbjedit, mozda nas hoce malo pogurat, ali mi sami moramo nesto poduzeti...bunk wrote: ↑06/11/2020 12:04Unutrasnje uredjenje trenutno je nemoguce promijeniti u parlamentu Ustavnim promjenama jer Srbi i Hrvati.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 12:00
NATO hajde manje vise - ali daj da dobijemo ono sto svaki antifasista i normalan covjek u ovoj zemlji zeli - ukidanje kantona i RS-a ... zivimo svi za taj dan.. Zivim za dan kada cemo protjerati ove separatiste iz nase zemlje - da konacno prodihnemo, valjda dozivimo i taj dan
PS. ne samo ukidanje ovih gore, nego i javno priznanje genocida, izvinjenje - a onda i naplata ratne odstete... Znas gdje nas najvise boli, to hocemo, prci mi se za NATO kad znam desetine hiljada nasih ljudi lezi u grobovima, a hiljade jos neotkriveno, kosti im po istocnoj Bosni razasute. To je ono sto nas najvise boli. Ja se nadam da ce se sa Bajdenom tu nesto promjenit, ali tesko...![]()
Ali kad udjemo u NATO i nakon sto budemo 30 godina zivjeli bez prijetnje od susjeda i njihove podrske snagama domacih izdajnika stvari ce se mijenjati i ljudi ce iz ekonomskih razloga sami traziti promjene nabolje a to je ukidanje nepotrebnih administrativnih jedinica.
Sad,trenutno to i ne treba pokretati,NATO da ,zakon o zabrani negiranja genocida DA ..
A uunutrasnje uredjenje ce doci na red.
-
emirolini
#7555 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Procitaj opet sta sam napisao. Boldirano gore. A za status zivota, zna se ko je kriv za to. Svi ovi sto vise na banderama u raznim bojama, zeleni, zuti, plavi, crveni. Sve i do jednog - nesposobni.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 12:05Ma daj eto Bidena, da ukine RS, da dobijemo ratnu odstetu i javno izvinjenje Hrvatske i Srbije zbog agresije. Aha hocemo to dobiti sa Bidenom ali u kurcu... Mi ocekujemo da nam neko drugi rijesi problem, a sredine u kojima su bosnjaci vecina - ne cinimo apsolutno nista da poboljsamo status zivota.emirolini wrote: ↑06/11/2020 12:02 Ne razumijem zasto ne bi bili za Bidena koji je nama najblizi od svih Americkih predsjednika. Cak je Bill Clinton promjenio misljenje nakon sto je tada Senator gdin. Biden bio u Bosni i Hercegovini i obisao sve. Bio je upucen u sve sta se desava. Meni je drazi Biden nego bilo ko od nasih politicara i vise ce uraditi i vise je uradio.
Naravno, cinjenica je da nemamo nikoga ko bi to mogao iskoristiti, imamo nesposobnog ridzobradog idiota i ostale manje satelite idiote. Realno nema Silajdzica i Ganica koliko toliko sposobnih diplomata koji su vise uradili za BH nego nesposobni dedo Izetbegovic, koji je imao svoje neke uspjehe ali dosta vise diplomatskih neuspjeha.
- SpecialOffer
-
Milenkov buraz
#7557 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Da, upravo tako. Ne sviđa se meni prvom ni RS ni F.BiH a ni ovakva BiH ali ustav je takav, poštujem ga dok se ne dogovori drugačije, jbg. Kada su potpisivali mene i običan narod niko ništa nije pitao. Ali stoji da će Biden vjerovatno, opet ne 100% sigurno, mnoge stvari oko Balkana i BiH drugačije posmatrati i djelovati. Ali od ukidanja i nečeg sličnog nema ljudi ništa, kakvo ukidanje. Trum nije bio u opšte loš po pitanju BiH. Sjetite se dernjave Dodika na "odlazeću administraciju" pa ga Trump ostavio da sjedi na crnoj listi.Billy The Pljuc wrote: ↑06/11/2020 12:07 Bogami jež bio u pravu, u foto finišu Biden haman uzima GA i otklanja sve sumnje oko pitanja pobjednika.
Bio sam skeptičan u pogledu istog, i pored simpatija prema Biden-u kont'o sam da klaun i "njegovi" izmađijaju već drugi mandat nekako ako bude potrebe, srećom bio sam na krivom tragu.
-
DonieBrasco
#7558 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Opet cekat do veceras za novi presjek glasova ali kakos tvari stoje idu GA, PA, NV u korist Bidena.
-
freelancerBIH
#7559 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
I tako evo vec 30 godina... Po zapadnoj Ercegovini orgijaju fasisti.. u Sumskoj daju ordenje i nazivaju ulice, skole po ratnim zlocincima.. Doci ce doci ce - ali u limburgu. Mi Bosnjaci u svojim sredinama gdje smo vecina - apsolutno nista ne cinimo da poboljsamo zivot u tim sredinama ii da zadrzimo ljude da ostanu tu. Jedino sto znamo je kako raspodjelit budzet uhljebima i podici novi kredit. To je otprilike nas nivo upravljanja. A stvoriti neku novu vrijednost, pocet raditi samostalno - to nam je misaona imenica i nepoznanica...bunk wrote: ↑06/11/2020 12:09NATO donosi sigurnost ,donosi strane investicije koje puno lakse dolaze u zemlje clanice NATO jer znaju da su sigurne.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 12:07Kazem ti jebe mi se za NATO- ne predstavlja mi to nikakvu satisfakciju. Zelim BiH uredjenu kao Hr, da bude Republika BiH. Zelim BiH za koju su se borili nasi roditelji. Nece nam to Biden nista obezbjedit, mozda nas hoce malo pogurat, ali mi sami moramo nesto poduzeti...bunk wrote: ↑06/11/2020 12:04
Unutrasnje uredjenje trenutno je nemoguce promijeniti u parlamentu Ustavnim promjenama jer Srbi i Hrvati.
A uunutrasnje uredjenje ce doci na red.
Kazem ti druze, biden moze malo pogurati, a da sve uradi za nas ... Nema teoretske sanse... Cekat cemo mi jos 150 godina dok se nesto promjeni ovim tempom...
-
Milenkov buraz
#7560 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Volio ga ne volio čovjek ima pravo.Lagumdžija: BiH ni dva Bidena ne mogu pomoći, sve zavisi od nas
- skafiskafsnjak
#7561 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zar je neko pomislio da cemo imati neke koristi od Bidena ?Milenkov buraz wrote: ↑06/11/2020 12:17Volio ga ne volio čovjek ima pravo.Lagumdžija: BiH ni dva Bidena ne mogu pomoći, sve zavisi od nas
- bunk
#7562 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Bgm jos malo i ovdje ce se pocet zalit za Trumpom

- eltroxin
#7563 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jedva cekam pikanterije o debilu kada stakori napuste brod koji tone 
Last edited by eltroxin on 06/11/2020 12:22, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
-
RJ57
-
emirolini
#7566 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
God bless USA and God bless Mr. Biden.
Pozelimo mu dobro zdravlje.
Pozelimo mu dobro zdravlje.
-
Škobo Habu
#7567 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ništa se bitno neće promjeniti po pitanju američkog uticaja u BiH. Sve će ostati kao prije.
Jedino se možemo nadati jačem angažmanu po pitanju ruskog uticaja, a i sigurno da će Biden i njegova dministracija drugim očima gledati i uticaj Turske ovdje.
Jedino se možemo nadati jačem angažmanu po pitanju ruskog uticaja, a i sigurno da će Biden i njegova dministracija drugim očima gledati i uticaj Turske ovdje.
-
ibizza
-
DonieBrasco
#7569 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Realno prvoj SDA ne odgovara Biden pa onda Dodiku i Covicu.
- DaysleepeR
#7570 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
niko ovu zemlju nije unazadio vise od Hareta sa odbijanjem aprilskog paketa, svi su nasi danasnji problemi posljedica toga
- Nespin
#7571 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:58, edited 4 times in total.
- tovarish
#7572 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nikako se rijesiti ovih trumpoglavaca. Valjda je vrijeme da se povuku u mišije rupe i od tamo diskutuju o ravnoj zemlji, harpu i chem trails.
To im je očito jedini domet.
To im je očito jedini domet.
- jasko_ba
-
kakabanja213
#7574 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nemam pojma hoce li se ista u SAD promijeniti u vezinsa BiH ali neko vecer na HRT, Zuzul, hrvatski ambasador u SAD upozorava hrvatsku javnost na izuzetnu aktivnost bosnjackih politicara u DC (nakon Bidenovog preokreta).
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7575 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
gruzija Joe +1,096