Prije toga se navozo kilometara i kilometara, što u autu, što u Ivecu.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Naslovnica
#29676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja iz petog puta položio.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#29677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moj prvi čas je bio, odmah gradska tura...
Ja očekivao da idem orvi čas na poligon, ma kakvi, haj ti vozaj po gradu. Sutradan je odmah bila stara mečka 813, e to je bila vozilica..

Ja očekivao da idem orvi čas na poligon, ma kakvi, haj ti vozaj po gradu. Sutradan je odmah bila stara mečka 813, e to je bila vozilica..
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- drug_profi
#29679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja nisam položio dok se nisam ošišao. A dotle i Pinza u vojsci vozio po čukama.
Kapetan pitao znaš li vozit? Znam. Imaš li dozvolu? Nemam. Hajd da vidimo. I po poligonu tamo-vamo, na čuke.
Kaže idi zaduži 30 metaka i hajd sa mnom.
Ko biva da mu budem vozač i bodygard. On se nalije u nekom selu ko deva, a ja moram ostati koliko-toliko trijezan da nas vratim.
Jebemtisunce, fakat su me vile nosale u zivotu...
Kapetan pitao znaš li vozit? Znam. Imaš li dozvolu? Nemam. Hajd da vidimo. I po poligonu tamo-vamo, na čuke.
Kaže idi zaduži 30 metaka i hajd sa mnom.
Ko biva da mu budem vozač i bodygard. On se nalije u nekom selu ko deva, a ja moram ostati koliko-toliko trijezan da nas vratim.
Jebemtisunce, fakat su me vile nosale u zivotu...
- Optimus09
#29680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Polozio od prve,auto i kamion,ni sam ne znam kako 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene je to promasilo, i sam htio za C odmah
A polagao po snijegu, noc ranije pa najmanje pola metra palo
Jucer idem drinskom prema buća city, i idem pravo, krenuo na iliđu pa ću do stupa ulicom Safeta Zajke
Na raskrsnici za buća city zamalo da udarim autoskolu ispred sebe
Tek sto smo krenuli sa semafora, passat stao da propusta skretnicare u Buca city, autoskola iza njega se doslovno ukopala u mjestu a tako i ja milimetar iza jer to nikako nisam ocekivao, krenuli sa semafora prije 2 sekunde
A polagao po snijegu, noc ranije pa najmanje pola metra palo
Jucer idem drinskom prema buća city, i idem pravo, krenuo na iliđu pa ću do stupa ulicom Safeta Zajke
Na raskrsnici za buća city zamalo da udarim autoskolu ispred sebe
Tek sto smo krenuli sa semafora, passat stao da propusta skretnicare u Buca city, autoskola iza njega se doslovno ukopala u mjestu a tako i ja milimetar iza jer to nikako nisam ocekivao, krenuli sa semafora prije 2 sekunde
- Laplace
#29682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros su to isto meni napravila dva golfa, i to istovremeno se ubacili ispred mene na ograničenju 50 i nastavili brzinom 20. Prvog sam odmah obišao, drugog nisam mogao zbog pune linije (imam baksuz da nagazim na patrolu). Kasnije mi se jedan od jnih na ograničenju 30 (ja vozim 40) lijepi na karambolku i kao preticao bi, ali - saobraćaj iz suprotnog smjera. Malo kasnije, ograničenje 50, ja vozim 60, on ostaje daleko iza mene.tempuser wrote: ↑25/09/2020 23:50 Kako žene znaju nemati apsolutno nikakav osjećaj za saobraćaj oko sebe, a voze, to je fascinantno i strašno.
Vozim desnom trakom iz grada u pravu Ilidže, nema niko isped mene i hvatam zeleni val na Č. Vili. Poslije "šikane" ispred mene na jedno 20 metara nekakav karavan gusla 40 srednjom i kreće da se prestrojava u desnu (moju) traku i kako sa brži hoću da se prestrojim u srednju, no međutim karavan se ne prestrojava nego nastavlja da vozi između dvije trake. Blcnem da se pomakne, nekako se provučem, unutra ishavješteno žensko.
150m dalje hvatam zeleni van na Otoci, opet desnom trakom i opet niko ispred mene, kad sa desne strane kroz mrtvo crveno u moju traku ulazi crvena Fabia brzinom od max 10 kmh i tom brzinom nastavlja da vozi do proširenja. Skači po kočnici, sviraj - blicaj, džaba, unutra retardirana tuka koja uopšte ne konta šta je napravila nego mili cestom i traži nekog pogledom na trotoaru!![]()
P.S. Oba auta so vozili muškarci, mlađi od mene.
- Laplace
#29683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da budemo pošteni, upravo se (muškarac) tako prestrojio da je dio auta ostao u mojoj traci pa sam se provlačio. Ne sporim da to češće rade žene, ali nerijetko se tako loše prestrojavaju i muškarci (da li zbog nedostatka osjećaja ili zbog bezobrazluka, to mogu da nagađam).tempuser wrote: ↑26/09/2020 09:50Znam ih i ja puno. Čak je i moja mater, kad je to u njenom društvu bila neka popularna furka, ranih 70-ih učestvovala na nekim auto takmičenjima (pok. fotoreporter Danilo Krstanović je imao njenu sliku kako vozi bosa jer su u modi bile one ogromne platforme).
Fol je u tome što muškarci u saobraćaju mogu biti batahi, bezobrazni, šovinisti, nasilni vaki-naki, ali apsolutno otustvo osjećaja za saobraćaj uopšte i saobraćaj oko sebe je karakteristično samo za žene. Takim slučajevima je bitno samo doći od A do B, a kakav će haos u međuvremenu napraviti na cesti uopšte nije bitno.
-
Naslovnica
#29684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Karakteristično za žene (a mnogo rijeđe za muškarce) je situacija kada okrene glavu od situacije i gleda pravo.
Ulazi u kružni (ja već u kružnom), znam da me ranije ugledala, uvaljuje se i oduzima prednost ali ono, pogled pravo (ili u desno), k'o veli, ako ne gledam neće se ni desiti.
Vrlo često mi se dešava takva situacija, okretanje glave i ignore.
Ulazi u kružni (ja već u kružnom), znam da me ranije ugledala, uvaljuje se i oduzima prednost ali ono, pogled pravo (ili u desno), k'o veli, ako ne gledam neće se ni desiti.
- Laplace
#29685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan mi isto tako (na silasku sa autoputa ka Vogošći, onaj prvi kružni) iz pravca Stupa ulijeće onaj kao kamionet ili puckup, ja se iz unutrašnje porestrojavam u vanjsku (uredno sam na vrijeme upalio žmmigavac), on se pravi kao da en postojim.Naslovnica wrote: ↑29/09/2020 09:01 Karakteristično za žene (a mnogo rijeđe za muškarce) je situacija kada okrene glavu od situacije i gleda pravo.
Inače, taj pogled zakucan naprijed i ignorisanje sveg asa strane vidim često kad iz pravca Visokog sa autoputa silazim na naplatne kućice Podlugovi, a iz pravca Sarajeva isto silazi vozilo. Tu je njemu znak obaveznog zaustavljanja, alči on zakuca pogled pravo i proleti kao metak. Nedavno je tako projurio autobus, neki dan nekakav golf, obojica u stilu "ne gledam te, ergo ne postojiš".
-
tempuser
#29686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bitna je razlika u tome što je kod muškaraca u pitanju bezobrazluk i bahatost, on zna da ti se uvalio, da te handri itd, ali ga boli patka, dok žene apsolutno nisu svjesne da si tu, da postojiš, niti u njihovom mozgu postoji osjećaj da bi trebale biti svjesne. U najboljem slučaju ovo što @Naslovnica opisuje, ako joj nisi u vidnom polju - ne postojiš! Disclaimer, naravno ovo se ne odnosi generalno na sve žene vozače, nego ove što prave haos.Laplace wrote: ↑29/09/2020 08:38 Da budemo pošteni, upravo se (muškarac) tako prestrojio da je dio auta ostao u mojoj traci pa sam se provlačio. Ne sporim da to češće rade žene, ali nerijetko se tako loše prestrojavaju i muškarci (da li zbog nedostatka osjećaja ili zbog bezobrazluka, to mogu da nagađam).
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#29687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam mislio da mi je stara dobra vozačica (generalno jeste, samo je nemoj blizu kružnih), dok nije došla do kružnog u Buća potoku, i uvalila se svjesno pred auto, uz priču kako ona ima prednost jer dolazi njemu sa desne strane 
- nepass1
#29688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo sad kod otoke, ide hitna cuje se od rtv. Ide srednjom i svi se sklanjaju. Treba u p206 u lijevoj, neda meni da se ubacim tj sklonim. Haj prodje pa se iza nje ubacim. Golf sto je u stednjoj bio ispred mene isto se sklanja lijevo, ali ni njemu neda, ali vec je dosla do auta ispred i ona stoji. I sad se ceka da se pomakne kolona i dalje ona gura svoje, ja pustam golfa ispred sebe. I ona ko tele samo naprijed blehnula, pogubila se.Naslovnica wrote: ↑29/09/2020 09:01 Karakteristično za žene (a mnogo rijeđe za muškarce) je situacija kada okrene glavu od situacije i gleda pravo.
- bitanga_sa_otesa
#29689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jutros dvije kobile ,30m jedna od druge, ukljucuje se 40 na sat na brzu cestu 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Iđemo kraticom preko livadU
-
kakaljin
#29691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Parkira Taxista u saobracajnoj traci, umjesto 10 metara dalje na taxi stand i da nikome ne smeta.
I zovu se profesionalni vozaci
- bitanga_sa_otesa
#29692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa samo ce minutu ...
- Optimist
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
- Bloo
- Globalna šefica
#29695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
onaj celavi sa sesirom ili onaj drugi debeli?
- Optimist
#29696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Onaj drugi, sa naocalama.
- Maraschino
#29697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Skoro sam pisao o ovim operisanog mozga gdje dodju zadnji i zatvore sve.
Dzaba sto si ti zavrsio opet moras cekati konja...i dodje ti on i nesto prevrce po dzepovima, trazi kljuceve, premjesta kesu iz ruke u ruku a u meni sve prokuhalo.
- Bloo
- Globalna šefica
#29698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima jedan narocito odvratan, debeli celavi krmak...bezobrazan, nekulturan, osoran....sevap ga umlatiti...
- mirsek
#29699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Probaj parkirati na taxi stand nekom taxisti na mjesto pa ces vidjeti dijapazona psovki i agresije kad te vidi. A nisam siguran ni da je dozvoljeno da parkiras na stand koji nije tvoj i ako si taksista.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu