Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
TESLA_EDISON
Posts: 4672
Joined: 08/05/2017 19:17

#104501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TESLA_EDISON » 30/10/2020 12:43

un1ted wrote:
30/10/2020 12:33
Meni lično smeta, jer u tri stana oko mene unifi ukljucen, moj cetvrti. Nikakva optimizacija, svima se ukljuci i sigurno da doprinosi zagusenju signala.
Još kad vidim ovako kad počnu članove ugovora citirati, tačno mi muka bude.
Ako ima smisla i ako je u pravu, to je više nego ok. Svi bi trebali da poštujemo ono što je ugovoreno, kako davaoc usliga, tako i mi kao korisnici.
To svakako ali ako smatra da je oštećen po pitanju Ugovora, fino uzme advokata, plati takse i preda na Sud.Na Sudu nek iznosi argumente i neka čeka presudu. Međutim koliko vidim, on je dobio benefit (jer je unifi u suštini benefit) i žali se što toga nema u ugovoru. Zato kažem da je pegla.

Da se ne osvrćem na to da je ovo što je napisao:
Moj je stan i iz mog stana bez moje dozvole emitujue signal, koriste moju struju, zagušuju moj wifi prostor signalom. Kako bi ti da ti BH telecom instalira na zgradu, neposredno iznad glave, bez saglasnoti, odašiljač za 4G?
čista nebuloza.


Rodzer Mur
Posts: 204
Joined: 27/08/2018 18:28

#104502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rodzer Mur » 30/10/2020 13:02

Evo cak i ovaj beskorisni speedtest prema telemachu kojim se vole pohvaliti uposlenici ovdje ne moze meda :mrgreen:

Image


@reboot imam ovaj sehidski EPC3928S, nemam pristup 100.1 ako na to mislis

I jah, tih 400mbs jos nikad ne osjetih, upload sam vidjao na 15, ali download ne ide preko 300 nikad, mada mi i nije to toliko bitno...


Edit: e'o sad radi...

Image

hamo1977
Posts: 101
Joined: 17/12/2019 12:49

#104503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hamo1977 » 30/10/2020 13:27

Rodzer Mur wrote:
30/10/2020 13:02
imam ovaj sehidski EPC3928S, nemam pristup 100.1 ako na to mislis
Drug, ti prije svega trebaš tražiti zamjenu modema, ako imaš najveći paket..
Taj ti nema 5Ghz, plus radi na manje frekvencija.
Obrati im se u PP sa podacima da ti daju Tehnicolor ili UBEE.

hd2000
Posts: 34
Joined: 29/10/2020 16:42

#104504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hd2000 » 30/10/2020 13:59

TESLA_EDISON wrote:
30/10/2020 12:24
Pa zato i jeste pegla. Koji mu crni vražiji vrag to smeta da se mora isključiti?

Još kad vidim ovako kad počnu članove ugovora citirati, tačno mi muka bude.
Možda sode bikarbone malo. Što se tiče smetanja, obrazložio sam.

xPaco1337
Posts: 10
Joined: 30/09/2020 14:34

#104505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by xPaco1337 » 30/10/2020 16:14

hamo1977 wrote:
30/10/2020 13:27
Rodzer Mur wrote:
30/10/2020 13:02
imam ovaj sehidski EPC3928S, nemam pristup 100.1 ako na to mislis
Drug, ti prije svega trebaš tražiti zamjenu modema, ako imaš najveći paket..
Taj ti nema 5Ghz, plus radi na manje frekvencija.
Obrati im se u PP sa podacima da ti daju Tehnicolor ili UBEE.
UBEE Trazi ako oces 5GHz

Dembele100
Posts: 32
Joined: 01/01/2020 21:18

#104506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dembele100 » 30/10/2020 17:58

Zanima me da li se mogu uzeti dva EON boxa, jer sad u dječijoj imam EON box, a u dnevnoj PDS3. Da li se mogu PDS3 zamijeniti EON boxom? Ako može, koliko se to doplaćuje?

I zanima me šta tehnička služba može uraditi da mi se poboljša signal u drugim prostorijama, jer je dosta lošiji signal? Da li se po tom pitanju može nešto uraditi, jer su vjerovatno zidovi 'krivi' za to. Imam definisanu brzinu od oko 80 mbps, a u dnevnoj sobi mi ne ide iznad 10.
Raja hvali WiFi pojačivače, ne znam da li je to dobra solucija za nekih 30 KM ili Mesh sistem koji bi bio dosta skuplji?

Ako može pomoć, može i u PP svejedno.

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#104507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 30/10/2020 18:38

Dembele100 wrote:
30/10/2020 17:58
Zanima me da li se mogu uzeti dva EON boxa, jer sad u dječijoj imam EON box, a u dnevnoj PDS3. Da li se mogu PDS3 zamijeniti EON boxom? Ako može, koliko se to doplaćuje?

I zanima me šta tehnička služba može uraditi da mi se poboljša signal u drugim prostorijama, jer je dosta lošiji signal? Da li se po tom pitanju može nešto uraditi, jer su vjerovatno zidovi 'krivi' za to. Imam definisanu brzinu od oko 80 mbps, a u dnevnoj sobi mi ne ide iznad 10.
Raja hvali WiFi pojačivače, ne znam da li je to dobra solucija za nekih 30 KM ili Mesh sistem koji bi bio dosta skuplji?

Ako može pomoć, može i u PP svejedno.
Zdravo Dembele100,
Hvala Vam na javljanju.
Odgovor na Vaš upit u smo već dostavili u inbox te proslijedili zahtjev za provjeru Vaših servisa kolegama u Timu za tehničku podršku.
Rado ćemo izvršiti sve dodatne provjere i omogućiti da uživate u brzinama predviđenim Ugovorom.

alipasijaner
Posts: 1246
Joined: 01/08/2016 23:05

#104508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner » 30/10/2020 18:59

@Telemach
Da se zahvalim na rješavanju problema u vezi updatea BOX-a.
Hvala!

User avatar
Telemach
Posts: 11591
Joined: 13/10/2010 14:13

#104509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 30/10/2020 19:31

alipasijaner wrote:
30/10/2020 18:59
@Telemach
Da se zahvalim na rješavanju problema u vezi updatea BOX-a.
Hvala!
Nema na čemu alipasijaner :thumbup:
Tu smo zbog Vas!

User avatar
odmor
Posts: 1052
Joined: 10/05/2006 12:42

#104510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor » 30/10/2020 19:31

Zna li neko ima li gdje uzet gigabitni switch?

alipasijaner
Posts: 1246
Joined: 01/08/2016 23:05

#104511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner » 30/10/2020 19:39

odmor wrote:
30/10/2020 19:31
Zna li neko ima li gdje uzet gigabitni switch?
Ne znam gdje ima uzet, ali mozes kupiti u plusu, imtecu... koliko portova?

bordzm
Posts: 5
Joined: 22/09/2008 21:02

#104512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bordzm » 30/10/2020 22:19

Je li ima neko da mu ne prekida wifi. Posto uvijek neko od poznanika se zali na neku uslugu

Prije je prekidao u 00:00 i nakon vise poziva telemacha nisu nista napravili nego misle, ja lud sto to prijavljujem. Vrati se sve za min dva ali je dosadno da moras gledati na sat i kaze haj sacekaj da prodje nekom vrijeme da se koristi internet opet.
Callcentar se pravi malo vise lud, tehnicka sluzba resetuje modem i to je to

U zadnje vrijeme je bas zesci bezobrazluk, pogotovo sad kad je vrijeme online posla, online skole, online... a veze vise nema nego sto ima. Padne internet pa se vrati u brzini 1-3 Mbs download i 5-6 Mbs upload. Tako stoji neko vrijeme pa ga poveca na 20-35 Mbs i drzi 2 min, nakon toga ga ukine neko vrijeme i sve tako u krug. Pustim test na youtube, ne moze pustiti obicnu pjesmu u komadu nego je prekine

Callcentar kaze prijavljen kvar i kolege rade na problemu i tako svaki put, pocinjem misliti da isti prica viceve. Jos ne trazim da dobijem punu brzinu koja je potpisana a dial up brzinu stvarno ne mogu progutati na kablovskom internetu.

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#104513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 31/10/2020 09:19

Privremeno zatvorena poslovnica u Sanskom Mostu

Image

Obavještavamo sve korisnike da će naša poslovnica u Sanskom Mostu na adresi Trg Oslobodilaca bb biti zatvorena na dan 30.10.2020. godine iz tehničkih razloga.

Poslovnica nastavlja sa radom od 02.11.2020. po redovnom rasporedu.
Obavijest na Telemach web stranici

User avatar
crnivrag
Posts: 10696
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#104514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag » 31/10/2020 09:20

Obavještenje za korisnike u Jajcu i Bugojnu

Poštovani korisnici,

Usljed trenutnih građevinskih radova od strane trećih lica u blizini Jajca i Bugojna, došlo je do prekida mreže u ova dva grada. Naše ekipe intenzivno rade na uspostavi mreže i signala te se nadamo se da će do normalizacije doći u najkraćem mogućem roku.

Izvinjavamo se na neprijatnosti i zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.
Obavijest na Telemach web stranici

Nedzada
Posts: 446
Joined: 14/09/2020 10:09

#104515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada » 31/10/2020 09:20

:lol: :lol:

User avatar
pepeljara
Posts: 4641
Joined: 22/08/2003 00:00

#104516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara » 31/10/2020 11:22

Meni nije jasna jedna stvar.
imas 150/20 brzinu, pristavis download koji slovom i brojem vuce 1Mbit/ 25kbs i naravno telemach uspori ne mozes otvoriti stranice.
Djaba meni sto pokaze adsl speed 150 Mbit kad je ko k.


ehet... Telemach,what you gonna do about that? :)

alipasijaner
Posts: 1246
Joined: 01/08/2016 23:05

#104517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner » 31/10/2020 12:41

Jel "pristavis" torent?
pepeljara wrote:
31/10/2020 11:22
Meni nije jasna jedna stvar.
imas 150/20 brzinu, pristavis download koji slovom i brojem vuce 1Mbit/ 25kbs i naravno telemach uspori ne mozes otvoriti stranice.
Djaba meni sto pokaze adsl speed 150 Mbit kad je ko k.


ehet... Telemach,what you gonna do about that? :)

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 31/10/2020 13:05

pepeljara wrote:
31/10/2020 11:22
Meni nije jasna jedna stvar.
imas 150/20 brzinu, pristavis download koji slovom i brojem vuce 1Mbit/ 25kbs i naravno telemach uspori ne mozes otvoriti stranice.
Djaba meni sto pokaze adsl speed 150 Mbit kad je ko k.


ehet... Telemach,what you gonna do about that? :)
Da ti nisi pogrijesio temu? Spominjes adsl i Telemach u istom postu.

Ako je u pitanju torrent, download putem torrent-a nikako ne moze biti mjerodavno, jer brzina zavisi od broja seedera i leechera a ne brzine interneta u paketu.

bordzm
Posts: 5
Joined: 22/09/2008 21:02

#104519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bordzm » 31/10/2020 13:40

Sta god da uradis telemach prekida stvar
Cudo bi mi bilo da je mogao proci download kako treba

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 31/10/2020 13:54

bordzm wrote:
30/10/2020 22:19
Je li ima neko da mu ne prekida wifi. Posto uvijek neko od poznanika se zali na neku uslugu

Prije je prekidao u 00:00 i nakon vise poziva telemacha nisu nista napravili nego misle, ja lud sto to prijavljujem. Vrati se sve za min dva ali je dosadno da moras gledati na sat i kaze haj sacekaj da prodje nekom vrijeme da se koristi internet opet.
Callcentar se pravi malo vise lud, tehnicka sluzba resetuje modem i to je to
Jesi li skenirao wifi kanale i fiksirao wifi kanal u modemu na jedan od slobodnih? Opisani problem upucuje bas na to, zagusenost wifi kanala, odnosno da se tvoj modem nalazi na istom kanalu kao i okolne mreze.

To prekidanje u 00:00 moze biti i Lease Time, po defaultu je podesen na 3600, promijeni na 86400 i ne bi trebalo biti "ispadanja" sa wifi mreze. Ovo mijenjas u DHCP Settings u modemu.

bordzm
Posts: 5
Joined: 22/09/2008 21:02

#104521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bordzm » 31/10/2020 14:49

Benq wrote:
31/10/2020 13:54
bordzm wrote:
30/10/2020 22:19
Je li ima neko da mu ne prekida wifi. Posto uvijek neko od poznanika se zali na neku uslugu

Prije je prekidao u 00:00 i nakon vise poziva telemacha nisu nista napravili nego misle, ja lud sto to prijavljujem. Vrati se sve za min dva ali je dosadno da moras gledati na sat i kaze haj sacekaj da prodje nekom vrijeme da se koristi internet opet.
Callcentar se pravi malo vise lud, tehnicka sluzba resetuje modem i to je to
Jesi li skenirao wifi kanale i fiksirao wifi kanal u modemu na jedan od slobodnih? Opisani problem upucuje bas na to, zagusenost wifi kanala, odnosno da se tvoj modem nalazi na istom kanalu kao i okolne mreze.

To prekidanje u 00:00 moze biti i Lease Time, po defaultu je podesen na 3600, promijeni na 86400 i ne bi trebalo biti "ispadanja" sa wifi mreze. Ovo mijenjas u DHCP Settings u modemu.

Radio sve to, promijenjen lease time povecan
Izmjenjani kanali nekad bude ok dan nekad tri i sve po starom
Cini mi se da nece da skontaju da pregledaju ormar u haustoru, nego se svede prica rijesava se problem i ceka da se sam problem nekako rijesi ili nece da se neko nakani da izadje iz kancelarije

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 31/10/2020 14:51

bordzm wrote:
31/10/2020 14:49
Radio sve to, promijenjen lease time povecan
Izmjenjani kanali nekad bude ok dan nekad tri i sve po starom
Koja je mreza u pitanju, 2,4 ili 5Ghz?

Kakvo je stanje sa netom kad si povezan direktno na modem preko mreznog kabla?

bordzm
Posts: 5
Joined: 22/09/2008 21:02

#104523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bordzm » 31/10/2020 14:59

Benq wrote:
31/10/2020 14:51
bordzm wrote:
31/10/2020 14:49
Radio sve to, promijenjen lease time povecan
Izmjenjani kanali nekad bude ok dan nekad tri i sve po starom
Koja je mreza u pitanju, 2,4 ili 5Ghz?
2,4G

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8780
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 31/10/2020 15:06

Ako nije tajna, koji paket imas i koji je modem? Da li je to jedini uredjaj preko kojeg se spajas na net ili imas neki svoj ruter pored modema?

Postavi nam screenshot signala (frekvencije) iz modema da vidimo je li sa te strane sve u redu.

User avatar
emirsarajevo
Posts: 204
Joined: 27/09/2010 13:01

#104525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emirsarajevo » 31/10/2020 15:09

un1ted wrote:
30/10/2020 12:33
Meni lično smeta, jer u tri stana oko mene unifi ukljucen, moj cetvrti. Nikakva optimizacija, svima se ukljuci i sigurno da doprinosi zagusenju signala.
Još kad vidim ovako kad počnu članove ugovora citirati, tačno mi muka bude.
Ako ima smisla i ako je u pravu, to je više nego ok. Svi bi trebali da poštujemo ono što je ugovoreno, kako davaoc usliga, tako i mi kao korisnici.
Isto tako, iako je UniFi iskljucen preko apk TM, pokazuje ga na istom kanalu i to na 5Ghz wireless mreži, onoj na kojoj je uređaj.
Znam da moj router emituje ovaj signal 100%.
Zašto?
Last edited by emirsarajevo on 31/10/2020 15:12, edited 2 times in total.

Post Reply