Cijene stanova All about
Moderator: anex
- addem
#5701 Re: Cijene stanova All about
Bjelasnica je sahranjena planina sa zadnjim investiranjem od 17 miliona maraka, kada se kupio sestosjed i cetvorosjed. Uzet sestosjed kojem su se motori ledili pa je svako malo sa malo jacim vjetrom morao biti ugasen. Nisu uzeti vjetrobrani za korpe niti garaza za korpe, iako svaki međed sa Bjele zna da gore ima jako puno vjetra. Saga sa cetvorosjedom je najjaca tu je neko dao pare da se napravi nesto sto je neupotrebljivo, dobro zajebao stvar i nikakada niko za to nije odgovarao.
Inace svake godine populizam oko karata, skupe vako nako, javi se nekakvo drustvo ljubitelja bjelasnice (vlasnika apartmana) pa se zale na cijene jer zele da sto jeftinije skijaju. ZOI raspad sistema nikad nisu znali da rade posao, korupcija na svakom koraku.
Bjelasnica nema buducnosti na zalost. Volio bi da grijesim.
Inace svake godine populizam oko karata, skupe vako nako, javi se nekakvo drustvo ljubitelja bjelasnice (vlasnika apartmana) pa se zale na cijene jer zele da sto jeftinije skijaju. ZOI raspad sistema nikad nisu znali da rade posao, korupcija na svakom koraku.
Bjelasnica nema buducnosti na zalost. Volio bi da grijesim.
- deleted
#5702 Re: Cijene stanova All about
Mislim da je neko pokušao reći da nije problem u zgradi već u namjeni zgrade.
Ako pokušavaju razviti zimski turizam, trebaju im gosti. Ne gosti iz Sarajeva koji neće platiti ni parking ako ne moraju, već drugi koji će gore skijati, spavati, jesti...
Te druge nemaš gdje smjestiti.
S druge strane bijeg iz zagađenog Sarajeva na čisti zrak gore i nije neki bijeg. Nakon posla vraćaš se u stan, na Bjelašnici, ali ipak stan. Ako se računa šetnja od sat vremena, to može i svako ko živi u Sarajevu. Kad se pojavila Corona u prednosti su bili oni koji imaju kuću i baštu, gdje god ona bila. A ne stan, gdje god on bio.
Da me neko ne shvati pogrešno, bolje imati nego nemati, pa i stan gore. Ja zaista razumijem ljude kojima to odgovara.
Po meni vikendica na potezu Tarčin - Pazarić, a za te pare možeš odabrati fakat dobru, je bolja opcija, iz mnogo razloga.
I nemojte sad o obijanju vikendica i sl. Platiš zaštitu i nema problema.
-
baja
#5703 Re: Cijene stanova All about
Pa ja brate trunim o tome, evo bar 5 postova al ne kontaju rajadeleted wrote: ↑02/11/2020 14:47Mislim da je neko pokušao reći da nije problem u zgradi već u namjeni zgrade.
Ako pokušavaju razviti zimski turizam, trebaju im gosti. Ne gosti iz Sarajeva koji neće platiti ni parking ako ne moraju, već drugi koji će gore skijati, spavati, jesti...
S druge strane bijeg iz zagađenog Sarajeva na čisti zrak gore i nije neki bijeg. Nakon posla vraćaš se u stan, na Bjelašnici, ali ipak stan. Ako se računa šetnja od sat vremena, to može i svako ko živi u Sarajevu. Kad se pojavila Corona u prednosti su bili oni koji imaju kuću i baštu, gdje god ona bila. A ne stan, gdje god on bio.
Da me neko ne shvati pogrešno, bolje imati nego nemati, pa i stan gore. Ja zaista razumijem ljude kojima to odgovara.
Po meni vikendica na potezu Tarčin - Pazarić, a za te pare možeš odabrati fakat dobru, je bolja opcija, iz mnogo razloga.
Haris tvoj post je sasvim ok i prikaz kako obican covjek konta kojeg skijanje mozda i ne interesuje.
Samo onda je neko trebao reci da se pravi za raju apartmani recimo u suncanom Lukavcu, a ne ovde da se handri neko potencijalno skijaliste sa svim sadrzajima i radnim mjestima koje ono nudi ako je sve kako treba.
Mjehuric sve i da ne pukne, ono gore je grohnulo nazalost.
- VladaFBiH
#5704 Re: Cijene stanova All about
Tarčin i Pazarić ne ispunjavaju osnovni uslov da pobjegneš od zagađenja a to je nadmorska visina jer su Tarčin i Pazarić na cca 650nm (samo 100m iznad Sarajeva) a tebi treba barem 900-950nm visine da bi bio "van kotline" i izbjegao zagađenje.deleted wrote: ↑02/11/2020 14:47Mislim da je neko pokušao reći da nije problem u zgradi već u namjeni zgrade.
I meni se više sviđa opcija vikendice ali su zaista ograničen oko Sarajeva sa lokacijama jer kod većina "lijepih" lokacija se zimi ne čisti put tako da ne možeš doći do vikendice i jednostavno nije to to
- Haris.ba
#5705 Re: Cijene stanova All about
Imam ja iskustva i vikendice oko Sarajeva. Nekih 750 nvm. Vremenski je tu negdje sa dolaskom na Bjelasnicu.
Cak i zimi nije problem pristup.
Ne moze se porediti sa Bjelasnicom, a pogotovo sa Igmanom.
Cak i zimi nije problem pristup.
Ne moze se porediti sa Bjelasnicom, a pogotovo sa Igmanom.
- ps5
#5706 Re: Cijene stanova All about
deleted wrote: ↑02/11/2020 14:47 S druge strane bijeg iz zagađenog Sarajeva na čisti zrak gore i nije neki bijeg. Nakon posla vraćaš se u stan, na Bjelašnici, ali ipak stan. Ako se računa šetnja od sat vremena, to može i svako ko živi u Sarajevu. Kad se pojavila Corona u prednosti su bili oni koji imaju kuću i baštu, gdje god ona bila. A ne stan, gdje god on bio.
Čuj sad bijeg iz Sarajeva na Bjelašnicu nije bijeg iz zagadjenja zato što si i na Bjelašnici u stanu
Otvoriš prozor i udje više čistog zraka nego što će u Sarajevu ikad, a drugo, izadješ ispred zgrade i riješio si problem, ne moraš ni šetati ni maketi metar dalje. Kad dosadi ponovo u apartman, prenoćiš i ujutro opet isto a nisi upao u gužve prema Bjelašnici.
Baš me zanima kako će kuća u Sarajevu biti spas ako opet bude lockdown po zimskom smogu. Osim toga, Tarčin - Pazarić je opet u smogu i nisi ništa postigao tako da nema baš nekog smisla kao ni ta zadnja rečenica o obijanju vikendica. Kome ćeš platiti, možeš rentati apartman na Bjelašnici koliko bi platio nekoj ozbiljnog agenciji za zaštitu.
-
Daz
#5707 Re: Cijene stanova All about
Zdravo narode. Nisam prije postavljao pitanja u ovoj grupi ali veliki sam fan. Zaista paznje vrijedna diskusija i savjeti. Trebam savjet ili misljenje..sta mislite da li je pametno sada (ili bilo kada) kupovati stan u pretprodaji, znaci jos bager nije ni zakopao kasiku 
??? U pretprodaji je malo povoljniji kvadrat, samo da pojasnim Tuzla je u pitanju, krece se negdje od 24000 do 2700 bam za m2. Naravno zavisno od kvadrature stana. Ne znam kakva je situacija u Sa ali u Tz divljaju cijene, nekako od 2017 na ovamo nagli skok cijena.
Da li je pametno u ovo doba korone vjerovati investitoru???
Hvala
Da li je pametno u ovo doba korone vjerovati investitoru???
Hvala
-
akcija007
#5708 Re: Cijene stanova All about
Kupovina stana u pretprodaji je beskamatno kreditiranje investitora. Sta je garancija tebi da ce on sve ispostovati i da nece propasti !? Nista, mjenice koje nudi ako nema na racunu , nemas mu nista ni naplatiti. Ja se ne bi igrao sa tim da ne ostanes i bez para . Koliko god kvadrat bio povoljan
-
lissics
#5709 Re: Cijene stanova All about
Zavisi ko je investitor. Recimo Tibra ce vjerovatno zavrsiti zgradu jer stoje dobro i imaju iza sebe dosta projekata.
Novi investitori (ala Smart Invest / Sarajevo Tower, Malta complex i sl.) su nepouzdani. Tuzlu ne poznajem i ko je tu pouzdan
Novi investitori (ala Smart Invest / Sarajevo Tower, Malta complex i sl.) su nepouzdani. Tuzlu ne poznajem i ko je tu pouzdan
-
Daz
#5710 Re: Cijene stanova All about
Danas je sve rizicno. Investitori traze novac unaprijed jer to mogu. Ucjenjuju cijenom. Nazalost raja pada na to. Sad mi je zaista rizicno ici u tu adventuru, posebno kad se ocekuje pad primanja zbog pandemije. Samo na balkanu se kupuju stanovi na "nevidjeno"...
- Bosanac sa dna kace
#5711 Re: Cijene stanova All about
Ha? Molim , 2400 za m2 u Tuzlanskom smogu?
Jarane, isplativije ti je kupit' par stanova ili kuću u Loparama, u okolini, Lukavca, Živinica, Banovića ili Srebrenika pa vozariti, nego se zavaliti u kredit, još na neviđeno....
Ako ti je gu**a zinula da ga baš u Tuzli kupiš, samo onda svaka moguća garancija od investitora, ali ne da sve platiš već samo procenat, pa ostatk da plaćaš po viđenju urađenog, mislim da se i to može navesti u ugovoru.
Jarane, isplativije ti je kupit' par stanova ili kuću u Loparama, u okolini, Lukavca, Živinica, Banovića ili Srebrenika pa vozariti, nego se zavaliti u kredit, još na neviđeno....
Ako ti je gu**a zinula da ga baš u Tuzli kupiš, samo onda svaka moguća garancija od investitora, ali ne da sve platiš već samo procenat, pa ostatk da plaćaš po viđenju urađenog, mislim da se i to može navesti u ugovoru.
-
rimano
#5712 Re: Cijene stanova All about
@Daz u istim smo brigama i u istom gradu. Ispade da nije moguce kupiti novogradnju bez placanja unaprijed. Nadam se da cemo doci u situaciju da u novoizgradjenoj zgradi mozemo razgledati stanove pa onda kupiti. Ja cu najvjerovantije odustati za sad, mada mislim da nece cijena padati jer su se pocele graditi zgrade sa cijenom od po 3000KM/m2.
-
Daz
#5713 Re: Cijene stanova All about
Niko me ne moze ubijediti da cijena m2 u Tuzli vrijedi 3000 bam. Ovo je sve prenapuhano. Dijaspora nas ubi, digli su nam cijene. Dok ima ovaca bice i vune. A nama ostaje da cekamo.rimano wrote: ↑18/11/2020 17:08 @Daz u istim smo brigama i u istom gradu. Ispade da nije moguce kupiti novogradnju bez placanja unaprijed. Nadam se da cemo doci u situaciju da u novoizgradjenoj zgradi mozemo razgledati stanove pa onda kupiti. Ja cu najvjerovantije odustati za sad, mada mislim da nece cijena padati jer su se pocele graditi zgrade sa cijenom od po 3000KM/m2.
Cak ni Sa ne moze opravdati cijenu od 3000 za m2...
- Bosanac sa dna kace
#5714 Re: Cijene stanova All about
Dje to u Tuzli?rimano wrote: ↑18/11/2020 17:08 @Daz u istim smo brigama i u istom gradu. Ispade da nije moguce kupiti novogradnju bez placanja unaprijed. Nadam se da cemo doci u situaciju da u novoizgradjenoj zgradi mozemo razgledati stanove pa onda kupiti. Ja cu najvjerovantije odustati za sad, mada mislim da nece cijena padati jer su se pocele graditi zgrade sa cijenom od po 3000KM/m2.
Je'l daju garanciju da zgrada nece propasti od slijeganja zemljista?
- Dosadno mii
#5715 Re: Cijene stanova All about
To je skupo i za dijasporu
-
rimano
#5716 Re: Cijene stanova All about
U delingovim objektima Park Lake, Slana Banja cijene su 3000KM.
Kod ostalih je oko 2500+/- i to lova na sunce do useljenja ako hoces da kupis stan, inace sve se rasproda pa ne moze se cekati zavrsetak zgrade za kupovinu. Ne znam da li iko daje garanciju na tonjenje.
Kod ostalih je oko 2500+/- i to lova na sunce do useljenja ako hoces da kupis stan, inace sve se rasproda pa ne moze se cekati zavrsetak zgrade za kupovinu. Ne znam da li iko daje garanciju na tonjenje.
- Bosanac sa dna kace
#5717 Re: Cijene stanova All about
A daje'l iko garanciju da će biti izgrađeni stanovi?
3000 maraka za m2 u Tuzli???
Last edited by Bosanac sa dna kace on 19/11/2020 08:00, edited 1 time in total.
-
rimano
#5718 Re: Cijene stanova All about
Garancija je akobogda.
Evo sta je 3K
http://delinginvest.ba/
Park Lake se gradi, ostala dva su u planu. Imaju neki objektic zavrsen i u Sarajevu, Talas se zove.
Meni je i 2500 previse s obzirom da su prije 2god cijene bile ispod 2000.
Evo sta je 3K
Park Lake se gradi, ostala dva su u planu. Imaju neki objektic zavrsen i u Sarajevu, Talas se zove.
- Bosanac sa dna kace
#5719 Re: Cijene stanova All about
Pa prije bih kupio u Loparama za 1200rimano wrote: ↑18/11/2020 22:38 Garancija je akobogda.
Evo sta je 3K
-
Gray
#5720 Re: Cijene stanova All about
Može se sve dogovoriti, samo je pitanje koja je cijena i da li druga strana pristaje.
Ja sam npr. za stanu novogradnji u Sarajevu platio 10% unaprijed, a ostatak tek po završetku, prije useljenja (nije se moglo useliti dok ne platiš).
Ja sam npr. za stanu novogradnji u Sarajevu platio 10% unaprijed, a ostatak tek po završetku, prije useljenja (nije se moglo useliti dok ne platiš).
-
nekome
#5721 Re: Cijene stanova All about
Platis toliko da slusas ove na teniskom terenu sto vazdan udaraju lopticu 
- Bosanac sa dna kace
-
akcija007
#5723 Re: Cijene stanova All about
Ja sam se raspitivao kako dobiti kredit u banci tako u izgradnji. I investitor sto pravi zgradu mi je rekao da ce on izdati banci mjenica koliko bude trebalo. Otisao u banku kazu moze , neki stan trebam dati u hipoteku npr od roditelja mjenice od te firme i izjava moja kod notara da cu se po zavrsetku etaziranja taj stan staviti pod hipoteku a da se sa stana roditelja skida hipoteka. Ali ako firma upadne u probleme pa se ne uselim ja placam kredit do kraja. I da je to rizik u koji se upustam jer beskamatno finansiram investitora i da od tih mjenica koje on dadne oni nemaju nista ako nema para firma na racunu. Naravno kada se izgradi zgrada su stanovi vec rasprodati . I ja sam odustao od ovoga
- addem
#5724 Re: Cijene stanova All about
Jel padaju cijene ista?
- Qler
#5725 Re: Cijene stanova All about
padaju na sve strane
samo ne dole