Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nivla wrote: ↑06/10/2020 11:27
pa ne znam bas da li bih 16 km dao za pola kg janjeceg/teleceg pecenja ili sendvic sa 100g ramsteka
jbg dok god neko daje a daje, mušterija ima znači. Ja se slažem da je cijena žara i nije svakodnevna zabava.
I to nije sedvič sa ramstekom već sa biftekom, znači uspio si izjavnu prostoproširenu rečenicu pogrešno shvatiti.
Ramstek je čini mi se 8. Biftek je 16 i ne dođe u njemu 100 gr mesa već više od 250 jer dođe čitav biftek pa sad uporedi sa cijenom kile bifteka na tržnici i eto ti ga
pa ne znam bas da li bih 16 km dao za pola kg janjeceg/teleceg pecenja ili sendvic sa 100g ramsteka
jbg dok god neko daje a daje, mušterija ima znači. Ja se slažem da je cijena žara i nije svakodnevna zabava.
I to nije sedvič sa ramstekom već sa biftekom, znači uspio si izjavnu prostoproširenu rečenicu pogrešno shvatiti.
Ramstek je čini mi se 8. Biftek je 16 i ne dođe u njemu 100 gr mesa već više od 250 jer dođe čitav biftek pa sad uporedi sa cijenom kile bifteka na tržnici i eto ti ga
greska,al kako god, kg svjezeg bifteka 30-40km, komad bifteka je 2,5-5kg (barem ja na takav potrefim), ne kupujem na trznici, seljak sam i kupujem u lokalnoj mesnici gdje znam da mesar koji prodaje meso kolje domace junice i telad skoro svakodnevno, i za 16km jedem meso, jednom sam se u kroneu izradio i za 26km dobio 2 komadica bifteka sa nekom salaticom i 2 krompirica
greska,al kako god, kg svjezeg bifteka 30-40km, komad bifteka je 2,5-5kg (barem ja na takav potrefim), ne kupujem na trznici, seljak sam i kupujem u lokalnoj mesnici gdje znam da mesar koji prodaje meso kolje domace junice i telad skoro svakodnevno, i za 16km jedem meso, jednom sam se u kroneu izradio i za 26km dobio 2 komadica bifteka sa nekom salaticom i 2 krompirica
nema ovde fule u Bocconeu, dobiješ sendvič u njihovom tijestu natrpan mesom i mislim da nema osobe koja se ne bi od njeg najela - meni lično čak i prevelik sendvič pogotovo za pojest na pauzi na poslu. Sigurno ima minimum 200 grama bifteka, ne bi on sebi smio dopustiti da zakine mušteriju, mogao bi ali samo jednom.
Mada ja se načelno slažem s tobom uz taj sendvič makar jedna cola i eto ti ga preko 20 km ceh za jednu osobu - skupo i nije za svaki dan
Biftek za 16 KM ne možeš kupiti nigdje, mislim možeš pola kile ili ti neko šniclu prodaje
Last edited by redhat on 06/10/2020 11:55, edited 1 time in total.
ma cinjenica da je sendvic, bi trebala znaciti da je povoljan, da se zove mala porcija bifteka pa hajd, ravno onim hamburgerima od 10km, nema smisla da sendvic kosta ko pola kile janjetine ili teletine
nivla wrote: ↑06/10/2020 11:54
ma cinjenica da je sendvic, bi trebala znaciti da je povoljan, da se zove mala porcija bifteka pa hajd, ravno onim hamburgerima od 10km, nema smisla da sendvic kosta ko pola kile janjetine ili teletine
Slažem se, ja bih volio da ima mali sendvič i da je recimo 8 km to bi bilo taman
DonieBrasco wrote: ↑06/10/2020 15:07
Da li je neko probao sladoled i kolace ostale stvari u Marshall's Gelato ?
Kako se krecu cijene ?
jela sam sladoled u nekoliko navrata
poskup je, oko 2,2 -2,5 KM za kuglu
moja preporuka je crni kim ko voli i malina, nesto savrseno
proslo ljeto su imali ruzmarin, odlican
hadzinicasa wrote: ↑06/10/2020 12:36
de uslikajte taj sendvic koliko pricate o njemu ogladnih
dobro izgleda, mada i ja mislim da je poskup za sendvic...
hvala
Sa jedne strane, za 16 KM, nekako mi izgleda jeftino, cak i prilozi nisu nesto a sa druge strane ipak je to biftek. Presudno za konacnu ocjenu je kvalitet i ukus mesa, to mora biti vrhunsko za tu cijenu.
mirsek wrote: ↑06/10/2020 14:36
Jel korpa dostavlja bas na vrata ? Znam da donesi.ba dostavlja.
Dostavlja, s tim da su mi uzeli 5.50 KM za prevoz hrane od Boccone-a do Stupa.
Donesi.ba dostava 3 KM na sve lokacije ako ne grijesim.
Ne znam, 5.5 KM samo za dostavu definitivno nije malo tj. jeste malo ako narucis vecu turu, npr. 100 KM.
Gdje u Tuzli sutra sta pojest'? Prosli put uletih u bingo, odmah prvi sendvic u kafeteriji u prizemlju, mislim da to drzi neki iz kiseljka, bezeze klopa, al palacinci popravise dojam
iceman ze wrote: ↑06/10/2020 20:55
Gdje u Tuzli sutra sta pojest'? Prosli put uletih u bingo, odmah prvi sendvic u kafeteriji u prizemlju, mislim da to drzi neki iz kiseljka, bezeze klopa, al palacinci popravise dojam
imas gore na I spratu u bingu, sendvici od piletine i čiken burgeri, nije lose...