SDA-All about

DonieBrasco

#51626 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Dok je ovog suda i tuzlistava BiH oni mogu da rade sta hoce.
Billy The Pljuc

#51627 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

sherbett wrote: 25/09/2020 13:28 Ja se s tobom @Billy The Pljuc nacelno slazem osim u tome da su nepismeni ljhdi nuzno niskog IQ-a :mrgreen:
;-)

Razumijemo se, korigovaću stavove, ima inteligentnih a nepismenih ljudi slažem se.

:thumbup:
ultima_palabra

#51628 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Veigar wrote: 24/09/2020 20:41
ultima_palabra wrote: 24/09/2020 19:38
Veigar wrote: 24/09/2020 18:07
Vidimo šta su nam ovi što nisu "bezlični" dosad napravili, da je nama takvih ko plenković bezličnih. Kae kako SDA pobjeđuje, eto kako, vidi ga jest lijep odmjeren evo mu glas od mene ili vidi ga bezličan nikakav ne bi mu ni moja fata dala glas a kamoli ja pu crko dabogda. Klasični bosanac ne vidi dfalje od svog stomaka.
Pa koja je ono Zvizdic stranka? To sto je pismeniji od prosjecnog SDA-ovca mu nije nikakvo opravdanje, cak naprotiv.
Jebo mater, ja ću počet crtat, jer očigledno niko ne konta šta hoću reć.
Ocigledno si neshvacen i ispred svog vremena.
Billy The Pljuc

#51629 Re: SDA-All about

Što se Asima tiče ništa oni njemu u tužilaštvu ne mogu, premazan je taj svim bojama, na čehri mu se vidi, propjevati neće.

To što je ranjavan puta 2 je priča koju mogu pušiti samo sdaovci, lik je kriminalac sa dna kace i dan kad ovakvi počnu ići na robiju je dan oslobođenja BiH, hoće li se desiti vrlo je upitno sa ovakvom hobotnicom infiltriranom u sve institucije.

Generalno sam još uvijek skeptik u pogledu svrgavanja s vlasti ovih kriminalaca mirnim i demokratskim putem, čišćenja institucija od njihovih i partnerskih im kadrova, ovaj slučaj sa Špirićem samo potvrđuje moj skepticizam.

Najmnogoljudniji narod u BiH ima i najviše lopova i uhljeba bezbeli, da bi se moglo djelovati prema druge dvije strane i procesuirati njihove kriminalce i zločince ja ne vidim problem u tome da se krene sa "bošnjačkim prvacima". Prosto je nemoguće da smo svi pokvareni do te mjere da se ne mogu pronaći pošteni i normalni ljudi koji bi radili i djelovali u smislu dobrobiti države i ljudi koji žive u njoj ma kako složen sistem bio.

Da se razumijemo, opet se moram referirati na prošlost, da su ova govna iz SDA manje krala a više razmišljala o državi i izgradnji iste mnogi od njih bi bili procesuirani i u zatvoru (jer se uvijek može pričati o pojedincima i što nužno ne znači njihov nestanak kao stranke) a što bi rezultiralo i procesuiranjem i zatvaranjem govana sa druge dvije strane. Naravno oni su izabrali put udruživanja sa kriminalcima sa druge dvije strane i propustilo se i previše šansi da se stvari isprave i postave na pravo mjesto, jedna od većih je slučaj Čaušević. Samo u tom slučaju a da se ispoštovao zakon i dokazi mi danas na sceni ne bi imali pun kurac "političara" koji vladaju ovim prostorima, ovo političara pod navodnicima jer se radi o kriminalcima prije svega.

Već sam ranije pisao o nepostojanju volje SDA moćnika o pokretanju bilo kakvog procesa protiv (ne)ljudi iz RS-a koji su učestvovali u genocidu i radili normalno u tadašnjim institucijama iste na zataškavanju istog, konkretno premješatanju kostiju pobijenih na raznim stranama BiH. Za isto postoje dokazi i svjedoci, i ovaj transkript koji pominje Viškovića nije od juče kao ni izjave svjedoka.

Kad si svjedok ovakvoj politici SDA jer živiš u BiH onda se zapitaš zašto je to tako pa odeš malo dalje u prošlost i pokušaš da sagledaš ulogu tj. lik i djelo "dobrog dede" Alje i onda ako i nisi bio svjestan saznaš neke stvari o istom i sve počinje da ti smrdi od Kovača naovamo (a ja sam baš podaleko od istih).

Nisam ni ja ljubitelj uloge i djelovanja tzv. MZ, piše se da su nam oni navukli luđačku košulju i organizovali državu na nemogućim principima i to jeste donekle tačno (dobri dedo u naše ime ovjerio potpisom btw) ali nije nam MZ onemogućila da se iste pokušamo osloboditi a do istog nije došlo ZNA SE zbog koga, sve i jedan račun na naplatu treba adresirati SDA na adresu.

Kome to nije jasno onda jbga, gorih neprijatelja po ovu državu i narod nema od SDA.
Last edited by Billy The Pljuc on 25/09/2020 14:36, edited 1 time in total.
klixoris

#51630 Re: SDA-All about

Post by klixoris »

Billy The Pljuc wrote: 25/09/2020 10:36 A bilo bi fino napraviti sistem koji glasača prvo IQ testira pa ako zadovoljava određene standarde tek onda može pristupiti glasanju.

Urbana legenda kaže (znaju ovi po meriki vjerovatno) da onaj koji želi pristupiti policijskim snagama u USA mora prvo raditi IQ test. Tamo navodno ima raspon u kojem kandidat mora zabilježiti rezultat ukoliko želi proći dalje a što nužno ne znači da će i uspjeti proći ostala testiranja, svi ispod donje crte su preglupi a svi iznad gornje crte su prepametni za navedene poslove.

Imati sličan sistem u glasačkom procesu na našim prostorima bilo bi NEproCJEnjiVO, s tim da sam ja da se uvede samo donja granica i da se baš ne postavi isuviše nisko, vjerujem da bi nam svima svanulo.
Ti bi Hani Hadziavdagic da zabranis pravo glasanja ?
Kakav bezobrazluk....

:mrgreen:
Last edited by klixoris on 25/09/2020 14:39, edited 2 times in total.
Billy The Pljuc

#51631 Re: SDA-All about

klixoris wrote: 25/09/2020 14:24
Billy The Pljuc wrote: 25/09/2020 10:36 A bilo bi fino napraviti sistem koji glasača prvo IQ testira pa ako zadovoljava određene standarde tek onda može pristupiti glasanju.

Urbana legenda kaže (znaju ovi po meriki vjerovatno) da onaj koji želi pristupiti policijskim snagama u USA mora prvo raditi IQ test. Tamo navodno ima raspon u kojem kandidat mora zabilježiti rezultat ukoliko želi proći dalje a što nužno ne znači da će i uspjeti proći ostala testiranja, svi ispod donje crte su preglupi a svi iznad gornje crte su prepametni za navedene poslove.

Imati sličan sistem u glasačkom procesu na našim prostorima bilo bi NEproCJEnjiVO, s tim da sam ja da se uvede samo donja granica i da se baš ne postavi isuviše nisko, vjerujem da bi nam svima svanulo.
Kakav bezobrazluk....

Nemoj, pročitaće nas @pici i onda smo najebali obojica.

:thumbup:
detroit-mercy

#51632 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

klixoris wrote: 25/09/2020 14:24

Kakav bezobrazluk....

Da je samo Hani Hadziavdagic, to bi bilo premija, sta ima Hana do Hane :mrgreen: .
Billy The Pljuc

#51633 Re: SDA-All about

statixx wrote: 25/09/2020 13:24 Ima SDA sasvim dovoljno informiranih i obrazovanih glasaca, ali to su i dalje mali uskogrudni ljudi koji svoje sitne interese stavljaju ispred interesa drustva.

Moralna neosvjestenost, uz pasivnost, biraca opasnija je za drustvo od bilo koje teorije o manjku IQ-a medju populacijom.
Ima, nije da nema ali mislim da je puno više onih glupljih, neobrazovanih ljudi po raznim zapizdinama koji po default-u glasaju za iste jer mu je tako rečeno ili je dobio paketić ili je popušio priču nekog nižerangiranog funkcionera koji djeluje na datom prostoru itd. itd.

Ovo što ih se šlijeglo u KS (da se razumijemo i sam sam "došljo") i pouhljebljivalo na poslovima shodno vezi koju imaju nisu baš nužno najinteligentniji primjerci njihovog glasačkog tijela (tako je i u drugim čaršijama ali u manjem broju).

Generalno kombinacija njihove stare garde i mladih nadolazećih sokolova nije baš odraz previsoke inteligencije, hint: Novalić-Solak-Fikro malinar. Nesposobno, lijeno, glupo da ni ukrasti pošteno ne znaju, sad k'o fol vidra Sarajlić daje izjave u tužilaštvu a najvjerovatnije da upravo on stoji iza svega, on već jeste malo inteligentniji od navedenog trojca.
Capljina74

#51634 Re: SDA-All about

Post by Capljina74 »

pici wrote: 25/09/2020 13:33 kad porastem bit cu Don Asim... prvi do bOkira

Image
Divi mačka!
Billy The Pljuc

#51635 Re: SDA-All about

sherbett wrote: 25/09/2020 14:57
Nije vam, zar, promakla takva njena intencija

Image
A povodom čega se oglasio ovaj uzrok vlažnih snova mog druga picija?

Vidim spominje narod, pravdu i poštenje pa kontam da se neće aktivirati u NiP-u kod Kifle.
Billy The Pljuc

#51636 Re: SDA-All about

sherbett wrote: 25/09/2020 15:07
Billy The Pljuc wrote: 25/09/2020 15:04
sherbett wrote: 25/09/2020 14:57
Nije vam, zar, promakla takva njena intencija

Image

Vidim spominje narod, pravdu i poštenje pa kontam da se neće aktivirati u NiP-u kod Kifle.
Nemam pojma ima tome par godina

Zanimljivo da uz to sto voli i zeli pomoc napacenom narodu BiH da izadje iz mraaka i kljova ljudi u parlamentu, voli i da se hvali slikama s Cecinom cerkom

Znaci ovakakav odron od retardacije je slucaj za udzbenike
A što napisa kolega forumaš mnogo ih je takvih, ona je možda malo više eksponirana nego ostale. Nismo imali sreće s njom, pokušali smo vama da je izvezemo al' jbga ona se ko Lesi vraća kući. Havera joj Fude se kutarisasmo, slabo nam dolazi i dobro je dok je tako, nedobog da ga stanu poslovno-ljubavne relacije najebasmo, eto i njega nazad i k'o što gledam opet će na budžet.
detroit-mercy

#51637 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Billy The Pljuc wrote: 25/09/2020 15:16
Billy The Pljuc wrote: 25/09/2020 15:04

Zanimljivo da uz to sto voli i zeli pomoc napacenom narodu BiH da izadje iz mraaka i kljova ljudi u parlamentu, voli i da se hvali slikama s Cecinom cerkom

A što napisa kolega forumaš mnogo ih je takvih, ona je možda malo više eksponirana nego ostale. Nismo imali sreće s njom, pokušali smo vama da je izvezemo al' jbga ona se ko Lesi vraća kući. Havera joj Fude se kutarisasmo, slabo nam dolazi i dobro je dok je tako, nedobog da ga stanu poslovno-ljubavne relacije najebasmo, eto i njega nazad i k'o što gledam opet će na budžet.
Da se je jos rijesit havera joj Fikre :mrgreen: puna saka brade.
Al ta furda nece nigdje, jer zna da bi bilo gdje drugo bio na socijalnom kazanu :mrgreen:
Billy The Pljuc

#51638 Re: SDA-All about

detroit-mercy wrote: 25/09/2020 15:18

Al ta furda nece nigdje, jer zna da bi bilo gdje drugo bio na socijalnom kazanu :mrgreen:
Dobar si, zaboravih da joj je i taj smrad haver i da ga brani na društvenim mrežama. Jbga sve je to nama naša borba i SDA dala,
detroit-mercy

#51639 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Billy The Pljuc wrote: 25/09/2020 15:23
detroit-mercy wrote: 25/09/2020 15:18

Dobar si, zaboravih da joj je i taj smrad haver i da ga brani na društvenim mrežama. Jbga sve je to nama naša borba i SDA dala,
Ima tu jos njih, Dzala Brat :mrgreen: kandidat SDA, refernca ucestovo na Euroviziji :mrgreen: i da ne nabrajam dalje :mrgreen:
detroit-mercy

#51640 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

sherbett wrote: 25/09/2020 15:26
Treba je odron u svakom pogledu kako god da se predstavlja
Mislim da nema Zagrepcana koji ju dozivljava
Pa aako itko misli da je ovdje neko i nesto, buraz nema toga
To moze prodavat price na instagramu

Imala situaciju di sam radila u firmu kojoj je ko psic slala poruke na instagram za suradnju, sto mi naravno radi imidza kompanije nije padalo na pamet ni uzeti u obzir,
A vamo se hasi kako je profi i svi joj se bacaju na koljena
Jest, benzinske postaje mozda
Jel to puca ljubomora :mrgreen:
detroit-mercy

#51641 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

sherbett wrote: 25/09/2020 15:28
detroit-mercy wrote: 25/09/2020 15:28

Imala situaciju di sam radila u firmu kojoj je ko psic slala poruke na instagram za suradnju, sto mi naravno radi imidza kompanije nije padalo na pamet ni uzeti u obzir,
Jel to puca ljubomora :mrgreen:
Pas mater!
Kaj sam tak ocita? :mrgreen:
Ko prizna pola mu se prasta :mrgreen:
Q_Line

#51642 Re: SDA-All about

Post by Q_Line »

Teško je kada pronađete samo jednu rečenicu, a ne čitav forum posvećen tome kako bombardovati Bošnjake!? ili rečenicu u kojoj se spominje "odvratno zagađenje koje mora biti zaustavljeno veličanstvenim bombardiranjem".

https://www.vijesti.plus/vijesti/bih/48 ... h-golubova
Billy The Pljuc

#51643 Re: SDA-All about

Apsolutno se razumijemo, niko je ne benda ni 2% i da je mogla opstati u Hrvatskoj nikad se ne bi ni vraćala kući. Ovdje još uvijek ima neku "prođu" i može zakačiti kakav poslić zahvaljujući porodičnim vezama prije svega. Ne znam koliko joj je mužić solventan ali znam da ima skup stil života i da za isti treba novca a to ona svojim influensiranjem nemre namaći nema teorije. Onako lično, dobar mi je komad, al' za ulicu crvenih svjetiljki jal' u Amsterdamu jal' u Hamburgu, nema veze ali treba imati u vidu, ona prije svega, da život prolazi i ostavlja traga na svima, tako da je možebitno zakasnila na građenje karijere i tamo.

S obzirom da se dotična nije još politički aktivirala (iskreno se nadam se da neće) mislim da smo joj poklonili i previše pažnje na ovoj temi.
Billy The Pljuc

#51644 Re: SDA-All about

Q_Line wrote: 25/09/2020 15:48 Teško je kada pronađete samo jednu rečenicu, a ne čitav forum posvećen tome kako bombardovati Bošnjake!? ili rečenicu u kojoj se spominje "odvratno zagađenje koje mora biti zaustavljeno veličanstvenim bombardiranjem".

Pa zar mi nismo "muslići" za njih, ne čitam ta govna inače jer se ospem odmah a tačno mi dođe da odem na taj forum.
Billy The Pljuc

#51645 Re: SDA-All about

sherbett wrote: 25/09/2020 16:11
Billy The Pljuc wrote: 25/09/2020 16:06
Q_Line wrote: 25/09/2020 15:48 Teško je kada pronađete samo jednu rečenicu, a ne čitav forum posvećen tome kako bombardovati Bošnjake!? ili rečenicu u kojoj se spominje "odvratno zagađenje koje mora biti zaustavljeno veličanstvenim bombardiranjem".

Pa zar mi nismo "muslići" za njih, ne čitam ta govna inače jer se ospem odmah a tačno mi dođe da odem na taj forum.
Koliko ja znam hercegbosna nije Hrvatska, a u RH nema tih koji tako razmisljaju
E citala sam do djela da se hase avionima koje ce kupit RH :lol:
A i opce je poznato koliko volimo ercegovce
Pogotovvo kad dodju sa svog sela pa se bahate jer je bandic iz sela do
Ispričavam se, natjerah se pročitati nešto sa linka, izraz muslići nije upotrebljen, islamisti, islamska paravojska, vehabije i muslimani sa vel'kim M su upotrebljeni. Iskreno nije mi ni ovo za ove teme, osim ako ne postoji namjera da se skreće pažnja sa ovih zločinaca iz SDA.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#51646 Re: SDA-All about

Post by malakh »

i campara na kraju ostane u sda i gradjani podrzavaju i glasaju za camparu jer kritizira i mijenja sda iznutra.

tko profitira u svemu? sda.

malo glasnije razmisljam, ali to je otprilike umni i moralni status gradjana i eventualni scenarij nakon svega.
Billy The Pljuc

#51647 Re: SDA-All about

Da se malo vratimo na temu, jer je to nama naša borba i SDA dala:

"REVIZORI ČEŠLJALI FUCZ U KOJEM JE SJEDIO FAHRUDIN SOLAK: Kao od šale trošili milione; Nabavljali skuplju opremu, isplaćivali dodatak na plaću i za vrijeme bolovanja…
Vršeći kontrolu u ovoj ustanovi, revizori su utvrdili da je tokom 2019. godine bilo dosta nepravilnosti. Najviše primjedbi su stavili na račun javnih nabavki, plaća, službenih putovanja...

Ured za reviziju institucija Federacije BiH imao je pune ruke posla češljajući Federalnu upravu civilne zaštite (FUCZ), na čijem se čelu donedavno nalazio suspendovani Fahrudin Solak, koji se vezuje za aferu "Respiratori", poznatiju kao "Srebrena malina".

Vršeći kontrolu u ovoj ustanovi, revizori su utvrdili da je tokom 2019. godine bilo dosta nepravilnosti. Najviše primjedbi su stavili na račun javnih nabavki, plaća, službenih putovanja...

JAVNE NABAVKE

Sporna je bila planirana nabavka helikoptera vrijednog 2,5 miliona KM, koja nije ni realizovana, a revizori nisu mogli na osnovu raspoloživih informacija potvrditi opravdanost ove nabavke, jer Uprava nije imala zaključen sporazum o stavljanju u funkciju helikoptera.

„S obzirom na to da Uprava može pokrenuti postupak javne nabavke tek nakon zaključenog sporazuma s Federalnom upravom policije, smatramo da nije realno navedenu nabavku planirati, a da nisu ostvareni svi potrebni preduslovi za pokretanje postupka nabavke“, pojasnili su revizori u svom izvještaju.

Dalje češljajući FUCZ, revizori su naišli na nabavku sredstva i oprema za potrebe Federalne specijalizirane jedinice za potrage i spašavanje u ljetnim i zimskim uslovima, kojom je definisan rok za provođenje postupka od 120 dana, na osnovu Odluke Federalnog štaba o nabavci od 14. maja 2019. godine. Odlukom je definisana procijenjena vrijednost nabavke: 90.000 KM. Obavještenje o nabavci objavljeno je na portalu javnih nabavki 7. oktobra 2019. godine, tendersku dokumentaciju je preuzeo 31 potencijalni ponuđač, a ponudu je dostavio samo "AQUABALKAN" d.o.o. Konjic.

Revizori konstatuju da je Uprava zaključila Ugovor 30. decembra 2019. godine u vrijednosti od 899.262 KM s dobavljačem "AQUABALKAN" d.o.o. Konjic nakon okončane procedure, a opremu je zaprimila 27. februara 2020. godine. Plaćanje je izvršeno u aprilu 2020. godine, a nabavka je uvrštena u Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2020. godini.

Zaključuju da tehničke specifikacije koje je Uprava tražila, odgovaraju artiklima proizvođača koje prodaje navedeni dobavljač, međutim za jedan artikl (čamac nosila) uočili su da je dostupan na web-shopu dobavljača po cijeni od 7.574 KM, a isti je ponuđen i fakturisan Upravi po cijeni od 10.573 KM. Dakle po većoj cijeni.

Firmi "AQUABALKAN", a moglo bi se reći i miljenici FUCZ-a (prema ranijem pisanju medija), dodijeljeno je više poslova te je ova firma pribavila milionsku korist realizujući samo tendere kod FUCZ-a.

Najbolji primjer je nabavka robe - sredstava i opreme za potrebe službe za zaštitu i spašavanje na vodi i pod vodom za Sportsko-rekreativni klub „Neretva" Konjic, koju spominju i revizori u svom izvještaju, a u kojoj je Solak kupio opremu od Edina Gakića za potrebe kluba na čijem je čelu sam Gakić.

„Obavještenje o nabavci objavljeno je na portalu javnih nabavki 7. 10. 2019. godine. Tendersku dokumentaciju je preuzelo 26 potencijalnih ponuđača, a ponudu je dostavio samo jedan: "AQUABALKAN" d.o.o. Konjic. Uprava je zaključila Ugovor u vrijednosti od 97.981 KM s dobavljačem „AQUABALKAN" d.o.o. Konjic 27. 12. 2019. godine, nakon okončane procedure“, navode revizori.

Ovo nije sve, FCUS-u je u praksu preraslo kršenje Zakon o javnim nabavkama. Tako da je on kršen i kod nabavljena opreme za prijenos podataka i glasa (dron s termalnom kamerom). Ovdje nisu svim ponuđačima omogućili jednak i nediskriminirajući pristup u nadmetanju.

NAPLATA PENALA

Također, Uprava je s dobavljačima ugovorila zadržavanje prava naplate kazne u slučaju kašnjenja isporuka (0,1 posto ukupnih ugovorenih vrijednosti roba/usluga za svaki dan zakašnjenja do ispunjenja obaveze). Međutim, to nije primjenjivala, iako je konstatovano kašnjenje za nabavku ugostiteljske opreme (195 dana), materijala za javni red i sigurnost (79 dana), automobilskih guma (23 dana) i rezervnih dijelova za vozila (14 dana).

Kod nabavke ronilačke opreme, gdje je posao dodijeljen firmi u kojoj je Solakov advokat jedan od suvlasnika, konstatovano je kašnjenje od 59 dana, a Uprava je zadržala pravo naplate penala u iznosu od 1 posto za svaki dan kašnjenja od vrijednosti robe.

„Uzevši u obzir da se radi o javnim sredstvima i da su budžetski korisnici odgovorni za efikasno i ekonomično raspolaganje budžetskim sredstvima, smatramo da nije opravdano da dobavljačima nisu obračunati penali, kako je omogućeno zaključenim ugovorima“, navode revizori.

PLAĆE I DODACI NA PLAĆU

Osim javnih nabavki, FUCZ je zakon kršio i prilikom obračuna plaća.

Kao primjer revizori navode obračun plaće i naknada za decembar za zaposlenika kojem je utvrđen koeficijent za obračun plaće 2,7 i odobren poseban dodatak na plaću u iznosu od 50 posto, a koji je u toku mjeseca bio na bolovanju i godišnjem odmoru i nije radio niti jedan dan. Isplaćena mu je neto plaća u iznosu od 1.780 KM (bruto u iznosu od 3.203 KM), što nije u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju.

„Budući da nije neposredno na terenu obavljao poslove deminiranja, zaposleniku je trebalo obračunati i isplatiti 993 KM umjesto 1.780 KM, što je za 787 KM više u odnosu na obračunati i isplaćeni iznos“, napisali su revizori.

Također, za rukovodioca Jedinice za internu reviziju utvrđen je koeficijent za obračun plaće od 5,7 i dodatak na plaću zbog posebnih uslova rada od 20 posto.

„Ovaj dodatak se obračunavao i isplaćivao i za vrijeme bolovanja, godišnjeg odmora i kada pripadnici timova nisu na terenu obavljali poslove deminiranja, što nije u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju. Također, ne možemo potvrditi osnovanost obračuna i isplate posebnog dodatka na plaću za posebne uslove rada za zaposlenike koji vrše stručne, administrativne, tehničke i druge poslove s obzirom na to da svi ne rade pod posebnim uslovima rada vezanim za poslove opasne po život u odnosu na druge organe uprave“, precizirali su revizori.

SLUŽBENA VOZILA I PUTOVANJA

Provedenom revizijom konstatovano je i da se putni nalozi za korištenje službenih vozila ne popunjavaju adekvatno, a službena vozila se ne koriste u skladu sa Pravilnikom o uslovima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila i ostalih vozila i mašina u Upravi.

Revizori su zamjerke našli i kod službenih putovanja, gdje se ne može potvrditi da li se zaista radi o službenim putovanjima, jer nije vidljivo mjesto rada.

Kao primjere navode da se namještenik raspoređen na radno mjesto u Zeničko-dobojskom kantonu, u Žepču, upućuje na službeni put „Usora - Novi Grad", a namještenik raspoređen na radno mjesto u Unsko-sanskom kantonu, u Bihaću, na službeni put „Bosanska Krupa - Sanica - Ključ".

„Obavljenom revizijom konstatovali smo da u određenim izvještajima nije vidljiv datum podnošenja izvještaja niti je naveden kratak opis zadataka (posla) koji su obavljeni na službenom putu, što nije u skladu s članom 16. Uredbe. Shodno navedenom, ne možemo potvrditi da su putni nalozi izdati, kao ni da su troškovi nastali po njihovom osnovu obračunati i isplaćeni u potpunosti u skladu s Uredbom“, zaključuju revizori."

I govno od Fahrudina Solaka uredno sjedi kući i prima platu, samo za gore navedeno i bRez respiratora treba da je na robiji.
Billy The Pljuc

#51648 Re: SDA-All about

Naravno tu nije kraj:

"Nakon što je isključena voda Budnjinim hotelima, smijenjena Uprava ViK-a. Hadžiahmetović: Ovo je odvratno.

Danas je smijenjena uprava KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Na mjesto dosadašnjeg direktora Envera Hadžiahmetovića, u svojstvu vršioca dužnosti, stigao je Adnan Hodžić.

Hodžić je inače kadar SDA, koji je bio dio uprave ViK-a u najgore doba – kada su građani Sarajeva trpili noćne redukcije vode.

On se svojevremeno posvađao sa tadašnjom direktoricom Azrom Muzur koja ga je po kazni prebacila u Butile, gdje je prečišćivać vode.

Zanimljivo je da smjena dolazi vrlo brzo nakon što je ViK ukinuo dotok vode hotelima Alije Budnje, dugogodišnjeg člana i funkcionera SDA.

Sve ove informacije potvrdio nam je smijenjeni Hadžiahmetović.

“Adnan Hodžić je kadar SDA. Ja sam ga ‘rehabilitirao’, vratio ga u upravu iz Butila. Nija problem u njemu, on je dobar čovjek, međutim način na koji se ovo radi je odvratan. Žalit ću se sudu i tražiti privremenu mjeru osiguranja. To će sud uvažiti, osim ako nije korumpiran, je ovo što su uradili nije zakonski”, kaže Hadžiahmetović, kojeg je na ovu funkciju imenovala Vlada Edina Forte."
Billy The Pljuc

#51649 Re: SDA-All about

A za ovo vam se posebno sjetim majke i generalno uže i šire famAlije:

"Salkić: Bošnjačka djeca u RS dočekuju Evropski dan jezika u diskriminaciji.

Bošnjačka djeca, ali i generalno Bošnjaci u Republici Srpskoj dočekuju 26. septembar, Evropski dan jezika u svjetlu sveopšte diskriminacije i negiranja maternjeg bosanskog jezika, ocijenio je danas u razgovoru za Fenu potpredsjednik RS Ramiz Salkić.

„Diskriminacija je najvidljivija u obrazovnom procesu u ovom entitetu, gdje se djeci suprotno njihovom opredjeljenju nameće naziv jezika koji je uvredljiv za naša osjećanja“, kazao je Salkić.

Naglasio je da je “diskriminacija po pitanju zabrane naziva i upotrebe bosanskog jezika antiustavna i protuzakonita, ali se ona provodi bez sankcija uprkos presudama sudova da mora prestati”.

„Osim u školama, građani su svakodnevno diskriminirani, jer su u javnoj upotrebi uglavnom srpski jezik i ćirilica što Bošnjacima nameće prisilnu jezičku asimilaciju“, kazao je Salkić.

Istakao je da “ovakvo stanje u mnogome utiče na opšti ambijent, osjećaj pripadnosti ovom prostoru i ostanku Bošnjaka na ovom prostoru”.

„Uvjeren sam da se sve ovo dešava radi nastavka realizacije ratnih ciljeva o čistom srpskom, pravoslavnom prostoru mirnodopskim metodama. Pogubno je i žalosno što oni koji ovo stanje mogu promjeniti ništa ne čine da diskriminacija prestane“, kazao je Salkić u razgovoru za Fenu.

Evropski dan jezika tradicionalno se obilježava 26. septembra u 47 zemalja članica Vijeća Evrope, gdje se kroz niz aktivnosti skreće pažnja na važnost poznavanja stranih jezika i bogatu lingvističku i kulturalnu raznovrsnost u Evropi."

Jes da je licemjerno da Ramiz Salkić govori o ovome kao član stranke koja je najviše potpomogla vladajući režim u RS-u i koja se svojski trudi da isti opstane na vlasti.
Veigar

#51650 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

Nije ni naše maslo za ramazana, u mojoj kasabi još uvijek imaš ljudi koji bi rado da se opet zapuca pa da mogu ubijat i pljačkat kako im je ćejf. Pa ti vidi. Srećom nemaju pristup internetu ili ne znaju koristiti. :lol: :lol:
Post Reply