Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
Škobo Habu

#2576 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Škobo Habu »

512MB wrote: 25/09/2020 01:04 Dakle samo u zadnjih par mjeseci :bih:

Image

"Nigdje ne ide, niko ga ne zove" :mrgreen:
Lijepo od vas što ovako forsirate Komšića, ali na međunarodnom planu on je potpuno nebitan.

Pro-bosanskohercegovačka politika odavno nema jaku bazu političkih predstavnika - ne samo polju vanjske politike, već i ekonomije, kulture itd. koja je vidljiva i priznata od strane globalnih igrača.

Ljudi poput Džaferovića, Komšića, Izetbegovića su podkapacitirani za ono što predstavljaju.
Jedan Bakir Izetbegović ima prolaz samo kod autokrata poput Erdogana ili iranskih mula. U Evropi, u Americi on nema sagovornika, ni saveznika.

Sam je sebi zatvorio vrata.
sinuhe

#2577 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by sinuhe »

Najpopularniji politicar za najveceg mira u zemlji. Vidis ti jaro s kim se on slika :lol: Znaci to puno njegovim glasacima.
spreca

#2578 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Kolinda wrote: 24/09/2020 12:30 Odmah se nađu dežurni kritičari i vode svoju priču, ja postavio najavu sastanka i to bez bilo kakvog komentara i očekivanja.

Više iz namjere da se vidi o kakvim temama drugi čovjek SAD ima pričati sa Hrvatskom:
LNG
F 16 block 70/72
5G
...

A koga šalju nama na razgovore, pomoćnike zamjenika asistenta državnog tajnika...
Pa bunite se
Škobo Habu

#2579 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Škobo Habu »

sinuhe wrote: 25/09/2020 07:07 Najpopularniji politicar za najveceg mira u zemlji. Vidis ti jaro s kim se on slika :lol: Znaci to puno njegovim glasacima.
Komšić je ogledalo vlastitih simpatizera.

Njima treba showmen, a ne političar sa karakterom.
512MB

#2580 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

Naravno, sreća vaša pa postoje političari sa karakterom... kao Čović :)
Škobo Habu

#2581 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Škobo Habu »

512MB wrote: 25/09/2020 10:45 Naravno, sreća vaša pa postoje političari sa karakterom... kao Čović :)
Zašto potežeš Čovića u mom slučaju?

Zar misliš da sam ja glasač HDZ-a? :lol: :lol:
Point.

#2582 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Škobo Habu wrote: 25/09/2020 07:41
sinuhe wrote: 25/09/2020 07:07 Najpopularniji politicar za najveceg mira u zemlji. Vidis ti jaro s kim se on slika :lol: Znaci to puno njegovim glasacima.
Komšić je ogledalo vlastitih simpatizera.

Njima treba showmen, a ne političar sa karakterom.
A taj je?

U ovom specificnom slucaju je Komsic ili Covic. Ostalo su nijanse.
Kolinda

#2583 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda »

:lol:

Radim pa ne stignem pisati....

Dobacio do:

- Pape gdje svaki političar od Fidela Castra pa do Željka Komšića se prima iz kurtoazije, tada su vaši mediji lažirali službeno priopćenje iz Vatikana
- do predvorja Pentagona u kojem je je primljen kao mali od palube
- Macrona sreo na samitu gdje su bili po službenoj dužnosti
- U Kanadi zastupao bošnjačke iseljenike i primio ga zbilja premijer

Stvarno respektabilan vanjskopolitički uspjeh sve u svemu, čudi me da niste postavili sliku iz Brisela kad su sva trojica stajali u onom hodniku...
mO k3

#2584 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by mO k3 »

Image

:shock:
niko ovo ne prenosi .... eki Zelje :thumbup:
mO k3

#2585 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by mO k3 »

Kolinda wrote: 25/09/2020 12:02 :lol:

Dobacio do:

- Pape gdje svaki političar od Fidela Castra pa do Željka Komšića se prima iz kurtoazije, tada su vaši mediji lažirali službeno priopćenje iz Vatikana

Stvarno respektabilan vanjskopolitički uspjeh sve u svemu, čudi me da niste postavili sliku iz Brisela kad su sva trojica stajali u onom hodniku...
Ma da , dok vas predsjednik jedva dobaci do Agrama :mrgreen:

jos ga prime u nekoj brvnari , a nidze mu zastave takozvanog manjeg rs entitetat

Image
Point.

#2586 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Dobacio do:

Ti rece nigdje ne ide.Vidis da ide.

Bolje i to nego Coviceva standardna ruta Zagreb - Moskva.
Point.

#2587 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Et tu, Margit :sad:
Primadona opere sarajevskog Narodnog pozorišta Margit Tomik-Levy uputila je otvoreno pismo lideru HDZ-a Draganu Čoviću.

Ona je u pismu podsjetila Čovića na podršku ratnim zločinima i borbu za vlastiti interes preko leđa hrvatskog naroda.

Njeno pismo prenosimo u cijelosti:

“Dugo ste na čelu HDZ-a i neformalni “vođa” hrvatskog korpusa u BiH. ijCeli taj period vas krasi borba za sopstveni interes (ni slučajno interes hrvatskog naroda), nepoštivanje presuda haškog tribunala, podrška presuđenim ratnim zločincima i nejasne fraze oko jednakopravnosti hrvatskog naroda u FBiH.

Vi godinama postavljate maksimalističke zahtjeve, za koje je i glupanima jasno da neće biti prihvaćeni, da bi imali “pokriće” za permanentno blokiranje i kočenje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u BiH.

Pri tome ni vaš, hrvatski narod nema puno informacija o tome šta vi tražite i šta vam je cilj. To je, valjda, isključivo pitanje na koje odgovor zna HDZ, a vjerovatnije je da ga znaju samo pojedinci od vašeg povjerenja.

Mene zanima, ali ko sam ja da meni odgovarate, kako su to Hrvati neravnopravni u BiH?

Neutralna sam, ne pripadam niti jednom bitnom narodu u BiH, nisam ni u jednoj stranci, državljanin sam BiH i Hrvatske kao i vi i imam ista prava kao vi. Mnogi me smatraju objektivnom osobom...

Kako god posmatram, ne shvatam vaše tvrdnje a ni sve stupidnije izjave vaših “mentora” iz Zagreba.

Hajdemo redom.

Po popisu iz 2013-te procentualni odnos naroda u BiH je bio: 50,11% Bošnjaka, 30,78% Srba, 15,43% Hrvata. Nećemo ovdje upetljati “ostale” koji su žrtve i taoci vaše politike.

Danas je situacija još nepovoljnija jer su deseci hiljada Hrvata napustili BiH zbog vaših katastrofalnih poteza i uništavanja svega što vrijedi u Hercegovini. Držaćemo se popisa od 2013-te.

Voljela bih da vi sami, zbog sebe, napravite sličnu analizu. Recimo, ovako u procentima (na ukupan broj Hrvata u FBiH) :

- Koliko Hrvati imaju ministarskih mjesta i visokih državnih funkcija u FBiH?

-Koliko je Hrvata u nadzornim i inim odborima u državnim firmama i institucijama FBiH?

-Koliko je Hrvata profesora na sarajevskim univerzitetima i drugim obrazovnim ustanovama?

-Koliko je Hrvata ljekara na sarajevskim klinikama?

-Koliko je Hrvata zaposleno u državnoj upravi?

-Koliko je Hrvata zaposleno u lokaklnoj upravi?.....

-Koliko je Hrvata zaposleno u javnim medijima?....

-Koliko “hrvatskih” firmi radi u Sarajevu a porez plaća u tzv. Herceg Bosni?...

Ovakvih pitanje ima bezbroj, ali da ja ovdje ne nabrajam.

Ovakvu analizu, sa nekoliko desetina stavki može vaš tim napraviti vrlo lako. Pokušajte biti pošteni pa uporedite ove rezultate sa zastupljenošću nehrvata u tzv. Herceg Bosni. Ako ne pocrvenite od stida, rodili ste se bez obraza. Da vam pomognem samo jednim primjerom koji slučajno znam, U Čapljini u opštini radi samo jedan Bošnjak na više od 200 Hrvata.

Ako se varam, javno ću se izvinuti vama lično i hrvatskom narodu.

Opet su skori izbori i vi “briljirate” svojim ucjenama i “europejskom uljudbom”. Meni je muka od toga jer ste HDZ i vi lično najgora opcija za normalne Hrvate, željne posla, reda i zakona u svojim gradovima i mira u BiH. Vi ne nudite ništa od toga. Samo napetost, ucjene, nacionalističke floskule i konflikte sa “bošnjačkim nacionalistima”.

Rasturili ste sa svojim kadrovima Aluminij i najveći gigant u Hercegovini je spao na desetak radnika. Dok jedete probrane morske delicije, zapne li vam pokatkad u grlu pri pomisli da pola bivših radnika Aluminija nije danas ručalo, da su oni iz Sokola davno poumirali od vaše brige o njima, da ste uništili Hepok i Razvitak pa danas u Hercegovini kupujemo makedonsku i albansku hranu, da je propalo sve gdje je vaša noga kročila...

Zapeli ste za promjenu izbornog zakona kad ste izgubili izbore u Hercegovini. Nije vas porazio Ž.K. Vas su porazili vaši birači. Sada želite izborni zakon na kojem će biti vasa slika i pouka da niko nije pravi Hrvat ako ne glasa za vas. I da ga promijenite opet ćete izgubiti jer su Hrvati siti vaše bahatosti.

Neće vam pomoći prijetnje i uništavanje plastenika ljudima koji su bliski sa vašom opozicijom.

Daleko ste se udaljili od normalnog naroda. Vrijeme je da se povučete i prepustite kormilo mlađim i sposobnijim, kojima će na prvom mjestu biti čovjek, posao, sigurnost i perspektiva. Idite, odmarajte, čuvajte zdravlje....

Radobolja mirno žubori kraj vaše hacijende i nije je briga što ste je malo svrnuli sa vjekovnog puta. Narod nije ni nalik Radobolji. Može i da podivlja kad mu prekipi”, zaključila je u pismu Margit Tomik-Levy, prenijele su Vijesti.ba.
sinuhe

#2588 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by sinuhe »

Nije se mogla registrovati na forum ili je Komso direktor opere :?
512MB

#2589 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

Škobo Habu wrote: 25/09/2020 11:06
512MB wrote: 25/09/2020 10:45 Naravno, sreća vaša pa postoje političari sa karakterom... kao Čović :)
Zašto potežeš Čovića u mom slučaju?

Zar misliš da sam ja glasač HDZ-a? :lol: :lol:
Ne mislim, ustvari zaboli me. Poanta je u tome da je Komšić što se tiče karaktera za Čovića/Dodika/Bakira jebeni Mahatma Gandhi.
512MB

#2590 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

Dobacio do:

Pa gdje treba još da ide da bi vam bilo relevantno? :lol:

Bio je kao predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovina na svim relevantnim prozapadnim kako vojnim tako i državnim adresama širom svijeta. Nije vam to dnevnik.ba i poskok prenio? :bih:
Novi_Nick

#2591 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novi_Nick »

Image

Pa normalno, covjek se bori za drzavu Bosnu i Hercegovinu i njene narode, brani ih i cuva, prezentuje ih u najjboljem svjetlu, a ne kao ove tri druge velike nacionalne stranke. Srpske i Hrvatske narodnonacionalne stranke razbijaju politicki, ekonomski i na sve druge nacine drzavu BiH, a takozvanim Bosnjackim strankama na poziciji i u opoziciji je najveci politicki domet Bascarsija ili maksimalno Kanton Sarajevo, nigdje ih nema po takozvanom entitetu RS-e ili u juznoj Hercegovini ili u Bosanskoj Krajini, ili po cijeloj drzavi BiH itd.

Komsic je prva liga i na nivou gosp. Mesica iz Hrvatske i Josipa Broza Tita, svaka mu cast i veliko hvala na svkom dobru koje radi za drzavu Bosnu i Hercegovinu i narode u njoj i na lokalnom i na internacionalnom planu.
mO k3

#2592 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by mO k3 »

512MB wrote: 25/09/2020 16:08

Dobacio do:

Bio je kao predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovina na svim relevantnim prozapadnim kako vojnim tako i državnim adresama širom svijeta. Nije vam to dnevnik.ba i poskok prenio? :bih:
:lol: :thumbup:

Gdje jebio cirilcar u zadnje vrijeme osim u Beogradu !?
spreca

#2593 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

mO k3 wrote: 25/09/2020 16:16

Dobacio do:

Na pantovcaku :lol:
House

#2594 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

fotošop :oops:
512MB

#2595 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

mO k3 wrote: 25/09/2020 16:16

Dobacio do:

U Makarskoj :D
Miloduh

#2596 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Miloduh »

Škobo Habu wrote: 25/09/2020 07:41Njima treba showmen, a ne političar sa karakterom.
Zoran Milanović: Nisam nosio pušku, u rat je išla sirotinja!

Željko Komšić: Deževice, Kreševo 26.6.1993.

Image

Ta će Željko, sirotinja bolan :gunjastajl:
horkesh

#2597 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by horkesh »

Miloduh wrote: 25/09/2020 20:27
Škobo Habu wrote: 25/09/2020 07:41Njima treba showmen, a ne političar sa karakterom.
Zoran Milanović: Nisam nosio pušku, u rat je išla sirotinja!

Željko Komšić: Deževice, Kreševo 26.6.1993.

Image

Ta će Željko, sirotinja bolan :gunjastajl:
:roll: Ta slika nije s Kreševa. Ako se dobro sjećam, Treskavica.
Miloduh

#2598 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Miloduh »

horkesh wrote: 25/09/2020 20:50 :roll: Ta slika nije s Kreševa. Ako se dobro sjećam, Treskavica.
:thumbup: Moja greška. Trebao sam znati da Željko ne lovi miševe.
512MB

#2599 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

Hoćel iko od naših kukavaca govoriti na generalnoj skupštini UNa?
Maraschino

#2600 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Maraschino »

512MB wrote: 25/09/2020 21:10 Hoćel iko od naših kukavaca govoriti na generalnoj skupštini UNa?
Govorio je Dzaferbeg.
Locked