Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
EasyWay
#104001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam verziju 9 androida na eon boxu, uradih check kad ono 632 mb tezak update i evo instalirao sam ga, al ne vidim neke promjene, i dalje je 9, firmware je 117, jel taj prije bio. O cemu se radi, zna li iko
-
zippoo87
#104002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Milenkov buraz
Hajde druze ne razvodnjavaj...ja najvise mrzim kada me neko pokusava praviti budalom pored zdravih ociju i pameti
Ako nas ovdje bruka pise da trenutno imamo probleme,koji su se pojavili sami od sebe,zasto ne povjerujes?
Btw.ako mene budu tjerali da predjem na eon ,tj.da mi utrpaju android box,mogu samo dobiti opremu na salter...
Preci cu kada se meni bude prelazilo ili necu a ne da me neko sabotira,mada mislim da se ovdje ne radi o tome.
A sto se konkurencije tice,mislim da je optika BHTa dosla u moju ulicu...tako da necu biti u podredjenoj situaciji nikako.
P.s. sada me opet zvali iz Telemacha,hoce mi donijeti ponovo novi router,sada sa 5GHz wifi
Nisam optimistican ali neka probaju i to
Hajde druze ne razvodnjavaj...ja najvise mrzim kada me neko pokusava praviti budalom pored zdravih ociju i pameti
Ako nas ovdje bruka pise da trenutno imamo probleme,koji su se pojavili sami od sebe,zasto ne povjerujes?
Btw.ako mene budu tjerali da predjem na eon ,tj.da mi utrpaju android box,mogu samo dobiti opremu na salter...
Preci cu kada se meni bude prelazilo ili necu a ne da me neko sabotira,mada mislim da se ovdje ne radi o tome.
A sto se konkurencije tice,mislim da je optika BHTa dosla u moju ulicu...tako da necu biti u podredjenoj situaciji nikako.
P.s. sada me opet zvali iz Telemacha,hoce mi donijeti ponovo novi router,sada sa 5GHz wifi
- Benq
- Moderator
#104003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prije tog azuriranja, firmware je bio na verziji 115, sad je 117.
- typeOnegative
#104004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zippoo87 wrote: ↑15/10/2020 20:57 Milenkov buraz
Prije svega , zao mi je sto imaš problem i iskreno se nadam da će ti rješiti , ali moram reći da ne mislim da ima ikakve veze sa tim sto nemaš eon paket . Ako usluga ne radi kako treba , ne radi radi , nebitno jel eon ili grande paket .
- dječak sa šibicama
#104005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da sigurno je virus
nisam bas toliko glup, reinstalirao vindovse nedavno plus redovno cesljam racunar.
To je problem do tmacha, a to sto oni ne znaju ili nece da rijese problem, vec je njihova profesionalnost.
Ionako planiram u skorije vrijeme odnijeti opremu, necu da potpisem ugovor, na kraju cu i na bh telekom preci. Realno, prave me budalom. I ne samo mene.
Ja odlicno citam i izmedju redova, u zadnje vrijeme u prici redovno provuku da mogu imati i kvalitetniju opremu ako predjem na EON paket. Sta je to nego suptilna ucjena.
To je problem do tmacha, a to sto oni ne znaju ili nece da rijese problem, vec je njihova profesionalnost.
Ionako planiram u skorije vrijeme odnijeti opremu, necu da potpisem ugovor, na kraju cu i na bh telekom preci. Realno, prave me budalom. I ne samo mene.
Ja odlicno citam i izmedju redova, u zadnje vrijeme u prici redovno provuku da mogu imati i kvalitetniju opremu ako predjem na EON paket. Sta je to nego suptilna ucjena.
- dječak sa šibicama
#104006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

presjek stanja
da dodam, definitivno problemi pocnu u vecernjim satima, popodne je skoro neprimjetno, navece zagusenje posebno oko ovih doba
da, virusi
-
DON_eARL
#104007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni ne pada ni jedan jedini dobar razlog zašto bi ti neko namjero "sabotirao" uslugu i trpio loš marketing i žalbe na uslugu. I to selektivno tebi jer si na nekom starom paketu.dječak sa šibicama wrote: ↑15/10/2020 21:24
presjek stanja
da dodam, definitivno problemi pocnu u vecernjim satima, popodne je skoro neprimjetno, navece zagusenje posebno oko ovih doba
da, virusi![]()
- dječak sa šibicama
#104008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
placam uslugu, imam pravo da se zalim kad ne dobijam adekvatnu
gdje su dobri, pohvalim ih
-
DON_eARL
#104009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni nema logike samo ovo oko zavjere da te prebace na neki drugi paket.
Provjeri položaj modema, vidljivo mjesto, postavi ga uspravno. WiFi ako je u pitanju, imaš i tu more faktora koji mogu da ti prave interferenciju.
-
Demonijak
#104010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
tebi je najbolje da ih nazoves i da se zalis.dječak sa šibicama wrote: ↑15/10/2020 22:08 placam uslugu, imam pravo da se zalim kad ne dobijam adekvatnu
- dječak sa šibicama
#104011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pokusacu sa viskom, a mozda i nekog vidovnjaka da angazujem.
Placam uslugu, kako rekoh, nisam ja duzan nista da pokusavam, mjerim, hodam okolo sa alatom, ni ja niti bilo ko od korisnika.
Samo na meni godisnje uzmu oko 800 km. Ne kazem, podrska je dobra, usluga je manje vise ok, a dosadilo mi se ponavljati, ocekujem da me neko ne pravi budalom. Jasno je da imaju probleme sa konekcijom kad dizu brzine, svaki put je tako, plus uvjheren sam da me pokusavaju natjerati na EON paket pa sta je izjava "uzmite EON ako zelite kvalitetnije aparate" nego jedan vid ucjene... drugim rijecima vi na Trio paketima jedite govna sa futa opremom sto ne predjete na EON.. i sad me uvjeravaju da moram modem uspraviti
de bolan.
Placam uslugu, kako rekoh, nisam ja duzan nista da pokusavam, mjerim, hodam okolo sa alatom, ni ja niti bilo ko od korisnika.
Samo na meni godisnje uzmu oko 800 km. Ne kazem, podrska je dobra, usluga je manje vise ok, a dosadilo mi se ponavljati, ocekujem da me neko ne pravi budalom. Jasno je da imaju probleme sa konekcijom kad dizu brzine, svaki put je tako, plus uvjheren sam da me pokusavaju natjerati na EON paket pa sta je izjava "uzmite EON ako zelite kvalitetnije aparate" nego jedan vid ucjene... drugim rijecima vi na Trio paketima jedite govna sa futa opremom sto ne predjete na EON.. i sad me uvjeravaju da moram modem uspraviti
- fusion_ba
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#104013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da bi se žalio na nesto moraš potvrditi da nije do tebe. Ako telemach pošalje ekipu i ustanove da je problem do tebe, hoćeš li im platiti izlazak na teren?
-
zippoo87
#104014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
problemi su preko LANa ljudi...a i preko wifija
da je samo wifi,onda bi testirao samo wifi a ovako je u pitanju komplet usluga...barem meni
a cudno je da su problemi poceli iz vedra neba...nista nije dirano i mijenjano,barem sa moje strane ili da ja znam
rekao sam ovim da mi donesu novi router (insistirali su,iako sam rekao da su ga mijenjali prije 20 dana) pa da probamo i to,mada ne vjerujem da ce se sta rijesiti
meni na routeru uvijek pokaze neke tri greske a nikako ne mogu ustanoviti sta tacno pravi te greske
da je samo wifi,onda bi testirao samo wifi a ovako je u pitanju komplet usluga...barem meni
a cudno je da su problemi poceli iz vedra neba...nista nije dirano i mijenjano,barem sa moje strane ili da ja znam
rekao sam ovim da mi donesu novi router (insistirali su,iako sam rekao da su ga mijenjali prije 20 dana) pa da probamo i to,mada ne vjerujem da ce se sta rijesiti
meni na routeru uvijek pokaze neke tri greske a nikako ne mogu ustanoviti sta tacno pravi te greske
- dječak sa šibicama
#104015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto bi ja njima placao ono sto je njihov posao, do mene moze biti samo u mom racunaru. Sve dalje je njihova oprema i njihova obaveza.
Ne vjerujem da ovo moram pisati

Ne vjerujem da ovo moram pisati
- dječak sa šibicama
#104016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma kod njih je problem 1/1, sto posto je kao i svaki put kad su mijenjali brzine.zippoo87 wrote: ↑15/10/2020 22:57 problemi su preko LANa ljudi...a i preko wifija
Trajace mjesec dva, sigurno. Mozda i mjesec duze.
Deja vu.
Srecom nije veci problem, ja gledam sa pozitivne strane. To sto tu i tamo steka konekcija, realno prezivjecemo.
-
zippoo87
#104017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma nije samo zbog interneta i problema,nego se prijavljuje,oni proslijede nalog ,neko izadje i to je to...i ne provjeravaju detaljno,nego se samo vrti isti postupak vise puta...evo primjer,prijavim na forumu,kolega sa nicka telemach proslijedi to svojim,ovi me nazovu,kazu rekonfigurisati cemo router,ja kazem ok...oni valjda rekonfigurisu i onda ja prijavim opet i ista procedura sve,samo sto onda jos spuste nalog na tehnicku sluzbu u gradu i ljudi dodju,pitaju sta i kako,vrte se malo tu,resetuju router i to je to odu...kaze ako bude opet,javi pa cemo kao detaljnije pregledati...a ja vec 4 puta pisem da imam iste probleme
znaci trose resurse,vrijeme,novac a krajnji rezultat nula
evo i ovo veceras,mijenjati ce mi router koji je nov postavljen prije 15-20 dana...ne znam kako ce mi to rijesiti problem,jer mi se problem pojavio na starom routeru,nastavio na novom i sada ce doci treci,kao evo bas ce taj rijesiti probleme
iskreno ja bih volio ali ne vjerujem da ce ali eto,vidjeti cemo...pisati cu i ako rijesi i ako ne rijesi
sto se tice price da se problemi pojave kada se povecava brzina,ja to nisam primjetio i nisam do sada imao probleme a sada ce skoro 3 godine kako koristim telemach
znaci trose resurse,vrijeme,novac a krajnji rezultat nula
evo i ovo veceras,mijenjati ce mi router koji je nov postavljen prije 15-20 dana...ne znam kako ce mi to rijesiti problem,jer mi se problem pojavio na starom routeru,nastavio na novom i sada ce doci treci,kao evo bas ce taj rijesiti probleme
iskreno ja bih volio ali ne vjerujem da ce ali eto,vidjeti cemo...pisati cu i ako rijesi i ako ne rijesi
sto se tice price da se problemi pojave kada se povecava brzina,ja to nisam primjetio i nisam do sada imao probleme a sada ce skoro 3 godine kako koristim telemach
-
alipasijaner
#104018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo da poselamim jos jednom.. BOX se restartova nicim izazvan, jel to treba tako ili ne treba, ako treba da se ne obazirem, ako ne treba..
- Tiger 033
#104019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel' ovo pokušvaš biti "pametan" ili si ono drugo ?BiHGamer wrote: ↑15/10/2020 16:18Kupis auto koje razvija brzinu 0-100 za 5 sekundi, i onda se zalis VW-u sto ti ne moze tako zimi sa ljetnim gumamaTiger 033 wrote: ↑15/10/2020 06:59Ovo sa TM je isto da kupoš/platiš auto koje razvija brzinu (fabricki) 250 kmh.... a auto najviše može 100 kmhBetter Man wrote: ↑14/10/2020 23:06 Šta vrijede te brznine kad ih ne možemo ostvariti bežično, već samo s kablom. Hoću bežični internet![]()
![]()
Sad je još gore

- Telemach
#104020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo lajavi krelac,lajavi krelac wrote: ↑15/10/2020 20:01Nije sve zbog ljetnih guma , ima nešto i do VW-a ... Kod mene ovako već dvije godine ...
Zahvaljujemo se na javljanju i saradnji.
Zahtjev za provjeru i korekciju instalacije na adresi proslijedili smo kolegama na urgenciju.
Molimo Vas za malo strpljenja.
Last edited by Telemach on 16/10/2020 09:55, edited 1 time in total.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#104021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako (ako uopste moze) se mjenja DNS na Technicolor 2121 ?
- Telemach
#104022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo alipasijaner,alipasijaner wrote: ↑16/10/2020 00:05 Samo da poselamim jos jednom.. BOX se restartova nicim izazvan, jel to treba tako ili ne treba, ako treba da se ne obazirem, ako ne treba..
Zahtjev za provjeru Vaših servisa,proslijedili smo kolegama u tehničkom odjelu na detaljnu provjeru.
Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja, uskoro ćemo Vas pozvati.
Potrudit ćemo se da ubuduće budete zadovoljni našim uslugama.
Last edited by Telemach on 16/10/2020 15:53, edited 1 time in total.
-
alipasijaner
#104023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala!Telemach wrote: ↑16/10/2020 10:14Zdravo alipasijaner,alipasijaner wrote: ↑16/10/2020 00:05 Samo da poselamim jos jednom.. BOX se restartova nicim izazvan, jel to treba tako ili ne treba, ako treba da se ne obazirem, ako ne treba..
Zahtjev za provjeru Vaših servisa,proslijedili smo kolegama u tehničkom odjelu na detaljnu provjeru.
Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja, uskoro ćemo Vas pozvati.
Potrudit ćemo se da ubuduće budete zadovoljni našimuslugama.
-
DON_eARL
- dječak sa šibicama
#104025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I meni su obecali Ubee modem, iskreno ne znam koja je razlika u odnosu na Cisco, jel ovaj kvalitetniji pretpostavljam da je.
Tehnicka podrska je uvijek korektna, to se mora priznati. Mozda i mi malo kenjamo, ili malo vise.
Tehnicka podrska je uvijek korektna, to se mora priznati. Mozda i mi malo kenjamo, ili malo vise.