Ma oguglao sam i ja ali ovakvi tipovi ne zaslužuju da ih osjećam dijelom prostora u kojem pišem , poštujem svačije mišljenje ali da ja napišem malim slovima Srbin i Bošnjaka a Hrvat velikim nikada se ne bi pojavio u javnom prostoru, ali takvi likovi samo stvarnu mržnju na taj način prenose na pojedine teme odnosno prema onima koje mrze...Novak20 wrote: ↑29/09/2020 11:49![]()
Dobro si zamijetio ovo pisanje malim i velikim slovom. Ja sam oguglao na ovaj oblik šovinizma od tipova koji su iz svog sela otišli u EU ali očito da selo nije otišlo iz njih. I onda glumi nekakvog građanina i borca protiv diskriminacije iz sigurne daljine.![]()
Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- Kolinda
#2726 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
- spreca
#2727 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Sto nebi da se odmah odjelite ,zasto cekati?.....e svasta se moze cuti od ovih majoriziranih, koji bi sa zakonom uredjenim Aparthejdom u Evropu......nevalja vam trener,mjenjajte ga na sledecim izborimaNovak20 wrote: ↑29/09/2020 10:03![]()
Sada je prilika je da se to promijeni kroz tri izborne jedinice koje mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH bez obzira na ime.
-
Novak20
#2728 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ovaj šovinista je svakako otišao iz BiH ali si u pravu da potencira mržnju i inat. Može mu se. Što ne znači da mu ne treba pristojno odgovoriti.Kolinda wrote: ↑29/09/2020 12:03Ma oguglao sam i ja ali ovakvi tipovi ne zaslužuju da ih osjećam dijelom prostora u kojem pišem , poštujem svačije mišljenje ali da ja napišem malim slovima Srbin i Bošnjaka a Hrvat velikim nikada se ne bi pojavio u javnom prostoru, ali takvi likovi samo stvarnu mržnju na taj način prenose na pojedine teme odnosno prema onima koje mrze...
-
Novak20
#2729 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Čekamo da se opismeniš.spreca wrote: ↑29/09/2020 12:04Sto nebi da se odmah odjelite ,zasto cekati?.....e svasta se moze cuti od ovih majoriziranih, koji bi sa zakonom uredjenim Aparthejdom u Evropu......nevalja vam trener,mjenjajte ga na sledecim izborima
Last edited by Novak20 on 29/09/2020 12:26, edited 1 time in total.
-
Hemsworth30
#2730 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Olako pojedinci koriste rijec sovinista.Novak20 wrote: ↑29/09/2020 12:20Ovaj šovinista je svakako otišao iz BiH ali si u pravu da potencira mržnju i inat. Može mu se. Što ne znači da mu ne treba pristojno odgovoriti.Kolinda wrote: ↑29/09/2020 12:03Ma oguglao sam i ja ali ovakvi tipovi ne zaslužuju da ih osjećam dijelom prostora u kojem pišem , poštujem svačije mišljenje ali da ja napišem malim slovima Srbin i Bošnjaka a Hrvat velikim nikada se ne bi pojavio u javnom prostoru, ali takvi likovi samo stvarnu mržnju na taj način prenose na pojedine teme odnosno prema onima koje mrze...
-
Novak20
#2731 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Olako se pojedinci kloniraju. 
- Maraschino
#2732 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Sta jeeee, opet ste dobili drva u naramku. 
-
Hemsworth30
- Point.
#2734 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pametni, ponavljaj ovo dok ti ne uđe u vugla.
Rečeno je po našem Ustavu da mora biti izabran jedan Bošnjak, jedan Srbin i jedan Hrvat. Ne bošnjački, hrvatski i srpski predstavnik. Nigdje ne piše da Hrvat bira isključivo Hrvata Bošnjak Bošnjaka itd.
Last edited by Point. on 29/09/2020 12:55, edited 1 time in total.
- Maraschino
#2735 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Sve sto je po ustavu treba se toga prdrzavati dok se ne promijeni. Za promjenu treba imati volju i obostrane zahtjeve.
Nas ustav nije idealan ali se ne moze iz njega uzimati kao sa svedskog stola. Svako bi da probere sto njemu odgovara.
Nas ustav nije idealan ali se ne moze iz njega uzimati kao sa svedskog stola. Svako bi da probere sto njemu odgovara.
- nosara
#2736 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Treci bi otklonio sve nesporazume i dileme. Necemo valjda posvadjani u Mali Sengen? Nema smisla. 
- spreca
#2737 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Nismo svi u Travniku studirali
- spreca
#2738 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Kod njih je pravilo ,da ti reknem dok mi nisi rekao...ovdje prosipaju lafinu a na Herceg Bosna.org i na Poskoku su svoji na svomeHemsworth30 wrote: ↑29/09/2020 12:26Olako pojedinci koriste rijec sovinista.Novak20 wrote: ↑29/09/2020 12:20Ovaj šovinista je svakako otišao iz BiH ali si u pravu da potencira mržnju i inat. Može mu se. Što ne znači da mu ne treba pristojno odgovoriti.Kolinda wrote: ↑29/09/2020 12:03
Ma oguglao sam i ja ali ovakvi tipovi ne zaslužuju da ih osjećam dijelom prostora u kojem pišem , poštujem svačije mišljenje ali da ja napišem malim slovima Srbin i Bošnjaka a Hrvat velikim nikada se ne bi pojavio u javnom prostoru, ali takvi likovi samo stvarnu mržnju na taj način prenose na pojedine teme odnosno prema onima koje mrze...
- 512MB
#2739 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Odlično, da li imaš možda predstavu kako bi te izborne jedinice izgledale, a pogotovo koji dijelovi "rs" će pripadati hrvatskoj a koji Bošnjačkoj izbornoj jedinici?Novak20 wrote: ↑29/09/2020 10:03![]()
Sada je prilika je da se to promijeni kroz tri izborne jedinice koje mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH bez obzira na ime.
- spreca
#2740 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Mozes mu ponoviti hiljadu tisuca puta ,ali on ce opet kmecati,navika.
-
Hemsworth30
#2741 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Upravospreca wrote: ↑29/09/2020 13:02Kod njih je pravilo ,da ti reknem dok mi nisi rekao...ovdje prosipaju lafinu a na Herceg Bosna.org i na Poskoku su svoji na svome
- spreca
- spreca
#2743 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Tacno,pogledajmo samo odnos prema srbima u HRgdje zabranjuju cirilicu a u nesudjenoj Praljkovoj Dzamahiriji zabranjuju Bosanski jezik i Srbi nisu konstutivni a dodju ovdje i prosipaju neku aparthejd demokratiju.Hemsworth30 wrote: ↑29/09/2020 13:06UpravoStandardna politika, gdje su vecina ugnjetavaju i vrijedjaju, gdje su manjina kosmopolite.
- 512MB
#2744 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ja nemam problem sa trećim. Neka sjednu i dogovore tri izborne jedinice + disktrikt Brčko, ali naravno ako se kanimo kretati prema EU pod ovim uslovima:
- sve četiri jedinice su multietničke i ime tih jedinica ne smije sadržati ime bilo kojih etničkih skupina
- jedinice moraju odražavati barem popis iz 2013. godine
- svaka jedinica daje jednog člana predsjedništva
- mora se automatski sprovest SF i druge presude evropskog suda za ljudska prava
- ustav i dalje ne dozvoljava separaciju dijelova države i Sarajevo ostaje glavni grad
- sve četiri jedinice su multietničke i ime tih jedinica ne smije sadržati ime bilo kojih etničkih skupina
- mora se automatski sprovest SF i druge presude evropskog suda za ljudska prava
- ustav i dalje ne dozvoljava separaciju dijelova države i Sarajevo ostaje glavni grad
-
BAK-eV
#2745 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
I sta time dobivamo?512MB wrote: ↑29/09/2020 13:15 Ja nemam problem sa trećim. Neka sjednu i dogovore tri izborne jedinice + disktrikt Brčko, ali naravno ako se kanimo kretati prema EU pod ovim uslovima:
Blokadu svega ako se budzet Fedracije ne podjeli 50-50% jer narodi moraju biti ravnopravni je li.
Blokadu svega ako se ne odobri kanal na hrvatskom jeziku.
Blokadu svega ako se ne pravi isti broj kilometara autoputa i brzih cesta za Bosnjake i Hrvate.
Blokadu svega ako se ne odobri osnivanje hrvatske opcie u Sarajevu.
itd itd.
Zasto bi HDZ bio koopretivniji ako mu dadnes vecu moc?
-
Novak20
#2746 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Nitko ozbiljan ne spominje treći entitet godinama. Zato mi se ne da razglabati o tome.
Rješavanje problema legalnog političkog zastupanja interesa najmanjeg konstitutivnog naroda u BiH kroz DN i u Predsjedništvu sasvim je dovoljno hrvatskoj politici u postojećem ustavnom okviru. Uz sitnije izmjene Ustava i zakona da se udovolji i Sejdić-Finciju.
Ako se problem riješi, hrvatska politika u BiH se može okrenuti pluralizmu i demokratizaciji, a bošnjačka spaljivanju iluzija i trošenju energije na pametnije stvari poput ekonomije i vladavine prava, n pr.
Rješavanje problema legalnog političkog zastupanja interesa najmanjeg konstitutivnog naroda u BiH kroz DN i u Predsjedništvu sasvim je dovoljno hrvatskoj politici u postojećem ustavnom okviru. Uz sitnije izmjene Ustava i zakona da se udovolji i Sejdić-Finciju.
Ako se problem riješi, hrvatska politika u BiH se može okrenuti pluralizmu i demokratizaciji, a bošnjačka spaljivanju iluzija i trošenju energije na pametnije stvari poput ekonomije i vladavine prava, n pr.
-
Novak20
#2747 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Je li ovo jedini političar i ministar koji je zaglavio zatvora u BiH ???
Politika u Hrvata desetkovana.
https://avaz.ba/vijesti/bih/598539/sazn ... u-u-zenici
Politika u Hrvata desetkovana.
https://avaz.ba/vijesti/bih/598539/sazn ... u-u-zenici
Saznajemo: Jerko Ivanković Lijanović u zatvoru u Zenici
Ova informacija potvrđena nam je u Ministarstvu pravde Federacije. Lijanoviću je, kako saznajemo odbijena nedavno žalba na izdržavanje kazne te je upućn u zatvor
-
BAK-eV
#2748 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Spram Bosnjaka se samo moze jos vise poostriti postojeca politika.
Vidimo to po mehanizmu koordinacije (blokada), imigrantima (blokada o raspodjeli migranata po kantonima), blokiranju ugovora sa IZ, negiranju bosanskog jezika u katonima sa hr. vecinom (ne moraju ga drugi tako zvati ali Bosnjcima se mora dati pravo u skoli da ga tako izucavaju) itd itd.
- Maraschino
#2749 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Valja nam opet rahat patnju ukljuciti.
- BHCluster
#2750 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Stvarno sta je ono ljubic prije neki dan govorio?Novak20 wrote: ↑29/09/2020 13:57 Nitko ozbiljan ne spominje treći entitet godinama. Zato mi se ne da razglabati o tome.
Sigurno je govorio o proizvodnji chachkalica...07. Sep. 2020 ...a jedan od tih koncepata je svakako koncept teritorijalne autonomije – ustvrdio je Ljubić
Ne radi se samo o presudama Sejdić-Finci ima tu i Pilav, Zornić, Šlaku... Znaci ovo nije uzmi li ostavi...