zovi info telefon, objasni, trazi formular na email, popuni, potpisi, skeniraj ili uslikaj, vrati njima na email, i rješeno. Ti ćeš snositi svu odgovornost ako nestane lova, ali te barem neće gnjaviti za svaku transakciju. I za svaki slučaj, nemoj previše novca držati na kartici.Adnan91ze wrote: ↑30/09/2020 19:46 Pozdrav raja,
Korisnik sam RB banke vec 10 godina i ranije nisam imao nekih problema do unazad mjesec dana kada su poceli blokirati placanja VISA karticom na ebay , preko paypala ili najbanalnijeg placanja Telemach racuna i slicno.
Morao bi nazvati pa bi poslije toga i radilo par transakcija međutim to vise nije slucaj.
Iz banke su me izvjestili da zbog sigurnosnih propusta moram nazvati svaki put kada zelim platit online da mi oni otvore periodcod pola sata da platim nesto na netu. Druga solucija je da dam neku izjavu kod notara da mi se skinu ti sigurnosni parametri u kojoj stoji da ako nestane novac s racuna banka ne odgovora sto nisam pristao.
Je li moguce da RB nije vise u korak s vremenom i da za verifikaciju transakcije moramo zvati banku. Meni je ovo van pameti, ne vidim logiku postojanja kartice a na svim medijima pricaju o tzv digitalnim servisima.
I ja sam tako uradio. I nema gnjavaže više.