Najbolji restoran u Sarajevu
Moderator: O'zone
#3526 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Je li moguce da se nema nigdje kupiti janjetina u Sarajevu, obisao 5-6 restorana svi samo teletinu imaju.
- duga puska
#3529 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ima u mercatoru, nije losa garantujem

- duga puska
#3530 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- konektovan
#3531 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ima i u ovom bingetu city centru....
#3532 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
sjaj u buća potoku. mujanić u blažuju odnedavno ima, ako se računa.
- drugtito2011
#3536 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
tako i ja radim, mujanic uglavnom samo se mora rezervisatidrugtito2011 wrote: ↑02/10/2020 07:48Imas kod Mujanica u Blazuju. Nazoves i provjeris, a mozes i dogovoriti sta da ti pripreme.
#3537 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Prije je bilo i janjetine sigurno, ako nisu ukinuli.
#3538 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Naručio juče preko https://korpa.ba/ iz Trattoria BOCCONE sendvič sa ramstekom, a draga salatu sa brancinom.
Sve za 10
Sve za 10

#3539 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
njemu je sve za 10. taj brancin je sigurno među najukusnim jelima koja se mogu pojesti bilo gdje u gradu. ali brate pobezobrazno je skup za češću varijantu, već odavno...
#3540 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
riblja corba i rizoto s morskim plodovima su odlicni isto! I salata s lososom i narandzomHaris033 wrote: ↑02/10/2020 08:53Naručio juče preko https://korpa.ba/ iz Trattoria BOCCONE sendvič sa ramstekom, a draga salatu sa brancinom.
Sve za 10![]()

#3541 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ima kod 'Berlinci' u Blazuju
#3543 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ma obisao sam restorane na potezu Centar- Vogosca - Semizovac i ni u jednom restoranu nisam nasao( As, Bista Voda, Kula, Cardak, Imidz..)
#3545 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Je li ko isao u Baoli ovaj novi. Vidim po slikama sminkica neka, pretpostavljam da su i takve cijene?
#3546 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Boccone je odličan. zna to Fahro odlično napraviti.....taj ramstek sendvič je odličan a ima isti sa biftekom čini mi se 16 KMHaris033 wrote: ↑02/10/2020 08:53Naručio juče preko https://korpa.ba/ iz Trattoria BOCCONE sendvič sa ramstekom, a draga salatu sa brancinom.
Sve za 10![]()

Uglavnom strana klijentela sjedi na pauzama za ručak pa su i cijene "stranjske"
#3547 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
pa ne znam bas da li bih 16 km dao za pola kg janjeceg/teleceg pecenja ili sendvic sa 100g ramsteka
#3548 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
jbg dok god neko daje a daje, mušterija ima znači. Ja se slažem da je cijena žara i nije svakodnevna zabava.
I to nije sedvič sa ramstekom već sa biftekom, znači uspio si izjavnu prostoproširenu rečenicu pogrešno shvatiti.
Ramstek je čini mi se 8. Biftek je 16 i ne dođe u njemu 100 gr mesa već više od 250 jer dođe čitav biftek pa sad uporedi sa cijenom kile bifteka na tržnici i eto ti ga
#3549 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
greska,al kako god, kg svjezeg bifteka 30-40km, komad bifteka je 2,5-5kg (barem ja na takav potrefim), ne kupujem na trznici, seljak sam i kupujem u lokalnoj mesnici gdje znam da mesar koji prodaje meso kolje domace junice i telad skoro svakodnevno, i za 16km jedem meso, jednom sam se u kroneu izradio i za 26km dobio 2 komadica bifteka sa nekom salaticom i 2 krompiricaredhat wrote: ↑06/10/2020 11:30jbg dok god neko daje a daje, mušterija ima znači. Ja se slažem da je cijena žara i nije svakodnevna zabava.
I to nije sedvič sa ramstekom već sa biftekom, znači uspio si izjavnu prostoproširenu rečenicu pogrešno shvatiti.
Ramstek je čini mi se 8. Biftek je 16 i ne dođe u njemu 100 gr mesa već više od 250 jer dođe čitav biftek pa sad uporedi sa cijenom kile bifteka na tržnici i eto ti ga
#3550 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
nema ovde fule u Bocconeu, dobiješ sendvič u njihovom tijestu natrpan mesom i mislim da nema osobe koja se ne bi od njeg najela - meni lično čak i prevelik sendvič pogotovo za pojest na pauzi na poslu. Sigurno ima minimum 200 grama bifteka, ne bi on sebi smio dopustiti da zakine mušteriju, mogao bi ali samo jednom.nivla wrote: ↑06/10/2020 11:39greska,al kako god, kg svjezeg bifteka 30-40km, komad bifteka je 2,5-5kg (barem ja na takav potrefim), ne kupujem na trznici, seljak sam i kupujem u lokalnoj mesnici gdje znam da mesar koji prodaje meso kolje domace junice i telad skoro svakodnevno, i za 16km jedem meso, jednom sam se u kroneu izradio i za 26km dobio 2 komadica bifteka sa nekom salaticom i 2 krompiricaredhat wrote: ↑06/10/2020 11:30jbg dok god neko daje a daje, mušterija ima znači. Ja se slažem da je cijena žara i nije svakodnevna zabava.
Mada ja se načelno slažem s tobom uz taj sendvič makar jedna cola i eto ti ga preko 20 km ceh za jednu osobu - skupo i nije za svaki dan
Biftek za 16 KM ne možeš kupiti nigdje, mislim možeš pola kile

Last edited by redhat on 06/10/2020 11:55, edited 1 time in total.