I...?
Moji uređaji također podržavaju isti standard i kačim se na 5Ghz WiFi mrežu.

Moderator: Benq
I sta je onda problem sto nebi izmjerio 400 ako moj uređaj podržava brzine 400+ ? Na osnovu čega i s kojim pravom zaključujes da je problem sa uređajem ? Automatski iskljucujes Telemach kao moguci problem... Nevjerovatno, čestitam.
Screenshot sam ti postavio iznad, a Telemach isključujem kao razlog jer mi putem kabla izvlači punu brzinu 400/15 Mbps.
I sta si mi slikom dokazao, da je moj uređaj u kvaru ? Ja korisnik telemach opremu, nemam svoj ruter. Zasto mi nudis 400 mbps ako to oprema koju dajes na koristenje ne moze da isporuci ? Umjesto makar 350 na wifi ti mi prodajes 150-200.
U uslovima poslovanja fino piše da Telemach garantuje isporuku brzine putem direktnog spajanja modema i uređaja UTP kablom.
I moj telefon podržava do 1333 Mbit/s, podržava AC standard i ne mogu nikad na mobitelu izmjeriti više od 250. Na laptopu isto AC standard i brzina ide maksimalno kao i preko kabla.Luciano88 wrote: ↑06/10/2020 12:48I sta si mi slikom dokazao, da je moj uređaj u kvaru ? Ja korisnik telemach opremu, nemam svoj ruter. Zasto mi nudis 400 mbps ako to oprema koju dajes na koristenje ne moze da isporuci ? Umjesto makar 350 na wifi ti mi prodajes 150-200.
Hahaha smijesno prijatelju realno... Zivimo u 2020 godini. 99% koristimo WiFi. Ako je tako, onda mi mogu prodavati i 10.000 gbps a u ugovoru napisati da tu brziniu garantuju u slucaju da sam direktno kablom spojen sa svemirom...crnivrag wrote: ↑06/10/2020 12:51U uslovima poslovanja fino piše da Telemach garantuje isporuku brzine putem direktnog spajanja modema i uređaja UTP kablom.
WiFi usluga se dobija kao gratis uz pakete, i na istu može utjecati malo milion eksternih faktora koji mogu dovesti do pada brzine i nestabilnosti konekcije.
Na WiFi mrežu utječu mnogi faktori koji doprinose degradaciji usluge i preporučuje se da udaljenost od modema ne bude veća od 5 metara zračne linije u istoj prostoriji, da između uređaja i modema ne postoje fizičke prepreke i da ne postoje fizičke prepreke oko modema, da je mrežna kartica uređaja ispravna i novije proizvodnje (podržava 802.11ac standard), i da WiFi kanal na kojem se mreža emituje ne bude zagušen sa drugim mrežama iz okoline.
Interferencije moguće, nešto ometa optičku vidljivost. Veza između dva uređaja se prilagođava uslovima u okolini, ako je zagušenost wifi kanala na kom koristiš uređaj prevelika, džaba i kvalitetni uređaji. Radio talasi da su pouzdani kao kabal, sve bi radilo preko WiFi.
Imaš li kakve dodatne opreme na adresi? Pojačivači, routeri? Bilo šta što bi moglo da smeta?
sjednem ja i hocu igrati COD na mobitelu, kad prc update 2gb... i sto bi ja cekao minutu da to zavrsi, kad mogu cekati 40 sekundiDON_eARL wrote: ↑06/10/2020 13:10Interferencije moguće, nešto ometa optičku vidljivost. Veza između dva uređaja se prilagođava uslovima u okolini, ako je zagušenost wifi kanala na kom koristiš uređaj prevelika, džaba i kvalitetni uređaji. Radio talasi da su pouzdani kao kabal, sve bi radilo preko WiFi.
I konkretno pitanje za "speedtestere", šta to na mobitelu može da se skida i očitava brzinom od 400Mbps?Teoretski, za sat vremena možeš skinuti oko 170GB podataka, imate li toliko prostora na telefonu uopšte?
Količina podataka koja se učitava prilikom otvaranja većine sajtova i društvenih mreža uopšte ni ne zahtjeva tolike brzine, pa se iste ne mogu ni postići prilikom običnog surfanja. Speedtest skida fajl od 200MB, ako se zbog interferencija u okolini ne ostvari stabilna veza dovoljna za 400Mbps, fajl će se skinuti svakako, pa će test pokazati brzinu koja je bila stabilna između antena.
pa ako moze izdrzati speedtest moze i update
MBps*azdralovic wrote: ↑06/10/2020 14:01pa ako moze izdrzati speedtest moze i update256GB iphone ima write oko 350MB/s
nista nije sigurno, ali nadam se najboljem... do sada im nije bio problem kad je u pitanju appstoreDON_eARL wrote: ↑06/10/2020 14:11MBps*azdralovic wrote: ↑06/10/2020 14:01pa ako moze izdrzati speedtest moze i update256GB iphone ima write oko 350MB/s
Ok uređaj gura brzinu, jesi siguran i za serversku stranu da će ti isporučiti ono što ti možeš povući?![]()