USA - Izbori za predsjednika 2020
-
Iker C
#7526 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Prvi potez Bidena ce biti sastanak sa Harisom Silajdzicem da vidi sta ce kako ce.
- cyprus
#7527 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Čovječe dragi - Trump se evo već pet godina intenzivno na dnevnoj bazi ispišava po zdravom razumu... DOSLOVNO su iz njegovih usta izašle na hiljade nebuloza, očiglednih i lako provjerljivih laži, kao i izjava koje se ne mogu protumačiti nikako drugačije nego kao govor mržnje... I ti kažeš "u modi biti antitrumpovac"
Last edited by cyprus on 06/11/2020 11:53, edited 2 times in total.
-
zilog
#7528 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
-
DonieBrasco
- skafiskafsnjak
#7530 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Da mi je neko rekao da ce nekome biti tako krivo ako ijedan kandidat izgubi, ne bih vjerovao
Pogotovo kada je gubitnik ovaj klaun republikanski
Pogotovo kada je gubitnik ovaj klaun republikanski
- BarbaDue
#7531 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
I još najgore po USA jeste da je dozvao duhove koji nose zlo u vidu rasizma i policijskog nasilja nad američkim crncima.zilog wrote: ↑06/11/2020 11:43Povukao USA iz sporazuma protiv globalnog zatopljavanja.spinel_ wrote: ↑06/11/2020 11:35Eh kad bi mi jos rekao sta je to Trump po svijetu pokvario a da je bilo bolje bio bih ti zahvalan.ninjahepek wrote: ↑06/11/2020 11:31 Ali će doslovno svijet biti ljepše mjesto za život ako Biden pobjedi... doslovno, znači... bože dragi...![]()
Neka iskoristi 4 godine da popravi što je žuti pokvario, svijet će biti mnogo bolje mjesto a kamoli druge stvari.
Povukao USA iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.
...
-
freelancerBIH
#7532 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Meni je Tramp drazi kad je u pitanju ekonomija, ali evo svaki put kad pogledam ovaj video sta je govorio za BiH i Srebrenicu - bit ce mi i vise nego drago da dobije Biden. Kazem opet- daj Boze da se nesto promjeni i da konacno svrgnemo ove 3 nacionalne stranke iz BiH i da ih posaljemo na smetljiste historije -a da BiH reorganizujemo kako to dolikuje svakom normalnom covjeku u 21. stoljecu - mada tesko... Vremena su drugacija i iskreno mislim da Biden tu nista nece promjenit... Bez novog rata ovdje nema promjene.
-
155_mm
#7533 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
nego kad smo se dotakli glupih bosnji. pitam se dali srbijanci ( i oni glupi i oni pametni) vEruju da ce im tramp vratiti kosovo i dati er es. koliko su za njega to bio minimum sto bi mogao uciniti za njih.
- Veigar
#7534 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Go Biden go!!!!!Maliodmene wrote: ↑06/11/2020 11:35 Covjek koji je uvijek bio na strani BiH, otvoreno govorio da se desava genodic i ratni zlocin kada su svi drugi bili slijepi, i dodju ljudi i pisu glupi Bosnjo. Imao je i Bosnjaka u svom timu za ove izbore. I dodju ljudi i pisu glupi Bosnjo![]()
. Ne mora on vise nista uraditi za BiH, dovoljno je uradio, i svaki covjek koji ponosni nosi BiH u srcu treba Bidenu biti zahvalan zauvijek.

-
Maliodmene
#7535 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
A posvadjo se sa cijelom Evropom, Iranom, Turskom 
-
Milenkov buraz
#7536 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
- bunk
#7537 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Druze,ulazimo puno brze u NATO uz pomoc Bidenove administracije.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 11:55Meni je Tramp drazi kad je u pitanju ekonomija, ali evo svaki put kad pogledam ovaj video sta je govorio za BiH i Srebrenicu - bit ce mi i vise nego drago da dobije Biden. Kazem opet- daj Boze da se nesto promjeni i da konacno svrgnemo ove 3 nacionalne stranke iz BiH i da ih posaljemo na smetljiste historije -a da BiH reorganizujemo kako to dolikuje svakom normalnom covjeku u 21. stoljecu - mada tesko... Vremena su drugacija i iskreno mislim da Biden tu nista nece promjenit... Bez novog rata ovdje nema promjene.![]()
Nema vise ratova nikad na ovim koordinatama kad budemo punopravna clanica NATO savez.
Onda ekonomija i pokusat prozivjet ko sav normaan svijet kojemu nisu uoci svakih izbora ratne teme najbitnije.
-
Milenkov buraz
-
neko_sa_strane
#7539 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kako nije. Tek što je unaprijed dobio Nobelovu nagradu za mir napao je Libiju skupa sa Francuskom i Italijom a kasnije i Siriju putem plaćenika tzv. Islamske države Iraka i Levanta koje su finansirali Saudijska Arabija, Katar i UAE a obučavali SAD i Izrael a Turska pružala logistiku.Spektakluk wrote: ↑06/11/2020 11:47 Zanimljivo kako za Trumpa govore kako nije pokrenuo niti jedan rat za razliku od Obame i sl.
Kako se brzo zaboravi onaj glavni iranski general i njegova pratnja koja je zbrisana dronom u Bagdaduu početkom godine. Pa i sa Trumpom, US dronovi su čistili neprijatelje kad i gdje su stigli. Nije zvanično izvršio invaziju na neku zamlju XY, ali nije ni Obama.
Zahvaljujući razjebanoj Libiji i Siriji migranti iz Afrike i Azije preplavili su Evropu a među njima ima i potencijalnih terorista.
- Optimus Prime
#7540 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Dobro, ali ipak se mora priznati da se ne moze sa sigurnoscu tvrditi da bi Hillary, da je dobila izbore bila veci pacifista.Spektakluk wrote: ↑06/11/2020 11:47 Zanimljivo kako za Trumpa govore kako nije pokrenuo niti jedan rat za razliku od Obame i sl.
Kako se brzo zaboravi onaj glavni iranski general i njegova pratnja koja je zbrisana dronom u Bagdaduu početkom godine. Pa i sa Trumpom, US dronovi su čistili neprijatelje kad i gdje su stigli. Nije zvanično izvršio invaziju na neku zamlju XY, ali nije ni Obama.
-
ime_kojeg_nema
#7541 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Na stranu sad sto je lik narcisoidna bahata sirovina alla Dodik i sto je vjetar u ledja opskurnim desnicarima sirom svijeta ali je idiot povario masu stvari. Napustio Pariski sporazum o klimi kao i nuklearni sporazum sa Iranoma a cini mi se i sa Rusijom. Usred pandemije koju njegova zemlja skupo placa istupio iz SZO-a. Prebacio americku ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalem. Pokrenuo trgovacke ratove sa Kinom, uvodio nekakve carine evropskim zemljama itd. Ja razumijem da ima ljudi koji misle da nece biti bolje dok ne bude gore i da ravnoteza na kojoj pociva svijet nije pravedna ali ne popravljaju se stvari takvim pristupom. Isto tako imam osjecaj da vi koji podrzavate Trampa a niste iz Amerike jednostavno niste prijatelji te zemlje i voljeli bi je vidjeti u neredu jer ili je mrzite iz nekih vama znanih politickih razloga ili ste jednostavno nadrkani i zivcani likovi koje privlaci destrukcija i haos dok se ne lomi preko vasih ledja. Drugog objasnjenja zaista nemam.spinel_ wrote: ↑06/11/2020 11:35Eh kad bi mi jos rekao sta je to Trump po svijetu pokvario a da je bilo bolje bio bih ti zahvalan.ninjahepek wrote: ↑06/11/2020 11:31 Ali će doslovno svijet biti ljepše mjesto za život ako Biden pobjedi... doslovno, znači... bože dragi...![]()
Neka iskoristi 4 godine da popravi što je žuti pokvario, svijet će biti mnogo bolje mjesto a kamoli druge stvari.
-
freelancerBIH
#7542 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
NATO hajde manje vise - ali daj da dobijemo ono sto svaki antifasista i normalan covjek u ovoj zemlji zeli - ukidanje kantona i RS-a ... zivimo svi za taj dan.. Zivim za dan kada cemo protjerati ove separatiste iz nase zemlje - da konacno prodihnemo, valjda dozivimo i taj danbunk wrote: ↑06/11/2020 11:57Druze,ulazimo puno brze u NATO uz pomoc Bidenove administracije.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 11:55Meni je Tramp drazi kad je u pitanju ekonomija, ali evo svaki put kad pogledam ovaj video sta je govorio za BiH i Srebrenicu - bit ce mi i vise nego drago da dobije Biden. Kazem opet- daj Boze da se nesto promjeni i da konacno svrgnemo ove 3 nacionalne stranke iz BiH i da ih posaljemo na smetljiste historije -a da BiH reorganizujemo kako to dolikuje svakom normalnom covjeku u 21. stoljecu - mada tesko... Vremena su drugacija i iskreno mislim da Biden tu nista nece promjenit... Bez novog rata ovdje nema promjene.![]()
Nema vise ratova nikad na ovim koordinatama kad budemo punopravna clanica NATO savez.
Onda ekonomija i pokusat prozivjet ko sav normaan svijet kojemu nisu uoci svakih izbora ratne teme najbitnije.
PS. ne samo ukidanje ovih gore, nego i javno priznanje genocida, izvinjenje - a onda i naplata ratne odstete... Znas gdje nas najvise boli, to hocemo, prci mi se za NATO kad znam desetine hiljada nasih ljudi lezi u grobovima, a hiljade jos neotkriveno, kosti im po istocnoj Bosni razasute. To je ono sto nas najvise boli. Ja se nadam da ce se sa Bajdenom tu nesto promjenit, ali tesko...
Last edited by freelancerBIH on 06/11/2020 12:02, edited 1 time in total.
-
Milenkov buraz
#7543 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa dobro ali svi sa zapada su podržali "Arapasko proljeće" nije to sam Obama uradio i svi su mu pljeskali zdušno pa i isti ti republikanci.neko_sa_strane wrote: ↑06/11/2020 11:58Kako nije. Tek što je unaprijed dobio Nobelovu nagradu za mir napao je Libiju skupa sa Francuskom i Italijom a kasnije i Siriju putem plaćenika tzv. Islamske države Iraka i Levanta koje su finansirali Saudijska Arabija, Katar i UAE a obučavali SAD i Izrael a Turska pružala logistiku.Spektakluk wrote: ↑06/11/2020 11:47 Zanimljivo kako za Trumpa govore kako nije pokrenuo niti jedan rat za razliku od Obame i sl.
Zahvaljujući razjebanoj Libiji i Siriji migranti iz Afrike i Azije preplavili su Evropu a među njima ima i potencijalnih terorista.
-
emirolini
#7544 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne razumijem zasto ne bi bili za Bidena koji je nama najblizi od svih Americkih predsjednika. Cak je Bill Clinton promjenio misljenje nakon sto je tada Senator gdin. Biden bio u Bosni i Hercegovini i obisao sve. Bio je upucen u sve sta se desava. Meni je drazi Biden nego bilo ko od nasih politicara i vise ce uraditi i vise je uradio.
Naravno, cinjenica je da nemamo nikoga ko bi to mogao iskoristiti, imamo nesposobnog ridzobradog idiota i ostale manje satelite idiote. Realno nema Silajdzica i Ganica koliko toliko sposobnih diplomata koji su vise uradili za BH nego nesposobni dedo Izetbegovic, koji je imao svoje neke uspjehe ali dosta vise diplomatskih neuspjeha.
Naravno, cinjenica je da nemamo nikoga ko bi to mogao iskoristiti, imamo nesposobnog ridzobradog idiota i ostale manje satelite idiote. Realno nema Silajdzica i Ganica koliko toliko sposobnih diplomata koji su vise uradili za BH nego nesposobni dedo Izetbegovic, koji je imao svoje neke uspjehe ali dosta vise diplomatskih neuspjeha.
- bunk
#7545 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Sta je sa Pensilvanijom?
- bunk
#7547 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Unutrasnje uredjenje trenutno je nemoguce promijeniti u parlamentu Ustavnim promjenama jer Srbi i Hrvati.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 12:00NATO hajde manje vise - ali daj da dobijemo ono sto svaki antifasista i normalan covjek u ovoj zemlji zeli - ukidanje kantona i RS-a ... zivimo svi za taj dan.. Zivim za dan kada cemo protjerati ove separatiste iz nase zemlje - da konacno prodihnemo, valjda dozivimo i taj danbunk wrote: ↑06/11/2020 11:57Druze,ulazimo puno brze u NATO uz pomoc Bidenove administracije.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 11:55
Meni je Tramp drazi kad je u pitanju ekonomija, ali evo svaki put kad pogledam ovaj video sta je govorio za BiH i Srebrenicu - bit ce mi i vise nego drago da dobije Biden. Kazem opet- daj Boze da se nesto promjeni i da konacno svrgnemo ove 3 nacionalne stranke iz BiH i da ih posaljemo na smetljiste historije -a da BiH reorganizujemo kako to dolikuje svakom normalnom covjeku u 21. stoljecu - mada tesko... Vremena su drugacija i iskreno mislim da Biden tu nista nece promjenit... Bez novog rata ovdje nema promjene.![]()
PS. ne samo ukidanje ovih gore, nego i javno priznanje genocida, izvinjenje - a onda i naplata ratne odstete... Znas gdje nas najvise boli, to hocemo, prci mi se za NATO kad znam desetine hiljada nasih ljudi lezi u grobovima, a hiljade jos neotkriveno, kosti im po istocnoj Bosni razasute. To je ono sto nas najvise boli. Ja se nadam da ce se sa Bajdenom tu nesto promjenit, ali tesko...![]()
Ali kad udjemo u NATO i nakon sto budemo 30 godina zivjeli bez prijetnje od susjeda i njihove podrske snagama domacih izdajnika stvari ce se mijenjati i ljudi ce iz ekonomskih razloga sami traziti promjene nabolje a to je ukidanje nepotrebnih administrativnih jedinica.
Sad,trenutno to i ne treba pokretati,NATO da ,zakon o zabrani negiranja genocida DA ..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7548 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
posudimo vam semira na koji saHat da to dovede u red...

-
freelancerBIH
#7549 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ma daj eto Bidena, da ukine RS, da dobijemo ratnu odstetu i javno izvinjenje Hrvatske i Srbije zbog agresije. Aha hocemo to dobiti sa Bidenom ali u kurcu... Mi ocekujemo da nam neko drugi rijesi problem, a sredine u kojima su bosnjaci vecina - ne cinimo apsolutno nista da poboljsamo status zivota.emirolini wrote: ↑06/11/2020 12:02 Ne razumijem zasto ne bi bili za Bidena koji je nama najblizi od svih Americkih predsjednika. Cak je Bill Clinton promjenio misljenje nakon sto je tada Senator gdin. Biden bio u Bosni i Hercegovini i obisao sve. Bio je upucen u sve sta se desava. Meni je drazi Biden nego bilo ko od nasih politicara i vise ce uraditi i vise je uradio.
-
Milenkov buraz
#7550 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Druže probudi se iz tog sna, što prije to bolje za tebe. Protjerivanje, ukidanje RS-a će samo ostati san kao i izdvajanje RS-a iz BiH. Te dvije suprotnosti hrane jedna druui i nikada, nikada se neće desiti na način na koji ti to misliš i smatraš. Sve između ove dvije krajnosti je moguće, i ukidanje kantona i prekomozicija unutrašnjeg uređanja ali ove dvije svtari se neće nikada desiti osim ako se ne dogovorimo tako.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 12:00NATO hajde manje vise - ali daj da dobijemo ono sto svaki antifasista i normalan covjek u ovoj zemlji zeli - ukidanje kantona i RS-a ... zivimo svi za taj dan.. Zivim za dan kada cemo protjerati ove separatiste iz nase zemlje - da konacno prodihnemo, valjda dozivimo i taj danbunk wrote: ↑06/11/2020 11:57Druze,ulazimo puno brze u NATO uz pomoc Bidenove administracije.freelancerBIH wrote: ↑06/11/2020 11:55
Meni je Tramp drazi kad je u pitanju ekonomija, ali evo svaki put kad pogledam ovaj video sta je govorio za BiH i Srebrenicu - bit ce mi i vise nego drago da dobije Biden. Kazem opet- daj Boze da se nesto promjeni i da konacno svrgnemo ove 3 nacionalne stranke iz BiH i da ih posaljemo na smetljiste historije -a da BiH reorganizujemo kako to dolikuje svakom normalnom covjeku u 21. stoljecu - mada tesko... Vremena su drugacija i iskreno mislim da Biden tu nista nece promjenit... Bez novog rata ovdje nema promjene.![]()
Onda ekonomija i pokusat prozivjet ko sav normaan svijet kojemu nisu uoci svakih izbora ratne teme najbitnije.![]()