Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pojedinac

#1651 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pojedinac »

vet wrote: 11/09/2020 10:48 Ekskluzivni članak iz domena metafizike i teorija zavjere (bez „copyright“-a, tako da ga službeni i svi drugi mediji mogu slobodno objaviti) na temu:

Korona mahnitanje
“Ma, ne čudim se ja njima što su nam ga zavukli, nego nama, što smo im se naguzili“!?!
Mujo-borac-protiv-matriksa

Kako vidimo ispod, ovaj „virus“ je na samom početku svog ispaljivanja iz Wuhana, ispoljio jedno vrlo čudno geografsko i geometrijsko ponašanje gdje je odletio kao metak, pravolinijski, sve do Milana. Usput je sletio i u mjesto Qom u Iranu, koje je imalo nesreću da se nađe baš usred njegove, planske putanje.

Image

Nakon što je povukao ovu početnu liniju, prema izvještajima svjetskih medija, „virus“ se razletio na sve strane, kao flak i kako (ne)možemo vidjeti, izazvao pandemiju ludila, gdje neki od oboljelih ispoljavaju i dodatne simptome, sličnim onima kao kod gripe?!

Naravno, čim se vidjelo da virus napada samo ljude, u sklopu mijera zaštite, odmah je došlo do dehumanizacije čovječanstva, tako da ljudi ne samo da su prestali da razmišljaju i ponašaju se kao ljudi (ni slučajno se približiti nekome i onako, ljudski ga zagriliti a pogotovo, poljubiti!), nego su prestali i da izgledaju tako, sve u nadi da ih virus neće prepoznati i napasti:

Image

S obzirom na to da pandemija mahnitanja dostiže svoj vrhunac, ni informacije službenih medija se ne mogu uzimati ozbiljno, pa se ne zna koliko su ove kontrolne mjere urodile plodom ali ono što je sigurno, virus, ovdje, više ne može pronaći normalnog čovjeka?! Ali to nije sve! Mi ćemo mu, uskoro, zadati i završni udarac, tako što ćemo se vakcinisati obaveznom vakcinom koja će nam promijeniti DNK, tj. genom, pa ćemo tako skroz naskroz prestati da budemo ljudi, tako da on neće imati više koga da napada.

A, vala, tako smo i zaslužili!

**

Mada, s druge strane, ima i zlih jezika (teoretičari zavjere?!) koji tvrde da mi nikad nismo ni bili normalni jer da jesmo, ovakve stvari nam se ne bi mogle dešavati. Tako, na primjer, ruski ezoteričar Gurđijev je govorio prije više od 100 godina, sljedeće:
“Vidite, svi ovi ljudi, pokazao je niz ulicu, su jednostavno mašine — ništa više.(...)

Ljudi su mašine, a od mašina se ne može očekivati nikakva druga radnja osim mehaničke.(...)

Svi ljudi koje vidite, svi ljudi koje poznajete, svi ljudi koje ćete možda upoznati su mašine, samo mašine koje rade pomoću sile spoljašnjih uticaja. Rađaju se kao mašine i umiru kao mašine.(...)

Čovek je mašina. Sva njegova dela, akcije, reči, misli, osećanja, ubeđenja, mišljenja, i navike, rezultati su spoljašnjih uticaja, spoljašnjih utisaka. Čovek ne može iz sebe proizvesti nijednu misao niti akciju. Sve što on govori, radi, misli, oseća — sve se to dešava. Čovek ne može ništa otkriti, ništa izmisliti. Sve se to dešava.(...)

On je mašina, sve mu se dešava. On ne može zaustaviti tok svojih misli, ne može kontrolisati svoju maštu, svoje emocije, svoju pažnju. On živi u subjektivnom svetu 'Ja volim', 'Ja ne volim', 'Dopada mi se', 'Ne dopada mi se', 'Ja želim', 'Ja ne želim', a to znači, ono što on misli da želi ili ono što misli da ne želi. On ne vidi stvarni svet.

Stvarni svet je skriven od njega zidom mašte. ON ŽIVI SPAVAJUĆI. On spava. Ono što se zove 'čista svest' je spavanje i to mnogo opasnije spavanje od onog noću u krevetu.”

Izvod iz knjige U potrazi za čudesnim; P.D. Uspenski
Uhh, kao da je opisao nekog bio-hemijskog robota pod daljinskom upravom od strane VI (vještačke inteligencije ili kompjutera) kao što je to učinio John Keel u knjizi Osmi toranj a takođe i neki drugi istraživači ove realnosti?! Dakle, ukoliko bi oni bili u pravu, onda bi situacija bila obratna, znači, virus bi napadao samo - nenormalne ljude!? Ukoliko je to tako, onda će nas vakcina pretvoriti iz nenormanih u još nenormalnije a jedino efikasno spašavanje bi bilo u tome da postanemo - normalna ljudska bića!?

A, to ne može uz pomoć vakcine. Uostalom, ni Pinokijo se nije pretvorio u normalnog čovjeka uz pomoć vakcine.

Navodno, normalna ljudska bića ne mogu biti ovako manipulisana kao što smo mi?! Njih ne može niko navoditi da ratuju jedni protiv drugih iz ovog ili onog „opravdanog“ razloga; niko im ne može ukinuti prava i slobode kao što su pravo na rad, kretanje, izražavanje itd.; njih niko ne može da cenzuriše, zastrašuje a pogotovo da im namiče brnjice/maske na lice, iz ovog ili onog „opravdanog“ razloga. Normalna ljudska bića su humana, svjesna, savjesna i nezavisna. Za njih grupna (ne)svijest ne važi kao što ona važi za mrave i neke druge insektoidne vrste koje su proistekle od njih, pa bi sada da vladaju svima.

E, pa, ne može a neće ni moći, bez obzira na sve njihove dimne zavjese, scenske efekte, medijske izvore (dez)informacija, „obrazovni“ sistem, policiju, vojsku, oružje, tehnologiju, novac, fratre, popove, hodže, duhovne učitelje, tajne službe, tajna društva, naučnike, eksperte, autoritete, doktore, kraljeve, careve, političare, dobre i loše duhove, bogove, anđele i arhanđele... itd! Ovi „majstori iluzije“ mogu egzistirati i prosperirati samo u njihovoj iluziji a vladati samo onima koje uspiju usisati u nju, omađijati i održavati u takvom stanju. A to neće ići tako još dugo jer ovdje još uvijek ima istinskih ljudskih bića a uskoro će ih biti još više! (Kao što je drug Crni poručio onom „(buba)Švabi“ u filmu Podzemlje:
Pišaj, pišaj, nećeš dugo...!
...
:thumbup:
Dozer

#1652 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

vet

#1653 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Image
vet

#1654 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Napokon su se počeli javljati i dijeliti prve utiske, oni koji su bili najhrabriji i među prvima primili kovid-vakcine:

Đorđe Živković:
Ja sam volontirao i primio kovid-vakcinu. Radi se o onoj koju su napravili Rusi. Juče sam ju primio prvi put & ne osjećam nikakve sporedne efekte, uopšte иema иik@kvih štetиix posljedica i osjećam se χoρoshό я чувствую себя немного странно и я думаю, что вытащил ослиные уши.

Заявление О Представлении:

Мне снятся странные сны о том, что Мюллер по какой-то причине хочет заполучить меня. Кредитный Сол мемы

Sulejman Memić:
Ja sam bio među dobrovoljcima koji su primili kovid-vakcinu. Ovu moju je napravio Bill Gates. Juče sam ju primio prvi put & ne osjećam nikakve sporedne efekte, aps0lutno nik@kv3 št3tn3 poslj3dicce i osj3ćam se001 01001sh1 0 0010100 1001 10010 001001 1 00 001001, 101 001001101 0011001 000.

** 00100010010100 10100 101110 1001:**

00100100 1001 1010100 10101 001 0010 10 1001 101 010 101010.
Ja sam ih obojicu pitao – kakva je razlika ali izgleda da više ne razumiju naš jezik, pa mi nisu ništa odgovorili, što znači da je razlika - drastična!?

Hm, meni nije baš toliko stalo da prekonoći progovorim ruski jezik i propišem se na njemu?! Nešto kontam, možda je ova druga vakcina bolja jer omogućava čovjeku da se binarno izražava (ako tako piše, valjda tako i vidi?!) što bi, uostalom, bilo i prirodno za nas, ukoliko živimo u – digitalnoj ili virtuelnoj realnosti tj. matriksu?!

..
shbc

#1655 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Treba vidjeti sta se desi sa KM-ovima kad se presaviju... Mozda su Srbi i Hrvati fakat upravu kada kazu "burek sa sirom" :?
vet

#1656 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

.

..
bunk

#1657 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by bunk »

vet

#1658 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Image
vet

#1659 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Ovakvo mahnitanje je nezabilježeno u ljudskoj istoriji ili kako Albert Ajnštajn davno reče –
"Ovaj univerzum možda i ima granica ali ih ljudska glupost zasigurno nema"

Image

..
Naslovnica

#1660 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Naslovnica »

vet wrote: 13/10/2020 11:50 Ovakvo mahnitanje je nezabilježeno u ljudskoj istoriji ili kako Albert Ajnštajn davno reče –
"Ovaj univerzum možda i ima granica ali ih ljudska glupost zasigurno nema"

Image

..
Ma ovo mora da je neka zajebancija?!
:shock: :shock: :shock:
zubi

#1661 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

vet wrote: 06/10/2020 09:56 Image
:lol: :lol: :lol:
vet

#1663 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

.

..
Tesla Edison

#1664 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

1. Nadgledanje, kamere, tracking, bezgotovinsko plaćanje,....

2. Privatnost, sloboda, individualnost....

A gdje sigurnost?

Ako je prvo onda imamo sigurnost ali nemamo drugo.
Ako želimo drugo, tad nema prvo ali nema ni sigurnosti.

Ja ću uvijek izabrati sigurnost, tj. prvo.
vet

#1665 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

TESLA_EDISON wrote: 25/10/2020 19:50 (...)
„Prije gotovo 250 godina Benjamin Franklin je upozorio da oni koji se odriču esencijalnih sloboda da bi dohvatili malu, prolaznu sigurnost ne zaslužuju ni slobodu ni sigurnost"
Izvor

Mada, stvar jeste subjektivnog karaktera.

..
°u°

#1666 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by °u° »

TESLA_EDISON wrote: 25/10/2020 19:50 1. Nadgledanje, kamere, tracking, bezgotovinsko plaćanje,....

A gdje sigurnost?

Jesi li siguran da prvo donosi sigurnost?
Tesla Edison

#1667 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

°u° wrote: 26/10/2020 06:46
TESLA_EDISON wrote: 25/10/2020 19:50 1. Nadgledanje, kamere, tracking, bezgotovinsko plaćanje,....

A gdje sigurnost?

Jesi li siguran da prvo donosi sigurnost?
Ne vidim kako drugo može donijeti sigurnost. Prvo itekako.

Jebiga, ne mogu i jare i pare.
°u°

#1668 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by °u° »

Fašizam, diktatura, tiranija... svi nude nekakvu sigurnost od nekoga. Dok se ne nađeš na pogrešnoj strani. A onaj koji kontroliše te alate iz prve stavke vazda te tjera na nešto protiv tvoje savjesti. Dovoljno je pogledati istoriju 20og vijeka.
Hrabri pojedinci koji su se u određenom trenutku pobunili protiv vladajućeg sistema, rizikujući time svoje živote, su svima nama učinili živote puno ljepšim.
°u°

#1669 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by °u° »

Onaj koji ima mogućnost da posjeduje sve te alate i mogućnosti praćenja, nadgledanja, masovnog prisluškivanja privatnih komunikacija, elektronske kontrole tvoje imovine, upotrebu masovnog snimanja s prepoznavanjem lica... Taj nema šanse da nudi narodu neku sigurnost. Kad tad se tih stvari dokopaju psihopate
BiBi911

#1670 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by BiBi911 »

°u° wrote: 26/10/2020 07:03 Onaj koji ima mogućnost da posjeduje sve te alate i mogućnosti praćenja, nadgledanja, masovnog prisluškivanja privatnih komunikacija, elektronske kontrole tvoje imovine, upotrebu masovnog snimanja s prepoznavanjem lica... Taj nema šanse da nudi narodu neku sigurnost. Kad tad se tih stvari dokopaju psihopate
Hajd polako.

- Alati za prepoznavanje lica, pracenje su super stvar. Kriminal se u tim predjelima gdje se prati svede na minimum jer sve se snima.
- Prisluskivanje nema vise nisi rekla, hajmo podjelit Bosnu hajmo ovo hajmo ono. Sve se snima
- Elektronska kontrola imovine nema vise ti sa 3 razreda osnovne posjedujes 8 kuca, 9 stanova kesa ko u prici a vamo na papiru gola sirotinja

Kada policija zna ovo sve tek si tada sigurna, kriminal, sranja ce da nestanu.
Tesla Edison

#1671 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

BiBi911 wrote: 26/10/2020 07:27
°u° wrote: 26/10/2020 07:03 Onaj koji ima mogućnost da posjeduje sve te alate i mogućnosti praćenja, nadgledanja, masovnog prisluškivanja privatnih komunikacija, elektronske kontrole tvoje imovine, upotrebu masovnog snimanja s prepoznavanjem lica... Taj nema šanse da nudi narodu neku sigurnost. Kad tad se tih stvari dokopaju psihopate
Hajd polako.

- Alati za prepoznavanje lica, pracenje su super stvar. Kriminal se u tim predjelima gdje se prati svede na minimum jer sve se snima.
- Prisluskivanje nema vise nisi rekla, hajmo podjelit Bosnu hajmo ovo hajmo ono. Sve se snima
- Elektronska kontrola imovine nema vise ti sa 3 razreda osnovne posjedujes 8 kuca, 9 stanova kesa ko u prici a vamo na papiru gola sirotinja

E to je poenta.

Privatnost i apsolutnu anonimnost odmah bi potpisao da mijenjam za ovo napisano.
Dozer

#1672 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Svi ti alati imaju smisla jedino u pravnoj drzavi u kojoj pravosudni sistem funkciose zaista nezavisno.
Kod nas bi se ovo koristilo iskljucivo za "pokrivanje" glavonja i njihovih familijarno-stranacko-haverskih pajdasa.
°u°

#1673 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by °u° »

BiBi911 wrote: 26/10/2020 07:27
Hajd polako.

Samo ti polako.
Možda nestane samo neka vrsta kriminala, ali pride nestane još mnogo mnogo toga. Te bajke o nestanku komplet kriminala moreš mačku o rep. Odakle samo ideja da je onaj koji sve snima i prati pošten :lol:

Prisluškivanje će mudo labudovo spriječit podjelu. Onaj koji prisluškuje i taj dijeli. I radi šta mu padne na pamet jer ima moć. Jesi l' prespav'o ovih 30 godina? Milošević i CO, Tuđman i CO? Sva ova naša bagra komplet? Korupcija u pravosuđu i policiji ništa?
Eto ti s 3 razreda osnivne su glavni financijski problem svijeta :lol: Paradise papers ništa? Nepoznat broj off shore poreskih rajskih ostrva kroz koji prođe xy ziliona milijardi najbogatijih likova i firmi ništa?
BiBi911

#1674 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by BiBi911 »

Nisi skonto.

Ako se sve snima i imas policiju koja to kontrolise ljepota(kazu tako nekada bilo)

Paradise papers su gdje nastali, ima li tu ikakve kontrole.
Sto nisu paradise napravili u Amsterdamu, Minkenu, Tokyu.

Taj sa tri razreda je naj veci problem jer slijedi nesto nerealno(ti su slijedili (aliju, milosevica, causevskog,castra..) njima je najlakse upravljat, njih najvise ima.
Post Reply