Nagorno Karabah

Post Reply
Capljina74

#4276 Re: Nagorno Karabah

Post by Capljina74 »

Azerska TV o obaranju svog aviona.
zlajaBHF

#4277 Re: Nagorno Karabah

Post by zlajaBHF »

Grean wrote: 02/10/2020 11:42
zlajaBHF wrote: 02/10/2020 11:26
155_mm wrote: 02/10/2020 11:02 cak postoje glasovi u samoj EU kako tursku treba jos vise vezati za EU. znajuci da se problem migranata nece rijesiti u skorije vrijeme. mogao bi cak postati i trajan problem.
i zbog toga brko sa bosfora radi ovo sto radi jer jednostavno zna da mu ne mogu nista. jedino rijesenje je da kipar, grcka i austrija prime ove milione izbjeglica iz turske kako erdo ne bi mogao da ucijenjuje.
Brko ne radi nista iz inata, nego zato sto smatra da je to ispravno i da moze. Ni manje ni vise.

Turska zeli sa svojih 80 miliona stanovnika da ima uticaja koliko i zemlje poput Francuke. A da bi to imala, Turska to mora silom ostvariti. Upravo to i rade. Ne mijesaju se u zbivanja na drugom kraju svijeta, nego u svom komsiluku. Pojedini iz EU za to imaju razumjevanje, prvenstveno Merkel i UK.
Neki nemaju razumjevanje,ali najvise zbog toga sto ce taj uticaj Turske smanjiti uticaj odredjenih sila.

Ovdje vecina pise navijacki, iz nekih svojih razloga, rijetko ko moze vidjeti stvari iz objektivnog ugla, ma za koga navijali.
Ja navijam za Tursku iz sebicnih razloga ali mora se priznati, koliko god pokazivao vise kicme od bezlicne splacine kakva je Turska bila u vrijeme naseg rata toliko se bojim da ne zna gdje udara i da nece na dobro. Ovo sto radi morao je postepeno, ne moze on postati ni Francuska preko noci a kamo li Rusija ili Amerika. Uz to, ono sto radi kod kuce je takodje preslo neke granice.

Ja im zelim da izdobri jer bi jaka Turska, kakvi god oni bili kao narod, bila neki garant da bar u Evropi ne mogu sa nama a ni sa drugim koji su na meti desnice kako hoce ali opet kazem ne vjerujem da moze dugo ovako. Mi smo tu gdje jesmo i na ovakve stvari moramo misliti pogotovo nakon iskustava iz onog rata sa Francuzima, Holandjanima, Englezima i inim. Sve je to imalo i ima podlogu u tom kako oni nas vide, da se ne lazemo. Mozes ti biti ober sekularac ti si za njih ono sto oni misle da jesi, opasnost.
Koliko sam razumio, ti im zamjeras sto ne idu postepeno?
Mislim da treba stvari raditi kada imas priliku za to. Znaci kombinacija vojne i ekonomske moci kao i pogodna politicka situacija. Mozda je Turska osjetila da je sad vrijeme, sobzirom na Trumpa, izlazak UK iz EU itd... Ne znam da li su u pravu ili ne, ali sam siguran da su sve uzeli u obzir.

Ovo sto rade u Azerbejdzanu je sasvim razumljivo. Znaci moralna podrska i prodavanje naouruzanja Azerima. Azerbejdzan im je vazan u svakom pogledu i naravno da ce stati na njihovu stranu. Sta je tu pogresno. Azerbejdzan oslobadja svoju teritoriju, nesto kao HR u Oluji.

U Lbiji podrzavaju medjunarodno priznatog predsjednika, kojeg je postavio UN i iza kojeg je stajala i USA, kao i druge zapadne sile.
Novosti

#4278 Re: Nagorno Karabah

Post by Novosti »

sitni svercer wrote: 02/10/2020 12:05
Kikibombona wrote: 02/10/2020 11:08
turgut wrote: 02/10/2020 11:07 smiješno je ovo kofrčenje Austrije u vezi Turske, ono kao kad bi klempavi žgoljavi dječačić od 13-14 godina gurkao se među body bilderima od 140 kg :D
kofrčenje Austrije i austrijskih političara vidim ko ovo kikijevo svakodnevno forumsko prenemaganje
Govoris o zemlji koja je san snova za 90% mladih Bosanaca i Hercegovaca?
jel to hoces reci da je cak 10% bosanaca i herzegovaca citalo analizu snova sigmunda freuda??? :izet:

Kolko god Kikijevi upisi bil ponekad :-) , vezano za Austriju je u pravu, realno nitko ne traži poso u Turskoj, Iranu, Rusiji.
lajkujMe

#4279 Re: Nagorno Karabah

Post by lajkujMe »

Zanimljivo mi je kako ni jedna strana ne objavljuje dokle su dosli.
Ono sto vidim su veliki gubici na obe strane ali Armenci gube daleko vise tehnike i ljudstva a jos su uz to inferiorni brojcano.
Azeri tuku dronovima opasno mislim da ce ovaj rat da se izucava godinama unaprijed jer ovaj rat je bukvalno moderna tehnologija vs stara tehnologija i vidi se.
Zao mi Armenske djece koja ce da gine masovno (mislim na rezerve ne na profesionalne snage) i za Azere mi isto zao.
Mnogo ljudi je poginulo i dalje da ce da gine zbog komada zemlje a sve zbog ponosa i tkz historije.
dr_Evil

#4280 Re: Nagorno Karabah

Post by dr_Evil »

Kikibombona wrote: 02/10/2020 12:05

Zauzme pola tudje drzave i onda kaze hoce mir :S Ovo je ko da Bosna okupira sanzdak (historijski moze polagati pravo ko i Armenija), i onda kad Srbija rokne granatu da kazemo hocemo mir.

Previse smo mi ovih primjera imali devedesetih, zauzme krajisnik pola bosne i onda hoda po tvu i govori nikada niste imali boljeg partnera za mir od mene.
Maliodmene

#4281 Re: Nagorno Karabah

Post by Maliodmene »

Sve manje i manje oborenih dronova, pitam li se sto li. Od sutra bi trebala poci prva velika pucanja linija na frontu.
VonBismarck91

#4282 Re: Nagorno Karabah

Post by VonBismarck91 »

addem wrote: 02/10/2020 11:49 Turska je potrebna Evropi da bude bedem da prima izbjeglice sa bliskog istoka. Macron kada bude primio u Francuskoj vise od 2 miliona ljudi ima pravo puno da drzi pridike. Erdogan njih plasi izbjeglicama jer moze, ali evo sta mi ovdje imamo migranata pa ne znamo gdje se nalazimo. Zamisli sad kakvi su brojevi u Turskoj i kako se izboriti sa njima. Bez obzira sto je veca drzava.
U pravu si da EU treba Tursku zbog izbjeglica, ali to moze samo dok je ljevica na vlasti u EU, a kako vidim desnica je opravdano sve jaca u EU, cak i Svedska je pocela priznavat neke "desnicarske" argumente. Tako da, slazem se da je EU u ovom trenutku Turska potrebna, ali buducnost je neizvjesna, nece se dat EU ucjenjivat, pogotovo sad kad je desnica u usponu u skoro svim drzavama EU.
Palmalma

#4283 Re: Nagorno Karabah

Post by Palmalma »

Nagorno Karabah.

Ma, nisam o tome ni imala pojma, niti znala gdje i sta je to!

Ali ovo sto saznadoh!!!

Nesto kao i Sao Krajina u Hrvatskoj 90-tih.

Rijesilo 100.000 ljudi da proglasi nezavisnost par sela koja naseljavaju, unutar Azerbejdzana, i bez obzira sto ih nikada niko nije priznao - oni kazu mi smo nezavisni.

Podrska Azerbejdzanu u uspostavi potpune kontrole na svojoj medjunarodno priznatoj teritoriji.
sadie_forever

#4284 Re: Nagorno Karabah

Post by sadie_forever »

VonBismarck91 wrote: 02/10/2020 12:22
addem wrote: 02/10/2020 11:49 Turska je potrebna Evropi da bude bedem da prima izbjeglice sa bliskog istoka. Macron kada bude primio u Francuskoj vise od 2 miliona ljudi ima pravo puno da drzi pridike. Erdogan njih plasi izbjeglicama jer moze, ali evo sta mi ovdje imamo migranata pa ne znamo gdje se nalazimo. Zamisli sad kakvi su brojevi u Turskoj i kako se izboriti sa njima. Bez obzira sto je veca drzava.
U pravu si da EU treba Tursku zbog izbjeglica, ali to moze samo dok je ljevica na vlasti u EU, a kako vidim desnica je opravdano sve jaca u EU, cak i Svedska je pocela priznavat neke "desnicarske" argumente. Tako da, slazem se da je EU u ovom trenutku Turska potrebna, ali buducnost je neizvjesna, nece se dat EU ucjenjivat, pogotovo sad kad je desnica u usponu u skoro svim drzavama EU.
ok i sta mislis da ce desnica moci uradit? poubijat ljude ili? hahah ne bude smijesan

desnica koja je u svedskoj uspjela uci u parlament odjednom promjeni retoriku i postaje gotovo "normalna" jer znaju sta je realno i dokle se moze ici,nece se desit novi hitler tek tako...a ako se desi,bosnjaci su ga prvi najebali prije svih arapa...u tom slucaju moli Boga da ce nas Iran i Turska moci branit
Last edited by sadie_forever on 02/10/2020 12:29, edited 1 time in total.
emirolini

#4285 Re: Nagorno Karabah

Post by emirolini »

Maliodmene wrote: 02/10/2020 12:19 Sve manje i manje oborenih dronova, pitam li se sto li. Od sutra bi trebala poci prva velika pucanja linija na frontu.
Ti dronovi su vec ranije otpisani - oni sluze kao mamci.
Kikibombona

#4286 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

dr_Evil wrote: 02/10/2020 12:18
Kikibombona wrote: 02/10/2020 12:05

Zauzme pola tudje drzave i onda kaze hoce mir :S Ovo je ko da Bosna okupira sanzdak (historijski moze polagati pravo ko i Armenija), i onda kad Srbija rokne granatu da kazemo hocemo mir.

Previse smo mi ovih primjera imali devedesetih, zauzme krajisnik pola bosne i onda hoda po tvu i govori nikada niste imali boljeg partnera za mir od mene.
Opet paralele sa BiH.

Zasto ne povuces paralelu sa Kosovom ili Sjevernim Kiparom?

...

Armeni su apsolutna vecina na Nogorno Karabahu vijekovima unazad a ista je dodijeljena Azerima od strane jednog od najvećih monstruma u historiji covjecanstva - Josifa Staljina. Armeni to nikad nisu prihvatili. I zasto bi?
Maliodmene

#4287 Re: Nagorno Karabah

Post by Maliodmene »

emirolini wrote: 02/10/2020 12:29
Maliodmene wrote: 02/10/2020 12:19 Sve manje i manje oborenih dronova, pitam li se sto li. Od sutra bi trebala poci prva velika pucanja linija na frontu.
Ti dronovi su vec ranije otpisani - oni sluze kao mamci.
Radili su dobro prva dva dana sto jest jest, al vise nemaju sa cim raditi. :D
Palmalma

#4288 Re: Nagorno Karabah

Post by Palmalma »

Kikibombona wrote: 02/10/2020 12:29

Opet paralele sa BiH.

Zasto ne povuces paralelu sa Kosovom ili Sjevernim Kiparom?

...

Armeni su apsolutna vecina na Nogorno Karabahu vijekovima unazad a ista je dodijeljena Azerima od strane jednog od najvećih monstruma u historiji covjecanstva - Josifa Staljina. Armeni to nikad nisu prihvatili. I zasto bi?
Državni udar na Kipru je izvela Grcka - 1974. u kom je zbačen kiparski predsednik arhiepiskop Makarios III, a na vlast postavljen Nikos Sampson. Turska je samo odgovorila na drzavni udar, zastitom kiparskih turaka.

Kosovo je bila Autonomija u okviru SFRJ, koju je Milosevic nasilno ukinuo. Nakon toga pokusao u potpunosti izbrisati Albanski narod sa Kosova. Kosovo je priznato od gotovo 100 zemalja svijeta.

Nagorno Karabah je Sao Krajina unutar Azerbejdzana, koja je sama sebi ukinula autonomiju da se proglasila drzavom - koju ni Armenija ne priznaje.
boshniak

#4289 Re: Nagorno Karabah

Post by boshniak »

Maliodmene wrote: 02/10/2020 11:57

Najnoviji
Kako pobogu lete ovi projektili, ako se uspori video na 1:03 vidi se da projektil dolazi sa boka u ravnoj liniji, kontam ako je dron išlo bi pod nekim drugim uglom.
VonBismarck91

#4290 Re: Nagorno Karabah

Post by VonBismarck91 »

addem wrote: 02/10/2020 12:01
Kikibombona wrote: 02/10/2020 11:46
addem wrote: 02/10/2020 11:37Evo opet neistina. Bush nije ratni zlocinac niti je sudjen niti ce mu biti suđeno za ratne zločine. A poveo je rat na osnovu lažnih informacija o oružju za masovno uništenje. Francuska šra je radila u svojoj prošlosti prema kolonijama, to je zastrašujuće ali nikada niko za to nije odgovarao od onih koji su tu politiku kreirali i sprovodili. Znači sljedeći put napiši "ja mislim da je Bush zločinac", al ne Bush je "nesumnjivo ratni zločinac" jer to je nesumnjiva neistina.
https://www.telegraph.co.uk/global-heal ... s-hellish/
I pogledaj kako se prema migrantima odnose u Saudi Arabiji. Zemlja koja je na ocigled svijeda razgradila u kiselini novinara u svojoj ambasadi. I kad vidim da se Erdogan bori protiv ovakvih mnogo mi je drag. I sad je on terorista a sve što je vezano za tzv "islamski terorizam" dolazi od familije Saud.
Ja imam svoj sud i to je za mene najviša instanca.

Bush je za mene ratni zlocinac. Tako je u mom umu i srcu. A sta je za druge mene ne zanima.

Francuska kolonijalna politika je u mom srcu zlocinacka.

Ja nemam rezervu ni prema jednom zlocinu.

...

Vecina ljudi, a cini se da si ti jedan od tih, pozicije zauzima po vjerskoj liniji. Iskreno, osjecam moralnu superiornost jer sam iznad niskih strasti.

Spominjes slucaj Hasokdzi. To je zlocin nad jednim covjekom. Erdogan je u Afrinu pobio stotine i raselio stotine hiljada. Samo u Afrinu, da ne idem dalje. Taj covjek je krvav od glave do pete, s tebi je drag, radi ideologije i vjere. Da je neke druge vjere, da to isto radi Antoan, bio bi ti mrzak. E to je cijela poanta.
Ja sam musliman hvala Bogu i kao takav niti jedan zlocin niti pravdam vec ga osuđujem. Isto i svaku laž zbog toga osuđujem. Kad kažeš Erdogan diktator, (izgubio Istanbul, Ankaru i tradicionalno Izmir) znači nije, ali ima većinu Turskog naroda koji ga podržava. To da je zaratio sa svima nije, da ga Evropa ne voli ne voli ga, ali im treba. Šta će biti nemam pojma vidjećemo. Da vjerski podržavan nekoga podržavao bi i Saudi Arabiju, Iran, ili Jemen. Ali imam jako loše mišljenje i o njima. Turska je zemlja koja ima univerzitete, ako nista makar se malo vise bavi naukom od ostalih zemalja, ima zdravu privredu koja nije bazirana na proizvodnji nafte, ima jednu od najjacih avio kompanija i sl. Isto tako jako je ekonomski zaostala u azijskom dijelu (Ekonomija Istanbula je jaca od 10 ekonomija EU). Dosta ima partijarhata, nasilja prema zenama, brakova po dogovoru i sl. Ali do sada niti je bila genocidna (turska republika), niti je bombardovala jerevan atomskom bombom, niti je pravila kampove za armence i gusila ih u gasnim komorama. Podrzava Azerbejdzan nedvosmisleno i siguran sam da logistiku citavu rade turski generali kao sto i u vojsku nagorno karabaha drze armenski generali. I sad ako iz Armenije dolaze dobrovoljci, ili kurdi da ratuju za nagorno karabah onda neka dolaze i iz turske.
Ok, po tebi znaci da Erdogan nije diktator ako je izgubio lokalne izbore... A to sto je zatvorio stotine novinara, univerzitetskih profesora to je kao OK, jer je izgubio lokalne izbore. I sta je sa Gulenovom raju, kako oni prolaze ako izadu iz "ormara"... sigurno ne dobro...
To sto ima univerziteta nista ne znaci i Travnik ima univerzitet...

OK, ako R. Turska nema veze s genocidom nastalim u Osmanskom Carstvu zasto ga sada poricu? Nijemci ne poricu holokaust!

Da znas imalo o 2. SR nebi se bunio protiv atomskih, guglaj silovanje Nankinga ili specijalna Japanska jedinica za eksperimente nad ljudima 731 ... I vjeruj mi bili su gori od Nacista.

Ne znam za gasne komore i kampove, to je ipak europski nacin ugnjetavanja... Ali imas stotine klipova i slika kako Turski vojnici odsjecaju glave Kurdima i s ponosim poziraju.. Je li to ta civilizirana Turska na kojoj si ti strani?

Mislim budi, na kojoj god hoces strani tvoj izbor...
155_mm

#4291 Re: Nagorno Karabah

Post by 155_mm »

mae srusenih dronova moze znaciti da jermeni nemaju vise sa cime rusiti. azeri presli da gadjaju i zivu silu takodje bi moglo da znaci da im ponestaje drugih strateski vaznijih ciljeva na frontu.
Maliodmene

#4292 Re: Nagorno Karabah

Post by Maliodmene »

155_mm wrote: 02/10/2020 12:41 mae srusenih dronova moze znaciti da jermeni nemaju vise sa cime rusiti. azeri presli da gadjaju i zivu silu takodje bi moglo da znaci da im ponestaje drugih strateski vaznijih ciljeva na frontu.
Sinoc su cijelu noc, prema snimcima, gadjali samo ljudsku snagu. To moze samo znaciti da vise nemaju sta gadjati, ili ne znaju polozaje. Zato i kazem, sutrasnji dan bi trebao dati najvise odgovora.
Kikibombona

#4293 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

Palmalma wrote: 02/10/2020 12:39Državni udar na Kipru je izvela Grcka - 1974. u kom je zbačen kiparski predsednik arhiepiskop Makarios III, a na vlast postavljen Nikos Sampson. Turska je samo odgovorila na drzavni udar, zastitom kiparskih turaka.

Kosovo je bila Autonomija u okviru SFRJ, koju je Milosevic nasilno ukinuo. Nakon toga pokusao u potpunosti izbrisati Albanski narod sa Kosova. Kosovo je priznato od gotovo 100 zemalja svijeta.

Nagorno Karabah je Sao Krajina unutar Azerbejdzana, koja je sama sebi ukinula autonomiju da se proglasila drzavom - koju ni Armenija ne priznaje.
Zasto se danas Turska ne povuce sa Kipra, medjunarodno priznate drzave i clanice EU? Tursku fantomsku drzavu niko osim Turske ne priznaje? Sta sa tim?

Kada ce Turska vratiti Siriji Hataj koji Sirija tretira kao okupiran teritorij?

Image

Da li bi ti opravdao medjunarodnu intervenciju da se Siriji vrati Hataj?
Palmalma

#4294 Re: Nagorno Karabah

Post by Palmalma »

VonBismarck91 wrote: 02/10/2020 12:40

Ok, po tebi znaci da Erdogan nije diktator ako je izgubio lokalne izbore...
Ne moze biti diktator i istovremeno gubiti izbore, makar i lokalne.
Diktatori ne gube ni mjesne zajednice, jer je sve po diktatu - autoritarnom vladaru neke države.
sitni svercer

#4295 Re: Nagorno Karabah

Post by sitni svercer »

Image

armenski predsjednik :izet: nestalo mu minuta na kartici a tako rado bi zvao prijetelje i neprijatelje i pricao price o uspjesima armena na frontu :izet:
Palmalma

#4296 Re: Nagorno Karabah

Post by Palmalma »

Kikibombona wrote: 02/10/2020 12:45

Zasto se danas Turska ne povuce sa Kipra, medjunarodno priznate drzave i clanice EU? Tursku fantomsku drzavu niko osim Turske ne priznaje? Sta sa tim?

Kada ce Turska vratiti Siriji Hataj koji Sirija tretira kao okupiran teritorij?

Image

Da li bi ti opravdao medjunarodnu intervenciju da se Siriji vrati Hataj?
Do konacnog dogovora, nema povlacenja….
Ne znam koliko si upoznat, do sada je vise puta pregovarano o Kipru ali uvijek bezuspjesno - jer bi Grci Kipra da vladaju sa Turcima (bez ijednog mjesta u vladi, parlamentu, diplomatiji…. za turske gradjane Kipra).
Ne moze to tako! Jel de?
VonBismarck91

#4297 Re: Nagorno Karabah

Post by VonBismarck91 »

sadie_forever wrote: 02/10/2020 12:28
ok i sta mislis da ce desnica moci uradit? poubijat ljude ili? hahah ne bude smijesan

desnica koja je u svedskoj uspjela uci u parlament odjednom promjeni retoriku i postaje gotovo "normalna" jer znaju sta je realno i dokle se moze ici,nece se desit novi hitler tek tako...a ako se desi,bosnjaci su ga prvi najebali prije svih arapa...u tom slucaju moli Boga da ce nas Iran i Turska moci branit
Sta desnica moze uradit?
Za pocetak zatvorit granice za izbjeglice... Kao sto je to sada uradili svaka vlada u EU i to ljevicarska...
Moze stavit vojsku na granice, moze napravit pomorsku blokadu kod drzave iz koje dolaze i sl...
Ne pricam ja u Svedskoj o desnicarskim strankama, nego o ljevim stranka i vladi koja priznaje i preuzima argumente koja je desnica imala.
Kakve veze ima Hitler s icim? Znaci ako je desnica u EU onda se sprema katastrofa, a ako je ljevica onda je sve ok, kakva je to logika :-)

Kakve veze imaju Bosnjaci s tim? Ne zelim bit netaktican, ali da vas Turska i Iran odbrani, kao sto su u proslom ratu?
Ja mislim da nece ni tad, vi se trebate okrenit Americi i EU, tu pripadate, tu trebate trazit saveznike, i tu se trebate gurat... mislim da je vezanje samo zbog religije s nekim istocnjackim zemljama jedna velika pograska Bosnjaka...
Last edited by VonBismarck91 on 02/10/2020 12:53, edited 1 time in total.
Point.

#4298 Re: Nagorno Karabah

Post by Point. »

Jebo i Tursku i Erdogana. Eto, toliko.
sadie_forever

#4299 Re: Nagorno Karabah

Post by sadie_forever »

VonBismarck91 wrote: 02/10/2020 12:52
sadie_forever wrote: 02/10/2020 12:28

Sta desnica moze uradit?
Za pocetak zatvorit granice za izbjeglice... Kao sto je to sada uradili svaka vlada u EU i to ljevicarska...
Moze stavit vojsku na granice, moze napravit pomorsku blokadu kod drzave iz koje dolaze i sl...
Ne pricam ja u Svedskoj o desnicarskim strankama, nego o ljevim stranka i vladi koja priznaje i preuzima argumente koja je desnica imala.
Kakve veze ima Hitler s icim? Znaci ako je desnica u EU onda se sprema katastrofa, a ako je ljevica onda je sve ok, kakva je to logika :-)

Kakve veze imaju Bosnjaci s tim? Ne zelim bit netaktican, ali da vas Turska i Iran odbrani, kao sto su u proslom ratu?
Ja mislim da nece ni tad, vi se trebate okrenit Americi i EU, tu pripadate, tu trebate trazit saveznike, i tu se trebate gurat... mislim da je vezanje samo zbog religije s nekim istocnjackim zemljama jedna velika pograska Bosnjaka...
pa zahvaljujuci Iranu smo mogli da vodimo rat a ne da gledamo goloruki sta nam se zbiva....a Turska je bila druga prica,no danasnja Turska bi se ponasala isto kao Iran!! u tom sam ubjedjena
Kikibombona

#4300 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

Palmalma wrote: 02/10/2020 12:50Do konacnog dogovora, nema povlacenja….
Ne znam koliko si upoznat, do sada je vise puta pregovarano o Kipru ali uvijek bezuspjesno - jer bi Grci Kipra da vladaju sa Turcima (bez ijednog mjesta u vladi, parlamentu, diplomatiji…. za turske gradjane Kipra).
Ne moze to tako! Jel de?
Daj mi taj grcki ili neutralni izvor kao dokaz da Grci zele dogovor koji ce potpuno eliminirati Turke iz demokratskog procesa? Odmah da ti kazem - to je LAŽ. Kipar je clanica EU i mora postovati standarde unije.

Rekao si da je Kosovo priznalo 100 drzava i da im to daje legitimitet. Koliko drzava je priznalo turski Kipar?

Kada ce Turska vratiti Siriji pokrajinu Hataj?

...

Vidis li svoje dvostruke standarde?
Post Reply