Aldi i LIDL u BiH????
Moderator: anex
- mayab
#226 Re: Aldi i LIDL u BiH????
samo mogu opet da ponovim da bi eventualni dolazak Lidla (ja u to još ne vjerujem) sigurno doprinjeo konkurentnosti, te izboru proizvoda, pa makar to bile i njihove robne marke
-
sarajevsko_pivo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#228 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Srbija ima daleko bolju i drugaciju koncepciju dolaska stranih investicijacranberries wrote: ↑24/10/2020 08:47Mogu oni, moze i Bingo u formatu koji ima Lidl - 2000 do 3000 kvadrata.mk ultra wrote: ↑24/10/2020 08:32Tu dinamiku moze ostvariti npr da kupi mercatorcranberries wrote: ↑23/10/2020 22:29 U skladu sa Lidlovom strategijom, za nova trzista javljaju 2-3 godina, za nase trziste 2 godine sto je kratak rok za njih realno ali vec imaju organizaciju koja moze otvoriti 30 centara u BiH 2022, predpostavljam pred kraj 2020.
Ovdje mu to niko nece dozvoliti... ni bingo to ne moze
Ali vidim da je na njemackom tekstu navedeno da je do 30 centara u prvoj fazi, a ne svih 30 odjednom.
U Srbiji su otvorili odjednom 16
LIDL OTVARA PRODAVNICE 11. OKTOBRA U 8 ČASOVA UJUTRU ISTOVREMENO ĆE SA RADOM POČETI 16 LIDL PRODAVNICA U 12 GRADOVA
Kompanija Lidl Srbija počeće operativno poslovanje 11. oktobra otvaranjem 16 prodavnica u 12 gradova širom zemlje. Građani Beograda, Bora, Zrenjanina, Kragujevca, Leskovca, Niša, Novog Sada, Smedereva, Sombora, Subotice, Užica i Šapca prvi će imati priliku da se uvere u jedinstveno iskustvo kupovine koje donosi prvi savremeni diskont u Srbiji. Otvaranje završenih prodavnica u drugim gradovima će uslediti od novembra i nastaviti se u narednim mesecima, s obzirom na to da Lidl Srbija najavljuje dalje širenje maloprodajne mreže.
Ovdje 16 radnji istovremeno moze u panjevima... moze da upadne u postojece objekte sa jebeno skupom kirijom...
U zadnjih godinu dana znam licno bruku ljudi koji su preselili posao ili u PC ili u Sloveniju, jer slovenci za 50k eur investiciju daju sve papire skoro za DZ i radne dozvole i sve
Kod nas ce na svaki papir cekati mjesec najmanje uz janjetinu
Prije 2mj zavrsavao neku dokumentaciju za jedan obejekat u Mostaru, i doneses projekat koji je npr urađen bilo gdje drugo u FBiH, naci ce ti neku gresku jer HNK jma svoj neki zakon za koji nisi znao, tako i ZDK tako i TK, tako i ostali kantoni
Ne postoji mogucnost da npr otvoris centralu negdje i da otvoris u drugom gradu isti objekat bez veza u tom gradu, to znam dobro da je nemoguce...
-
sarajevsko_pivo
#229 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Kod nas je bio već Interex koji je imao objekte po cijeloj BiH i koje je sam izgradio. Tako da je moguće!mk ultra wrote: ↑24/10/2020 09:45Srbija ima daleko bolju i drugaciju koncepciju dolaska stranih investicijacranberries wrote: ↑24/10/2020 08:47Mogu oni, moze i Bingo u formatu koji ima Lidl - 2000 do 3000 kvadrata.
Ali vidim da je na njemackom tekstu navedeno da je do 30 centara u prvoj fazi, a ne svih 30 odjednom.
U Srbiji su otvorili odjednom 16
LIDL OTVARA PRODAVNICE 11. OKTOBRA U 8 ČASOVA UJUTRU ISTOVREMENO ĆE SA RADOM POČETI 16 LIDL PRODAVNICA U 12 GRADOVA
Kompanija Lidl Srbija počeće operativno poslovanje 11. oktobra otvaranjem 16 prodavnica u 12 gradova širom zemlje. Građani Beograda, Bora, Zrenjanina, Kragujevca, Leskovca, Niša, Novog Sada, Smedereva, Sombora, Subotice, Užica i Šapca prvi će imati priliku da se uvere u jedinstveno iskustvo kupovine koje donosi prvi savremeni diskont u Srbiji. Otvaranje završenih prodavnica u drugim gradovima će uslediti od novembra i nastaviti se u narednim mesecima, s obzirom na to da Lidl Srbija najavljuje dalje širenje maloprodajne mreže.
Ovdje 16 radnji istovremeno moze u panjevima... moze da upadne u postojece objekte sa jebeno skupom kirijom...
U zadnjih godinu dana znam licno bruku ljudi koji su preselili posao ili u PC ili u Sloveniju, jer slovenci za 50k eur investiciju daju sve papire skoro za DZ i radne dozvole i sve
Kod nas ce na svaki papir cekati mjesec najmanje uz janjetinu![]()
Prije 2mj zavrsavao neku dokumentaciju za jedan obejekat u Mostaru, i doneses projekat koji je npr urađen bilo gdje drugo u FBiH, naci ce ti neku gresku jer HNK jma svoj neki zakon za koji nisi znao, tako i ZDK tako i TK, tako i ostali kantoni
Ne postoji mogucnost da npr otvoris centralu negdje i da otvoris u drugom gradu isti objekat bez veza u tom gradu, to znam dobro da je nemoguce...![]()
- zlo zlo
-
frngla
#231 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Konačno, da osjete ove gulikože iz Binga i Mercatora šta je prava konkurencija.
- Nisrin
#232 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Konacno Lidl u Bosni...
1. Veca konkurencija - bolji izbor - ostali moraju urazumiti cijene
2. Vece plate imaju, u Njemackoj sam se iznenadila da neki imaju satnicu vecu nego pojedini baustelci, u Lidlu i Aldiju...
3. Imaju dobrih proizvoda- reezane sireve Tilsiter, Gauda jung, Buttersir itd, odlicna Nixe tunjevina, Italomo tjestenina i sosovi, ukusni pekarski proizvodi, voce i povrce svjeze i jeftinije od konkurencije, W5 hemija nije losa, kazu da su im odlicni omeksivaci i deterdzenti/tbl za masinu za sudje (Testsieger dokazao da su kvalitetnije tbl njihove i Alio od Aldi, nego Somat i Finish)... Uvijek akcija, dobrih slatkisa, a kucne potrepstine su dobrog kvaliteta, kao i odjeca, dosta im je dobar pamuk...
4. Ne moze se SVE kupiti u Lidlu, barem mi ne mozemo, opet meso i neke proizvode kupujemo na dr mjestima
5. Kad cujem da je Lidl sirotinjski, cak i u Njemackoj to nasi izjave, objesila bih se... u Lidlu kupuju i bogatasi i socijala, svako odlucuje gdje vlastite pare da ostavi!
Mi licno odemo i do Kauflanda, Edeke, Rewe, Aldija, ali Lidl mi je neizostavan...
6. Lidl ima i DOMACIH proizvoda, i u Hrvatskoj, tako da ce i u Bosni
7. Nadam se da ce biti i njemacke cijene prilagodjene bh. trzistu
8. Bingo i Merkator su PRESKUPi za bh standard, a nije neki izbor... Napr zaledjenog povrca/polugotove hrane Lidl ima 10x veci ozbir
2. Vece plate imaju, u Njemackoj sam se iznenadila da neki imaju satnicu vecu nego pojedini baustelci, u Lidlu i Aldiju...
3. Imaju dobrih proizvoda- reezane sireve Tilsiter, Gauda jung, Buttersir itd, odlicna Nixe tunjevina, Italomo tjestenina i sosovi, ukusni pekarski proizvodi, voce i povrce svjeze i jeftinije od konkurencije, W5 hemija nije losa, kazu da su im odlicni omeksivaci i deterdzenti/tbl za masinu za sudje (Testsieger dokazao da su kvalitetnije tbl njihove i Alio od Aldi, nego Somat i Finish)... Uvijek akcija, dobrih slatkisa, a kucne potrepstine su dobrog kvaliteta, kao i odjeca, dosta im je dobar pamuk...
4. Ne moze se SVE kupiti u Lidlu, barem mi ne mozemo, opet meso i neke proizvode kupujemo na dr mjestima
5. Kad cujem da je Lidl sirotinjski, cak i u Njemackoj to nasi izjave, objesila bih se... u Lidlu kupuju i bogatasi i socijala, svako odlucuje gdje vlastite pare da ostavi!
Mi licno odemo i do Kauflanda, Edeke, Rewe, Aldija, ali Lidl mi je neizostavan...
8. Bingo i Merkator su PRESKUPi za bh standard, a nije neki izbor... Napr zaledjenog povrca/polugotove hrane Lidl ima 10x veci ozbir
- mousstapha
#233 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Hoce li i kod nas biti bitka za piletinu na otvaranju 
- okanomalo
#234 Re: Aldi i LIDL u BiH????
u hrvatskoj prodavac u lidlu ima platu preko 8.000.kuna, u konzumu oko4300kuna a studenac 3800.(cisti minimalac). studenac je pruzeo poljski fond enterprise investors (EI) pa su tako i plate pale iako su po dobiti sesti u HR. nije svejedno ko ti je vlasnik. zapad je uvijek bio zapad.
Last edited by okanomalo on 24/10/2020 12:41, edited 1 time in total.
- Nisrin
#235 Re: Aldi i LIDL u BiH????
I evo napr info, u Lidlu je uvijek neki maslac/puter na akciji po 1,3 EUR... Bude i u drugim prodavnicama, koje nisu diskonti, ali ako takvu politicku bude Lidl imao u Bosni, bolje ce biti potrosacima!!
Najjeftinije sto sam kupivala u Bosni je 5KM... ili 2 Dukat maslac za 9.90KM!
Najjeftinije sto sam kupivala u Bosni je 5KM... ili 2 Dukat maslac za 9.90KM!
-
suspect_zero
#236 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Neće, kod nas piletina nije meso nego začin/salata
-
suspect_zero
#237 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Dobre su onda plate u Lidlu-Hr, to dođe oko 2000 km....ako je istinaokanomalo wrote: ↑24/10/2020 12:32 u hrvatskoj prodavac u lidlu ima platu preko 8.000.kuna, u konzumu oko4300kuna a studenac 3800.(cisti minimalac). studenac je pruzeo poljski fond enterprise investors (EI) pa su tako i plate pale iako su po dobiti seati u HR. nije svejedno ko ti je vlasnik. zapad je uvijek bio zapad.
- Nisrin
#238 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Lidl ima frankfurtsku Nutelu 1kg 5EUR, 42 kune u Hrv... Pored te ne znam ko ce kupovati poljsku 750g za 10.90 KM... samo jedan od primjera!
- okanomalo
#239 Re: Aldi i LIDL u BiH????
imaju oni jos na placu dodatak.evo pa se uvjeri.suspect_zero wrote: ↑24/10/2020 12:40Dobre su onda plate u Lidlu-Hr, to dođe oko 2000 km....ako je istinaokanomalo wrote: ↑24/10/2020 12:32 u hrvatskoj prodavac u lidlu ima platu preko 8.000.kuna, u konzumu oko4300kuna a studenac 3800.(cisti minimalac). studenac je pruzeo poljski fond enterprise investors (EI) pa su tako i plate pale iako su po dobiti seati u HR. nije svejedno ko ti je vlasnik. zapad je uvijek bio zapad.....jbt, plata bolja od nekih IT sektora
-
suspect_zero
#240 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Ti nam daš recenziju za proizvode
-
alipasijaner
#241 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Kako je krenulo biće dobro ako se uopšte bude štampao kalendar za 2022. godinu..
-
The 51st State
- dalmatinka
#243 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Da, ali samo ta od 1 kg je njemačka, ona od 750g u Lidlu nije, zato Mueller ima Nutelle svih gramaža isključivo njemačke.
Btw, ušla i izašla iz Eurospina. Ne da je nula, nego debelo ispod nule.
Last edited by dalmatinka on 24/10/2020 13:00, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- p206
#245 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Samo da ne bude kao sa jednom stranom firmom u Tešnju, gdje su lokalni moćnici i vlasnici fabrika pozvali na ručak stranog vlasnika, i pitali ga kolike daje plate a on rekao lijepu cifru i da će kako posao bude išao i rasti te plate...a oni odgovorili šta da rastu, smanjuj to.okanomalo wrote: ↑24/10/2020 12:32 u hrvatskoj prodavac u lidlu ima platu preko 8.000.kuna, u konzumu oko4300kuna a studenac 3800.(cisti minimalac). studenac je pruzeo poljski fond enterprise investors (EI) pa su tako i plate pale iako su po dobiti sesti u HR. nije svejedno ko ti je vlasnik. zapad je uvijek bio zapad.
Kod nas DM recimo daje solidne plate, ali to je opet puno manje nego vani, jednostavno se prilagode tržištu.
-
sarajevsko_pivo
#246 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Radnici JYSK-a u BiH su dobili svi bonus neki dan. To je ne zamislivo kod bh firma.
Zato welcome Lidl, Ikea, Kaufland, Starbucks I svi ostali

Zato welcome Lidl, Ikea, Kaufland, Starbucks I svi ostali
- alibaba_i_30_godina
#247 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Meni je najbolja Edeka sa svojim proizvodima, izborom i ostalim, ali odem i često u Lidl kad sam u De.Nisrin wrote: ↑24/10/2020 12:22 Konacno Lidl u Bosni...![]()
-
sarajevsko_pivo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#249 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Sve stoji, samo ako mislis da ce linda spuatiti cijene jer je merhametli i tu se varasNisrin wrote: ↑24/10/2020 12:22 Konacno Lidl u Bosni...![]()
Nema stranca koji ne ide na to da mu se nw vrati investicija za 5 god, a ako budu gradili svoje i uvozili svoje licno, dosta ce ljudi sjebati koji ce uraditi sve da ih ne sjebu
Nadam se da nisam u pravu, ali je ulazak na BiH trziste u bilo cemu jedna dobra jama, gdje se tesko izboriti, pogotovo strancima koji sami dolaze...
Drugo su fransize koje pokupe opet na kraju domaci hahari
- Nisrin
#250 Re: Aldi i LIDL u BiH????
Nece spustiti cijene jer su merhametli nego jer su to realne cijene, a oni su DISKONT, to proizvode recimo u milionima komada pa im se isplati...
A imaju proizvoda paznje vrijednih, ne kazem da je sve odlicno, jer nije... Ali dosta toga je vise nego odlicmo, a i nije bas sve ni toliko bagatela i “dzaba”, nisu im ni bio proizvodi prejeftini, ali za razliku od BIO iz Merkatora, jesu bagatela itd
Meni su Bingo i Merkator uzasno skupi za ono sto nude i koju klasu... Ali ako nemas izbora, uzimas sta ima i to je to...
Edeka je i meni top, ali je evidentno i skuplja od diskonta jer nije diskont, imamu svoju liniju G&G koja je jeftinija, ostalo je skuplje i bolji je izbor, i zato recimo Edeka nije za nas... isto kao Rewe...
Da je nama makar krenuti od Lidla, za pocetak je i to nesto!
Radije kupiti Italomo tjesteninu koja je u rangu Barile nego Tesco ili Barilu bosansku, a bezobrazno je placas... Jasno mi je da ne mogu porediti cijene sa njemackom, jer njemacko trziste je orijentisano na preko 80mil ljudi, samim tim veca im konkurencija, izbor, mogucnosti, ali kad vidim te maslace od 1.3 EUR, kamion bih poslala za Bosnu!
Ljudi kojima je prosjecna plata 800-900 KM, placaju 5KM na nekoj kvaziakciji, u zemlji koja ima odlicnu perspektivu za razvoj poljoprivrede, stocarstva...
Nadam se cijenama, ako nista hrvatskog Lidla i bit ce to realna konkurencija svemu u Bosni, pa ce “kralj dobrih cijena” mozda i postati kralj...
A imaju proizvoda paznje vrijednih, ne kazem da je sve odlicno, jer nije... Ali dosta toga je vise nego odlicmo, a i nije bas sve ni toliko bagatela i “dzaba”, nisu im ni bio proizvodi prejeftini, ali za razliku od BIO iz Merkatora, jesu bagatela itd
Meni su Bingo i Merkator uzasno skupi za ono sto nude i koju klasu... Ali ako nemas izbora, uzimas sta ima i to je to...
Edeka je i meni top, ali je evidentno i skuplja od diskonta jer nije diskont, imamu svoju liniju G&G koja je jeftinija, ostalo je skuplje i bolji je izbor, i zato recimo Edeka nije za nas... isto kao Rewe...
Da je nama makar krenuti od Lidla, za pocetak je i to nesto!
Radije kupiti Italomo tjesteninu koja je u rangu Barile nego Tesco ili Barilu bosansku, a bezobrazno je placas... Jasno mi je da ne mogu porediti cijene sa njemackom, jer njemacko trziste je orijentisano na preko 80mil ljudi, samim tim veca im konkurencija, izbor, mogucnosti, ali kad vidim te maslace od 1.3 EUR, kamion bih poslala za Bosnu!
Ljudi kojima je prosjecna plata 800-900 KM, placaju 5KM na nekoj kvaziakciji, u zemlji koja ima odlicnu perspektivu za razvoj poljoprivrede, stocarstva...
Nadam se cijenama, ako nista hrvatskog Lidla i bit ce to realna konkurencija svemu u Bosni, pa ce “kralj dobrih cijena” mozda i postati kralj...