KJKP TOPLANE Sarajevo
- Qler
#401 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Sad opet ja iz prve ruke, doslo mi od KJKP Rad koverta, izvrsenje tuzbe ili tako nesto.. odem kod njih, kazu nisi u 2018 platio neka dva racuna, ja donesem slipove da sam platio, kazu OK, ali moras platiti sudske troskove. dva racuna po 7.90KM nisu lafo placena, sudskih troskova meni se cini 30KM...
Al haj, zavrsilo se to, platio sam i sta je tu je. Mene zanima sad redhat kako su oni meni to mogli znaci i tuziti i suditi i presuditi bez da sam dobio obavijest. Na moj upit da mi pokazu gdje sam potpisao ista da sam dobio, kazu nema. Gdje su mi poslali da me tuze, nema, gdje su mi poslali da su mi presudili, nema... gdje su mi opomene na racunima, nema... Samo mi doslo da su mi presudili... To mi fakat nije jasno. I tu sam se i svadjao sa njima na Pofalicima, jer nije do tih ukupno je manje od 50KM, za dva racuna, koja oni nisu proknjizili kako treba, jer imam dokaz da sam na salteru kod njih u Paromlinskoj platio, nego sto su sve zavrsili da ja pojma nisam imao ni da 1. nisam platio, 2. da me tuze, 3. da sam "osudjen"... znaci nista....
Al haj, zavrsilo se to, platio sam i sta je tu je. Mene zanima sad redhat kako su oni meni to mogli znaci i tuziti i suditi i presuditi bez da sam dobio obavijest. Na moj upit da mi pokazu gdje sam potpisao ista da sam dobio, kazu nema. Gdje su mi poslali da me tuze, nema, gdje su mi poslali da su mi presudili, nema... gdje su mi opomene na racunima, nema... Samo mi doslo da su mi presudili... To mi fakat nije jasno. I tu sam se i svadjao sa njima na Pofalicima, jer nije do tih ukupno je manje od 50KM, za dva racuna, koja oni nisu proknjizili kako treba, jer imam dokaz da sam na salteru kod njih u Paromlinskoj platio, nego sto su sve zavrsili da ja pojma nisam imao ni da 1. nisam platio, 2. da me tuze, 3. da sam "osudjen"... znaci nista....
- muha_sa
#402 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Nit sam dobio opomenu, nit da su tužili nit od suda poziv a baška što presudu dobio nisam--jednostavno mi obustavili joju od penzije i vozdra.
Da sam dobio valjda bih otišAo da vidim šta je--ne živim u pendicicima vec par kilometara od suda.
Da sam dobio valjda bih otišAo da vidim šta je--ne živim u pendicicima vec par kilometara od suda.
- iceman ze
#403 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Rece mi danas komsinica, da sad na kraju godine ide u tu firmu koja je tuzila za neku od rezija, izvadi potvrdu da nema dugovanja, da joj se ne bi desilo opet utuzivanje sudskim izvrsenjem, pa ovo nema ni u "Zivotinjskoj farmi" gdje su sve zivotinje jednake, ali su samo neke "jednakije"
-
redhat
#404 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Vidi drug, imam jedan dug od 500 KM sitno je to, ti i ja smo se onomad u kafani u pjanskoj dogovorili da to popolovimo pa pošto si ti to sigurno zaboravio a i bilo je u pjanskoj ali pošto ja znam da si ti dobar insan - ja ću ti na pp poslati svoj žiro račun da mi uplatiš taj svoj dio duga.Qler wrote: ↑15/10/2020 16:50 Sad opet ja iz prve ruke, doslo mi od KJKP Rad koverta, izvrsenje tuzbe ili tako nesto.. odem kod njih, kazu nisi u 2018 platio neka dva racuna, ja donesem slipove da sam platio, kazu OK, ali moras platiti sudske troskove. dva racuna po 7.90KM nisu lafo placena, sudskih troskova meni se cini 30KM...
Eto to ti je objašnjenje ovog tvog napisanog - lijepa stara APP (ako prođe prođe) i kod tebe prošlo i opetovano prolazi čini mi se.
Ako se spor vodi oko merituma za koji se utvrdi da ne postoji kao takav - šta se dešava sa troškovima postupka koje je tužitelj sam stvorio vodeći spor bez osnova?
Nego molim te uplati mi tih svojih 250 KM što mi duguješ, evo da ne idemo zajedno to da platimo jer ja znam da si ti zauzet čovjek ti samo uplati ja ću sve regulisati
-
redhat
#405 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Milion razloga ima zašto možda nisi dobio od banalnih do komplikovanijih. Raja imaju cips prijavu na jednoj općini a žive u drugoj, ko će se zahmetiti da mijenja sva dokumenta. Onda poštar dođe tri puta sa plavom kovertom na adresu A i ne nađe te jer si ti na adresi B a sud po tvom CIPSU ima samo adresu A. Poštaru nakon tri puta pukne film i samo u sanduče ostavi kovertu koja nikad ne dođe do tebe, ili je ostavi komšinici koja te ne voli pretjerano a ona to smota i baci u smeće. To su neki ovako banalniji koji mi padaju na pamet. Šta misliš što sud i u novinama zna objaviti i tužbu i presudu protiv nekog lica, i to za banalne komunalne troškove, jer nisu mogli doći do tuženog - samo sto bošnjo čita avaz radi mrtvih i tv programa pa urijetko ide dalje i detaljnije.
Presaberi se ti šta si u tom vremenu radio vidjećeš da ili si zaprimio ili te iz hiljadu razloga nije bilo možda u tom trenutku, objašnjejne ima sigurno
- nepass1
#406 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Ne pratim diskusiju, ugl tvrdis da nema tako visokih dugova? Pa eno covjek u brcanskoj br 16, otoka ima dug prema toplanama 16kKM.redhat wrote: ↑14/10/2020 10:11Ako iko zna to si ti, nemam sumnje nikakve u to. Ko što nisam imao sumnju par stranica ranije kad smo utvrdili da ti znaš babu koja 27 godina odnosno 333 mjeseca zaredom ne plaća račune.Qler wrote: ↑14/10/2020 10:01 ja znam znaci iz prve ruke, da je stan preko puta mene imao preko 20k duga toplanama.. sad ti redhat skontaj kako to nije moguce... ali ga je stanar napravio...
Isto stan koji sam kupio 10 godina nije placano OKI upravitelju, 1800KM bilo duga, sto je vlasnik izmiro kada sam kupio stan... i to, kako se nakupilo 10 godina duga kad ti kazes da to ne moze.
Sumnje nema
Šalu na stranu, ja ne gledam u kuglu šta ko radi pa su mi primjeri ko koga zna i šta je neko čuo da tamo neko radi nebitni.
Za ubuduće da znaš kad nekom kažeš znam iz prve ruke, stan preko puta mene, to nije iz prve ruke. Iz prve ruke je ja i moj stan, ja i moje iskustvo, ja i nešto što se meni desilo a ne svako iskustvo koje mi je neko ispričao ili sam čuo.
- Qler
#407 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
kaže redhat da je to nemoguce---
- hadzinicasa
#408 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
van pameti mi je neplacanje rezija. koristis - plati.
i treba da tuze i da plijene ko god nije izmirio dug za komunalije.
jednako kao i "gazde" koje nisu placale doprinose radnicima.
ta bahatost mi je nepojmljiva. pravi seljakluk.
jadni oni penzioneri koji su tako odgojeni, a vuku i iz starog sistema da se prvo podmire racuni pa onda gleda sta ce se jesti
ovo sada... samo DAJ MENI izes sve druge i drzavu, ne treba njima, meni daj. pogotovo mladje generacije (bez namjere da generaliziram, ali iz prve ruke (pun intended)) vise nego jednom sam se susrela s mladjim ljudima koji ne izmiruju svoje obaveze ili dugove po komunalijama jer misle da imaju pravo, bez obzira sto to nije njihovo odnosno potrosili su.
fuj.
i treba da tuze i da plijene ko god nije izmirio dug za komunalije.
jednako kao i "gazde" koje nisu placale doprinose radnicima.
ta bahatost mi je nepojmljiva. pravi seljakluk.
jadni oni penzioneri koji su tako odgojeni, a vuku i iz starog sistema da se prvo podmire racuni pa onda gleda sta ce se jesti
ovo sada... samo DAJ MENI izes sve druge i drzavu, ne treba njima, meni daj. pogotovo mladje generacije (bez namjere da generaliziram, ali iz prve ruke (pun intended)) vise nego jednom sam se susrela s mladjim ljudima koji ne izmiruju svoje obaveze ili dugove po komunalijama jer misle da imaju pravo, bez obzira sto to nije njihovo odnosno potrosili su.
fuj.
- Qler
#409 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
ja ne kontam kako neko misli da ima pravo da ne plati rezije...
- hadzinicasa
#410 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
upravo to. pa nek je usluga slaba - ok. odjavi. prebaci se na drugu.
ali enmas pravo neplatiti. to je isto kao da si gladan, udjes u radnju i uzmes sta ti se jede i izadjes a ne platis. jer si ti gladan jbg i tebi treba.
bahato i bezobrazno.
-
redhat
#411 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Ne pametuj nego uplati mi oniih 250 što si obećo, poslao sam ti žiro račun u PP nemoj mi se sad izvlačit obećo si.
Elem da ti dam jednu prijateljsku, sve što je redhat napisao veži mačku u rep a slijedeći put kad te zovnu da nešto platiš staro deset godina, rasitni petobu i posavjetuj se s nekim pametnijim i od tebe i od redhata
Jesmol se dogovorili?
I DA, sve što sam u životu koristio sam platio i van pameti mi je taj mentalni sklop korisnika koji ne plaća i upravo mislim da je to mentalni sklop i to šibicarski.
- Haris.ba
#412 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Utuzenja toplana ide jako sporo. Tuze toplane redovno u zakonskom roku da ne dodje do zastare. Ali, zna se desiti da 10 godina treba da se predmet uzme u rad. Stotine hiljada su predmeta na opcinskom sudu.
Drugi je problem sto i kada prodje predmet sve procedure i dodje do pljenidbe, ima slucajeva gdje nemas sta pljeniti. A hiljade KM duga se nakupilo. Vjerovatno su to ti slucajevi gdje se stan stavi na dobos. Ali, i to je problematicna situacija gdje sudovi paze da covjek sa porodicom ne zavrsi bas vani.
Ogromna vecina naroda plati kada dodje sa suda. Dodje, dogovara se u ratama.
Ali, ima taj jedan dio ljudi koji nece "iz principa".
Drugi je problem sto i kada prodje predmet sve procedure i dodje do pljenidbe, ima slucajeva gdje nemas sta pljeniti. A hiljade KM duga se nakupilo. Vjerovatno su to ti slucajevi gdje se stan stavi na dobos. Ali, i to je problematicna situacija gdje sudovi paze da covjek sa porodicom ne zavrsi bas vani.
- muha_sa
#413 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
redhat wrote: ↑16/10/2020 08:14Milion razloga ima zašto možda nisi dobio od banalnih do komplikovanijih. Raja imaju cips prijavu na jednoj općini a žive u drugoj, ko će se zahmetiti da mijenja sva dokumenta. Onda poštar dođe tri puta sa plavom kovertom na adresu A i ne nađe te jer si ti na adresi B a sud po tvom CIPSU ima samo adresu A. Poštaru nakon tri puta pukne film i samo u sanduče ostavi kovertu koja nikad ne dođe do tebe, ili je ostavi komšinici koja te ne voli pretjerano a ona to smota i baci u smeće. To su neki ovako banalniji koji mi padaju na pamet. Šta misliš što sud i u novinama zna objaviti i tužbu i presudu protiv nekog lica, i to za banalne komunalne troškove, jer nisu mogli doći do tuženog - samo sto bošnjo čita avaz radi mrtvih i tv programa pa urijetko ide dalje i detaljnije.
Presaberi se ti šta si u tom vremenu radio vidjećeš da ili si zaprimio ili te iz hiljadu razloga nije bilo možda u tom trenutku, objašnjejne ima sigurno
Na istoj adresi zadnjih 40 godina i uredno prijavljen.
Nebitan je više ovaj moj slucaj--ne znam ni koji sam ga klinac ovdje iznosio
-
redhat
#414 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Upravo tako ! Stanje u državi je opšte siromaštvo u velikom procentu a mali broj je i onih koji imaju ali ne daju pa zato ništa ne drže na svom imenu upravo da u slučaju sukoba sa zakonom dođe do oduzimanja imovine. Prave se nagodbe, oslobađa se dužnik kamata samo da plati glavnicu, otpisuje se dio glavnice, ostatak se plaća na rate pa te rate stanu pa opet moli i kumi da taj neko nastavi. Kako god ne ide to ni malo lako, brzina kojom se sporovi male vrijednosti završe pravomoćnom presudom je 3 godine a oni većeg iznosa ispred Općinskog suda se vrte 5 godina i više, pa izvršni postupak, pa dražba prva i druga, pa povuci potegni pa tek onda tamo nekad upis u teretni list u ZK - i na kraju socijalni elemenat koji je prisutan.Haris.ba wrote: ↑16/10/2020 14:22 Utuzenja toplana ide jako sporo. Tuze toplane redovno u zakonskom roku da ne dodje do zastare. Ali, zna se desiti da 10 godina treba da se predmet uzme u rad. Stotine hiljada su predmeta na opcinskom sudu.
Pričamo o neplaćanju toplanama a pola brdskih naselja nelegalno izgrađeno i još nelegalnije priključivano na mrežu.
- vjesticanametli
#415 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Da tako smo prisiljeni....ne knjize kako treba....ja sad svake god fin. karticu od svakog uzmem i arhiviram sebi u pdf....pogotovo otkako ne zivim u SA....cim doDZem 1 u sve te krmetinjake odem platim unaprijed sve i uzmem karticu....pa ti knjizi kako hos ja samo mail izvolte placeno....razvezi stavke provjeri sravni....nznm kakve guske u tim racunovodstvima rade....za oki mi rece ljetos 2 rac 2018 nema uplate...nasla slikala na viber poslala i sad stima.....i vazda pisite svrhu placanja i biljezite mjeseciceman ze wrote: ↑15/10/2020 21:42 Rece mi danas komsinica, da sad na kraju godine ide u tu firmu koja je tuzila za neku od rezija, izvadi potvrdu da nema dugovanja, da joj se ne bi desilo opet utuzivanje sudskim izvrsenjem, pa ovo nema ni u "Zivotinjskoj farmi" gdje su sve zivotinje jednake, ali su samo neke "jednakije"
- iceman ze
#416 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
I moj otac je preko pio otplatio neki dug iz kraja 90 tih ili pocetka 2000tih, nisam siguran. Moracu otici do Ze ovih dana, obici sve saltere jos jednom sve provjeriti, da nema zaostataka. Pa covjek u 70tim ispade do kraja zivota duzan nekome nesto, za nekad.
-
Adoxxx
- drug_profi
#418 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
E pa nova vlast, nova uprava...Adoxxx wrote: ↑21/10/2020 00:26 http://www.toplanesarajevo.ba/novost/99 ... a-u-sezoni
Sta bi od ovog uvodjenja 24 satnog grijanja?![]()
-
znalacf
#419 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Imam i ja i ušteda je cca 400KM po sezoni u odnosu na paušalnu varijantuMiss Moonlight wrote: ↑12/10/2020 13:28 Ja imam kalolimetar.
nov - mart mi dodju veći računi nego komšiji preko puta koji ima veći stan i plaća paušalno.
A mimo grijne sezone uredno mi se fakturiše 35 KM svaki mjesec. U januaru sam dobila račun 150 KM, a mjesec bio topal, palili grijanje samo malo ujutro i malo naveče. Kad sam zvala, kao žalite se, još ćete platiti provjeru 50 KM, to vam je potrošnja. Rekoh pa meni se onda kalolimetar ne isplati. Kaže ona pa eto na godišnjem nivou isplati.
da bi se isplatio kalolimetar treba biti dobra izolacija i moraš imati mogućnost regulacije potrošnje
-
NediM17
#420 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Mozda bi se kaloRimetar vise isplatio? 
-
znalacf
- benzapen
#423 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Sve je laž, samo pusta laž. Bitno je da da su pakaši platili lutku 6 milja koga briga za grijanje 24 sata. Obećanje ludom radovanje.Adoxxx wrote: ↑21/10/2020 00:26 http://www.toplanesarajevo.ba/novost/99 ... a-u-sezoni
Sta bi od ovog uvodjenja 24 satnog grijanja?![]()
-
znalacf
#424 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Nema logike to 24 satno grijanje. kako će se to isplatiti ikome?
- drug_profi
#425 Re: KJKP TOPLANE Sarajevo
Mislim da je izracun pokazao da je jeftinije odrzavati temperaturu u stanovima na nekih 16 nego pustiti da se cijeli sistem ohladi.
Ima logike, ali ne znam detalje.
Mozda je sve ubleha.
Ima logike, ali ne znam detalje.
Mozda je sve ubleha.