crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#5301 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by 530i »

Kad malo bolje pogledam djeluju i da su felge na točkovima ofarbane, zajedno sa ratkapama i šarafima, ali naravno ništa bez uvida uživo. Solidan auto, neko je to pazio s vremena na vrijeme...da je non-stop stajao više bi propao.
NediM17

#5302 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by NediM17 »

Jest' da nije zastava...

Optimist

#5303 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Optimist »

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5304 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by bitanga_sa_otesa »

kave veze imaju ovi pezejci i lade sa zastavom?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5305 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by konektovan »

Samo smeČe, toe veza. :mrgreen:
Me_again

#5306 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Me_again »

_BataZiv_0809 wrote: 02/11/2020 15:04

Što je OLIO FIAT daleka istorija?
Konkretno meni jeste daleka istorija jer nisam zadnjih "100 godina" vidio ovu naljepnicu.

A sto se predmetnog Yuga tice, meni je pod gepeka izuzetno sumnjiv. Znamo da CZ nije proizvodila premium aute ali imao sam dva Yuga i ni u jednom nije ovako cudno i neuredno izgledao kao da je popravljan i preko toga stavljana izolacija.
Pa i lak ima neprirodan visokj sjaj za toliko godina starosti.
Pricam na osnovu slika ali postoji odredjena vjerovatnoca da tu nisu cista posla......
tempuser

#5307 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote: 02/11/2020 15:04
Jbt mislio sam da sam ja neka picajzla kad je auto u pitanju, što čuvam sve račune i slažem hronološki :lol:

Ali me stvarno fascinira kako ga je uspio odrzati, cuj gume iz 1989. Mislim auto je teze odrzavati kad ga ne vozas, fkt mi nije jasno. Ili ima puno vremena ili puno para.
Jućer ujutro čuh priču o ovom autu od poznanika koji je ravio KP ugovor za ovaj auto i čiji je jaran kupio taj auto. Elem kako on priča, prodavac dedo iz Hrasnice 1. vlasnik, 81. godinu kao ne može više da vozi, a ni ranije nije vozio puno. Dedo tražio valjda 1000, ovaj spustio na 5-7 stoja... Ovaj tvrdi da ga jest prodao ta neke milje eura, da mu se telefon usijao od poziva, nudili iz SRB da ga vozi itd...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5308 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

Ko sad tvrdi sta, nista ne kontam, koja je cijena na kraju
Rockefeller

#5309 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Rockefeller »

:lol:
tempuser

#5310 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

citroen xm wrote: 25/10/2020 12:37 Šta znači lagodna vožnja? Pa znači da na put mogu krenuti računajući da ću moći voziti dozvoljenom brzinom i 10-20 iznad. To znači da ću preteći svako auto koje vozi po ograničenju ili ispod ograničenja na naravno bezbjednom mjestu. Na nebezbjednom mjestu neću preticati ni auto koje vozi 20 ispod ograničenja. Takođe neću preticati ni kombi, ni kamion ili bilo šta drugo što vozi ispred mene tempom kojim bi i ja vozio da sam sam na putu. Ne biju me kompleksi pa da ispred mene ne smije biti kamion, autobus ili auto starije i lošije od mog. :thumbup:

E ko kaže da to ne mogu postići sa takvim vozilom, zavarava i sebe i druge ili je jednostavno loš vozač. Možda je i neki trkač koji mora uvijek biti prvi, ali njegov stil vožnje je veća opasnost od slabog auta. Pa ljudi moji ja sa autom od 70 KS, visokog težišta i 1500 kg mase praznog vozila preteknem sve što mi realno smeta na putu i to ne brzom cestom već vijugavom uskom magistralom. Jel lako kao sa autom od 200 KS? Naravno da nije ni približno, ali nije ni nepremostiv problem. U saobraćaju treba biti strpljiv, posebno kada se ide na odmor. Treba uživati, stajati, odmarati.... Kada ideš na posao većinom voziš gradom, onda ti je snaga nebitna. Onaj mali procenat ljudi koji je poslovno stalno na točkovima po magistralama, e njih razumijem, njima treba nešto prilično snažno.

Naša problematika je što smo postali civilizacijski idioti. Što na moru u hotelu trebaš biti do 12, što si djecu razmazio pa ih ne smiješ probuditi dok se sama ne naspavaju, pa onda dok se spakuje pun kombi stvari koje ne trebaju ni za šta, ali eto mora se sve ponijeti.... I onda ti ostanu 3 sata da prevališ 200 km i onda je logično da ti treba 150 KS da budeš prvi na cesti i na putu na godišnji odmor sa punim autom ljudi uletiš u 20 rizičnih situacija. Ništa lično, ne mislim ni na koga ovde, malo i karikiram, ali znam X takvih slučajeva.
Ovo je čista bajka, isto kao što je bajka lagodan život na selu, priroda, čist zrak, ptice crkuću, voće i povrće, zdrava hrana - zdrav život, nema gužve, nema stresa, nema zagađenja, a preskače se priča o nedostatku sadržaja, stalni popravci oko kuće, kako je na selu kad nije lijepo vrijeme, blato, vlaga, cijepanje drva, loženje vatre itd itd... Sva sreća da imam godina u gujici i stari auto, a smatram da sam dobar vozač, pa da ne vjerujem u bajke... Sa vozilom 70 KS, visokog težišta i 1500 kg mase praznog vozila tebi malo šta smeta na cesti, u ogromnoj većini slučajeva ti si taj koji smeta.
Tačno znam odakle taj nihilizam dolazi, but never mind, a neko je dobro primjetio, ako ćemo negirati benefite opšteg i tehnološkog napretka, onda da to radimo u svim segmentima, a ne samo kad nam odgovara. Ako je lagoda voziti se u tehnološki prevaziđenom autu, jer kao tobože, treba uživati u životu, ne treba podlijegati tempu savremenog života, bla-bla, onda je lagoda živjeti u pećini, ne handriš se sa parkingom, komšijama, računima, brzinom interneta itd itd...
Last edited by tempuser on 03/11/2020 08:37, edited 1 time in total.
tempuser

#5311 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote: 03/11/2020 08:14 Ko sad tvrdi sta, nista ne kontam, koja je cijena na kraju
Lik koji je ja oglasio i prodao tvrdi ovom mom poznaniku da ga je talahnuo za te neke 2-3 milje eur, mislim da je spomenuo 4,5k KM. Vjeruj nisam puno obraćao pažnju na same cifre jer je priča bila kako se brzinski mogu pare obrnuti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5312 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

Aha on ga je znaci kupio za par stoja od dede iz Hrasnice pa ga utusio za par milja dalje
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5313 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by bitanga_sa_otesa »

Me_again wrote: 03/11/2020 07:32
A sto se predmetnog Yuga tice, meni je pod gepeka izuzetno sumnjiv. Znamo da CZ nije proizvodila premium aute ali imao sam dva Yuga i ni u jednom nije ovako cudno i neuredno izgledao kao da je popravljan i preko toga stavljana izolacija.
Pa i lak ima neprirodan visokj sjaj za toliko godina starosti.
Pricam na osnovu slika ali postoji odredjena vjerovatnoca da tu nisu cista posla......
sto je najgore svi lafo slikaju taj pod gepeka,a to ne istrune nikad ni na najvecim lesevima od yuga i stojadina,vec tamo gdje je dupli lim na soljama amortizera tu im je bolna tacka.ja kupio stojadina sa 30.000,istrule mu te solje nazad....
tempuser

#5314 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote: 03/11/2020 08:35 Aha on ga je znaci kupio za par stoja od dede iz Hrasnice pa ga utusio za par milja dalje
Hazime imamo bingo! :D
Rockefeller

#5315 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Rockefeller »

:lol:

Mistery solved.
citroen xm

#5316 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

tempuser wrote: 03/11/2020 08:30
Ovo je čista bajka, isto kao što je bajka lagodan život na selu, priroda, čist zrak, ptice crkuću, voće i povrće, zdrava hrana - zdrav život, nema gužve, nema stresa, nema zagađenja, a preskače se priča o nedostatku sadržaja, stalni popravci oko kuće, kako je na selu kad nije lijepo vrijeme, blato, vlaga, cijepanje drva, loženje vatre itd itd... Sva sreća da imam godina u gujici i stari auto, a smatram da sam dobar vozač, pa da ne vjerujem u bajke... Sa vozilom 70 KS, visokog težišta i 1500 kg mase praznog vozila tebi malo šta smeta na cesti, u ogromnoj većini slučajeva ti si taj koji smeta.
Tačno znam odakle taj nihilizam dolazi, but never mind, a neko je dobro primjetio, ako ćemo negirati benefite opšteg i tehnološkog napretka, onda da to radimo u svim segmentima, a ne samo kad nam odgovara. Ako je lagoda voziti se u tehnološki prevaziđenom autu, jer kao tobože, treba uživati u životu, ne treba podlijegati tempu savremenog života, bla-bla, onda je lagoda živjeti u pećini, ne handriš se sa parkingom, komšijama, računima, brzinom interneta itd itd...
Možda jeste bajka, ali ja je onda živim. Takođe možda jeste tačno da mi malo šta smeta na putu, ali nema šanse da ja nekome smetam. Čak imam i toliko razumjevanja da ako vidim 3-4 auta iza mene na velikom brdu ja im se sklonim. A uostalom, ako sam baš tolika smetnja, onda nije problem da budu brži jer me neće preticati već obilaziti.

E sada dolazimo do druge stvari koju svjesno negdje bacate u ćošak. Stvar je u tome da ja ne negiram napredak uopšte, ja čak uživam u većini blagodeti tehnološkog napretka. Između ostalog i tu je i ovaj telefon sa koga pišem. Ja samo sugerišem da se ovde previše kenja o snazi vozila i nesposobnosti atmo benzinaca da se bore sa modernim saobraćajem. A u suštini ta priča dolazi od turbo dizel vozača koji su navikli da ga zabiju u četvrtu i sve svoje vještine u saobraćaju zasnivaju na obrtnom momentu i vjeri da će ih turbina izvući iz svih govana u koja upadaju.
tempuser

#5317 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

citroen xm wrote: 03/11/2020 16:35 Možda jeste bajka, ali ja je onda živim. Takođe možda jeste tačno da mi malo šta smeta na putu, ali nema šanse da ja nekome smetam. Čak imam i toliko razumjevanja da ako vidim 3-4 auta iza mene na velikom brdu ja im se sklonim. A uostalom, ako sam baš tolika smetnja, onda nije problem da budu brži jer me neće preticati već obilaziti.

E sada dolazimo do druge stvari koju svjesno negdje bacate u ćošak. Stvar je u tome da ja ne negiram napredak uopšte, ja čak uživam u većini blagodeti tehnološkog napretka. Između ostalog i tu je i ovaj telefon sa koga pišem. Ja samo sugerišem da se ovde previše kenja o snazi vozila i nesposobnosti atmo benzinaca da se bore sa modernim saobraćajem. A u suštini ta priča dolazi od turbo dizel vozača koji su navikli da ga zabiju u četvrtu i sve svoje vještine u saobraćaju zasnivaju na obrtnom momentu i vjeri da će ih turbina izvući iz svih govana u koja upadaju.
Možda bo volio da živiš u bajci, ali itekako živiš u realnom svijetu u kojem romantika i tobožnji život u bajkama mogu biti samo nekakvi izgovori. Naravno da si smetnja ako stvaraš kolonu i to smetanje je zakonom regulisano.
Jeste problem, bez obzira koliko si spor, sve dok se krećeš tebe pretiču, a ne obilaze.
Kako ne negiras??? Da te citiram; "Naša problematika je što smo postali civilizacijski idioti". Da vidimo taj civilizacijski idiotluk... Turbo-dizeli su dobrih 15 i više god su osnovna, odnosno standardna ponuda, a u zadnjih par god su postali i turbo-benzinci, takvi auti preuzimaju većinu na cestama. To nije nikakvo kenjanje ili idiotizam nego realitet i tehnički napredak kojem ti tražiš mane. To je isto kao da tvrdiš da je priča o brzinama interneta, 4G mreži kenjanje vlasnika smartfona i laptopa koji su navikli da im je sve dostupno na dodir i brzi internet, a ti tamburaš na teleftonu sa Symbianom ili nekom Pentium III desktopom. 20 godina vozio turbo-dizela, paralelno s tim starog i novijeg atmo benzinca, te bajke o nesposobnim turbo dizel vozačima možeš ostaviti za nekog drugog. Zašto bih se patio sa šaltanjem brzina, zalijetanjem i zabijanjem u visoke obrtaje, ma koliko je to god "sportskije" i "šoferskije", kad sve to mogu lakše i jednostavnije?
citroen xm

#5318 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Nemam zaista namjeru da idem u duboke rasprave sa tobom. Vozim po ograničenju ili 10-20+ iznad ograničenja i to mi je tempo čitav vozački staž. Naravno gdje put dozvoljava. I takvu vožnju mi omogućuju oba moja auta tako da onome kome smetam to je do njega. Sa slabijim hobi autom sam skoro svaki dobar vikend negdje na otvorenoj cesti i jedino na baš velikoj i dugoj uzbrdici vozim sporije od očekivanog. Tu se uvijek sklonim ako ima nekoga iza mene i nikada svojom vožnjom ne dovodim do nervoze kod drugih.

A to da smo globalno postali idioti, iza toga i dalje stojim čvrsto. To samo slijep čovjek ne vidi. To da ima mnogo loših vozača baš sa tim td autima jer su benzinci nemoćni, i iza toga stojim. A ti možeš da se ne slažeš, ali mislim da baš ti lažeš sebe tj. vidiš to svaki dan na cesti. Ali ok, imaš pravo na svoje mišljenje.
tempuser

#5319 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

citroen xm wrote: 03/11/2020 17:51 Nemam zaista namjeru da idem u duboke rasprave sa tobom. Vozim po ograničenju ili 10-20+ iznad ograničenja i to mi je tempo čitav vozački staž. Naravno gdje put dozvoljava. I takvu vožnju mi omogućuju oba moja auta tako da onome kome smetam to je do njega. Sa slabijim hobi autom sam skoro svaki dobar vikend negdje na otvorenoj cesti i jedino na baš velikoj i dugoj uzbrdici vozim sporije od očekivanog. Tu se uvijek sklonim ako ima nekoga iza mene i nikada svojom vožnjom ne dovodim do nervoze kod drugih.

A to da smo globalno postali idioti, iza toga i dalje stojim čvrsto. To samo slijep čovjek ne vidi. To da ima mnogo loših vozača baš sa tim td autima jer su benzinci nemoćni, i iza toga stojim. A ti možeš da se ne slažeš, ali mislim da baš ti lažeš sebe tj. vidiš to svaki dan na cesti. Ali ok, imaš pravo na svoje mišljenje.
Obrati pažnju na boldirano, tamo gdje put dozvoljava... To je u praksi po ravnom ili nizbrdo kad je cesta prazna, što to je kod cca 1/4 ukupnog vremena, a to je upravo ona bajka o životu na selu. Šta ćemo onih 3/4 vremena, šta sa tom dugom i velikom uzbrdicom? U čemu je lagoda kad uzbrdo miliš u autu u kojem grmi ko u tenku i gledaš smetaš li kome i kako mu se moraš pomaći?
Kao što su te ranije pitali, ako smo postali globalni idioti, trebamo li se vratiti u pećinu? Ne možemo biti idioti sa turbodizelima, a normalni sa pametnim telefonima. Ja lično mislim da nas olakšavanje života putem pametnih telefona više prave idiotima od olakšavanje vožnje turbodizelima. Tebe očigedno haba što te u atmo benzincu preskaču telašike u turbodizelu, ali ne znam šta te ti ima habati. TD je vjerovatno najzastupljeniji tip motora na našim cestama.
citroen xm

#5320 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Nisi ništa shvatio. Kada sam rekao da put dozvoljava mislio sam da tada vozim navedenom brzinom i 10-20+, negdje ne možeš ni toliko bezbjedno šta god da voziš. I ne, ne moram se nikome sklanjati, to je moja dobra volja. Kada vozim toliko sporo svi me svakako mogu bezbjedno preteći, zar ne? Valjda vam za to služe te snažne mašine.

Meni je lagana vožnja baš takva kakvom sam je opisao, lagodna. Valjda sam se zato i opredjelio za taj tip auta, niko me nije tjerao. A za taj novac sam mogao voziti svašta nešto i mlađe i jače.

Poentu idiota nisi skontao uopšte, tako da treći ili koji već put to stvarno ne želim pojašnjavati.

Pokušaj shvatiti da mi posao ne zavisi od auta. Sa autom većinom putujem oz čistog zadovoljstva. Tako da ta vožnja kakvu ti nazivaš bajkom je meni čista realnost.

Onaj ko ne može sigurno voziti kompakt sa 1.6 benzincem i 110-120 KS koliko ih većina ima je loš vozač. Iza tog stava čvrsto stojim.
tempuser

#5321 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

citroen xm wrote: 03/11/2020 19:56 Nisi ništa shvatio. Kada sam rekao da put dozvoljava mislio sam da tada vozim navedenom brzinom i 10-20+, negdje ne možeš ni toliko bezbjedno šta god da voziš. I ne, ne moram se nikome sklanjati, to je moja dobra volja. Kada vozim toliko sporo svi me svakako mogu bezbjedno preteći, zar ne? Valjda vam za to služe te snažne mašine.

Meni je lagana vožnja baš takva kakvom sam je opisao, lagodna. Valjda sam se zato i opredjelio za taj tip auta, niko me nije tjerao. A za taj novac sam mogao voziti svašta nešto i mlađe i jače.

Poentu idiota nisi skontao uopšte, tako da treći ili koji već put to stvarno ne želim pojašnjavati.

Pokušaj shvatiti da mi posao ne zavisi od auta. Sa autom većinom putujem oz čistog zadovoljstva. Tako da ta vožnja kakvu ti nazivaš bajkom je meni čista realnost.

Onaj ko ne može sigurno voziti kompakt sa 1.6 benzincem i 110-120 KS koliko ih većina ima je loš vozač. Iza tog stava čvrsto stojim.
Naravno da sam shvatio i to je, kao što sam ti upravo napisao, utješna priča i bajka o lagodnom životu na selu.
Da ja tebi ponovo pokušam objasniti, ono što ti meni kao sad "otkrivaš" sam ja prošao puno prije tebe, tako da nema potrebe za bajkama...
citroen xm

#5322 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

tempuser wrote: 03/11/2020 20:04
Naravno da sam shvatio i to je, kao što sam ti upravo napisao, utješna priča i bajka o lagodnom životu na selu.
Da ja tebi ponovo pokušam objasniti, ono što ti meni kao sad "otkrivaš" sam ja prošao puno prije tebe, tako da nema potrebe za bajkama...
Ok, neka si prošao. Taman da završimo zatrpavanje teme.
sparky

#5323 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by sparky »

Slazem se sa Privkor u potpunosti oko kupovine i prodaje. Oni sto nesto plate pa poklone nisu trgovci nego dobrotvori.
Meni je bas drago kad vidim da neko jos uvijek kupuje ta auta i drago mi je kad vidim ili cujem za neki ocuvan auto jer je postalo rijetkost.

Za ovu pricu o lagodnim voznjama sto ste razvezali, samo bih upitao gdje to na magistralnim putevima vozilo sa 60-70ks smeta na putu? U nasoj zemlji je takva konfiguracija puteva da su na 80% pravaca ogranicenja do 60km/h. Smeta vozac koji ne zna, ne smije, ne moze ili nece da vozi po ogranicenju. Auto ako je ispravno, sigurno moze. Slazem se i nerviraju me vozaci turbo dizela koji zaborave da im auto od 100ks ipak nije poletno u petoj/sestoj brzini na pojedinim dijelovima puta, pa dok se sjete, prođe isprekidana a iza njih ostane oblak dima. Da ne bude zabune vozim i sam takvo auto, ali kad mu je neko smislio i ugradio taj mjenjac onda ga i koristim. Tri auta koja vozim imaju potpuno razlicite karakteristike, dizel, turbo dizel i benzinac. Razlika je po cca 100ks. Na istim relacijama u nekom normalnom tempu vremenski su zanemarljive razlike. Osjecaj sigurnosti je nesto drugo i ukupan dojam ne spominjem. Naravno da je ugodnije voziti auto od 240ks nego auto od 60ks ali za normalnu upotrebu i put od tacke a do tacke b je nebitno. Sva ta novija auta imaju bar neku osnovnu opremu da putovanje cine ugodnim. Ostalo je preseravanje i nabijanje cijene.
Posto nazalost nijedno od ta tri auta nije zastava, a Bitanga ce da nas podavi ko macice jer seremo po temi. Over and out 😅
tempuser

#5324 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

sparky wrote: 04/11/2020 08:53 Slazem se sa Privkor u potpunosti oko kupovine i prodaje. Oni sto nesto plate pa poklone nisu trgovci nego dobrotvori.
Meni je bas drago kad vidim da neko jos uvijek kupuje ta auta i drago mi je kad vidim ili cujem za neki ocuvan auto jer je postalo rijetkost.

Za ovu pricu o lagodnim voznjama sto ste razvezali, samo bih upitao gdje to na magistralnim putevima vozilo sa 60-70ks smeta na putu? U nasoj zemlji je takva konfiguracija puteva da su na 80% pravaca ogranicenja do 60km/h. Smeta vozac koji ne zna, ne smije, ne moze ili nece da vozi po ogranicenju. Auto ako je ispravno, sigurno moze. Slazem se i nerviraju me vozaci turbo dizela koji zaborave da im auto od 100ks ipak nije poletno u petoj/sestoj brzini na pojedinim dijelovima puta, pa dok se sjete, prođe isprekidana a iza njih ostane oblak dima. Da ne bude zabune vozim i sam takvo auto, ali kad mu je neko smislio i ugradio taj mjenjac onda ga i koristim. Tri auta koja vozim imaju potpuno razlicite karakteristike, dizel, turbo dizel i benzinac. Razlika je po cca 100ks. Na istim relacijama u nekom normalnom tempu vremenski su zanemarljive razlike. Osjecaj sigurnosti je nesto drugo i ukupan dojam ne spominjem. Naravno da je ugodnije voziti auto od 240ks nego auto od 60ks ali za normalnu upotrebu i put od tacke a do tacke b je nebitno. Sva ta novija auta imaju bar neku osnovnu opremu da putovanje cine ugodnim. Ostalo je preseravanje i nabijanje cijene.
Posto nazalost nijedno od ta tri auta nije zastava, a Bitanga ce da nas podavi ko macice jer seremo po temi. Over and out 😅
Da razjasnimo stvari olo lagodne vožnje...
Ne pričamo o hobi vožnji oldtimera kad biraš gdje ćeš i kad da voziš nego svakodnevnoj vožnji. Smeta u BiH, tačno je da su 80% puteva magistrala sa ograničenjem 60-80, ali isto tako tačno da bar 2/3 tih magistralnih putea prolazi preko uspona i prevoja gdje je vožnja underpowered auta sve samo lagodna.
Koliko znam ne živiš u BiH pa si možda malo zaboravio kako to izgleda, ali sljedeći put kad dođeš provozaj se tim autom od 60 KS do Tuzle ili preko Romanije, Komara itd pa kad zapneš za jednog koji guzelja četeres' uzbrdo, a ti nemaš kuveta da ga pretekneš, sve će ti sve biti jasno. Ne radi se o vožnji od A do B, to možeš i s 23 KS u tetrapaku, nego o lagodnoj vožnji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5325 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

Pa frajer je kupio kombi zbog te hobi voznje...dakle da lagano vozi i istrazuje krajolike, stane dje hoce, spava dje hoce, guzi dje hoce, pravi kafu na plinskoj boci dje hoce.

Nije ga kupio da putuje svaki dan na posao iz Konjica u Sarajevo.

Ne znam sto ga toliko peglas.
Post Reply