Vrganji, riža, ćuretina, malo livanjskog naribanog umjesto parmezana.

Moderator: anex

banjaluka078 wrote: ↑26/09/2020 16:10 Krenula praviti rižoto i tek onda skontala da nemam pravu rižu. Nisu se bunili, svakako.
Vrganji, riža, ćuretina, malo livanjskog naribanog umjesto parmezana.
Bravo!

Ja ne pravim pite ali znam jesti.Jack Be Nimble wrote: ↑27/09/2020 00:45 Imam problem kada pravim sirnicu a i burek. Bude socno kada je iz rerne, ali cim se ohladi ili slijedeci dan bude bas ono suha. Stavljao sam vise sira, zalijevao vise nego sto obicno radim, nista ne pomaze![]()
Ili kako napraviti pitu da ono fino odozdo, fino hrcka dok se jede, ali da se ne prepece![]()
Kolika tacno temp? Pouljim tepsiju i pitu naravno. Hvala!Maraschino wrote: ↑27/09/2020 00:59Ja ne pravim pite ali znam jesti.Jack Be Nimble wrote: ↑27/09/2020 00:45 Imam problem kada pravim sirnicu a i burek. Bude socno kada je iz rerne, ali cim se ohladi ili slijedeci dan bude bas ono suha. Stavljao sam vise sira, zalijevao vise nego sto obicno radim, nista ne pomaze![]()
Ili kako napraviti pitu da ono fino odozdo, fino hrcka dok se jede, ali da se ne prepece![]()
![]()
Pouljiti tepsiju, pouljiti pitu odozgo i visoka temperatura ce ti stvoriti hrskavu koru kako odozdo tako i odozgo a unutrasnji dio nema vremena da se isusi.
Ja pite pecem ispod saca i to je moj recept.
Uvijek imamo polemiku oko sirnice, ja tvrdim da se unutra nema sta peci i da je bitna vanjska kora a unutra moze i sirov sir(ali nije).
Pite sa mesom ili kupusom, potrebno je fil malo proprziti da se poslije brze pece.
Vecinu pita a posebno od krompira volim sutra ili poslije kada se podgrije.
Sjebi gornji grijac
Pusti da se pita peče na normalnoj temperaturi. I zagrij predhodno rernu, kao sto @immuno napisa.I pred kraj jednu minutu, programiraš rernu na 300. Ali stoji pored i ne mrdaj. Tako i pile reširam. Na kraju