Da te ja nešto 'vako jednostavno pitam... Šta tebe bili ćošak što, s kim i koliko se ja naduravam na forumu, mogu li šta ignorisati? Eto mene savršeno boli neka stvar s kim se ti možda natežeš na nekom drugom PDF-u ili temi koji ne pratim.Naslovnica wrote: ↑21/10/2020 22:08Ma dobro ba, cista matematika, opet mi nije jasno kako ti se da toliko pisati i ubjedjivati se forumasima.?
Ono, da li si u RL tvrdoglav i da moras istjerati svoje, ili sta?
Fakat na ovom forumu, od 300000 forumasa, jedini si ti koji se "nadjebava" povazdan i dokazuje ljudima nesto dok ga ljudi ne stave na ignore.
Da li je to kakav sado-mazo momenat, ili sta vec, fakat ako je iko ovdje spreman da vodi beskrajne i tvrdoglave dijaloge , to si ti.
Mozes li nekada izignorisati nesto, prihvatiti da neko moze imati i drugacije misljenje, da nije sve matematika, da nisi uvijek u pravu?
90% ljudi zivi na kredit, 90% ljudi je u nekakvim dugovima, najrazvijenije drzave svijeta su u deficitima koji se mjere trilionima.
Cast vama koji zivite u skladu sa svojim primanjima (mogucnostima), vecina nije u toj situaciji i krpi se od plate do plate, od rate do rate.
I oni koji su dosli u Sarajevo ko zna kada, i oni koji su rodjeni ovdje.
Auto nije svima prijeka potreba, ali mnogima ga voze zato sto nemaju druge alternative.
Vozio sam i ja u jednom momentu u zivotu poluraspalu Fiestu, radio za mizerne pare jer sam u tom trenutku u zivotu bio prinudjen na to i nisam imao druge alternative. I kada platim troskove auta i hrane na poslu ostajalo mi je cca 150KM za ostale troskove. Ali sam bio prinudjen na tu opciju. Nisam mogao da radim baz auta. Mozda sam i mogao, ali morao sam prvo ostaviti djecu u obdaniste, pa ici na posao nepostojecim prevozom. Sva sreca pa je i zena radila, pristojniji posao, pa smo izgurali nekako taj period.
Nisu svi rodjeni sposobni, pametni, inteligentni, nisu svi djeca bogatih roditelja, nisu svi imali istu sansu u zivotu. Neki su birali i pogresne opcije. Niko nije savrsen. I niko ne treba da se stidi bilo cega ako nije ukrao ili ucinio nesto pogresno.
BTW, guzi li se sta ba?!![]()
Ragujem i reagovaću na šuplju priču i oblehe kojima se opravdavaju razni debilizmi...
Sam si sve objasnio, auto nije prijeka potreba, da ne ulazim čega si se sve odricao da voziš auto, da se nisi mogao nategnuti za auto sigurno se ne bi bacio pod tramvaj, nego bi sve što si radio autom radio bez auta. Bilo bi teže i trebalo bi više vremena, ali bi s živjelo bez problema, siti, obučeni i na toplom.
Zini da ti kažem!