ne nije,daleko od toga,a bas zato sto ne pokusava bit nesto specijalno ne treba sa 508 i talisman koji se trude da budu drugaciji
poseban je jaguar xe

Moderators: _BataZiv_0809, anex
ne nije,daleko od toga,a bas zato sto ne pokusava bit nesto specijalno ne treba sa 508 i talisman koji se trude da budu drugaciji

Super je prijedlog, ali pocetna cijena je 61.216,81 eura. Da je budzet veci, imao bi smisla.dugi wrote: ↑06/10/2020 10:54 Zašto ne pogledati malo šire nego birati samo između sedana ili suv-a.
Moj prijedlog bi bio Bmw G32, 620 GT. Niti je nizak i skučen nazad ( za krupnije odobe) kao sedan niti je visok i nestabilan pri većim brzinama kao suv. Vjeruj da dosta visoke osobe mogu sjediti i nazad bez problema. Udobnost se podrazumijeva u ovoj klasi![]()
Dobar komentar!emko1234 wrote: ↑06/10/2020 09:07Passat je najbolji all arounder u toj klasi, uz superba. Dovoljno konzervativan i klasičan u dizajnu da se ne ističe tj uklapa se idealno u flotno auto, s druge strane dovoljno dobro napravljen s pouzdanom motorizacijom i tehnikom da je uvijek prvi pik pri kupovini. Ako je passat čovjek u klasičnom crnom odijelu mazda 6 je neki hipster.ucenik1234 wrote: ↑05/10/2020 21:30 kod nas realno passat dominira, omiljeno sluzbeno i flotno vozilo, sto u drzavnim sto u privatnim firmama
S passatom nema fule. To je kod VWa nešto po čemu su prepoznatljivi. Nema izleta u nepoznato kad je dizajn u pitanju. I to velikoj većini ljudi/kupaca očito paše. S druge strane mogućnost personalizacije jednog passata je 5x veća nego mazde 6. I to ih odvaja.
I nije samo kod nas passat omiljeno službeno auto.
Malo ko bi mogao isfinansirati ono što bi mi kupili da imamo para!madner wrote: ↑06/10/2020 11:19Super je prijedlog, ali pocetna cijena je 61.216,81 eura. Da je budzet veci, imao bi smisla.dugi wrote: ↑06/10/2020 10:54 Zašto ne pogledati malo šire nego birati samo između sedana ili suv-a.
Moj prijedlog bi bio Bmw G32, 620 GT. Niti je nizak i skučen nazad ( za krupnije odobe) kao sedan niti je visok i nestabilan pri većim brzinama kao suv. Vjeruj da dosta visoke osobe mogu sjediti i nazad bez problema. Udobnost se podrazumijeva u ovoj klasi![]()
Zato sam naveo budzet, zanimljivo je da je vecina prijedloga bila znatno iznad ili ispod.tempuser wrote: ↑06/10/2020 11:45Malo ko bi mogao isfinansirati ono što bi mi kupili da imamo para!madner wrote: ↑06/10/2020 11:19Super je prijedlog, ali pocetna cijena je 61.216,81 eura. Da je budzet veci, imao bi smisla.dugi wrote: ↑06/10/2020 10:54 Zašto ne pogledati malo šire nego birati samo između sedana ili suv-a.
![]()
Auto moze imati dva efekta. Prvi je da kazu ovima je satnica prevelika, vidi sta vozaju. Drugi je da si gramzivi papak koji kupi Dustera a zna koju satnicu imas.tempuser wrote: ↑06/10/2020 11:34Dobar komentar!emko1234 wrote: ↑06/10/2020 09:07Passat je najbolji all arounder u toj klasi, uz superba. Dovoljno konzervativan i klasičan u dizajnu da se ne ističe tj uklapa se idealno u flotno auto, s druge strane dovoljno dobro napravljen s pouzdanom motorizacijom i tehnikom da je uvijek prvi pik pri kupovini. Ako je passat čovjek u klasičnom crnom odijelu mazda 6 je neki hipster.ucenik1234 wrote: ↑05/10/2020 21:30 kod nas realno passat dominira, omiljeno sluzbeno i flotno vozilo, sto u drzavnim sto u privatnim firmama
S passatom nema fule. To je kod VWa nešto po čemu su prepoznatljivi. Nema izleta u nepoznato kad je dizajn u pitanju. I to velikoj većini ljudi/kupaca očito paše. S druge strane mogućnost personalizacije jednog passata je 5x veća nego mazde 6. I to ih odvaja.
I nije samo kod nas passat omiljeno službeno auto.![]()
Jednako kao što postoji nepisani dress code za oblačenje tako postoji i za auta. Naravno da odijelo ne čini čovjeka ali se nećemo lagati da ne gledaš drugačije kad ti se neko pojavi obučen po PS-u i pristojnom autu! S druge strane ako se razmeću i pretjeruju onda postoji realna šansa za kontraefekat. Tu klasu auta po firmama ne voze komercijalisti da im brendiraju ko Kinder-jaje, nego su to ljudi kojima auti dati na 24h bez ograničenja i sa opcijom otkupa i onda je neka konzervativna varijanta najčešći izbor. U dosta slučajeva službeni auto je alat u prezentaciji firme, ako se firma bavi nečim kreativnim i treba da bude out of the box, onda i auto koje voze mogu biti out of the box, jelkica, waginica, mazda isl
Upravo to! Ne mora to biti vezano za satnicu, ali mož pokazati odnos prema sredstvima firme i prema poslu.madner wrote: ↑06/10/2020 12:58Auto moze imati dva efekta. Prvi je da kazu ovima je satnica prevelika, vidi sta vozaju. Drugi je da si gramzivi papak koji kupi Dustera a zna koju satnicu imas.tempuser wrote: ↑06/10/2020 11:34 Dobar komentar!![]()
Jednako kao što postoji nepisani dress code za oblačenje tako postoji i za auta. Naravno da odijelo ne čini čovjeka ali se nećemo lagati da ne gledaš drugačije kad ti se neko pojavi obučen po PS-u i pristojnom autu! S druge strane ako se razmeću i pretjeruju onda postoji realna šansa za kontraefekat. Tu klasu auta po firmama ne voze komercijalisti da im brendiraju ko Kinder-jaje, nego su to ljudi kojima auti dati na 24h bez ograničenja i sa opcijom otkupa i onda je neka konzervativna varijanta najčešći izbor. U dosta slučajeva službeni auto je alat u prezentaciji firme, ako se firma bavi nečim kreativnim i treba da bude out of the box, onda i auto koje voze mogu biti out of the box, jelkica, waginica, mazda isl![]()
600 eura, pa ti vidi treba li to stvarno.Bullet Tooth Tony wrote: ↑06/10/2020 13:57 520 litara gepek ... nije ni maloal kaze preklapanje sjedista je nadoplata , kao opcija
![]()
Joj lopuzamadner wrote: ↑06/10/2020 14:22600 eura, pa ti vidi treba li to stvarno.Bullet Tooth Tony wrote: ↑06/10/2020 13:57 520 litara gepek ... nije ni maloal kaze preklapanje sjedista je nadoplata , kao opcija
![]()
![]()
Niko sa superbom realno, 625l limuzinska varijantamadner wrote: ↑06/10/2020 14:22600 eura, pa ti vidi treba li to stvarno.Bullet Tooth Tony wrote: ↑06/10/2020 13:57 520 litara gepek ... nije ni maloal kaze preklapanje sjedista je nadoplata , kao opcija
![]()
![]()
Super je kod limuzine, no veci je kod karavana E klase. Sigurno duzi.ucenik1234 wrote: ↑06/10/2020 14:35Niko sa superbom realno, 625l limuzinska varijantamadner wrote: ↑06/10/2020 14:22600 eura, pa ti vidi treba li to stvarno.Bullet Tooth Tony wrote: ↑06/10/2020 13:57 520 litara gepek ... nije ni maloal kaze preklapanje sjedista je nadoplata , kao opcija
![]()
![]()
Može to, a mže i kakav pekar Šipac. Uz ovo auto mi još idu djelatnost iz oblasti prerade mesa (ćevabdzija recimo ali iz Visokog), mogla bi još špedicija, međunarodni transport ( recimo iz Laktaša ), onda bi tu mogao još neki ponosni građanin Širokog Brijega, Čitluka, Međugorja ( neki vlasnik ugostiteljskog biznisa, ali malog).
Ja ne znam 5 normalnih ljudi koji kod nas vozaju mečke 100+ milja maraka. Pritom kad kažem normalne, mislim da imaju legitimne biznise, prijavljene sve zaposlene i da nisu ratni profiteri.
Ovo kod nas važi za sva auta plaćena preko sto milja maraka. Poštenim radom ga niko u Bosni nije zaradio.
Ma nije istina. Imaš ti ljudi i firmi koji ubijaju pare svuda po BiH a koji nisu uopšte ljudi o kojima se piše. Pogledaj samo Gračanicu, Jelah, Tešanj. Da ne pričam o Sarajevu, Bijeljini, Brčkom i slično.corsa wrote: ↑06/10/2020 15:31Ovo kod nas važi za sva auta plaćena preko sto milja maraka. Poštenim radom ga niko u Bosni nije zaradio.![]()
Ja ti garantujem da ne ispunjavaju sve ove uslove koje si naveo, o prijavi svih radnika, regularnom plaćanju dohodaka i slično.