pemanapemani wrote: ↑03/11/2020 09:39
palermo wrote: ↑02/11/2020 20:39
al mora se priznati da ima neka vrsta životnog sarkazma (ili možda cinizma) u činjenici da se većina zadrtih forumskih ljevičara sprema glasati za NiP.
Barem, kako postovi kažu.
Druže, i ti si se deklarisao kao ljevičar, a glasao za Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva. Nisam upratio jesi li prošle izbore glasao za Džaferovića.
P.S. Da još jednom ponovim - kada bi bio izbor između Komšića i Konakovića, glas za Konakovića ko kuća. Čak bi vjerovatno prije podržao Džaferovića, nego Komšića.
Nisam ja sebe izuzeo iz ovoga, niti smatram da sam bolji od drugih (što se ne bi baš moglo reći za dobar broj forumaša

). I ti tvoji izbori su sasvim legitimni, čak bih se ja umnogočemu složio sa tobom u tvojim izborima.
Al ne mislim da su narativi kojima se izbori argumentiraju validni. Jedna od uzrečica koja se sada na forumu ponavlja je "ovo je prilika da se prebrojimo"......sa kim ću bolan da se prebrojavam, pa ja sa nekim ko su na ovoj , forumskim žargonom rečeno, pozitivnoj strani prebrojavanja, ne bih ni u snu kafu popio. Pa na ovoj strani forumskih pozitivaca, naći ćeš nacionaliste par excellance, i mene će netko sada prebrojavati. En ten tini savaraki tini bija baja buf, ti si moj, pozitivac ili jok, ti si negativac. Bjež, bolan.....
A kao što sam već više puta naglasio, samo politika koja će imati u sebi ujedinjujući elemenat i koja će biti temeljena na Za a ne na Protiv će na dugoročnoj osnovi imati šansu da, ono što se ovdje tako često isticalo, mijenja paradigmu. Nikakvo prebrojavanje.
By the way, pozdrav, rijetko te vidim ovdje, i uvijek mi je drago kada te vidim.