OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
belfy

#801 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

Ljubo2 wrote: 05/10/2020 02:03
belfy wrote: 04/10/2020 11:03vidi se da nista nisi razumio. covjek fino objasnio da je Tesla glupan i kako da se ne slozimo kada je to tako lijepo iznio.
Pokušavaš da se sprdaš sa riječju i pojmom "glupan". Nema veze, glupan je uvijek glupan i od istine se ne može pobjeći. Kad tad Istina ispliva na površinu, a ona je to da je svaki čovjek na svijetu glupan, koji god se deklariše ili osjeća pripadnikom neke ideologije i politike ili nacije ili vjere ili klase. Glupan je zato što sve to ima značenje ZLA i što svrha i cilj života nije ZLO, već DOBRO. I glupan je zato što takvu prostu logiku razlike između Dobra i Zla, još uvijek niti i jedan čovjek na svijetu ne može da razumije ni kad mu je neko u nos gurne, a kamo li da je sam otkrije. A najgore od svega je što se odmah svi pobune kad im neko dirne u njihovu glupost, tj u njihovo ideološko-političko, nacionalno, vjersko ili klasno opredijeljenje. Odmah kažu: "bla.. bla.. bla" ili "krac.. kurac.. kurac" ili pitaju "koje droge trošiš"? Ili čak počinju da prijete.
zaboravio si na uvecano dodati osim tebe. ti si razotkrio sve i ne mozes biti glupan, jel tako?
Ljubo2

#802 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

planamac wrote: 05/10/2020 08:19Prije oko 6000 god., s ciljem ujedinjenja za zajedničku dobrobit, naši preci su počeli da stvaraju simbole kako bi predstavili uvjerenja i identifikovali pripadnost.
Ovim postom si me podsjetio da bi trebalo da objasnim drastičnu razliku između simbola Zakona Trojedinstva Svijesti i svih mogućih drugih simbola. Ta razlika je toliko velika koliko i razlika između Istine i Laži.

Prva razlika između Istine i Laži jeste što Istina može da bude samo Jedna, kao i njen simbol, dok laži mogu da budu bezbrojne, kao i simboli laži.

Druga razlika je što je Istina uvijek rezultat iskustvenog, naučnog i logičkog provjeravanja, dokazivanja, objašnjavanja i razumijevanja, koja, kao takva, uvijek ima značenje ZNANJA. Dok Laž nikada nema svoje ni iskustveno, ni naučno, ni logičko utemeljenje, koja, kao takva, nema značenje Znanja, već samo VJERE.

Treća razlika što samo iz pomoć Istine je moguće ostvariti vječiti cilj i svrhu života, a to je, izbjeći Nezadovoljstvo i Zlo, a ostvariti Zaovoljstvo i Dobro, dok to pomoću niti i jedne laži, ma koilko one bile mnogobrojne, nije moguće.

Četvrta razlika je što ljudi koji ZNAJU Istinu i žive po njoj i koji sebe obilježavaju njenim simbolom, nemaju nikakvu drugu PRIPADNOST, do pripadnost ljudskoj vrsti sa kojom se i rađaju i umiru, koja je JEDINA i ISTINSAKA - ljudska - pripadnost.

Peta razlika je što Istina UJEDINJUJE sve ljude svijeta i uzrokuje mir, ljubav, pravednost, Harmoniju i Dobro, jer samo po njoj svi ljudi svijeta mogu da budu ISTOMIŠLJENICI, a to znači, ISTI. Dok bezbrojne laži razjedinjuju svijet, jer po njima ljudi mogu da budi beskonačno različiti, dakle, NEISTOMIŠLJENICI, što za svoju posljedicu uvijek ima mržnju među njima, konkurenciju, borbu, nepravednost i vječito ljudsko stradanje, siromaštvo, Haos i Zlo.

Šesta razlika je što će u uslovima jedinstva svijeta, mira, pravednosti, harmonije i dobra, na ekonomskom planu u oblasti materijalne proizvodnje, kada među proizvođačima materijalnih dobara prestane da važi princip konkurencije i borbe, istovremeno da prestanu i sva moguća brendiranja materijalnih proizvoda i njihovihh proizvođača. Kao što će i asortiman materijalnih proizvoda koji imaju istu upotrebnu svhu i vrijenost, da bude drastično smanjen na minimum samo onog potrebnog. Što će dalje drastično da utiče na pojednostavljenje njihove proizvodnje i drastično smanjenje potrebnog radnog vremena za njihovu proizvodnju. Čemu, na primjer, potreba da na svijetu postoji milion različitih vrsta slatkiša, kad samo desetak vrsta može da zadovolji potrebe svih ljudi svijeta? Ili milion vrsta odjevnih predmeta, kad samo nekoliko vrsta, zavisno od klimatskih uslova, može da zadoovolji potrebe svih ljudi svijeta. Čumu trošenje toliko ljudskog rada i vremena na bezbroj različitih luksuznih proizvoda, koji su dostupni samo bogatim ljudima, kad na svijetu više neće da bude "bogatih" koji pljačkaju i tlače siromašne i kad će se čitav svijet okrenuti ka sticanju duhovnih moći i vrijednosti, svodeći materijalne vrijednosti ma samo ono minimalno potrebno?
planamac wrote: 05/10/2020 08:19Ovi simboli su povezivali istomišljenike i ta pripadnost je davala osjećaj sigurnosti u grupi i omogućavala zajednički stvoren dogovor oko toga šta simboli predstavljaju.
Kad su ljudi podijeljeni po LAŽIMA, makar se unutar svojih istomišljeničkih grupacija i osjećali sigurno, nikada se ne mogu osjećati toliko sigurno kao kad ne bi bili podijeljeni po grupama, tj. kad bi, PO ISTINI koja ih ujedinjuje, svi ljudi svijeta bili samo JEDNA grupa. Zato što u uslovima postojanja samo jedne grupe ne bi imao ko da ih ugrožava, dok u uslovima postojanja mnoštva grupa, svi ljudi u njima su i dalje ugroženi, jer upravo grupe i njihove vođe su te koje vječito nasrću jedne na druge i uzajamno se vječito ugrožavaju.
planamac wrote: 05/10/2020 08:19 Najveća dobrobit „brendiranja“ (pa, naravno, i samo/obilježavanja znakom jedinstva) je ujedinjenje ljudi radi razgovora i izgradnje društva sa zajedničkim idealima.
Samo ideali sa značenjem ISTINE, a to su jedinstvo, mir, red, rad, uzajamno pomaganje, ljubav, pravednost, HARMONIJA i DOBRO, mogu da budi ZAJEDNIČKI IDEALI svih ljudi svijeta i nikakvi drugi ideali, tj ideali koje danas ljudima propisuju njihve idološko-političke, nacinalne, vjerske i klasne vođe i grupacije.
planamac wrote: 05/10/2020 08:19 Brendiranje je duboko ispoljavanje ljudskog duha. Uslovi brendiranja su uvijek odražavali uslove kulture. Naša obaveza je da nastavimo da podstičemo i koristimo snagu koju brendiranje ima i pruža te da kreiramo kulturu koja oslikava i poštuje plemenitu sliku svijeta, tj. stvarnost u kakvoj želimo da živimo.
Da bi kreirali sliku svijeta i stvarnost u kojoj želimo da živimo, moramo u tu sliku da ugradimo samo one ideale koji su zajednički i opšti za sve ljude svijeta, jer samo ti ideali imaju znčenje Istine i Dobra. To su jedinstvo svijeta, mir, red, rad, ljujbav, pravednost, harmonija i Dobro. A odbacimo sve one LAŽNE, ideološko-poltičke, nacionalne, vjerske i klasne ideale, koji su specifični za pojedine grupacije, koji podrazumijevaju vječitu konkurenciju, mržnju, borbu, nepravdu, stradanje Haos i Zlo. Zato što Haos i Zlo nisu svrha i cilj života i sveukupnog postojanja, već Harmonija i dobro.
Image
Ljubo2

#803 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

belfy wrote: 05/10/2020 18:25zaboravio si na uvecano dodati osim tebe. ti si razotkrio sve i ne mozes biti glupan, jel tako?
Tako je. Ja sam sve razotkrio i sve spoznao i ja više nisam glupan. I ja sam sada i tebi saopštio i objasnio sve to što sam razotkrio i spoznao, da i ti sam sve to možeš samome sebi da razotkriješ i spoznaš i tako i ti sam prestaneš da i dalje budeš glupan. Ne samo ti, već i bilo ko drugi. Pokušaj, nije teško! Ništa ne košta. Štete nikakve ne može da bude, a korist je trajna i ogromna.
Dope_Man

#804 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Samo jos nisi otkrio znacenje Adobe Illustratora i vektorskog formata.. no dobro, doci ce i to :lol:
belfy

#805 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

jednom je moj dobar prijatelj, zavrsavajuci prvu godinu fakulteta (20 godina daklem), izjavio da je sve postigao osim novca. to je mislio sve dok nije obnovio drugu...
belfy

#806 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

Ljubo2 wrote: 06/10/2020 05:03
belfy wrote: 05/10/2020 18:25zaboravio si na uvecano dodati osim tebe. ti si razotkrio sve i ne mozes biti glupan, jel tako?
Tako je. Ja sam sve razotkrio i sve spoznao i ja više nisam glupan. I ja sam sada i tebi saopštio i objasnio sve to što sam razotkrio i spoznao, da i ti sam sve to možeš samome sebi da razotkriješ i spoznaš i tako i ti sam prestaneš da i dalje budeš glupan. Ne samo ti, već i bilo ko drugi. Pokušaj, nije teško! Ništa ne košta. Štete nikakve ne može da bude, a korist je trajna i ogromna.
evo, upravo probao i spoznao i razotkrio. fakat se osjecam pametniji, ali ne mogu da ostvarim telepatsku vezu ni sa tobom Ljubo. zasto?
L u c i f e r

#807 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by L u c i f e r »

belfy wrote: 06/10/2020 19:11
Ljubo2 wrote: 06/10/2020 05:03
evo, upravo probao i spoznao i razotkrio. fakat se osjecam pametniji, ali ne mogu da ostvarim telepatsku vezu ni sa tobom Ljubo. zasto?
Pogresan broj
Dobio si mene
belfy

#808 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

L u c i f e r wrote: 06/10/2020 19:26
Ljubo2 wrote: 06/10/2020 05:03 Tako je. Ja sam sve razotkrio i sve spoznao i ja više nisam glupan. I ja sam sada i tebi saopštio i objasnio sve to što sam razotkrio i spoznao, da i ti sam sve to možeš samome sebi da razotkriješ i spoznaš i tako i ti sam prestaneš da i dalje budeš glupan. Ne samo ti, već i bilo ko drugi. Pokušaj, nije teško! Ništa ne košta. Štete nikakve ne može da bude, a korist je trajna i ogromna.
Pogresan broj
Dobio si mene
niko se nije jos javio da je probao, spoznao i razotkrio, tako da mi je ovo novo saznanje. mozda da podijelimo saznanja i spoznaje... kakva su tvoja iskustva sada kada vise nisi glup? mozes li ti telepatski dobiti Ljubu?
L u c i f e r

#809 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by L u c i f e r »

belfy wrote: 06/10/2020 19:40
L u c i f e r wrote: 06/10/2020 19:26
Pogresan broj
Dobio si mene
niko se nije jos javio da je probao, spoznao i razotkrio, tako da mi je ovo novo saznanje. mozda da podijelimo saznanja i spoznaje... kakva su tvoja iskustva sada kada vise nisi glup? mozes li ti telepatski dobiti Ljubu?
Eh evo iz prve ruke.
Znaci osjecam se odlicno.
Sve mi je jasno ko dan i tacno filingujem da vise ni sekunde nisam glup, a kamo li da sam gluho bilo zglajzo ili prolupo.
Ljubu nisam ni ja uspio dobiti, ili mu je dignuta slusalica ili guzi, ko da cujem skripu kreveta.
Uglavnom, meni je dosta pomoglo fokusiranje na Ljubin simbol.
Moras naglas da citas Ljubine postove i usput se fokusiras na centar simbola.
Jos je bolje ako simbol iskruzis i rotiras, ili rotiraj mobitel:

Image
belfy

#810 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by belfy »

da, tacno je lijepo bistro progledati i ne osjecati se glupim. nemaju ljudi pojma koliko su glupi dok ne progledaju. no, mene zabrinulo ovo sto sam vidio povodom tog znaka koji si ti postavio.

Image

to nije i ne moze biti orginalni Ljubin. moramo opet po pamet, a taman smo pomislili da smo pametni. mada...ovo moze biti i zavjera Zlih! osim ako mozda nisu devetke u pitanju, sto onda dobija jednu sasvim novu sliku...
L u c i f e r

#811 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by L u c i f e r »

Kud ces boljeg dokaza da smo na pravom putu.
Zarotiramo li te sestice jos malo brze dolazimo do praistoriskog simbola sunca, znanja, mudrosti i principa vjecnog zivota:

Image

Upravo ono sto nas i Ljubo a.s. poucava.
Dozer

#812 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dozer »

Sta reci na sve ovo osim..... :facepalm:

@Ljubo2 Moze jedno pitanje? S obzirom da si 100% siguran u sve ovo sto pricas (iako si u ovih zadnjih par postova sam sebe pogazio i proturijecio sam sebi X puta...procitaj svoje i moje postove ako ne vjerujes), ZASTO sve ovo ne pises pod svojim pravim imenom i prezimenom?

Mislim, ono...tvrdis da si spoznao svu mogucu i nemogucu istinu postojanja, pa se postavlja pitanje - zasto se krijes pod kojekakvim nickovima?

Fino pod svojim imenom i prezimenom, samo hrabro....
Last edited by Dozer on 07/10/2020 22:06, edited 1 time in total.
-Chesterfield-

#813 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by -Chesterfield- »

Evo sada će Ljubo, upravo veze ponjavu.
Sanjati da tkate ponjavu

Ukoliko u snu tkate ponjavu, to implicira da ćete se uzalud truditi. Verovatno ćete u školi ili na fakultetu učiti samo teoriju koju nećete umeti da primenite u praksi. Trebaće vam mnogo vremena da steknete osnovno znanje da biste radili zbog čega ćete zaključiti da bi vam bilo bolje da ste upisali kurs ili negde volontirali.
Dope_Man

#814 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Dozeru, malo si fulio sa imenom.
Youtube klip koji dijeli od prve stranice ima njegovo ime i u klipu, kao i u nazivu kanala. I nick ovdje je samo nadimak koji bi neko sa imenom Ljubomir imao.

Tako da, ne moze mu se reci da krije ko je. Uostalom, neko ovako slijepo uvjeren u svoju pricu to i ne bi radio. To rade oni koji bacaju suplju zarad nekog interesa, a on ocito iskreno vjeruje u to sto pise. To sto mu je prica suplja i blago receno besmislena, a on u istu vjeruje poricuci svu nauku ovog svijeta, je ono sto je pravi problem.
Ljubo2

#815 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

...
Last edited by Ljubo2 on 07/10/2020 02:11, edited 6 times in total.
breba

#816 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Mark Twain, Ljubo.
Schopenhauer bi rekao
Man can do what he wills but he cannot will what he wills.
Ljubo2

#817 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

DOZER, LUCIFER, DOPE_MAN, BELFY, BREBA:

DEMONSTRACIJA GLUPOSTI!

Šopenhaur je, svakako, bio u pravu, rekavši da glupan na kraju uvijek bude u pravu kad raspravlja sa pametnim.

Što se Zakona postojanja tiče - o tome ovde raspravljamo - po kojem osim Svijesti i njenih 7 sposobnosti i radnji (JA+7) ničeg drugog nema, to podjednako dokazuju i glupan i pametan, jer niti glupan može izraziti svoju glupost, ni pametan svoju pamet, a da oba ne upotrijebe svih svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

Cijeli Univrzum je demonstracija Svijesti i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Ova nepobitna činjenica je sasvim dovoljna da pred njom padnu sve svjetske naučne, filozofske, religijske i ideološko-političke prevare, idiotarije, gluposti i laži.
breba

#818 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 07/10/2020 02:12

Što se Zakona postojanja tiče - o tome ovde raspravljamo ...
Niko ovdje o tome ne raspravlja. Samo ti raspravljaš, ostali su našli temu za razonodu. Valjda je toliko, ako ne telepatski, a onda bukvalno jasno ako se pročitano razumije.
breba

#819 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 07/10/2020 02:12 ... Ova nepobitna činjenica je sasvim dovoljna da pred njom padnu sve...
Pa činjenica je izrečena, a ništa ne pada. Znaci da činjenica nije sasvim dovoljna, ili nije tačna. Ovdje nešto fali (Salvadore Dali).
Ljubo2

#820 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 07/10/2020 03:04Pa činjenica je izrečena, a ništa nepada

Naravno da ne pada. Ka god se pamet i glupost suprostave, glupost uvijek na kraju bude u pravu.
breba wrote: 07/10/2020 03:04Znaci da činjenica nije sasvim dovoljna, ili nije tačna. Ovdje nešto fali (Salvadore Dali).
Kad je riječ o gluposti, osim činjenice, tu još fali - malj po glavi.
Ljubo2

#821 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 07/10/2020 02:34Niko ovdje o Zakonu postojanja ne raspravlja. Samo ti raspravljaš, ostali su našli temu za razonodu. Valjda je toliko, ako ne telepatski, a onda bukvalno jasno ako se pročitano razumije.
Jedino što ovdje može da se razumije, jeste da glupost, laž i prevara i dalje vlada. Barem je do sada uvijek tako bivalo. To je tradicija koja se i dalje nastavlja. Sve u smislu one izreke: "Čega se pametan stidi, time se budala ponosi".
breba

#822 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 07/10/2020 03:19 Naravno da ne pada. Ka god se pamet i glupost suprostave, glupost uvijek na kraju bude u pravu.

Snila baba što joj milo bilo.
Ljubo2 wrote: 07/10/2020 03:19
Kad je riječ o gluposti, osim činjenice, tu još fali - malj po glavi.
Logično. Taj metod nam je poznat. Nikad nije dobrom završilo.

A ti dobro zagovaras - maljem po glavi?
Last edited by breba on 07/10/2020 04:36, edited 2 times in total.
breba

#823 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by breba »

Ljubo2 wrote: 07/10/2020 03:29
breba wrote: 07/10/2020 02:34Niko ovdje o Zakonu postojanja ne raspravlja. Samo ti raspravljaš, ostali su našli temu za razonodu. Valjda je toliko, ako ne telepatski, a onda bukvalno jasno ako se pročitano razumije.
Jedino što ovdje može da se razumije, jeste da glupost, laž i prevara i dalje vlada. Barem je do sada uvijek tako bivalo. To je tradicija koja se i dalje nastavlja. Sve u smislu one izreke: "Čega se pametan stidi, time se budala ponosi".
Ovdje vlada humor, slobodno vrijeme, mladost, i sarkazam sa značenjem filozofije, ili filozofija sa značenjem sarkazma.

To što ti uzimaš sve ovo ozbiljno, tvoj je problem, koji trebaš da uvidiš.
Dope_Man

#824 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Dope_Man »

Eno sad bi jos jedna religija maljem po.glavi.. Pa zar nije bilo.dosta. Gdje je mir, ljubav i dobrota :D

Ah da... Kad pobijemo sve ljude na svijetu, ostane samo jedan pun mira, ljubavi i dobrote, svijet ce biti mjesto ispunjeno mirom, ljubavlju i dobrotom
Ljubo2

#825 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA

Post by Ljubo2 »

breba wrote: 07/10/2020 03:51Ovdje vlada humor, slobodno vrijeme, mladost, i sarkazam sa značenjem filozofije, ili filozofija sa značenjem sarkazma.
Logika je osnovna i ozbiljna filozofska disciplina. Humor, mladost, sarkazam, ili bilo koja druga vrsta neozbiljnosti i zajebancije, sa ciljem da se protraći slobodno vrijeme, nemaju nikakve veze sa logikom i filozofijom.
breba wrote: 07/10/2020 03:51To što ti uzimaš sve ovo ozbiljno, tvoj je problem, koji trebaš da uvidiš.
Jedino što ja ovdje mogu da uvidim, jeste, da svemu onome što nema veze sa filozofijom, nije mjesto na forumu filozofije. Kao i onome što nema veze sa postavljenom temom, nije mjesto u temi koja je postavljena, jer šteti i uništava temu i umanjuje vrijednost cijelom forumu na kojem je tema postavljena. Hunmor, sarkazam i zajedancija je, inače, uobičajena metoda uništavanja neke teme od strane onih koji osjete da postavljena tema argumentovano i ozbilno ugrožava njihova vjeovanja, a nisu u stanju da svoja vjerovanja argumentovano brane. Pa tavku temu i njenog branitelja napadaju sa "bla..bla...bla" ili "jarac..kurac...kurac" ili pitaju branitelja teme "koje drige troši" itd. A kad im se stavi do znanja da je to primitivizam i nekultura, onda se brane riječima da je to "filozofski sarkazam".
Post Reply