@zippoo87,zippoo87 wrote: ↑20/10/2020 21:30pozdravTelemach wrote: ↑20/10/2020 19:55Zdravo @zippoo87,zippoo87 wrote: ↑20/10/2020 15:24 SaFunica sa Telemachom se nastavlja ...
Evo meni bili sada i donijeli ubee 5 GHz router...veliki onaj i skopcali
Za sada radi...probao sam i 5GHz wifi,izvuce 98 Mbps ,toliko i jeste max na mom paketu
Nego,moram i ovo naglasiti pa budite oprezni
Naime,dosli Telemachovi podizvodjaci da mi zamijene router,dva momka i hajde zamijenise i na kraju,stavise pred mene hrpu papira,kaze to je da potpises zamjenu modema i ja potpisa jedan,drugi,kad na trecem,vidim aneks ugovora za produzenje ugovora na 2 godine,moje ime na ugovoru,moja adresa...ja skonta da su mi poturili da u neznanju to sve potpisem,sve zajedno priheftano,na kraju dva primjerkq ugovora i kazem ja njima,reko sta je ovo,podmecete da se potpise ugovor sa ostalim papirima,reko ja ovo necu potpisati...kad momci zovu svog nadredjenog,kazu nece on potpisati to,kaze kao ne mora ,neka samo ostalo potpise.
Sreca pa sam gledao sta potpisujem,inace mi me smotali u neznaju a ja bih onda morao dokazivati na koji nacin se sve odigralo.
Pa eto,dobro iscitajte svaki papir i pazite se,znaci poceli su i oni da love u mutnom.
Kroz 10 min nakon sto su ovi otisli,zove me neki iz telemacha za brigu o korisnicima,kao da vidi da li sada radi,haman mu je neko javio za ovaj "incident",kazem ja i njemu da je supacki ovaj pokusaj poturanja novog ugovora u nenzanju (njegovo je Ime na nalogu),on se nesto vadi,prica,kao nije to ni trebalo tako...a hoce novi ugovor od mene i da me zadrze kao korisnika a ovo mi pokusavaju uraditi.
Ludilo u BiH,nema vise postena covjeka ni firme.
DOBRO SE PAZITE KADA VAM DOLAZE MONTERI I SVE ISCITAJTE PRIJE NEGO POTPISETE
Mene je sekunda dijelila od novog vezivanja na 2 godine,vjerovatno bez ikakvih benefita i mogli bi mi mahati papirom.
Ostavio sam sebi primjerak ugovora koji su mi pokusali uvaliti,sve bilo unaprijed popunjeno i spremno sa mojim podacima,samo da seja potpisem.
Hvala Vam što dijelite Vaše mišljenje sa nama, iako, vjerujemo da je riječ o nesporazumu.
Procedura potpisivanja Ugovora je dobro poznata i svaki potencijalni korisnik ili postojeći koji je zainteresiran za obnovu je prvenstveno upoznat sa ponudom, benefitima te ukoliko je saglasan sa navedenim kao završni korak se potpisuje Ugovor u određenom trajanju.
O manipulacijama bilo koje vrste je suvišno govoriti. Svakako, Vašu primjedbu smo evidentirali te ćemo izvršiti provjeru navoda.
Zaista nam je žao ukoliko ste doživjeli neugodno iskustvo zbog kojeg ste posumnjali u nas. Sigurni smo da ćemo riješiti cijelu situaciju te nastaviti uspješno sarađivati sa Vama.
meni ovaj odgovor izgleda kao da ja lazem i da sam ovo izmislio,je li ?
mozete li objasniti otkud uopste dvije kopije ugovora medju papirima sa zamjenom routera...to budu dva indigo papira,upisu serijski broj i vrstu opreme na list i to je to,potpises i cao...a meni poslali dva primjerka ugovora,eto bas se desio nesporazum
hocete li da uslikam ugovor koji je bio spreman za mene na moje ime i koji sam samo trebao potpisati a koji nije ni spomenut nigdje niti je ko trazio potpisivanje novog ugovora,osim sto su me zvali preko telefona i nudili ono standardno sto svima nude ?
hocete li da kazem i ime vaseg kolege koji me zvao i koji je napravio nalog za mene,ime mu pocinje sa "E",vjerujem da znate ko je on i on me je zvao kroz manje od 10minuta,nakon sto su ovi ustekali router u struju,pita me da li sada sve radi...eto ja mogu testirati sve za par minuta nakon sto su monteri izasli iz kuce
izgleda da cu ja morati ovdje postaviti sliku ugovora,da ne bude da lazem
EDIT:
evo slika ugovora,autenticnost se moze provjeriti i dokazati na vise nacina,ovdje sam sakrio licne podatke
![]()
Žao nam je ukoliko ste negativno doživjeli odgovor koji smo Vam uputili.
Nikako ne želimo da mislite da Vas optužujemo kako ne govorite istinu, međutim, ne možemo ništa konkretno reći na sve što ste naveli dok ne izvršimo provjeru i ustanovimo šta se dogodilo i zbog čega, a ista je u procesu trenutno. Stoga ćemo Vas zamoliti za malo strpljenja.
Ono što možemo tvrditi jeste da sa nisu dozvoljene bilo kakve manipulacije na ovaj način i Telemach kao kompanija koja uvijek stavlja korisnika na prvo mjesto neće dozvoliti da bude na bilo koji način oštećen. Svi korisnici su nam važni i u obavezi smo da vas upoznamo sa svim mogućnostima pri potpisivanju Ugovora koji je na kraju lični izbor korisnika.
Rješenje ćemo sigurno pronaći, a Vas će kolege pozvati u najkraćem mogućem roku.
Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.