Pa kad bi se tako cekalo na spremnost nikad se nista ne bi pomaklo. Prvo ekonomija, pa onda sve ostalo legne.pici wrote: ↑07/10/2020 17:48 vezano za temu... u srbiji ima normalnog naroda al on cita, slusa i gleda nenormalne stvari i tako se pocne poistovjecivati sa istorijom, tradicijom, nacijom, vjerom itd itd... ono sto pruzaju mediji u srbiji je toliko zaglibljeno u blatu da je to malo reci... jedan osvrt na nedavnu premijeru u sred beograda...
https://www.slobodnaevropa.org/a/30856514.html
Beogradska premijera predstave 'Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo'
onda uslijedi odmazda srbijanskih medija...
srbija nije spremna ni za mali a kamoli za veliki sengen... pametnom dosta.Hajka na autora i protagoniste predstave o Srebrenici u Beogradu
Oni će pobijediti jer imaju više brutalne sile, ali uvjeriti neće nikoga pa ni sebe, poruka je autora predstave Zlatka Pakovića.
“Oni će pobijediti jer imaju više brutalne sile
Ali uvjeriti neće nikoga pa ni sebe
Za to bi trebalo da imaju ono što im tako
Nedostaje
Razum i pravdu na svojoj strani
Sve je na njihovoj strani osim pravde i razuma.”
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ha ... u-beogradu
Mali Šengen
-
Faik_
#301 Re: Mali Šengen
- Kikibombona
#302 Re: Mali Šengen
Ti navijaci su obicno najgora olos, sitni dileri i lopovi, djeca bez perspektive. I ima ih malo, samo su veoma glasni. I kada su zlocinacke horde napadale Ferhadiju u Banjaluci, okupilo se par hiljada, koliko me sjećanje sluzi oko 2-3 000 ljudi, s tim da su dosli zlikovci iz drugih gradova. Koliko je to % stanovnika Banjaluke?relativno84 wrote: ↑07/10/2020 20:22Znaci mali sengen ce pomoci da Andrej Vucic preporodi Zenicu otvarajuci nova radna mjesta![]()
A sto se tice ovih gore 5% radikalnih, mozda bi trebao nekad malo pratiti i fudbal, da vidis kako desetine hiljada mahom mladih ponosno klicu noz, zica.. uz otvorenu podrsku svim zlocincima.
Velika vecina ljudi ne zeli i ne trazi probleme, samo zeli sto bolji zivot za sebe i svoju porodicu. Tenzije konstantno odrzava kriminalna vlast i 5% agresivnih ljudi.
...
A ja ne znam sta nama moze pomoci, samo znam da ovako sigurno propadamo. Nesto moramo raditi, da ne padnemo bez borbe.
- Kikibombona
#303 Re: Mali Šengen
Kum je izuzetno obrazovan covjek, vec je nastao dobar posao. I on nema nista protiv drugih naroda. Dijete mu sjedi u klupi sa djecakom iz Nigerije. Upoznao sam malca, odlican je.
...
Je li ti spadas u grupu ljudi koje gospodin Dzaferovic tretira kao nerazumne?
- bunk
#304 Re: Mali Šengen
Niposto.Ja sam stanovnik planete Zemlje.Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 20:33Kum je izuzetno obrazovan covjek, vec je nastao dobar posao. I on nema nista protiv drugih naroda. Dijete mu sjedi u klupi sa djecakom iz Nigerije. Upoznao sam malca, odlican je.
...
Je li ti spadas u grupu ljudi koje gospodin Dzaferovic tretira kao nerazumne?
Samo pitam jel tamo zivi okruzen ljudima koji zadovoljavaju te kriterije koje mi ovdje ne zadovoljavamo..
Mali nigerijac...Pa jel ti ne vidis ironiju u svemu tome Bog te pogledo ..
- relativno84
#305 Re: Mali Šengen
Jako naivno posmatranje s tvoje strane. Kad je vise nego jasno da su te grupe megafon vlasti, koje koriste da prenesu poruku svima bez direktne odgovornosti. Ako nastavis s tim % neko ce doci u zabludu da tvrdis kako je Banja Luka multietnicka sredina gdje svi imaju ista prava. Gdje li su bili ti normalni kad se Ferhadija rusilaKikibombona wrote: ↑07/10/2020 20:30 Ti navijaci su obicno najgora olos, sitni dileri i lopovi, djeca bez perspektive. I ima ih malo, samo su veoma glasni. I kada su zlocinacke horde napadale Ferhadiju u Banjaluci, okupilo se par hiljada, koliko me sjećanje sluzi oko 2-3 000 ljudi, s tim da su dosli zlikovci iz drugih gradova. Koliko je to % stanovnika Banjaluke?
Velika vecina ljudi ne zeli i ne trazi probleme, samo zeli sto bolji zivot za sebe i svoju porodicu. Tenzije konstantno odrzava kriminalna vlast i 5% agresivnih ljudi.
...
A ja ne znam sta nama moze pomoci, samo znam da ovako sigurno propadamo. Nesto moramo raditi, da ne padnemo bez borbe.
Ako ce nas savez sa agresorom u bilo cemu spasiti od propasti bolje da propadamo sami.
- Hajvan
#306 Re: Mali Šengen
i u Carlsbergu BH svi uposlenici imaju ista prava
Mujo da raguli,Mijo da ga zamjeni
otprilike je to sudbina Muja u Maloj Srb..genu
Mujo da raguli,Mijo da ga zamjeni
otprilike je to sudbina Muja u Maloj Srb..genu
-
Duka Dizel II
#307 Re: Mali Šengen
Šta ćete učiniti kad vas Bakir i Džaferović prodaju i uvedu u savez sa agresorom?
- Hajvan
#308 Re: Mali Šengen
otici u trece zemlje, ko hrvati nekad..uciti djecu sta je domovina i pripremati raznorazne Brisane Prostore
raditi svim silama da vama sto ste ostali ne bude dobro
u kranjoj liniji/ da vam ne bude nikako

raditi svim silama da vama sto ste ostali ne bude dobro
u kranjoj liniji/ da vam ne bude nikako
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#309 Re: Mali Šengen
JA,I?Faik_ wrote: ↑07/10/2020 20:28Pa kad bi se tako cekalo na spremnost nikad se nista ne bi pomaklo. Prvo ekonomija, pa onda sve ostalo legne.pici wrote: ↑07/10/2020 17:48 vezano za temu... u srbiji ima normalnog naroda al on cita, slusa i gleda nenormalne stvari i tako se pocne poistovjecivati sa istorijom, tradicijom, nacijom, vjerom itd itd... ono sto pruzaju mediji u srbiji je toliko zaglibljeno u blatu da je to malo reci... jedan osvrt na nedavnu premijeru u sred beograda...
https://www.slobodnaevropa.org/a/30856514.html
Beogradska premijera predstave 'Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo'
onda uslijedi odmazda srbijanskih medija...
srbija nije spremna ni za mali a kamoli za veliki sengen... pametnom dosta.Hajka na autora i protagoniste predstave o Srebrenici u Beogradu
Oni će pobijediti jer imaju više brutalne sile, ali uvjeriti neće nikoga pa ni sebe, poruka je autora predstave Zlatka Pakovića.
“Oni će pobijediti jer imaju više brutalne sile
Ali uvjeriti neće nikoga pa ni sebe
Za to bi trebalo da imaju ono što im tako
Nedostaje
Razum i pravdu na svojoj strani
Sve je na njihovoj strani osim pravde i razuma.”
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ha ... u-beogradu

et vam mini sengen... piČkoustova glasila, samo trube o naoruzanju, koja crna ekonomija i qurci palci
Last edited by pici on 07/10/2020 21:57, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#310 Re: Mali Šengen
Nismo se skontali. Ne rekoh nigdje da su Banjalucani normalni ili multietnicni. Rekao sam da zele dobru platu i normalan život.relativno84 wrote: ↑07/10/2020 20:57Jako naivno posmatranje s tvoje strane. Kad je vise nego jasno da su te grupe megafon vlasti, koje koriste da prenesu poruku svima bez direktne odgovornosti. Ako nastavis s tim % neko ce doci u zabludu da tvrdis kako je Banja Luka multietnicka sredina gdje svi imaju ista prava. Gdje li su bili ti normalni kad se Ferhadija rusila![]()
Ako ce nas savez sa agresorom u bilo cemu spasiti od propasti bolje da propadamo sami.
Bolji zivot i bolje plate je ono sto svaki stanovnik BiH zeli. To je ono sto nas veze i na cemu treba raditi.
- Kikibombona
#311 Re: Mali Šengen
Apsolutno. Tamo nema price o cetnicima, ustasama, izdajnicima, kjafirima, patriotama, petoj koloni, cetnickim slugama, kukvijcim jajima, alkoholicarima itd. Nema lokalne uzasno toksicne, bolesne politike.
A sto se tice djece, sa tim je prezadovoljan. Sigurnost maksimalna, uslovi vrhunsko, obrazovanje vrhunsku. Posjetio sam skolu kumceta, kao iz bajke. Mislim, smijesno pricati.
I nije to samo jedan slucaj, pola mojih drugova je vani i svi su prezadovoljni.
...
I nije problem samo sa Srbima i Hrvatima. Bosnjacka/bosanska/probosanska politika je uzasno toksicna, do kosti bolesna. Zapravo, nema tu nikakve politike, samo kriminal i korupcija.
...
Da li ti vidis koliko su ljudi nezadovoljni, makar ovi sto nisu na izvoru politickih stranaka?
- relativno84
#312 Re: Mali Šengen
Pa tako reci jbte. Srbija nije imala priliku da ulaze kod nas pored svih blokada, pa su makar otvarali skole, obdanista, bolnice Srbija cisto eto onako da malo zapisaju teritoriju, ali kad se srusi ovaj zid izmedju nas ima da procvjetamo u svakom pogledu.Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 21:57 Nismo se skontali. Ne rekoh nigdje da su Banjalucani normalni ili multietnicni. Rekao sam da zele dobru platu i normalan život.
Bolji zivot i bolje plate je ono sto svaki stanovnik BiH zeli. To je ono sto nas veze i na cemu treba raditi.
Nego ima li jedna stvar koju je Srbija uradila u korist BiH od rata do danas, bilo sta sto je nama donijelo neko dobro
-
Duka Dizel II
#313 Re: Mali Šengen
Koliko se samo mladih pjevača iz BiH afirmisalo u Zvezdama Granda.relativno84 wrote: ↑07/10/2020 22:13Pa tako reci jbte. Srbija nije imala priliku da ulaze kod nas pored svih blokada, pa su makar otvarali skole, obdanista, bolnice Srbija cisto eto onako da malo zapisaju teritoriju, ali kad se srusi ovaj zid izmedju nas ima da procvjetamo u svakom pogledu.Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 21:57 Nismo se skontali. Ne rekoh nigdje da su Banjalucani normalni ili multietnicni. Rekao sam da zele dobru platu i normalan život.
Nego ima li jedna stvar koju je Srbija uradila u korist BiH od rata do danas, bilo sta sto je nama donijelo neko dobro![]()
- Kikibombona
#314 Re: Mali Šengen
Jesu li nasi politicki predstavnici uradili ista sto je u nasu korist?relativno84 wrote: ↑07/10/2020 22:13Pa tako reci jbte. Srbija nije imala priliku da ulaze kod nas pored svih blokada, pa su makar otvarali skole, obdanista, bolnice Srbija cisto eto onako da malo zapisaju teritoriju, ali kad se srusi ovaj zid izmedju nas ima da procvjetamo u svakom pogledu.Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 21:57 Nismo se skontali. Ne rekoh nigdje da su Banjalucani normalni ili multietnicni. Rekao sam da zele dobru platu i normalan život.
Nego ima li jedna stvar koju je Srbija uradila u korist BiH od rata do danas, bilo sta sto je nama donijelo neko dobro![]()
...
Kada nas nasi predstavnici, za koje glasamo, budu postovali, imat cemo postovanje drugih.
-
high_volume
#315 Re: Mali Šengen
Pa nije BiH država Bakirova i Džaferovićeva, pa da oni isključivo odlučuju. Zašto provocirašDuka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 21:10 Šta ćete učiniti kad vas Bakir i Džaferović prodaju i uvedu u savez sa agresorom?
-
Duka Dizel II
#316 Re: Mali Šengen
Jel?high_volume wrote: ↑07/10/2020 22:20Pa nije BiH država Bakirova i Džaferovićeva, pa da oni isključivo odlučuju. Zašto provocirašDuka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 21:10 Šta ćete učiniti kad vas Bakir i Džaferović prodaju i uvedu u savez sa agresorom?![]()
Ko još odlučuje?
-
high_volume
#317 Re: Mali Šengen
@Duka, hajde uozbilji se, ozbilja je i temaDuka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 22:18Koliko se samo mladih pjevača iz BiH afirmisalo u Zvezdama Granda.relativno84 wrote: ↑07/10/2020 22:13 Nego ima li jedna stvar koju je Srbija uradila u korist BiH od rata do danas, bilo sta sto je nama donijelo neko dobro![]()
-
Duka Dizel II
#318 Re: Mali Šengen
Pa daj onda ozbiljno diskutujte.high_volume wrote: ↑07/10/2020 22:22@Duka, hajde uozbilji se, ozbilja je i temaDuka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 22:18Koliko se samo mladih pjevača iz BiH afirmisalo u Zvezdama Granda.relativno84 wrote: ↑07/10/2020 22:13 Nego ima li jedna stvar koju je Srbija uradila u korist BiH od rata do danas, bilo sta sto je nama donijelo neko dobro![]()
![]()
Čuj pitanja, šta je to Srbija uradila za dobrobit gradjana BiH?
-
high_volume
#319 Re: Mali Šengen
Da, afirmirala mlade folk talente kroz Zvezde GrandaDuka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 22:25Pa daj onda ozbiljno diskutujte.high_volume wrote: ↑07/10/2020 22:22@Duka, hajde uozbilji se, ozbilja je i temaDuka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 22:18
Koliko se samo mladih pjevača iz BiH afirmisalo u Zvezdama Granda.![]()
Čuj pitanja, šta je to Srbija uradila za dobrobit gradjana BiH?
-
Duka Dizel II
#320 Re: Mali Šengen
To je naravno zajebancija.high_volume wrote: ↑07/10/2020 22:26Da, afirmirala mlade folk talente kroz Zvezde GrandaDuka Dizel II wrote: ↑07/10/2020 22:25Pa daj onda ozbiljno diskutujte.
Čuj pitanja, šta je to Srbija uradila za dobrobit gradjana BiH?![]()
![]()
![]()
![]()
Mada, onom ko voli pevati i misli živeti od toga, svakako nije zajebancija.
Ista je poenta i sa privrednicima.
Svi hoće afirmaciju i veće tržište.
- relativno84
#321 Re: Mali Šengen
I tu pade sva prica u vodu. I sam si svjestan da nista dobro BiH nece dobiti u nekom savezu sa Srbijom, pa se okrenes lokalnom blatu.Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 22:20 Jesu li nasi politicki predstavnici uradili ista sto je u nasu korist?
...
Kada nas nasi predstavnici, za koje glasamo, budu postovali, imat cemo postovanje drugih.
-
Duka Dizel II
#322 Re: Mali Šengen
Pomirite se sa realnošću.
Juče je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji predstavio novi ekonomski i investicioni paket za Zapadni Balkan, težak najmanje 9 milijardi evra.
Danas je objavljen i njegov autorski tekst:
https://www.kosovo-online.com/vesti/pol ... tu-ka-eu-7
"Beograd, Podgorica, Priština, Sarajevo, Skoplje, Tirana. Šest prestonica na Zapadnom Balkanu, u srcu Evrope, ali je putovanje i trgovina između njih i drugih prestonica Evrope dvaput duža nego između gradova koji su znatno udaljeniji. Pa ipak, od presudnog je značaja biti povezan: za život ljudi, za preduzeća i ekonomije regiona, posebno sada kada moramo da podstaknemo oporavak posle pandemije COVID-19. Štaviše, jaz u ekonomskom razvoju između regiona i EU mora da se brže zatvori, što će ubrzati i proces integracije zemalja u EU.
Ovo su glavni razlozi zašto je Evropska komisija ove sedmice na sto stavila obuhvatan Ekonomski i investicioni plan za Zapadni Balkan. Ovim Planom predviđeno je mobilisanje do 9 milijardi evra sredstava za inicijative za ulaganja u oblastima saobraćajnog prevoza, energije, zelene i digitalne tranzicije, za stvaranje dugoročnog rasta i radnih mesta. Pored toga, ima za cilj da poveća kapacitet ulaganja u regionu zahvaljujući novoj Ustanovi za jemstva za Zapadni Balkan, sa ambicijom da se dostignu investicije u iznosu do 20 milijardi evra.
Potreban nam je bolje povezani Zapadni Balkan, bilo putem bilo železnicom između prestonica ili sa Evropskom unijom ili kroz ultra brz širokopojasni internet. Čvrsto verujem da će ovo pomoći da se stvore čvrste tržišne ekonomije jakim i direktnim stimulisanjem trgovine i ulaganja. Takođe, nudimo našu saradnju oko stvaranja ekonomije zasnovane na znanju kroz pomoć MSP, startapovima i istraživačkim i razvojnim industrijama. Takođe, ove ekonomije moraju da rade za ljude: nepodudaranje veština koje su na raspolaganju i potreba tržišta rada mora se rešiti, a odliv mozgova mora da se pretvori u opticaj mozgova, posebno među mladima.
Juče je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji predstavio novi ekonomski i investicioni paket za Zapadni Balkan, težak najmanje 9 milijardi evra.
Danas je objavljen i njegov autorski tekst:
https://www.kosovo-online.com/vesti/pol ... tu-ka-eu-7
"Beograd, Podgorica, Priština, Sarajevo, Skoplje, Tirana. Šest prestonica na Zapadnom Balkanu, u srcu Evrope, ali je putovanje i trgovina između njih i drugih prestonica Evrope dvaput duža nego između gradova koji su znatno udaljeniji. Pa ipak, od presudnog je značaja biti povezan: za život ljudi, za preduzeća i ekonomije regiona, posebno sada kada moramo da podstaknemo oporavak posle pandemije COVID-19. Štaviše, jaz u ekonomskom razvoju između regiona i EU mora da se brže zatvori, što će ubrzati i proces integracije zemalja u EU.
Ovo su glavni razlozi zašto je Evropska komisija ove sedmice na sto stavila obuhvatan Ekonomski i investicioni plan za Zapadni Balkan. Ovim Planom predviđeno je mobilisanje do 9 milijardi evra sredstava za inicijative za ulaganja u oblastima saobraćajnog prevoza, energije, zelene i digitalne tranzicije, za stvaranje dugoročnog rasta i radnih mesta. Pored toga, ima za cilj da poveća kapacitet ulaganja u regionu zahvaljujući novoj Ustanovi za jemstva za Zapadni Balkan, sa ambicijom da se dostignu investicije u iznosu do 20 milijardi evra.
Potreban nam je bolje povezani Zapadni Balkan, bilo putem bilo železnicom između prestonica ili sa Evropskom unijom ili kroz ultra brz širokopojasni internet. Čvrsto verujem da će ovo pomoći da se stvore čvrste tržišne ekonomije jakim i direktnim stimulisanjem trgovine i ulaganja. Takođe, nudimo našu saradnju oko stvaranja ekonomije zasnovane na znanju kroz pomoć MSP, startapovima i istraživačkim i razvojnim industrijama. Takođe, ove ekonomije moraju da rade za ljude: nepodudaranje veština koje su na raspolaganju i potreba tržišta rada mora se rešiti, a odliv mozgova mora da se pretvori u opticaj mozgova, posebno među mladima.
- Kikibombona
#323 Re: Mali Šengen
Mi sami sebi ne mozemo pomoci. To se vidjelo u proteklih 20 godina. Nasi predstavnici su nasi dusmani.relativno84 wrote: ↑07/10/2020 22:39I tu pade sva prica u vodu. I sam si svjestan da nista dobro BiH nece dobiti u nekom savezu sa Srbijom, pa se okrenes lokalnom blatu.Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 22:20 Jesu li nasi politicki predstavnici uradili ista sto je u nasu korist?
...
...
Jedina nada su strane investicije. Ovo otvaranje, objedinjavanje trzista od 15-20 miliona, vidim kao priliku za strana ulaganja. To nam je jedina sansa.
- Hajvan
#324 Re: Mali Šengen
nakon malog sengena imacemo kvartarne grobnice, o kojima niko nece imati pricati kao sad o sekundarnim i tercijarnim…
- ovo_malo_duse
#325 Re: Mali Šengen
Providan pokusaj da se politikom ostvari SANU projekat.
Ovo samo Ujka Sam moze pricepit da se pristane. Drugacije nema nista od ovog, trla baba lan.
Ovo samo Ujka Sam moze pricepit da se pristane. Drugacije nema nista od ovog, trla baba lan.