Nagorno Karabah
-
155_mm
#4251 Re: Nagorno Karabah
ja u potpunosti razumijem ove frustracije oko turske. 500 godina nije malo. zato i danas u pjesmama na litijama " 'odza urlice" a "turske bule cvile". ali osjecanja i geostrateske igre su razlicite stvari. neki stvarno tesko razdvajaju te dvije stvari.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#4252 Re: Nagorno Karabah
@Kikibombona dobro te je s tim Hičkom
, ohani malo. Koristi neke druge pridjeve.
-
Maliodmene
#4253 Re: Nagorno Karabah
Aha, trebali su samo Turci dat Azerima novac da sami regrutuju, kako je i gospodin Makron dao pare Armenima da regrutuju. Nema šta, pravi lider moderne Evrope.Kikibombona wrote: ↑02/10/2020 11:15Jedna stvar je kada u pomoc Azerima dodje neki Kirgiz, Ujgur, Cecen ili neko desetini sa zeljom da pomogne narodu koji voli ili borbi za koju smatra da je ispravna. U svakom ratu ima takvih slučajeva.Maliodmene wrote: ↑02/10/2020 11:09 A nemojte ga vise citirat. Znacii na ratistu na strani Armena su samo cistokrvni Armenci.![]()
Potpuno je druga stvar kada DRZAVA, u ovom slučaju Turska, za plate od 1 500 do 2 000 dolara avionima prebacuje stotine sirijskih i libijskih terorista, sa bliskim vezama sa ISIL-om i al-Kaidu.
...
Ili ako hoces, jedno je kada se VRS-u prikljuci Japanac, Grk ili Rus, a POTPUNO DRUGO kada Srbija posalje paravojne skupine poput Skorpiona, Seseseljevaca i Belih orlova.
Nemoguće da je neko toliko glup da ne vidi razliku izmedju pojedinačnih dobrovoljaca i regrutovanja terorista od strane drzave.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#4254 Re: Nagorno Karabah
Za rad od kuće.
Dostavljač hrane
-
Maliodmene
#4255 Re: Nagorno Karabah
Uostalom tako i treba biti sa ratnim plaćenicima, samo gurat u prve redove, kad već tražiš guzici čepa zbog novca. Nemam problem sa tim ni sa jedne strane. Što više takvih budala umire, svijet će biti sigurniji.
- dulekrele
#4256 Re: Nagorno Karabah
Po naski receno bas jede govna.Kikibombona wrote: ↑02/10/2020 10:39Lik otvoreno u parlamentu salje poruku da ce unistiti i okupirati zaljevske drzave. Lik je cisti manijak, vjerovatno mentalni bolesnik.
Ovo nikako, ali nikako, ne moze zavrsiti dobro za turski narod i drzavu. Ratujes po cijelom regionu i sukobljavas se sa pola svijeta.
Ovi Saudi i Emiracani su 100 puta bogatiji od Turaka i sigurno vec kuju planove kako smiriti budalu sa Bosfora uz pomoc Amerike, EU i arapskih drzava.
Erdogan misli da moze pokretati ratove posvuda, prijetiti svakome, bez ikakvih posljedica.
- addem
#4257 Re: Nagorno Karabah
Znaci priznajes da su tvoji citati lazni i da to nije nikad rekao nego nam dajes neko tvoje tumacenje Erdoganovih govora i onda poslije ti takav pricas nekome o korektnosti. Nazivas Hitlerom covjeka koji ama bas nista slicno sa Hitlerom nema (osim u tvojim konstrukcijama). Hitler je sve svoje zasnivao na rasi, ubermenschu, pisao knjige kao mlad o ovim stvarima imao manje godina kad se ubio nego sto Erdogan ima, i koji u svim tim godinama sto prozivio ama bash nista kao hitler nije uradio. A ti ga nazivas istim sa zeljom da od njega napravis genocidasa koji nije. Covjek vodi zemlju i ima svoje interese koje ima svaka velika zemlja. Kad amerika napadne Irak, pogine 100 giljada niko Busha ne naziva Hitlerom. Smanji dozivljaj i laganje iznosi cinjenice.Kikibombona wrote: ↑02/10/2020 11:04Tebi da neko kaze da tvoja zemlja juce nije postojala i da vjerovatno sutra nece postojati, kakav bi zaključak izvukao?
Ne predstavljaj se kao francuska sobarica.
-
Bobi
- Forum administrator
#4258 Re: Nagorno Karabah
30 dana out, vrijedjanje vjerskih osjecanja a i nije tema.Bodkin wrote: ↑02/10/2020 10:30Svaka religija je okupatorska. Tvoj je problem sto si ogranicen pa bi u ovom slucaju i npr ateiste svrstao u cetnike. Prodje zivot stavljajuci ljude u cetnik-necetnik kutije
-
zlajaBHF
#4259 Re: Nagorno Karabah
Brko ne radi nista iz inata, nego zato sto smatra da je to ispravno i da moze. Ni manje ni vise.155_mm wrote: ↑02/10/2020 11:02 cak postoje glasovi u samoj EU kako tursku treba jos vise vezati za EU. znajuci da se problem migranata nece rijesiti u skorije vrijeme. mogao bi cak postati i trajan problem.
i zbog toga brko sa bosfora radi ovo sto radi jer jednostavno zna da mu ne mogu nista. jedino rijesenje je da kipar, grcka i austrija prime ove milione izbjeglica iz turske kako erdo ne bi mogao da ucijenjuje.
Turska zeli sa svojih 80 miliona stanovnika da ima uticaja koliko i zemlje poput Francuke. A da bi to imala, Turska to mora silom ostvariti. Upravo to i rade. Ne mijesaju se u zbivanja na drugom kraju svijeta, nego u svom komsiluku. Pojedini iz EU za to imaju razumjevanje, prvenstveno Merkel i UK.
Neki nemaju razumjevanje,ali najvise zbog toga sto ce taj uticaj Turske smanjiti uticaj odredjenih sila.
Ovdje vecina pise navijacki, iz nekih svojih razloga, rijetko ko moze vidjeti stvari iz objektivnog ugla, ma za koga navijali.
- Kikibombona
#4260 Re: Nagorno Karabah
Ne priznajem nista. Kada kazes da jedna drzava sutra nece postojati sve je jasno, osim ako covjek nema sklonost da se pravi glup.addem wrote: ↑02/10/2020 11:22Znaci priznajes da su tvoji citati lazni i da to nije nikad rekao nego nam dajes neko tvoje tumacenje Erdoganovih govora i onda poslije ti takav pricas nekome o korektnosti. Nazivas Hitlerom covjeka koji ama bas nista slicno sa Hitlerom nema (osim u tvojim konstrukcijama). Hitler je sve svoje zasnivao na rasi, ubermenschu, pisao knjige kao mlad o ovim stvarima imao manje godina kad se ubio nego sto Erdogan ima, i koji u svim tim godinama sto prozivio ama bash nista kao hitler nije uradio. A ti ga nazivas istim sa zeljom da od njega napravis genocidasa koji nije. Covjek vodi zemlju i ima svoje interese koje ima svaka velika zemlja. Kad amerika napadne Irak, pogine 100 giljada niko Busha ne naziva Hitlerom. Smanji dozivljaj i laganje iznosi cinjenice.
Bush je nesumnjivo ratni zlocinac i vjerovatno najgori predsjednik u historiji Amerike.
Problem diskutanata na ovoj temi je sto pozicije zauzimaju po vjerskoj liniji. Da nije tako svako normalan bi rekao da je Erdogan zlocinac i velika prijetnja za svjetski mir.
Last edited by Kikibombona on 02/10/2020 11:31, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#4261 Re: Nagorno Karabah
-
Bobi
- Forum administrator
#4262 Re: Nagorno Karabah
30 dana komentarisanje rada moderacijebingov buraz wrote: ↑02/10/2020 11:31To je ok za ovu moderaciju.
- geralt
- addem
#4264 Re: Nagorno Karabah
Kikibombona wrote: ↑02/10/2020 11:30addem wrote: ↑02/10/2020 11:22Evo opet neistina. Bush nije ratni zlocinac niti je sudjen niti ce mu biti suđeno za ratne zločine. A poveo je rat na osnovu lažnih informacija o oružju za masovno uništenje. Francuska šra je radila u svojoj prošlosti prema kolonijama, to je zastrašujuće ali nikada niko za to nije odgovarao od onih koji su tu politiku kreirali i sprovodili. Znači sljedeći put napiši "ja mislim da je Bush zločinac", al ne Bush je "nesumnjivo ratni zločinac" jer to je nesumnjiva neistina.Kikibombona wrote: ↑02/10/2020 11:04
Bush je nesumnjivo ratni zlocinac i vjerovatno najgori predsjednik u historiji Amerike.
Problem diskutanata na ovoj temi je sto pozicije zauzimaju po vjerskoj liniji. Da nije tako svako normalan bi rekao da je Erdogan zlocinac i velika prijetnja za svjetski mir.
https://www.telegraph.co.uk/global-heal ... s-hellish/
I pogledaj kako se prema migrantima odnose u Saudi Arabiji. Zemlja koja je na ocigled svijeda razgradila u kiselini novinara u svojoj ambasadi. I kad vidim da se Erdogan bori protiv ovakvih mnogo mi je drag. I sad je on terorista a sve što je vezano za tzv "islamski terorizam" dolazi od familije Saud.
-
Maliodmene
#4265 Re: Nagorno Karabah
Braca popadala ko na frontu, isilovci i pkk 
- addem
#4266 Re: Nagorno Karabah
A private classified as E1 earns the lowest salary, $1,638.30 a month. Once a soldier reaches the E2 classification as a private, the salary is up to $1,836.30 a month. A private first class, an E3 designation, starts at $1931.10 a month and, at two years, increases to $2,052.30 a month. At three years, the salary again increases to $2,176.80 a month.
https://work.chron.com/average-salary-u ... -9060.html
To je standardna plata americke pjesadije..za te pare ljudi idu u rat i riskiraju svoju glavu. Nazalost.
- Grean
#4267 Re: Nagorno Karabah
Ja navijam za Tursku iz sebicnih razloga ali mora se priznati, koliko god pokazivao vise kicme od bezlicne splacine kakva je Turska bila u vrijeme naseg rata toliko se bojim da ne zna gdje udara i da nece na dobro. Ovo sto radi morao je postepeno, ne moze on postati ni Francuska preko noci a kamo li Rusija ili Amerika. Uz to, ono sto radi kod kuce je takodje preslo neke granice.zlajaBHF wrote: ↑02/10/2020 11:26Brko ne radi nista iz inata, nego zato sto smatra da je to ispravno i da moze. Ni manje ni vise.155_mm wrote: ↑02/10/2020 11:02 cak postoje glasovi u samoj EU kako tursku treba jos vise vezati za EU. znajuci da se problem migranata nece rijesiti u skorije vrijeme. mogao bi cak postati i trajan problem.
i zbog toga brko sa bosfora radi ovo sto radi jer jednostavno zna da mu ne mogu nista. jedino rijesenje je da kipar, grcka i austrija prime ove milione izbjeglica iz turske kako erdo ne bi mogao da ucijenjuje.
Turska zeli sa svojih 80 miliona stanovnika da ima uticaja koliko i zemlje poput Francuke. A da bi to imala, Turska to mora silom ostvariti. Upravo to i rade. Ne mijesaju se u zbivanja na drugom kraju svijeta, nego u svom komsiluku. Pojedini iz EU za to imaju razumjevanje, prvenstveno Merkel i UK.
Neki nemaju razumjevanje,ali najvise zbog toga sto ce taj uticaj Turske smanjiti uticaj odredjenih sila.
Ovdje vecina pise navijacki, iz nekih svojih razloga, rijetko ko moze vidjeti stvari iz objektivnog ugla, ma za koga navijali.
Ja im zelim da izdobri jer bi jaka Turska, kakvi god oni bili kao narod, bila neki garant da bar u Evropi ne mogu sa nama a ni sa drugim koji su na meti desnice kako hoce ali opet kazem ne vjerujem da moze dugo ovako. Mi smo tu gdje jesmo i na ovakve stvari moramo misliti pogotovo nakon iskustava iz onog rata sa Francuzima, Holandjanima, Englezima i inim. Sve je to imalo i ima podlogu u tom kako oni nas vide, da se ne lazemo. Mozes ti biti ober sekularac ti si za njih ono sto oni misle da jesi, opasnost.
- geralt
#4268 Re: Nagorno Karabah
Ameri dobiju beneficije i mimo plate, tipa besplatnu zdravstvenu zastitu do kraja zivota i besplatan fakultet. A velika vecina te pjesadije nece nikad vidjeti ratista, i provesce vojni rok u nekoj njemackoj NATO bazi igrajuci igrica i guzeci Njemice.addem wrote: ↑02/10/2020 11:41 A private classified as E1 earns the lowest salary, $1,638.30 a month. Once a soldier reaches the E2 classification as a private, the salary is up to $1,836.30 a month. A private first class, an E3 designation, starts at $1931.10 a month and, at two years, increases to $2,052.30 a month. At three years, the salary again increases to $2,176.80 a month.
https://work.chron.com/average-salary-u ... -9060.html
To je standardna plata americke pjesadije..za te pare ljudi idu u rat i riskiraju svoju glavu. Nazalost.
- Kikibombona
#4269 Re: Nagorno Karabah
Ja imam svoj sud i to je za mene najviša instanca.addem wrote: ↑02/10/2020 11:37Evo opet neistina. Bush nije ratni zlocinac niti je sudjen niti ce mu biti suđeno za ratne zločine. A poveo je rat na osnovu lažnih informacija o oružju za masovno uništenje. Francuska šra je radila u svojoj prošlosti prema kolonijama, to je zastrašujuće ali nikada niko za to nije odgovarao od onih koji su tu politiku kreirali i sprovodili. Znači sljedeći put napiši "ja mislim da je Bush zločinac", al ne Bush je "nesumnjivo ratni zločinac" jer to je nesumnjiva neistina.
I pogledaj kako se prema migrantima odnose u Saudi Arabiji. Zemlja koja je na ocigled svijeda razgradila u kiselini novinara u svojoj ambasadi. I kad vidim da se Erdogan bori protiv ovakvih mnogo mi je drag. I sad je on terorista a sve što je vezano za tzv "islamski terorizam" dolazi od familije Saud.
Bush je za mene ratni zlocinac. Tako je u mom umu i srcu. A sta je za druge mene ne zanima.
Francuska kolonijalna politika je u mom srcu zlocinacka.
Ja nemam rezervu ni prema jednom zlocinu.
...
Vecina ljudi, a cini se da si ti jedan od tih, pozicije zauzima po vjerskoj liniji. Iskreno, osjecam moralnu superiornost jer sam iznad niskih strasti.
Spominjes slucaj Hasokdzi. To je zlocin nad jednim covjekom. Erdogan je u Afrinu pobio stotine i raselio stotine hiljada. Samo u Afrinu, da ne idem dalje. Taj covjek je krvav od glave do pete, s tebi je drag, radi ideologije i vjere. Da je neke druge vjere, da to isto radi Antoan, bio bi ti mrzak. E to je cijela poanta.
- addem
#4270 Re: Nagorno Karabah
Turska je potrebna Evropi da bude bedem da prima izbjeglice sa bliskog istoka. Macron kada bude primio u Francuskoj vise od 2 miliona ljudi ima pravo puno da drzi pridike. Erdogan njih plasi izbjeglicama jer moze, ali evo sta mi ovdje imamo migranata pa ne znamo gdje se nalazimo. Zamisli sad kakvi su brojevi u Turskoj i kako se izboriti sa njima. Bez obzira sto je veca drzava.
- SanskiBiser
#4271 Re: Nagorno Karabah
Armenima dronovi pobise i pjesadiju a ne samo tenkove, ovo je prebrutalno 4-5 kompletnih vodova nesta za sekundu.
- addem
#4273 Re: Nagorno Karabah
Ja sam musliman hvala Bogu i kao takav niti jedan zlocin niti pravdam vec ga osuđujem. Isto i svaku laž zbog toga osuđujem. Kad kažeš Erdogan diktator, (izgubio Istanbul, Ankaru i tradicionalno Izmir) znači nije, ali ima većinu Turskog naroda koji ga podržava. To da je zaratio sa svima nije, da ga Evropa ne voli ne voli ga, ali im treba. Šta će biti nemam pojma vidjećemo. Da vjerski podržavan nekoga podržavao bi i Saudi Arabiju, Iran, ili Jemen. Ali imam jako loše mišljenje i o njima. Turska je zemlja koja ima univerzitete, ako nista makar se malo vise bavi naukom od ostalih zemalja, ima zdravu privredu koja nije bazirana na proizvodnji nafte, ima jednu od najjacih avio kompanija i sl. Isto tako jako je ekonomski zaostala u azijskom dijelu (Ekonomija Istanbula je jaca od 10 ekonomija EU). Dosta ima partijarhata, nasilja prema zenama, brakova po dogovoru i sl. Ali do sada niti je bila genocidna (turska republika), niti je bombardovala jerevan atomskom bombom, niti je pravila kampove za armence i gusila ih u gasnim komorama. Podrzava Azerbejdzan nedvosmisleno i siguran sam da logistiku citavu rade turski generali kao sto i u vojsku nagorno karabaha drze armenski generali. I sad ako iz Armenije dolaze dobrovoljci, ili kurdi da ratuju za nagorno karabah onda neka dolaze i iz turske.Kikibombona wrote: ↑02/10/2020 11:46Ja imam svoj sud i to je za mene najviša instanca.addem wrote: ↑02/10/2020 11:37Evo opet neistina. Bush nije ratni zlocinac niti je sudjen niti ce mu biti suđeno za ratne zločine. A poveo je rat na osnovu lažnih informacija o oružju za masovno uništenje. Francuska šra je radila u svojoj prošlosti prema kolonijama, to je zastrašujuće ali nikada niko za to nije odgovarao od onih koji su tu politiku kreirali i sprovodili. Znači sljedeći put napiši "ja mislim da je Bush zločinac", al ne Bush je "nesumnjivo ratni zločinac" jer to je nesumnjiva neistina.
Bush je za mene ratni zlocinac. Tako je u mom umu i srcu. A sta je za druge mene ne zanima.
Francuska kolonijalna politika je u mom srcu zlocinacka.
Ja nemam rezervu ni prema jednom zlocinu.
...
Vecina ljudi, a cini se da si ti jedan od tih, pozicije zauzima po vjerskoj liniji. Iskreno, osjecam moralnu superiornost jer sam iznad niskih strasti.
Spominjes slucaj Hasokdzi. To je zlocin nad jednim covjekom. Erdogan je u Afrinu pobio stotine i raselio stotine hiljada. Samo u Afrinu, da ne idem dalje. Taj covjek je krvav od glave do pete, s tebi je drag, radi ideologije i vjere. Da je neke druge vjere, da to isto radi Antoan, bio bi ti mrzak. E to je cijela poanta.
- Kikibombona
#4274 Re: Nagorno Karabah
Addem, ok, procaskali smo, da ne davimo ostale. Rekao sam sve sto sam imao.
...
Poruke Armena iz skloništa
...
Poruke Armena iz skloništa
-
sitni svercer
#4275 Re: Nagorno Karabah
jel to hoces reci da je cak 10% bosanaca i herzegovaca citalo analizu snova sigmunda freuda???Kikibombona wrote: ↑02/10/2020 11:08Govoris o zemlji koja je san snova za 90% mladih Bosanaca i Hercegovaca?