Odakle ti da je zabrana? Tačno na tom dijelu je isprekidana i nema znaka zabrane.Evolution_IV wrote: ↑24/09/2020 14:53mislis preko pune,ili u zabranu![]()
pun mi je q idiota koji koce 100 auta da bi skrenuli u zabranu i slicno,jer toboze koce ici okolo![]()
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#29601 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#29602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
samo motajte i pravite guzvu

to je toConcord wrote: ↑24/09/2020 15:29A zamisli situaciju da idiot zakoci (i na isto prisili 5-6 auta iza) da pusti drugog idiota koji skrece preko pune. Ne znas ko je veci debilEvolution_IV wrote: ↑24/09/2020 14:53 pun mi je q idiota koji koce 100 auta da bi skrenuli u zabranu i slicno,jer toboze koce ici okolo![]()
![]()
- hopi
#29603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa upravo isprekidana linija je tu, sve je dozvoljeno, ne znam šta je problem
a ako je argument što se skreće tu lijevo i auta iza tebe čekaju, onda bi to isto mogao reći ako ćeš na sljedećom lijevo skrenuti u tešanjsku (prema avazu), koja je razlika tu i tamo prema grasu?
zapravo bi to mgoao reći za bilo koje skretanje lijevo kada je jedna traka i nema izlivne
a ako je argument što se skreće tu lijevo i auta iza tebe čekaju, onda bi to isto mogao reći ako ćeš na sljedećom lijevo skrenuti u tešanjsku (prema avazu), koja je razlika tu i tamo prema grasu?
zapravo bi to mgoao reći za bilo koje skretanje lijevo kada je jedna traka i nema izlivne
-
kakaljin
#29604 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni se cini da je tu bila isprekidana radi grasa koji je izlazio iz svog kruga, a posto ga sada nema i nema vise tamo nista onda je puna tu sada iako nije ocrtana, ka i na mnogim mjestima sto se ne azurira ocrtavanje na cesti bilo gdje u BiH-ahopi wrote: ↑24/09/2020 16:51 pa upravo isprekidana linija je tu, sve je dozvoljeno, ne znam šta je problem
- hopi
#29605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
puna linija je tu iako nije ocrtana, wtf, šta je sljedeće?
crveno iako nema semafora?
imaginarni znakovi?
mislim stvarno
čak je tu i bolje skrenuti nego u tešanjsku, jer ima proširenje za autobus ako se ne varam ima mjesta može se zaobići auto koji skreće
crveno iako nema semafora?
imaginarni znakovi?
mislim stvarno
čak je tu i bolje skrenuti nego u tešanjsku, jer ima proširenje za autobus ako se ne varam ima mjesta može se zaobići auto koji skreće
-
kakaljin
#29606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jeli to znaci ako neko skine neki saobracajni znak da se moze voziti i raditi sta se hoce!!!!!
- Logovan
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#29608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Apsolutno. Ako nema znaka nema ni zabrane, a odgovornost se moze traziti od onoga ko je zaduzen za znakove. Recimo zabranjeno skretanje lijevo, a ti skrenes i policija te zaustavi, kaznu osporavas jer nema znaka i ne mozes snositi posljedice.
- hopi
#29609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa šta pričaš, naravno da znači.
evo recimo ja živio u emerika bluma, jednosmjerna ulica i imala jedan smjer kretanja i godinama tako bilo, i promijenili ga, ok šta ćeš tako znakove stavili. I šta sam ja trebao reći ja ne priznajem te zankove trebalo bi se voziti kako je i prije bilo ovi sada znakovi ne važe.
Struka, ili ko već mijenja ulice, smjerove, znakove zabrane skretanja itd. i tim se vodiš kako je trenutno, a ne kako je bilo, kako bi terbalo biti i kako će u budućnosti biti. Tako promjene neko pravilo i smjer i onda haos jer je raja navikla po starom.
Smiješmno stvarno o ovome raspravljati, voziš kako trenutno pokazuje znak i pravila i ćao.
- un1ted
#29610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma da je barem razmislio prije nego što je napisao, shvatio bi da nema smisla da neko bude kaznjen ako nema znaka. Šta ako je prvi put u toj ulici, kako je mogao znati da tu ima znak koji mu nešto zabranjuje, ali ga neko neovlašteno uklonio 
- mirsek
#29611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene su ucili ako nema znaka zabrane, skreci slobodno, moze cak i polukruzno nasred dvosmjerne ceste na isprekidanim linijama ako procijenis da je sigurno i da nikoga ne ugrozavas.
-
Naslovnica
#29612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
tempuser
#29613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako žene znaju nemati apsolutno nikakav osjećaj za saobraćaj oko sebe, a voze, to je fascinantno i strašno.
Vozim desnom trakom iz grada u pravu Ilidže, nema niko isped mene i hvatam zeleni val na Č. Vili. Poslije "šikane" ispred mene na jedno 20 metara nekakav karavan gusla 40 srednjom i kreće da se prestrojava u desnu (moju) traku i kako sa brži hoću da se prestrojim u srednju, no međutim karavan se ne prestrojava nego nastavlja da vozi između dvije trake. Blcnem da se pomakne, nekako se provučem, unutra ishavješteno žensko.
150m dalje hvatam zeleni van na Otoci, opet desnom trakom i opet niko ispred mene, kad sa desne strane kroz mrtvo crveno u moju traku ulazi crvena Fabia brzinom od max 10 kmh i tom brzinom nastavlja da vozi do proširenja. Skači po kočnici, sviraj - blicaj, džaba, unutra retardirana tuka koja uopšte ne konta šta je napravila nego mili cestom i traži nekog pogledom na trotoaru!
Vozim desnom trakom iz grada u pravu Ilidže, nema niko isped mene i hvatam zeleni val na Č. Vili. Poslije "šikane" ispred mene na jedno 20 metara nekakav karavan gusla 40 srednjom i kreće da se prestrojava u desnu (moju) traku i kako sa brži hoću da se prestrojim u srednju, no međutim karavan se ne prestrojava nego nastavlja da vozi između dvije trake. Blcnem da se pomakne, nekako se provučem, unutra ishavješteno žensko.
150m dalje hvatam zeleni van na Otoci, opet desnom trakom i opet niko ispred mene, kad sa desne strane kroz mrtvo crveno u moju traku ulazi crvena Fabia brzinom od max 10 kmh i tom brzinom nastavlja da vozi do proširenja. Skači po kočnici, sviraj - blicaj, džaba, unutra retardirana tuka koja uopšte ne konta šta je napravila nego mili cestom i traži nekog pogledom na trotoaru!
Last edited by tempuser on 26/09/2020 00:14, edited 1 time in total.
- hopi
#29614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma šta ćeš ništa novo
kada već spomenu zeleni val, baš sam dva dana zaredom vozio od ilidže pa do ž. stanice. Bilo je oko 7 navečer, neka umjerena gužva onako bilo prometa. Ali sam stao na svakom semaforu, doslovno svakom osim na socijalnom. Toliko o zelenom valu.
Dok je u smjeru centar-ilidža bolja situacija.
kada već spomenu zeleni val, baš sam dva dana zaredom vozio od ilidže pa do ž. stanice. Bilo je oko 7 navečer, neka umjerena gužva onako bilo prometa. Ali sam stao na svakom semaforu, doslovno svakom osim na socijalnom. Toliko o zelenom valu.
Dok je u smjeru centar-ilidža bolja situacija.
- Bloo
- Globalna šefica
#29615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Rekla bih ti pitaj zenske clanove porodice, al opet...tempuser wrote: ↑25/09/2020 23:50 Kako žene znaju nemati apsolutno nikakav osjećaj za saobraćaj oko sebe, a voze, to je fascinantno i strašno.
150m dalje hvatam zeleni van na Otoci, opet desnom trakom i opet niko ispred mene, kad sa desne strane kroz mrtvo crveno u moju traku ulazi crvena Fabia brzinom od max 10 kmh i tom brzinom nastavlja da vozi do proširenja. Skači po kočnici, sviraj - blicaj, džaba, unutra retardirana tuka koja uopšte ne konta šta je napravila nego mili cestom i traži nekog pogledom na trotoaru!![]()
-
tempuser
#29616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo sam napisao namjerno ne hajući za gender ravnopravnost itd, jer je sa mnom u autu bila i moja žena koja je poludila ništa manje od mene na taj tipično ženski nemar za volanom.Bloo wrote: ↑26/09/2020 00:46Rekla bih ti pitaj zenske clanove porodice, al opet...tempuser wrote: ↑25/09/2020 23:50 Kako žene znaju nemati apsolutno nikakav osjećaj za saobraćaj oko sebe, a voze, to je fascinantno i strašno.
150m dalje hvatam zeleni van na Otoci, opet desnom trakom i opet niko ispred mene, kad sa desne strane kroz mrtvo crveno u moju traku ulazi crvena Fabia brzinom od max 10 kmh i tom brzinom nastavlja da vozi do proširenja. Skači po kočnici, sviraj - blicaj, džaba, unutra retardirana tuka koja uopšte ne konta šta je napravila nego mili cestom i traži nekog pogledom na trotoaru!![]()
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#29617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ah, ne hajuci... 
-
moonca
#29618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa, da je policajac vozio iza tebe - zaustavio bi te- to skaknje po kocnici, sviranje i blicanje, ukazuje na paniku, nervoznog ili pijanog vozaca...
-
tempuser
#29619 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jašta bi, pored tuke koja je prošla kroz crveno i zaustavila saobraćaj, zaustavio bi mene jer sam izbjegao da udarim!
Nervozan svakako, zbog debila na cesti i istih takvih koji ih brane!
-
zigson
#29620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad ce borKINJE za zenska prava kao bloo i moonca da te sikanirajutempuser wrote: ↑26/09/2020 08:25Jašta bi, pored tuke koja je prošla kroz crveno i zaustavila saobraćaj, zaustavio bi mene jer sam izbjegao da udarim!![]()
![]()
![]()
Nervozan svakako, zbog debila na cesti i istih takvih koji ih brane!
Cuj skakanje po kocnici (da ne bi udario hamsu koja je prosla kroz crveno najmanjom mogucom brzinom), sviranje (takodjer opravdano) i blicanje (opravdano takodjer) bilo kaznjeno od strane policajca. A naravno da hamsin postupak nisu ni prokomentarisale, a ni postupak od prethodne pogubljene hamse. Generalizovao si u ovom slucaju, ali sa pravom. Mnogo je vise zenskih pogubljeno na cesti nego muskaraca. Cast izuzetcima, znam dosta odlicnih zenskih vozaca (vozacICA da sw ne bi feministkinje ljutile
- Bloo
- Globalna šefica
#29621 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta imam.komentarisati hamsu kad je debilka 
-
zigson
#29622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jah to si kao eto slucajno propustila 
-
tempuser
#29623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam ih i ja puno. Čak je i moja mater, kad je to u njenom društvu bila neka popularna furka, ranih 70-ih učestvovala na nekim auto takmičenjima (pok. fotoreporter Danilo Krstanović je imao njenu sliku kako vozi bosa jer su u modi bile one ogromne platforme).
Fol je u tome što muškarci u saobraćaju mogu biti batahi, bezobrazni, šovinisti, nasilni vaki-naki, ali apsolutno otustvo osjećaja za saobraćaj uopšte i saobraćaj oko sebe je karakteristično samo za žene. Takim slučajevima je bitno samo doći od A do B, a kakav će haos u međuvremenu napraviti na cesti uopšte nije bitno.
- Bloo
- Globalna šefica
#29625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zamisljam da je sepia i blago zrnastatempuser wrote: ↑26/09/2020 09:50Znam ih i ja puno. Čak je i moja mater, kad je to u njenom društvu bila neka popularna furka, ranih 70-ih učestvovala na nekim auto takmičenjima (pok. fotoreporter Danilo Krstanović je imao njenu sliku kako vozi bosa jer su u modi bile one ogromne platforme).
Fol je u tome što muškarci u saobraćaju mogu biti batahi, bezobrazni, šovinisti, nasilni vaki-naki, ali apsolutno otustvo osjećaja za saobraćaj uopšte i saobraćaj oko sebe je karakteristično samo za žene. Takim slučajevima je bitno samo doći od A do B, a kakav će haos u međuvremenu napraviti na cesti uopšte nije bitno.
u ovu kategoriju bih stavila i vozace (i vozacice?) koji "slalomaju" izmedu traka dok je guzva na potezu npr. Importane prema Bascarsiji
ali to ne mogu raditi bez iznimnog osjecaja za saobracaj oko sebe jel da