Sa nikakvim političkim uticajem.escobar__ wrote: ↑07/10/2020 11:36Je li dosta više o EU koja ne želi muslimane među sobom, a više ih živi u Francuskoj nego u čitavoj regiji zajedno? Skoro 9% francuske populacije su muslimani, pobogu više... U Bugarskoj oko 11%, Švedskoj oko 8%, Belgiji isto tako...tandmand wrote: ↑07/10/2020 10:58Svjesni da je proces proširenja EU završio, da EU ne želi imati članice u kojima su muslimanski narodi makar relativna većina ili znatan udio u populaciji, SDA je okrenula pogled na drugu stranu.Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 00:01 Džaferović: Samo nerazumni ljudi mogu biti protiv Malog Šengena
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /201006138
SDA je vec pristala. Zavrsena prica.
Mislim da slično razmišlja i srpski politički estabilišment.
HDZ na aparatima.
Mali Šengen
-
daddy-kool
#276 Re: Mali Šengen
-
daddy-kool
#277 Re: Mali Šengen
Ovo je glupost na kvadrat, treba reći ne malom šengenu.
To je politički a ne ekonomski projekat, sve potrebne mehanizme za olakšavanje ekonomske saradnje imamo i sada.
Ako treba dopuniti neke stvari to je ok, ali ne uništavati suverenitet BiH. Previše je ljudi zbog toga poginulo.
To je politički a ne ekonomski projekat, sve potrebne mehanizme za olakšavanje ekonomske saradnje imamo i sada.
Ako treba dopuniti neke stvari to je ok, ali ne uništavati suverenitet BiH. Previše je ljudi zbog toga poginulo.
- tandmand
#278 Re: Mali Šengen
Milanović i oba HDZa dave nas ko neželjene mačiće. Ponestaje zraka.daddy-kool wrote: ↑07/10/2020 13:13 Ovo je glupost na kvadrat, treba reći ne malom šengenu.
Mali Šengen bi od Milanovića napravio papirnatu kreaturu.
-
daddy-kool
#279 Re: Mali Šengen
Juče Kolinda, danas Milanović, jebat ih.tandmand wrote: ↑07/10/2020 13:27Milanović i oba HDZa dave nas ko neželjene mačiće. Ponestaje zraka.daddy-kool wrote: ↑07/10/2020 13:13 Ovo je glupost na kvadrat, treba reći ne malom šengenu.
Mali Šengen bi od Milanovića napravio papirnatu kreaturu.
Davljenje neće nestati ako sebi ograničimo suverenitet, kao Čović (ili neki novi Čović) će postati drugačiji?
-
Faik_
#280 Re: Mali Šengen
Pa radi sebe, nego sta.Veigar wrote: ↑07/10/2020 08:14Ne poznaješ ti četnike očigledno, il unosiš smutnju, taj će ti i slamu jest samo neće priznat da je u krivu ili da je nešto pogrešno uradio, tako da ništa se značajno ne bi desilo povodom ekonomije i demokratije u RS da je u FBiH sve za 10. Međutim, da su Bošnjačke elite trebale drugačije raditi to si u pravu ali ne radi četnika i ustaša, nego radi građana BiH.Faik_ wrote: ↑06/10/2020 20:10 Da su se Bosnjaci bavili sobom umjesto susjedima od 1996 do danas, mozda bi se i Dejton ukinuo. Ali bavili su se RS-om, UZP-om, svim i svacim samo ne sobom. Imali su odlicnu priliku sa tolikom naklonoscu MZ neposredno poslje rata, milijardama donacija, Srbija pod sankcijama, tolike nadleznosti prebacene na BiH, toliki politicari smjenjeni u RS, i sta? Nista. Nece Bosnjavci da priznaju FBiH nego samo da je pljackaju. U ocima bosnjackih nacionalista priznanje FBiH bi znacilo i priznanje RS, odnosno odustajanje od ukidanja RS. A ustvari FBiH je imala sansu i pare da toliko izdominira ekonomski i demokratski da se RS sama od sebe integrise u FBiH.
Umjesto toga, bosnjacka elita se okrenula vjeri, izgradjni dzamija, pljacki boga oca, zaposljavanju podobnih, viktimologiji, filmovima Jasmile Zbanic, Angelini Jolie... Svemu, samo ne ekonomiji i sekularnoj drzavi. Normalno, to nigdje ne vodi osim u Mali Shengen.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#281 Re: Mali Šengen
pa ne popoijjjj...Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 00:01
Džaferović: Samo nerazumni ljudi mogu biti protiv Malog Šengena
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /201006138
SDA je vec pristala. Zavrsena prica.
-
Faik_
#283 Re: Mali Šengen
Sto prije se ukine granica na Drini, to ce bolje biti za sviju. Bilo bi jos bolje da nema granice ni prema Hrvatskoj al bolje ista nego nista.
Zanimljivo je kako se unutrasnje granice u BiH od strane bosnjackih nacionalista vide kao bodljikava zica, al kad im neko ponudi da bez zice putuju sve do granice sa Grckom odjednom ni to ne valja.
Zanimljivo je kako se unutrasnje granice u BiH od strane bosnjackih nacionalista vide kao bodljikava zica, al kad im neko ponudi da bez zice putuju sve do granice sa Grckom odjednom ni to ne valja.
-
daddy-kool
#284 Re: Mali Šengen
I sad se može u Srbiju i CG sa ličnom?Faik_ wrote: ↑07/10/2020 14:56 Sto prije se ukine granica na Drini, to ce bolje biti za sviju. Bilo bi jos bolje da nema granice ni prema Hrvatskoj al bolje ista nego nista.
Pa šta ima od toga?
-
Faik_
#285 Re: Mali Šengen
Jebo licnu ja govorim kao u EU, bez granica.daddy-kool wrote: ↑07/10/2020 15:27I sad se može u Srbiju i CG sa ličnom?Faik_ wrote: ↑07/10/2020 14:56 Sto prije se ukine granica na Drini, to ce bolje biti za sviju. Bilo bi jos bolje da nema granice ni prema Hrvatskoj al bolje ista nego nista.
Pa šta ima od toga?
-
daddy-kool
#286 Re: Mali Šengen
Pa to mi i hoćemo, da ima granica na Drini.
Znači migrant kada uđe u Makedoniju nema graničnog prelaza do USK?
Znači migrant kada uđe u Makedoniju nema graničnog prelaza do USK?
- Billy The Pljuc
#287 Re: Mali Šengen
Ne i ne, između ostalog i zbog ovoga:
Gurati nas u nešto sa mrakom o kojoj Biden realno govori je van pameti. Zahvaljujući SDA mi ćemo tamo i završiti a vrijeme će pokazati koliko je to ispravan potez, ispašće na kraju da smo dobrovoljno pristali na to.
Off topic, šta moram uraditi da zalijepim video sa youtube kako bi se isti vidio odmah a ne ovako u formi linka?
Gurati nas u nešto sa mrakom o kojoj Biden realno govori je van pameti. Zahvaljujući SDA mi ćemo tamo i završiti a vrijeme će pokazati koliko je to ispravan potez, ispašće na kraju da smo dobrovoljno pristali na to.
Off topic, šta moram uraditi da zalijepim video sa youtube kako bi se isti vidio odmah a ne ovako u formi linka?
Last edited by Billy The Pljuc on 07/10/2020 16:17, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#288 Re: Mali Šengen
Ljudi ne vide sta se desava, glave su u devedesetim.
A desava se da narod na ovim prostorima ubrzano nestaje usljed masovnog iseljavanja i nikakvog nataliteta.
Bez saradnje i relaksacije odnosa mi smo propali. Danas djeca rodjena 2000-te godine imaju 20 godina. Nemaju pojma sta su rat i ratna neprijateljstva. Ta djeca zele da zive u dobroj atmosferi, sa dobrim primanjima. Ne zele zivjeti u ratnoj psihozi devedesetih. Velika vecina mladih zeli otici a Njemackoj i drugim EU drzavama ce mladi sve vise trebati.
...
Shvatite da ratnu psihozu odrzavaju tri kriminalna kartela jer je to kamuflaža za kriminal, korupciju i neznanje.
Zato se nadam da ce ih Amerika i EU natjerati na saradnju a da ce ovaj narod progledati i poceti birati moderne politicare, evropskog formata, a ne hostaplere koji nas drze u devedesetim dok opljackase sve zivo, a omladina njezi glavom bez obzira.
...
Svako približavanja na ekonomskim principima je lijek za ovo drustvo.
A desava se da narod na ovim prostorima ubrzano nestaje usljed masovnog iseljavanja i nikakvog nataliteta.
Bez saradnje i relaksacije odnosa mi smo propali. Danas djeca rodjena 2000-te godine imaju 20 godina. Nemaju pojma sta su rat i ratna neprijateljstva. Ta djeca zele da zive u dobroj atmosferi, sa dobrim primanjima. Ne zele zivjeti u ratnoj psihozi devedesetih. Velika vecina mladih zeli otici a Njemackoj i drugim EU drzavama ce mladi sve vise trebati.
...
Shvatite da ratnu psihozu odrzavaju tri kriminalna kartela jer je to kamuflaža za kriminal, korupciju i neznanje.
Zato se nadam da ce ih Amerika i EU natjerati na saradnju a da ce ovaj narod progledati i poceti birati moderne politicare, evropskog formata, a ne hostaplere koji nas drze u devedesetim dok opljackase sve zivo, a omladina njezi glavom bez obzira.
...
Last edited by Kikibombona on 07/10/2020 15:43, edited 1 time in total.
- escobar__
#289 Re: Mali Šengen
Obrišeš taj nastavak iz linka ka YouTubeu.Billy The Pljuc wrote: ↑07/10/2020 15:37 Ne i ne, između ostalog i zbog ovoga:
- escobar__
#290 Re: Mali Šengen
O kakvoj tačno relaksaciji odnosa govoriš kad na pola teritorija Bosne i Hercegovine imaš aparthejd koji je potpomognut iz Beograda i države koja se ni dan-danas nije suočila s vlastitom prošlosti i zločinima koje su u čije god ime činili? Kakvu mi to relaksaciju odnosa s takvim narodom trebamo imat?Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 15:42 Ljudi ne vide sta se desava, glave su u devedesetim.
Bez saradnje i relaksacije odnosa mi smo propali. Danas djeca rodjena 2000. godine imaju 20 godina. Nemaju pojma sta su rat i ratna neprijateljstva. Ta djeca zele da zive u dobroj atmosferi, sa dobrim primanjima. Ne zele zivjeti u ratnoj psihozi devedesetih. Velika vecina mladih zeli otici a Njemackoj i drugim EU drzavama ce mladi sve vise trebati.
...
...
Što se mene tiče, relaksacija odnosa bi uključivala ovo što Biden priča, rušenje mostova i eventualno neki zid na Drini, sve drugo jok.
-
daddy-kool
#291 Re: Mali Šengen
Ovo je politički a ne ekonomski projekat.Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 15:42
Ekonomska saradnja nema ni sada neke prepreke, a ako postoje i ako ima volje te prepreke se mogu ukloniti bez pristupanjima nečem ovako radikalnom.
- pici
#292 Re: Mali Šengen
copiras naslov od videa ponovo u trazilicu od yt i novi link ti je kraci i kako treba od prijasnjeg koji se relinka iz nekog razloga ( drugi portal, nastavak gledanja, itd)Billy The Pljuc wrote: ↑07/10/2020 15:37 Ne i ne, između ostalog i zbog ovoga:
- Kikibombona
#293 Re: Mali Šengen
O kakvom rusenju mostova i zidovima je Bajden pricao, nisam u toku? Pretpostavljam nesto iz devedesetih?escobar__ wrote: ↑07/10/2020 15:45O kakvoj tačno relaksaciji odnosa govoriš kad na pola teritorija Bosne i Hercegovine imaš aparthejd koji je potpomognut iz Beograda i države koja se ni dan-danas nije suočila s vlastitom prošlosti i zločinima koje su u čije god ime činili? Kakvu mi to relaksaciju odnosa s takvim narodom trebamo imat?
Što se mene tiče, relaksacija odnosa bi uključivala ovo što Biden priča, rušenje mostova i eventualno neki zid na Drini, sve drugo jok.
...
Vidi jarane, u mom gradu, od 120 000 stanovnika, nijedna firma nije dosla ima 20 godina. Nema ekonomije nikako, zivimo na račun poneke preostale komunističke fabrike i usluznih djelatnosti. Apatija nikad gora. Samo iz moje mahale je otisao ogroman broj ljudi. Ove nove, postratne generacije, masovno odlaze. Iskreno, ovdje ne vidim nikakvu buducnost za mladog i ambicioznog covjeka. To je katastrofa.
...
Pogledaj recimo komentare na fejsbuk ili drugim društvenim mrežama, 5% radikala na jednoj i drugoj strani pretumbava ratne teme i casti se uvredama. Normalnim ljudima, a oni su vecina, je muka od toga. Pa moj kum, sa zenom i dvoje djece je otisao jer ne zeli da djeca rastu u toksicnoj sredini. A ovdje je imao bogovski posao, nekretnine i znacajnu ustedjevinu. Ja ne znam u kakvom se krugu ljudi kreces, ali u mom su ljudi umorni, ne mogu da podnesu ratnu psihozu. Ljudi su oko sebe podigli zidove, ne gledaju TV, ne citaju novine, trude se maksimalno zastiti. Al' opet dopire, ubija, ne mozes izbjeći.
....
SDA, SNSD i HDZ sekte planski truju narod da bi maskirali kriminal, korupciju i nerad. To im je jedini adut koji imaju - trovanje vlastitog naroda.
...
Samo ekonomija moze lijeciti rane. Rambo Amadeus je davno objasnio kakva su interesovanja covjeka sa 300, 500 ili 1000 eura.
...
Mi smo 100%-tni invalid, bez ruku i nogu. Nama jedino mogu pomoci EU i Amerika, napraviti nam nekakve proteze da se pokrenemo. I ovaj mali Sengen je njihov projekat.
- escobar__
#294 Re: Mali Šengen
Fora je u tome što ja ne vjerujem da su u tamošnjem društvu normalni ljudi većina i da se 5% radikala časti i pretumbava ratne teme. Koliko je tamo normalnih uvjerim se svake godine na obilježavanju genocida u Srebrenici kad se u Beogradu okupe one časne Žene u crnom i to na protestu koji ne broji više od 20 (slovima: dvadeset) ljudi. Milionski grad i država i na komemoraciji žrtvama genocida bude 20 žena koje čuva policija, meni je to sasvim dovoljan pokazatelj na kom nivou je srpsko društvo danas.Kikibombona wrote: ↑07/10/2020 16:05O kakvom rusenju mostova i zidovima je Bajden pricao, nisam u toku? Pretpostavljam nesto iz devedesetih?escobar__ wrote: ↑07/10/2020 15:45O kakvoj tačno relaksaciji odnosa govoriš kad na pola teritorija Bosne i Hercegovine imaš aparthejd koji je potpomognut iz Beograda i države koja se ni dan-danas nije suočila s vlastitom prošlosti i zločinima koje su u čije god ime činili? Kakvu mi to relaksaciju odnosa s takvim narodom trebamo imat?
...
Vidi jarane, u mom gradu, od 120 000 stanovnika, nijedna firma nije dosla ima 20 godina. Nema ekonomije nikako, zivimo na račun poneke preostale komunističke fabrike i usluznih djelatnosti. Apatija nikad gora. Samo iz moje mahale je otisao ogroman broj ljudi. Ove nove, postratne generacije, masovno odlaze. Iskreno, ovdje ne vidim nikakvu buducnost za mladog i ambicioznog covjeka. To je katastrofa.
...
Pogledaj recimo komentare na fejsbuk ili drugim društvenim mrežama, 5% radikala na jednoj i drugoj strani pretumbava ratne teme i casti se uvredama. Normalnim ljudima, a oni su vecina, je muka od toga. Pa moj kum, sa zenom i dvoje djece je otisao jer ne zeli da djeca rastu u toksicnoj sredini. A ovdje je imao bogovski posao, nekretnine i znacajnu ustedjevinu. Ja ne znam u kakvom se krugu ljudi kreces, ali u mom su ljudi umorni, ne mogu da podnesu ratnu psihozu. Ljudi su oko sebe podigli zidove, ne gledaju TV, ne citaju novine, trude se maksimalno zastiti. Al' opet dopire, ubija, ne mozes izbjeći.
....
SDA, SNSD i HDZ sekte planski truju narod da bi maskirali kriminal, korupciju i nerad. To im je jedini adut koji imaju - trovanje vlastitog naroda.
...
Samo ekonomija moze lijeciti rane. Rambo Amadeus je davno objasnio kakva su interesovanja covjeka sa 300, 500 ili 1000 eura.
...
Mi smo 100%-tni invalid, bez ruku i nogu. Nama jedino mogu pomoci EU i Amerika, napraviti nam nekakve proteze da se pokrenemo. I ovaj mali Sengen je njihov projekat.
Da ne pričamo o tome da su na vlasti što četnici što salonski četnici, a ne biraju ni njih Marsovci.
- Billy The Pljuc
#295 Re: Mali Šengen
Hvala @escobar_ i @pici, prije išlo bRez problema, biće da je do mene, starim jbga.
Što se tiče "ekonomskog" povezivanja sa Srbijom, da je Srbija iole normalna zemlja sa zdravim i progresivnim stanovništvom u velikoj mjeri ja bih prvi bio da se povežemo sa istima pa makar nas ekonomski i poklopili i "kupili" vremenom.
Što se tiče "ekonomskog" povezivanja sa Srbijom, da je Srbija iole normalna zemlja sa zdravim i progresivnim stanovništvom u velikoj mjeri ja bih prvi bio da se povežemo sa istima pa makar nas ekonomski i poklopili i "kupili" vremenom.
- Kikibombona
#296 Re: Mali Šengen
Dvadeset zena obilježava genocid u Srebrenici a deset vrijedja sa strane. U Beogradu od dva miliona stanovnika trideset ljudi je zainteresovano za dogadjaj.escobar__ wrote: ↑07/10/2020 16:09 [quote=Kikibombona post_id=16853644 Fora je u tome što ja ne vjerujem da su u tamošnjem društvu normalni ljudi većina i da se 5% radikala časti i pretumbava ratne teme. Koliko je tamo normalnih uvjerim se svake godine na obilježavanju genocida u Srebrenici kad se u Beogradu okupe one časne Žene u crnom i to na protestu koji ne broji više od 20 (slovima: dvadeset) ljudi. Milionski grad i država i na komemoraciji žrtvama genocida bude 20 žena koje čuva policija, meni je to sasvim dovoljan pokazatelj na kom nivou je srpsko društvo danas.
Da ne pričamo o tome da su na vlasti što četnici što salonski četnici, a ne biraju ni njih Marsovci.
...
Koliko ljudi bude okupljeno na komemoraciji zrtava genocida u Jasenovcu? Pa ni to vecinu Srba ne zanima, narocito mladih. Kada vidis ko se na tim skupovima okuplja jasno je da je prosjek godina 60.
...
Vecina ljudi, narocito mladih, najviše od svega zeli dobru platu i normalnu atmosferu za zivot. Pola mojih drugova koji su otisli su bili dobro situirani, skoro niko nije otisao zbog novca. Ljudi ne mogu da podnesu medjunacionalne tenzije, ne mogu da podnesu unutarnacionalne SDA vs SDP (vjernici vs kjafiri, patriota vs izdajnik itd). U Zenici evo, skoro da nema Srba i Hrvata, ali je situacija izmedju samih Bosnjaka uzasno toksicna. Uzasno. Evo, uoci izbora, samo sto postolji nisu poceli raditi. Bolesno jarane. A sve to proizlazi iz SIROMASTVA.
Ovaj brod ludjaka ce svako normalan napustiti ako se nesto hitno ne promijeni.
- pici
#297 Re: Mali Šengen
vezano za temu... u srbiji ima normalnog naroda al on cita, slusa i gleda nenormalne stvari i tako se pocne poistovjecivati sa istorijom, tradicijom, nacijom, vjerom itd itd... ono sto pruzaju mediji u srbiji je toliko zaglibljeno u blatu da je to malo reci... jedan osvrt na nedavnu premijeru u sred beograda...
onda uslijedi odmazda srbijanskih medija...
https://www.slobodnaevropa.org/a/30856514.html
Beogradska premijera predstave 'Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo'
onda uslijedi odmazda srbijanskih medija...
srbija nije spremna ni za mali a kamoli za veliki sengen... pametnom dosta.Hajka na autora i protagoniste predstave o Srebrenici u Beogradu
Oni će pobijediti jer imaju više brutalne sile, ali uvjeriti neće nikoga pa ni sebe, poruka je autora predstave Zlatka Pakovića.
“Oni će pobijediti jer imaju više brutalne sile
Ali uvjeriti neće nikoga pa ni sebe
Za to bi trebalo da imaju ono što im tako
Nedostaje
Razum i pravdu na svojoj strani
Sve je na njihovoj strani osim pravde i razuma.”
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ha ... u-beogradu
- Hajvan
#298 Re: Mali Šengen
Kakvu licnu korist ovi gorljivi forumasi imaju od ovog udruzivanja?
Bolje javne usluge?
Vece plate?
Mogucnost zaposlenja?
dobar primjer: Carslberg BH

Bolje javne usluge?
Vece plate?
Mogucnost zaposlenja?
dobar primjer: Carslberg BH
- relativno84
#299 Re: Mali Šengen
Znaci mali sengen ce pomoci da Andrej Vucic preporodi Zenicu otvarajuci nova radna mjestaKikibombona wrote: ↑07/10/2020 16:05 O kakvom rusenju mostova i zidovima je Bajden pricao, nisam u toku? Pretpostavljam nesto iz devedesetih?
...
...
....
...
...
A sto se tice ovih gore 5% radikalnih, mozda bi trebao nekad malo pratiti i fudbal, da vidis kako desetine hiljada mahom mladih ponosno klicu noz, zica.. uz otvorenu podrsku svim zlocincima.
- bunk
#300 Re: Mali Šengen
A dje je kum otisao?
Pretpostavljam u neko predgradje gdje ce mu djeca odrastati sa migrantima i svim gastarbajterima iz bivse Yu?
Pretpostavljam u neko predgradje gdje ce mu djeca odrastati sa migrantima i svim gastarbajterima iz bivse Yu?