Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
pemanapemani

#8951 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 02/11/2020 20:39 al mora se priznati da ima neka vrsta životnog sarkazma (ili možda cinizma) u činjenici da se većina zadrtih forumskih ljevičara sprema glasati za NiP.

Barem, kako postovi kažu.
Druže, i ti si se deklarisao kao ljevičar, a glasao za Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva. Nisam upratio jesi li prošle izbore glasao za Džaferovića.

P.S. Da još jednom ponovim - kada bi bio izbor između Komšića i Konakovića, glas za Konakovića ko kuća. Čak bi vjerovatno prije podržao Džaferovića, nego Komšića.
Styling

#8952 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

bunk wrote: 03/11/2020 08:50 To i ja govorim.
Glasas za kiflu i mirna Bosna.

@ prpa :mrgreen:
Cinjenica da vam je Kifla svima trn u oku i da ste se u zadnjih nekoliko dana brutalno obrusili na njega i kandidate NiP-a dovoljno govori o tome koliko ga se bojite.
A_A_AKCIJA

#8953 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Styling wrote: 03/11/2020 09:39

Cinjenica da vam je Kifla svima trn u oku i da ste se u zadnjih nekoliko dana brutalno obrusili na njega i kandidate NiP-a dovoljno govori o tome koliko ga se bojite.
:izet:
MorningStar

#8954 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MorningStar »

Ne vade kiflu iz usta ( :mrgreen: ) a sigurni su u 8 od 9 SDA nacelnika :lol:
Industrialyzer

#8955 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

MorningStar wrote: 03/11/2020 09:49

Ne vade kiflu iz usta ( :mrgreen: ) a sigurni su u 8 od 9 SDA nacelnika :lol:

SDA Centar i SDA Stari Grad objavili pisma nepostojecih clanova NiP-a koji govore lose o kandidatima koje na lokalnim izborima podrzavamo, a protiv kojih se SDA natjece.
Skontali ljudi da narod vise vjeruje nepostojecem clanu Naroda i pravda nego svim clanovima SDA.

:lol:
palermo

#8956 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

pemanapemani wrote: 03/11/2020 09:39
palermo wrote: 02/11/2020 20:39 al mora se priznati da ima neka vrsta životnog sarkazma (ili možda cinizma) u činjenici da se većina zadrtih forumskih ljevičara sprema glasati za NiP.

Druže, i ti si se deklarisao kao ljevičar, a glasao za Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva. Nisam upratio jesi li prošle izbore glasao za Džaferovića.

P.S. Da još jednom ponovim - kada bi bio izbor između Komšića i Konakovića, glas za Konakovića ko kuća. Čak bi vjerovatno prije podržao Džaferovića, nego Komšića.
Nisam ja sebe izuzeo iz ovoga, niti smatram da sam bolji od drugih (što se ne bi baš moglo reći za dobar broj forumaša :D ). I ti tvoji izbori su sasvim legitimni, čak bih se ja umnogočemu složio sa tobom u tvojim izborima.

Al ne mislim da su narativi kojima se izbori argumentiraju validni. Jedna od uzrečica koja se sada na forumu ponavlja je "ovo je prilika da se prebrojimo"......sa kim ću bolan da se prebrojavam, pa ja sa nekim ko su na ovoj , forumskim žargonom rečeno, pozitivnoj strani prebrojavanja, ne bih ni u snu kafu popio. Pa na ovoj strani forumskih pozitivaca, naći ćeš nacionaliste par excellance, i mene će netko sada prebrojavati. En ten tini savaraki tini bija baja buf, ti si moj, pozitivac ili jok, ti si negativac. Bjež, bolan.....

A kao što sam već više puta naglasio, samo politika koja će imati u sebi ujedinjujući elemenat i koja će biti temeljena na Za a ne na Protiv će na dugoročnoj osnovi imati šansu da, ono što se ovdje tako često isticalo, mijenja paradigmu. Nikakvo prebrojavanje.

By the way, pozdrav, rijetko te vidim ovdje, i uvijek mi je drago kada te vidim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8957 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

U prevodu: Ne treba nista dirati.
DonieBrasco

#8958 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DonieBrasco »

greska.
Last edited by DonieBrasco on 03/11/2020 12:33, edited 1 time in total.
Manual

#8959 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Manual »

bunk wrote: 03/11/2020 08:18Inace?
Odskace
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#8960 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

palermo wrote: 03/11/2020 12:02
pemanapemani wrote: 03/11/2020 09:39

Nisam ja sebe izuzeo iz ovoga, niti smatram da sam bolji od drugih (što se ne bi baš moglo reći za dobar broj forumaša :D ). I ti tvoji izbori su sasvim legitimni, čak bih se ja umnogočemu složio sa tobom u tvojim izborima.

Al ne mislim da su narativi kojima se izbori argumentiraju validni. Jedna od uzrečica koja se sada na forumu ponavlja je "ovo je prilika da se prebrojimo"......sa kim ću bolan da se prebrojavam, pa ja sa nekim ko su na ovoj , forumskim žargonom rečeno, pozitivnoj strani prebrojavanja, ne bih ni u snu kafu popio. Pa na ovoj strani forumskih pozitivaca, naći ćeš nacionaliste par excellance, i mene će netko sada prebrojavati. En ten tini savaraki tini bija baja buf, ti si moj, pozitivac ili jok, ti si negativac. Bjež, bolan.....

A kao što sam već više puta naglasio, samo politika koja će imati u sebi ujedinjujući elemenat i koja će biti temeljena na Za a ne na Protiv će na dugoročnoj osnovi imati šansu da, ono što se ovdje tako često isticalo, mijenja paradigmu. Nikakvo prebrojavanje.

By the way, pozdrav, rijetko te vidim ovdje, i uvijek mi je drago kada te vidim.
Ali pod uslovom da je to Za samo za ekipu okupljenu oko sda, inace je to "za" nista drugo vec sarkazam, cinizam, nelogicnost, zblizavanje sa nacionalistima itd.
kluz franjo

#8961 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Dušice senzibilne... čuj "čemu prebrojavanje"?
"Čemu izbori", "svi su isti", "opozicija prema SDA je urušavanje jedinstva, dakle izdaja", itd... itd...

Ja shvatam da mnogi ne shvataju smisao demokratskih izbora, posebno oni koji za drugu vlast osim SDA i ne znaju, ali opet nije zgoreg ponoviti neke stvari.
Politički pluralizam i demokratski izbori služe predstavljanju RAZLIČITIH političkih viđenja i koncepata.
Birači onda imaju npr. Varijantu 1 i Varijantu 2 i onda (za nepovjerovati) imaju mogućnost da se odrede i glasaju za jednu od varijanti.
Ti glasovi se onda (opet jedna nevjerovatna pojava) BROJE, da se zna koja varijanta je dobila demokratsku podršku većine birača.

U kontekstu individualne izborne odluke i samo u tom kontekstu, mi je naravno bliži onaj koji donese istu izbornu odluku. To apsolutno ne znači da svakoga ko drugačiju izbornu odluku donese, automatski smatram "izdajnikom vjere/nacije/države".
Tu vrstu "prebrojavanja" već skoro 30 godina upražnjava upravo SDA. Što direktno iz vrha stranke, tako i indirektno preko svojih vjernih partnera.

Izgleda da je nekima ovo "tabloidno, patriJotsko prebrojavanje" puno prihvatljivije, od demokratskog prebrojavanja na izborima.
RunnerX

#8962 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Point. wrote: 02/11/2020 21:42

Upravo tako. Meni ta matematika nije logična.
Nije ni meni logčno to vaše slijepo vjerovanje u ljevicu i desnicu na našoj političkoj sceni. Željko Komšić i Fazla su deklarativno ljevica, zar ne?

U stvarnom životu ta podjela ne postoji, niti je naše društvo moguće urediti po tim idealima.

Ljudi će glasati za NiP iz uvjerenja, ne zbog toga što je desno ili lijevo, glasaće zbog energije koju je Konaković pokazao posljednje dvije godine, a ponajviše zbog muda i stava koji je zauzeo kada se rušila Vlada šestorke u KS. Konaković i NiP su se nametnuli na najbolji mogući način, baš onako kako naš narod voli, mangupski.

Ekipi iz SDP-a nije lako, gledaju kako im Dino pred nosom uzima ono što oni misle da im pripada, ovdje mislim na Mašića i onaj kvarni dio SDP-a. Zato je SDP jedini član četvorke koji je konstantno imao ispade i iskakao iz kolosijeka, ovo sa Hadžićima je najbolji primjer. Konakovića pola SDP-a ne može očima, samo zbog toga što su egoisti i što ne mogu gledati kako je neko uspješan u onome u čemu su oni decenijama neuspješni.

Kada je četvorka u pitanju, najviše me brine SDP, ne zbog ovih izbora, već zbog onih najvažnijih koji su za godinu ipo. Toliko je egoizma i sujete kod njih, i to im je najveći neprijatelj.
MUNAFIK

#8963 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Istina SDP je najklimaviji dio cetvorke i ti bas samo radi ljubomore, sujete i napacenog egoizma...

Nadam se da ce se dozvati malo.
palermo

#8964 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Samo da se zahvalim forumskom matematičaru, statističaru i inovatoru uhu milozvučnih nadimaka, na pojašnjenju demokratskih procesa.

Da, na izborima se broje glasovi.....i pobjeđuje opcija 1 ili opcija 2 ili opcija 3.. kao glasač biraš opcije na osnovu svojih ličnih preferencija, pameti, iskustva, životnih stavova, veličine paketa koji si dobio i slično.....eto, složili smo se oko demokratskih procesa.....

Doduše ja nisam o tome pričao niti pisao, ali dobro, nije to baš ni bitno...
drug_profi

#8965 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

kluz franjo wrote: 03/11/2020 12:49 To apsolutno ne znači da svakoga ko drugačiju izbornu odluku donese, automatski smatram "izdajnikom vjere/nacije/države".
Tu vrstu "prebrojavanja" već skoro 30 godina upražnjava upravo SDA. Što direktno iz vrha stranke, tako i indirektno preko svojih vjernih partnera.
Upravo radi toga, ja sam potpuno isključiv.
Onaj ko danas podržava SDA i satelite koji je reanimiraju je stvarni neprijatelj drzave.
Dokazano je do sad da je SDA nevoljna da svojim građanima učini život boljim, jeftinijim, lakšim.
Njeni kadrovi ne poštuju zakone pa ni ustav.
Njeni viđeni članovi dižu harangu na ljude koji imaju "pogrešno" ime (Kojović, Mandić, Stojanović...primjera koliko hoćeš, ovo su najsvježiji).

I onda neko kaže da je SDA branitelj države?
Jasno i otvoreno svakom ko to kaze evo ovdje cu reci da je izdajnik svog naroda i drzave ili je obicna budala.
Qler

#8966 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Qler »

Nisam sipmatizer NiP-a :D nego sam vise lijevo, NS i SDP... samo vezano za ovo sta reci ovim kretenima sto glasaju za SDA. Ja im i u lice kazem.. nisam jednom fino zakuhao kad mi neko pocne hvaliti SDA... To moras imati IQ punoglavca da das glas tim spodobama...
saabsa

#8967 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saabsa »

drug_profi wrote: 03/11/2020 13:23
kluz franjo wrote: 03/11/2020 12:49 To apsolutno ne znači da svakoga ko drugačiju izbornu odluku donese, automatski smatram "izdajnikom vjere/nacije/države".
Upravo radi toga, ja sam potpuno isključiv.
Onaj ko danas podržava SDA i satelite koji je reanimiraju je stvarni neprijatelj drzave.
Dokazano je do sad da je SDA nevoljna da svojim građanima učini život boljim, jeftinijim, lakšim.
Njeni kadrovi ne poštuju zakone pa ni ustav.
Njeni viđeni članovi dižu harangu na ljude koji imaju "pogrešno" ime (Kojović, Mandić, Stojanović...primjera koliko hoćeš, ovo su najsvježiji).

I onda neko kaže da je SDA branitelj države?
Jasno i otvoreno svakom ko to kaze evo ovdje cu reci da je izdajnik svog naroda i drzave ili je obicna budala.
Prvi put u životu da izbore uzimam za lično, i nemam ama baš nikakav problem da svaku amebu koja da glas SDA i bratiji nazovem najgorim imenom i evociram mu uspomene na bližu i dalju...
Svako onaj ko glasa za zelene ,narandžaste i tornjevce direktno radi protiv budućnosti moje djece, a kad je to u pitanju nemam ama baš nimalo obzira.
Ako se ikad imalo izbora sad se ima, po meni 5 stranaka je u igri (uz četvorku tu dodajem i ESPo) sa veoma širokim dijapazonom svojih ideoloških nazora tako da niko ne može reći nema nikog "od mojih" za koga bi glasao.
bunk

#8968 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Ne gledate siru sliku .
Ne pitate se ko su kandidati koji su ponudjeni po kantonima izvan famoznog Sarajeva.
I odakle su dosli u te sto kolega saabsa napisa izabrane stranke za koje ce on glasati.
drug_profi

#8969 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

A tebi kandidat ne valja, inace bi glasao? :mrgreen:
bunk

#8970 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

drug_profi wrote: 03/11/2020 15:45 A tebi kandidat ne valja, inace bi glasao? :mrgreen:
Iskreno ja i ne znam ko su kandidati nip-a ili ns na Tk..
Zato kazem i kontam vas iz Sa kad iz prve ruke imate uvid,i ja nikad ne bih vama pametovao koga da izaberete..
saabsa

#8971 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saabsa »

bunk wrote: 03/11/2020 15:48
drug_profi wrote: 03/11/2020 15:45 A tebi kandidat ne valja, inace bi glasao? :mrgreen:
Iskreno ja i ne znam ko su kandidati nip-a ili ns na Tk..
Zato kazem i kontam vas iz Sa kad iz prve ruke imate uvid,i ja nikad ne bih vama pametovao koga da izaberete..
Zato i kažem, imamo 5 opcija i samo neko ko je potpuo zelen ili totalno zlonamjeran može reći da nema za koga između njih 5 glasati.
mist

#8972 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mist »

Osuđeni diler završio na listi za izbore u BiH: Kod mene je gram bio gram - Index.hr
https://www.index.hr/magazin/clanak/osu ... 27183.aspx

:lol: :lol: :lol:
Lud zbunjenog...
emmir1

#8973 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

Qler wrote: 03/11/2020 13:26 Nisam sipmatizer NiP-a :D nego sam vise lijevo, NS i SDP... samo vezano za ovo sta reci ovim kretenima sto glasaju za SDA. Ja im i u lice kazem.. nisam jednom fino zakuhao kad mi neko pocne hvaliti SDA... To moras imati IQ punoglavca da das glas tim spodobama...

Ne radi se tu uopšte o intelegenciji.

Jednostavno za SDA glasaju samo oni koji su se dobro uhljebili i njihove familije.

Takvih je 20 tak posto u BIH.

I punoglavcu je jasno da je to kriminalna organizacija koja krade ovaj narod pod krinkom borbe za državu.

Oni su dobri samo za sebe.

Evo Efendic podijelio kao nekim sportskim kolektivima 200 000 km.

Gledam potpisivanje ugovora na klixu i vidim lik Kenan Avdagic dobio novac.

Taj isti lik je na listi SDA u općini Centar.

To je ta lopovska mašinerija kojoj ćemo teško stati u kraj jer dosta ljudi neće opet izaći da glasa
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#8974 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

kluz franjo wrote: 03/11/2020 12:49 Dušice senzibilne... čuj "čemu prebrojavanje"?
"Čemu izbori", "svi su isti", "opozicija prema SDA je urušavanje jedinstva, dakle izdaja", itd... itd...

Ja shvatam da mnogi ne shvataju smisao demokratskih izbora, posebno oni koji za drugu vlast osim SDA i ne znaju, ali opet nije zgoreg ponoviti neke stvari.
Politički pluralizam i demokratski izbori služe predstavljanju RAZLIČITIH političkih viđenja i koncepata.
Birači onda imaju npr. Varijantu 1 i Varijantu 2 i onda (za nepovjerovati) imaju mogućnost da se odrede i glasaju za jednu od varijanti.
Ti glasovi se onda (opet jedna nevjerovatna pojava) BROJE, da se zna koja varijanta je dobila demokratsku podršku većine birača.

U kontekstu individualne izborne odluke i samo u tom kontekstu, mi je naravno bliži onaj koji donese istu izbornu odluku. To apsolutno ne znači da svakoga ko drugačiju izbornu odluku donese, automatski smatram "izdajnikom vjere/nacije/države".

Izgleda da je nekima ovo "tabloidno, patriJotsko prebrojavanje" puno prihvatljivije, od demokratskog prebrojavanja na izborima.
ti ocito ne shvatas politiku. politika je umijece vladanja i svaki stil koji u konacnici donosi vlast je dozovljen. tako sda prebrojava, optuzuje za izdaju, igra ping pong sa drugim nacionalnim strankama, koristi se lopovlucima, ali i pedja se svake druge godine sjeti da ga neko naziva cetnikom i kroz suze to saopcava. komsic place pred kamerama, fahro hapsi sdaovce, dodik odvaja rs, a covic formira treci i da ne nabrajam dalje. sve su to velike lazi i obmane da bi dobili glas vise.

poslije mitninga u beogradu 1990. godine, milosevic je poceo voditi nacionalnu politiku i sve je zavrsilo ratom, a on jos dodatnih 8-10 godina vladao.

e pa to je smisao demokratskih izbora prepoznat u svijetu. u americi, koja je kao kolijevka demokracije, je trenutacno okoncana kampanja u kojoj je trump vrijedjao bidenovog sina. prljavstina na sve strane. malo pogledaj temu na ovom forumu i sve ce to se samo kazati.

tek ces tada shvatiti koliko su blage kampanje kod nas...
kluz franjo

#8975 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

malakh wrote: 03/11/2020 19:28
kluz franjo wrote: 03/11/2020 12:49 Dušice senzibilne... čuj "čemu prebrojavanje"?

ti ocito ne shvatas politiku. politika je umijece vladanja i svaki stil koji u konacnici donosi vlast je dozovljen. tako sda prebrojava, optuzuje za izdaju, igra ping pong sa drugim nacionalnim strankama, koristi se lopovlucima, ali i pedja se svake druge godine sjeti da ga neko naziva cetnikom i kroz suze to saopcava. komsic place pred kamerama, fahro hapsi sdaovce, dodik odvaja rs, a covic formira treci i da ne nabrajam dalje. sve su to velike lazi i obmane da bi dobili glas vise.

poslije mitninga u beogradu 1990. godine, milosevic je poceo voditi nacionalnu politiku i sve je zavrsilo ratom, a on jos dodatnih 8-10 godina vladao.

e pa to je smisao demokratskih izbora prepoznat u svijetu. u americi, koja je kao kolijevka demokracije, je trenutacno okoncana kampanja u kojoj je trump vrijedjao bidenovog sina. prljavstina na sve strane. malo pogledaj temu na ovom forumu i sve ce to se samo kazati.

tek ces tada shvatiti koliko su blage kampanje kod nas...
Tvoji uporni i uporno jalovi pokušaji prikazivanja da "sve je isto" i da "svi su isti" su već svima poznati i ne predstavljaju nikakvo iznenađenje.
Ono što ipak svaki put iznova iznenadi, je karakterni plićak koji tako nesebično pokazuješ.
Zaobiđi me sa citiranjem, Željka ti.
Post Reply