Nije ostalo isto, ni blizu dok je zlajoglu vladao, problem je što je ovaj SDP mutirao u nešto veoma čudno, možda je to taktika, možda je nesvjesno, ne znam, nadam se samo da će na dobro izaći. Pred nama je, bum vidjeli.
SDP
- Veigar
#62151 Re: SDP
- vatrogasac
#62152 Re: SDP
Pada TK vlada. U ovom mjesecu mada se razmišljalo i prije. Takav je vrlo ozbiljan plan, a kako će ga realizovati, to ne znam.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#62153 Re: SDP
neće selim beslagic sa pda. može pasti samo se kupe dvoje iz sda i dfa.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#62154 Re: SDP
vego, koliko je sdp stranka koja umire, pokazuje i ova tema. nigdje nikoga.
nit smrde, nit mirišu.
- drug_profi
#62155 Re: SDP
Šta ćemo ako ispadne da su dobili više glasova nego 2018?
Hoćemo li pojačati antipropagandu?
- malakh
#62156 Re: SDP
čestitati, imaš moju riječ...drug_profi wrote: ↑05/11/2020 00:16 Šta ćemo ako ispadne da su dobili više glasova nego 2018?
-
doktor78
#62159 Re: SDP
S kim rušiti vladu? Sa Kukom i Elzinom? Ako su im oni partneri, bolje da ništa ne diraju do idućih izbora. Pola mandata je već prošlo, preuzimati odgovornost u ovako teškoj situaciji i to sa ovakvim "partnerima" bi po meni bilo ravno političkom samoubistvu. Sačekati sljedeće izbore, činiti sve da se osvoji što veći broj mandata i nadati se da će i na našem kantonu doći do jačanja NS i NiP-a,pa raditi nešto kao u Sarajevu.
Sa Kukom ni po koju cijenu!
- malakh
#62160 Re: SDP
@drug_profi kada sam nedavno nabrajao grobare sdpa u sarajevu, pomenuo sam i stojanovića. valjda ti je sada jasnije što stojanovića.
- drug_profi
#62161 Re: SDP
Vec sam ti rekao sta mislim i o tebi i tvojim nastojanjima da pljujes po antiSDA koaliciji.
Dakle, ovako, zaboli me kurac sta je Igor radio jer sve dok vam je normalno da zelena zgadija radi isto ili gore, a da ih i ne pomenete, potpuno je nevazno sta raja sa biroa, malakh, paton, bunk ili ostali trovaci foruma govore.
Ne rece da je Zeljko Komsic 4 godine uzimao 5000 maraka ni za sta?
Meni je Igor veci junak od tog Zeljke koji je izdao sve sto je obecao svojim biracima.
Dakle, ovako, zaboli me kurac sta je Igor radio jer sve dok vam je normalno da zelena zgadija radi isto ili gore, a da ih i ne pomenete, potpuno je nevazno sta raja sa biroa, malakh, paton, bunk ili ostali trovaci foruma govore.
Meni je Igor veci junak od tog Zeljke koji je izdao sve sto je obecao svojim biracima.
- malakh
#62162 Re: SDP
hebote kakva predizborna propaganda.
kaže čovjek da glasa za sdp. to se odavno i zna.
poslije dodje i piše kako će biti siromah u penziji jer izdvaja za visoke plaće ovih uhljeba i budzetlija. a njegov drug uzimao 2200 maraka i to u firmi zoi 84... ne za direktorsku već za savjetničku poziciju.
samo nam još počni objašnjavati kako pozicija "savjetnik direktora za odnosa sa inspekcijama" nije izmišljena.
kaže čovjek da glasa za sdp. to se odavno i zna.
poslije dodje i piše kako će biti siromah u penziji jer izdvaja za visoke plaće ovih uhljeba i budzetlija. a njegov drug uzimao 2200 maraka i to u firmi zoi 84... ne za direktorsku već za savjetničku poziciju.
samo nam još počni objašnjavati kako pozicija "savjetnik direktora za odnosa sa inspekcijama" nije izmišljena.
- Styling
#62163 Re: SDP
Zeljko Komsic citav zivot uzima budzetske pare ni na sta.drug_profi wrote: ↑10/11/2020 00:53 Vec sam ti rekao sta mislim i o tebi i tvojim nastojanjima da pljujes po antiSDA koaliciji.
- drug_profi
#62164 Re: SDP
Hoće malakh da nam kaže da je u stvari SDP kriv za ovu propast od države, i to možda ponajviše Igor Stojanović.
Željko Komšić se jadan bori da to spriječi, ali eto ne može sam, jer mora stalno da brani SDA od bočnih udara.
Malaše, ovo ti je gluplje od onih tvojih trolejbusa.
Hajd sad odfakaj od mene.
Željko Komšić se jadan bori da to spriječi, ali eto ne može sam, jer mora stalno da brani SDA od bočnih udara.
- Control panel
#62166 Re: SDP
Stojanovic mi sene svidja ni malo i o njemu sam vec pisao. Moj glas nikad ne bi dobio. Ali sto se ovog konkretno tice. Kad SDA zaposli borca i izmisli mu se radno mjesto, niko nista ne pita, jer to je borac, a kad SDP zaposli borca na izmisljeno radno mjesto, e onda se digne i kuka i motika da to napadnu. Uhljeb pro level.
Iako ne simpatisem stojanovica razlika izmedju njega i asima je nemjerljiva, ko nebo i zemlja.
Ja, i?
- Veigar
#62167 Re: SDP
Krivi su, da pojasnim, krivi su jer za ovih 25 godina nisu bili sposobni skinuti sa vlasti nacionalne stranke u sva tri nacionalna korpusa, krivi su jer su 2010 SDA na samrti uveli u vlast i vakcinisali protiv smrti, krivi su jer ne nisu se zaalagali za socijal demokratiju, krivi su jer su SDP pretvorili u nacionalnu stranku umjesto u multietničku, krivi su jer se još uvijek furaju na TITA (respekt za njega al njegovo vrijeme je prošlo) al samo riječima. Ima tu još dosta krivice, ali ni blizu nisu krivi kao naša jedina, nedjeljiva, nezavisna i cjelovita S fukin DA.drug_profi wrote: ↑10/11/2020 08:19 Hoće malakh da nam kaže da je u stvari SDP kriv za ovu propast od države, i to možda ponajviše Igor Stojanović.
SDA je najveći krivac jer je kriminalnim djelovanjem dovela ovu državu skoro pa do propasti, umjesto da bude ujedinjujući faktor oni na sve moguće načine razjedinjuju ne samo Bosnu i Hercegovinu nego i Bošnjački narod. Krivi su jer u SDA fildžan državi nema mjesta za drugo i drugačije mišljenje, drugi i drugačiji mogu biti tu ali samo kao FIKUS. Krivi su jer su privatizacijom opljačkali industrijski potencijal ove države, krivi su jer su mlade sa iole mozga protjerali odavde nakon rata sa svojom minder politikom, krivi su jerdržavne institucije pretpostavljaju stranačkim, krivi su jer su kreirali atmosferu da u fildžan državi možeš uspjeti samo ako znaš nekoga ko zna nekoga iz SDA, krivi su jer su im jedino bitni Bošnjaci, krivi su...
trebalo bi mi dva dana da napišem za šta su sve krivi. Iskreno mrsko mi je ali shvatate poentu.
- Control panel
#62168 Re: SDP
Veigar wrote: ↑10/11/2020 08:36Krivi su, da pojasnim, krivi su jer za ovih 25 godina nisu bili sposobni skinuti sa vlasti nacionalne stranke u sva tri nacionalna korpusa, krivi su jer su 2010 SDA na samrti uveli u vlast i vakcinisali protiv smrti, krivi su jer ne nisu se zaalagali za socijal demokratiju, krivi su jer su SDP pretvorili u nacionalnu stranku umjesto u multietničku, krivi su jer se još uvijek furaju na TITA (respekt za njega al njegovo vrijeme je prošlo) al samo riječima. Ima tu još dosta krivice, ali ni blizu nisu krivi kao naša jedina, nedjeljiva, nezavisna i cjelovita S fukin DA.drug_profi wrote: ↑10/11/2020 08:19 Hoće malakh da nam kaže da je u stvari SDP kriv za ovu propast od države, i to možda ponajviše Igor Stojanović.
SDA je najveći krivac jer je kriminalnim djelovanjem dovela ovu državu skoro pa do propasti, umjesto da bude ujedinjujući faktor oni na sve moguće načine razjedinjuju ne samo Bosnu i Hercegovinu nego i Bošnjački narod. Krivi su jer u SDA fildžan državi nema mjesta za drugo i drugačije mišljenje, drugi i drugačiji mogu biti tu ali samo kao FIKUS. Krivi su jer su privatizacijom opljačkali industrijski potencijal ove države, krivi su jer su mlade sa iole mozga protjerali odavde nakon rata sa svojom minder politikom, krivi su jerdržavne institucije pretpostavljaju stranačkim, krivi su jer su kreirali atmosferu da u fildžan državi možeš uspjeti samo ako znaš nekoga ko zna nekoga iz SDA, krivi su jer su im jedino bitni Bošnjaci, krivi su...
trebalo bi mi dva dana da napišem za šta su sve krivi. Iskreno mrsko mi je ali shvatate poentu.
Zaboravio si za SDA napisati da se furaju na Aliju. I njegovo je vrijeme proslo.
Da dodam za ovog prvog i imaju na sta da se furaju, za ovog drugog
- Prpa.ba
#62169 Re: SDP
Raja sa SBB-a baska aktivna u iskopavanju dokumentacije za bilo sta vezano za Cetvorku. Steta je sto svoje kreativne i istrazivacke kapacitete ne koriste da stagod iskopaju i o Petku 13. Nazalost tu se ipak ogranicavaju na jeftini i bezazleni humor u svrhu povecavanja medijske zastupljenosti koalicije okupljene oko SDA.
"Nisam za SDA, ali kad vidim ko se nudi kao alternativa.."
Naravno, nemam nista protiv toga da (o)pozicioni medij poput te fejsbuk stranice objavljuje istinite informacije o uhljebljenjima cetvorkasa. Znamo iz prakse da Cetvorka na to ipak reaguje i pospe se pepelom, sto se ne bi moglo reci za "ja, i" ekipu.
"Nisam za SDA, ali kad vidim ko se nudi kao alternativa.."
Naravno, nemam nista protiv toga da (o)pozicioni medij poput te fejsbuk stranice objavljuje istinite informacije o uhljebljenjima cetvorkasa. Znamo iz prakse da Cetvorka na to ipak reaguje i pospe se pepelom, sto se ne bi moglo reci za "ja, i" ekipu.
- Veigar
#62170 Re: SDP
Ne bih se baš složio da je njegovo vrijeme prošlo, ipak je nas Bošnjake nacionalno osvjesti, 1992 smo vidjeli da nije bilo toga, ne bi ni ja i ti sad ovdje piskarali po ovom forumu. Njemu bih zamjerio stavljanje potpisa na Dejtonski sporazum sa RS-om kao faktorom i Armijom BiH, koja je sve osim funkcionalna, da se sutra zarati opet bi mi goloruki bili jer bi druge dvije komponente ekspresno okrenule leđa Bošnjacima ili bi radili indirektno protiv Bošnjaka. Kad je već omogiućio RS trebao je zauzvrat tražiti da vojna komponenta BiH bude isključivo u rukama Bošnjaka. Nije mu to naumpalo, za njega zato tvrdim bio je dobar filozof i naučnik ali ipak slabiji državotvorac, previše je vjerovao ljudima.Control panel wrote: ↑10/11/2020 08:50Veigar wrote: ↑10/11/2020 08:36Krivi su, da pojasnim, krivi su jer za ovih 25 godina nisu bili sposobni skinuti sa vlasti nacionalne stranke u sva tri nacionalna korpusa, krivi su jer su 2010 SDA na samrti uveli u vlast i vakcinisali protiv smrti, krivi su jer ne nisu se zaalagali za socijal demokratiju, krivi su jer su SDP pretvorili u nacionalnu stranku umjesto u multietničku, krivi su jer se još uvijek furaju na TITA (respekt za njega al njegovo vrijeme je prošlo) al samo riječima. Ima tu još dosta krivice, ali ni blizu nisu krivi kao naša jedina, nedjeljiva, nezavisna i cjelovita S fukin DA.drug_profi wrote: ↑10/11/2020 08:19 Hoće malakh da nam kaže da je u stvari SDP kriv za ovu propast od države, i to možda ponajviše Igor Stojanović.
Zaboravio si za SDA napisati da se furaju na Aliju. I njegovo je vrijeme proslo.
Što se tiče TITA, respekt za njegove međunarodne odnose, ali za nas Bošnjake je on ipak bio skoro pa najgore moguće rješenje, ispod njega je jedino istrebljenje. Umjesto da glavnim gradom proglasi Sarajevo on popušta srbskim nacionalistima i glavnim gradom jugoslavije proglašava Beograd.
Itd.
- Osim_13
#62171 Re: SDP
Prpa.ba wrote: ↑10/11/2020 08:58 Raja sa SBB-a baska aktivna u iskopavanju dokumentacije za bilo sta vezano za Cetvorku. Steta je sto svoje kreativne i istrazivacke kapacitete ne koriste da stagod iskopaju i o Petku 13. Nazalost tu se ipak ogranicavaju na jeftini i bezazleni humor u svrhu povecavanja medijske zastupljenosti koalicije okupljene oko SDA.
"Nisam za SDA, ali kad vidim ko se nudi kao alternativa.."![]()
Naravno, nemam nista protiv toga da (o)pozicioni medij poput te fejsbuk stranice objavljuje istinite informacije o uhljebljenjima cetvorkasa. Znamo iz prakse da Cetvorka na to ipak reaguje i pospe se pepelom, sto se ne bi moglo reci za "ja, i" ekipu.![]()
- drug_profi
#62172 Re: SDP
Bogami si ti previse propuha ufatio, ali hajd.Veigar wrote: ↑10/11/2020 09:45Ne bih se baš složio da je njegovo vrijeme prošlo, ipak je nas Bošnjake nacionalno osvjesti, 1992 smo vidjeli da nije bilo toga, ne bi ni ja i ti sad ovdje piskarali po ovom forumu. Njemu bih zamjerio stavljanje potpisa na Dejtonski sporazum sa RS-om kao faktorom i Armijom BiH, koja je sve osim funkcionalna, da se sutra zarati opet bi mi goloruki bili jer bi druge dvije komponente ekspresno okrenule leđa Bošnjacima ili bi radili indirektno protiv Bošnjaka. Kad je već omogiućio RS trebao je zauzvrat tražiti da vojna komponenta BiH bude isključivo u rukama Bošnjaka. Nije mu to naumpalo, za njega zato tvrdim bio je dobar filozof i naučnik ali ipak slabiji državotvorac, previše je vjerovao ljudima.Control panel wrote: ↑10/11/2020 08:50Veigar wrote: ↑10/11/2020 08:36
Krivi su, da pojasnim, krivi su jer za ovih 25 godina nisu bili sposobni skinuti sa vlasti nacionalne stranke u sva tri nacionalna korpusa, krivi su jer su 2010 SDA na samrti uveli u vlast i vakcinisali protiv smrti, krivi su jer ne nisu se zaalagali za socijal demokratiju, krivi su jer su SDP pretvorili u nacionalnu stranku umjesto u multietničku, krivi su jer se još uvijek furaju na TITA (respekt za njega al njegovo vrijeme je prošlo) al samo riječima. Ima tu još dosta krivice, ali ni blizu nisu krivi kao naša jedina, nedjeljiva, nezavisna i cjelovita S fukin DA.
Što se tiče TITA, respekt za njegove međunarodne odnose, ali za nas Bošnjake je on ipak bio skoro pa najgore moguće rješenje, ispod njega je jedino istrebljenje. Umjesto da glavnim gradom proglasi Sarajevo on popušta srbskim nacionalistima i glavnim gradom jugoslavije proglašava Beograd.time direktno gura kajlu hrvatskim nacionalistima koji i danas dan na spomen Tita želudac im se okreće. Bošnjake kao Muslimane (čuj musliman sa velikim M, smiješno) priznaje tek krajem 70'tih, nije trebo ni tad kreten kretenski (ne mogu mu ovo halalit nikako). Svu najotrovniju tešku industriju smjestio pa naravno u Bosnu (ko jebe Bošnjake i nisu neki ljudi jelda? Kante me one priče da je to radi odbrane), jedino sam mu zahvalan što nas je ipak obrazovao te unekoliko istrijebio utjecaj "tradicionalnih" arapskih vrijednosti gjde je bilo sramota da se žene obrazuju, gje je bilo sramota dignut glas protiv očigledne nepravde jer si eney of the state (kako poznato zvuči!!!), nažalost nije u potpunosti hence nastanak jebene SDA.
Itd.
- Control panel
#62173 Re: SDP
Veigar wrote: ↑10/11/2020 09:45Ne bih se baš složio da je njegovo vrijeme prošlo, ipak je nas Bošnjake nacionalno osvjesti, 1992 smo vidjeli da nije bilo toga, ne bi ni ja i ti sad ovdje piskarali po ovom forumu. Njemu bih zamjerio stavljanje potpisa na Dejtonski sporazum sa RS-om kao faktorom i Armijom BiH, koja je sve osim funkcionalna, da se sutra zarati opet bi mi goloruki bili jer bi druge dvije komponente ekspresno okrenule leđa Bošnjacima ili bi radili indirektno protiv Bošnjaka. Kad je već omogiućio RS trebao je zauzvrat tražiti da vojna komponenta BiH bude isključivo u rukama Bošnjaka. Nije mu to naumpalo, za njega zato tvrdim bio je dobar filozof i naučnik ali ipak slabiji državotvorac, previše je vjerovao ljudima.Control panel wrote: ↑10/11/2020 08:50Veigar wrote: ↑10/11/2020 08:36
Krivi su, da pojasnim, krivi su jer za ovih 25 godina nisu bili sposobni skinuti sa vlasti nacionalne stranke u sva tri nacionalna korpusa, krivi su jer su 2010 SDA na samrti uveli u vlast i vakcinisali protiv smrti, krivi su jer ne nisu se zaalagali za socijal demokratiju, krivi su jer su SDP pretvorili u nacionalnu stranku umjesto u multietničku, krivi su jer se još uvijek furaju na TITA (respekt za njega al njegovo vrijeme je prošlo) al samo riječima. Ima tu još dosta krivice, ali ni blizu nisu krivi kao naša jedina, nedjeljiva, nezavisna i cjelovita S fukin DA.
Što se tiče TITA, respekt za njegove međunarodne odnose, ali za nas Bošnjake je on ipak bio skoro pa najgore moguće rješenje, ispod njega je jedino istrebljenje. Umjesto da glavnim gradom proglasi Sarajevo on popušta srbskim nacionalistima i glavnim gradom jugoslavije proglašava Beograd.time direktno gura kajlu hrvatskim nacionalistima koji i danas dan na spomen Tita želudac im se okreće. Bošnjake kao Muslimane (čuj musliman sa velikim M, smiješno) priznaje tek krajem 70'tih, nije trebo ni tad kreten kretenski (ne mogu mu ovo halalit nikako). Svu najotrovniju tešku industriju smjestio pa naravno u Bosnu (ko jebe Bošnjake i nisu neki ljudi jelda? Kante me one priče da je to radi odbrane), jedino sam mu zahvalan što nas je ipak obrazovao te unekoliko istrijebio utjecaj "tradicionalnih" arapskih vrijednosti gjde je bilo sramota da se žene obrazuju, gje je bilo sramota dignut glas protiv očigledne nepravde jer si eney of the state (kako poznato zvuči!!!), nažalost nije u potpunosti hence nastanak jebene SDA.
Itd.
Uhvatio si ti fino nacionalistickozelene patine.
Kad mi kazes mi bosnjaci, nas bosnjake... ne treba dalje.
Tu smo gdje jesmo kad ste se vi bosnjaci, srbi i hrvati nacionalno osvjestili.
- Veigar
#62174 Re: SDP
Možeš ti mislit šta hoćeš ali 92 smo vidjeli šta bi bilo da se Bošnjaci nisu osvijestili konačno, to što prvi u Bošnjaka danas vode ovu destruktivnu politiku je opet drugi par opanaka i zato sam protiv njih iz sveg glasa.Control panel wrote: ↑10/11/2020 10:36Veigar wrote: ↑10/11/2020 09:45Ne bih se baš složio da je njegovo vrijeme prošlo, ipak je nas Bošnjake nacionalno osvjesti, 1992 smo vidjeli da nije bilo toga, ne bi ni ja i ti sad ovdje piskarali po ovom forumu. Njemu bih zamjerio stavljanje potpisa na Dejtonski sporazum sa RS-om kao faktorom i Armijom BiH, koja je sve osim funkcionalna, da se sutra zarati opet bi mi goloruki bili jer bi druge dvije komponente ekspresno okrenule leđa Bošnjacima ili bi radili indirektno protiv Bošnjaka. Kad je već omogiućio RS trebao je zauzvrat tražiti da vojna komponenta BiH bude isključivo u rukama Bošnjaka. Nije mu to naumpalo, za njega zato tvrdim bio je dobar filozof i naučnik ali ipak slabiji državotvorac, previše je vjerovao ljudima.Control panel wrote: ↑10/11/2020 08:50
Itd.
Uhvatio si ti fino nacionalistickozelene patine.
Kad mi kazes mi bosnjaci, nas bosnjake... ne treba dalje.
Tu smo gdje jesmo kad ste se vi bosnjaci, srbi i hrvati nacionalno osvjestili.
- JThomas
#62175 Re: SDP
muslimani sa velikim m su sami sebe tada tako zvali. i govoriti kako "nisu dali da budemo bošnjaci" je smiješno, jer je taj izraz u tom značenju promovisan '93. to je priča jednako apsurdna kao četnička da je narod nastao '93. on je '93 promijenio ime, a i pod ranijim imenom se osjećao kao narod različit od srba i hrvata.
pa šta je bila jugoslavenska muslimanska organizacija u prvoj jugoslaviji? vjerska organizacija ili politička stranka? naravno, ovo drugo. narod se tako zvao i tako osjećao. a od realnih opcija na sonu - u svim drugim opcijama bi taj narod prošao puno gore nego pod komunistima. moguće i nestao ili se utopio u srbe i hrvate.
pa šta je bila jugoslavenska muslimanska organizacija u prvoj jugoslaviji? vjerska organizacija ili politička stranka? naravno, ovo drugo. narod se tako zvao i tako osjećao. a od realnih opcija na sonu - u svim drugim opcijama bi taj narod prošao puno gore nego pod komunistima. moguće i nestao ili se utopio u srbe i hrvate.