SDA-All about
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#51601 Re: SDA-All about
neka ministar kapidzic (sda) objavi spisak mladih koji su dobili subvenciju za rjesavanje stambenog pitanja i iznos po svakom kandidatu.
neka se ne ustrucava objaviti svoju sramotu i diskriminaciju mladih.
neka se ne ustrucava objaviti svoju sramotu i diskriminaciju mladih.
-
breuer
#51602 Re: SDA-All about
pa Gargamel vjerovatno nema šta objaviti, ne znam da je neko uspio zajmiti nekretninu ispod 100.000 osim ako nije baš uzeo garsonjeru u Muhameda Hadžijahića
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#51603 Re: SDA-All about
samo neka objavi taj sramotni spisak i statistiku koliko ljudi je dobilo, a koliko apliciralo. novinari svi šute o tome, jer po njihovom tu nema malverzacija, a što nam omladinu sistemski unistavaju, hebe ih se.
-
Novak20
#51604 Re: SDA-All about
Bisera Turković koristi svaku priliku za samoreklamu ali ova njena nemoguća misija je baš dojmljiva. Svašta joj pada na pamet samo ne to da treba u mirovinu.
Austrija je prije par godina promijenila zakonsku regulativu o državljanstvima i trenutno oduzima putovnice onima koji su prihvatili državljanstvo Austrije. Ako se tome doda i trenutni stav austrijskih vlasti prema migrantima, Bisera nema šanse ali što je veća i zvučnija glupost uz odgovarajuću fotografiju, narod je bolje popuši.
https://avaz.ba/vijesti/bih/597382/bih- ... avljanstvo
Austrija je prije par godina promijenila zakonsku regulativu o državljanstvima i trenutno oduzima putovnice onima koji su prihvatili državljanstvo Austrije. Ako se tome doda i trenutni stav austrijskih vlasti prema migrantima, Bisera nema šanse ali što je veća i zvučnija glupost uz odgovarajuću fotografiju, narod je bolje popuši.
https://avaz.ba/vijesti/bih/597382/bih- ... avljanstvo
AVAZ SAZNAJE
BiH će tražiti od Austrije da dozvoli dvojno državljanstvo
Svake godine veliki broj ljudi se odriče bh. pasoša kako bi dobio austrijsko državljanstvo
Svake godine veliki broj ljudi se odriče bh. pasoša kako bi dobio austrijsko državljanstvo, jer ne postoji mogućnost dvostrukog državljanstva. Kako je za „Avaz“ potvrdila bh. ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, to je bila jedna od tema razgovora s Almom Zadić, ministricom pravde u vladi Austrije s kojom se jučer sastala u Beču.
-
last mohicans
-
last mohicans
#51606 Re: SDA-All about
Zvizda je jedan od najodmjerenijih, sposobnijih političara u SDA. Mnogi opozicionari, a i međunarodna zajednica sa američkom ambasadom ga cijene i ubijeđeni su da bi bio bolje rjesenje od R(i)đavog
- ultima_palabra
#51607 Re: SDA-All about
Vole oni te bezlicne birokrate tipa Plenkovic i on.last mohicans wrote: ↑24/09/2020 17:08Zvizda je jedan od najodmjerenijih, sposobnijih političara u SDA. Mnogi opozicionari, a i međunarodna zajednica sa američkom ambasadom ga cijene i ubijeđeni su da bi bio bolje rjesenje od R(i)đavog
-
breuer
#51608 Re: SDA-All about
slatkorječivi uglađeni demagozi sa potpunim sluganskim mentalitetom, s tim da je Plenković makar nešto napravio za Hrvatsku...
-
detroit-mercy
#51609 Re: SDA-All about
Mozda su na postdiplomskim studijama, ono PhD i slJohnny_x wrote: ↑23/09/2020 18:25Djeca sehida su do sada trebali zavrsiti škole, 96 godište je neko ko bi trebao biti neko ko je najkasnije rođen kao dijete šehida, to je 24 godine, vecina te djece je do sada trebalo završiti fakultete, možda u slucaju ovih medicinskih bi trebala biti pri kraju. Sa ovim stipendijama je vazda bilo muljaže, dobijala su je i djeca rođena 97 godine, kao dijete šehida, to nije nikako moguće. Mnoga djeca šehida su dobijale veoma niske stipendije dok su neki dobijali jako velike, SDA ni u ovom slučaju nije htjela da svi budu ravnopravni.sumirprimus wrote: ↑23/09/2020 12:25 stipendiranje djece sehida i djece poginulih boraca....
25 godina nakon rata..
pa jbte zivot imal iko normalan u ovoj drzavi![]()
![]()
- Veigar
#51610 Re: SDA-All about
Vidimo šta su nam ovi što nisu "bezlični" dosad napravili, da je nama takvih ko plenković bezličnih. Kae kako SDA pobjeđuje, eto kako, vidi ga jest lijep odmjeren evo mu glas od mene ili vidi ga bezličan nikakav ne bi mu ni moja fata dala glas a kamoli ja pu crko dabogda. Klasični bosanac ne vidi dfalje od svog stomaka.ultima_palabra wrote: ↑24/09/2020 17:35Vole oni te bezlicne birokrate tipa Plenkovic i on.last mohicans wrote: ↑24/09/2020 17:08Zvizda je jedan od najodmjerenijih, sposobnijih političara u SDA. Mnogi opozicionari, a i međunarodna zajednica sa američkom ambasadom ga cijene i ubijeđeni su da bi bio bolje rjesenje od R(i)đavog
- ultima_palabra
#51611 Re: SDA-All about
Pa koja je ono Zvizdic stranka? To sto je pismeniji od prosjecnog SDA-ovca mu nije nikakvo opravdanje, cak naprotiv.Veigar wrote: ↑24/09/2020 18:07Vidimo šta su nam ovi što nisu "bezlični" dosad napravili, da je nama takvih ko plenković bezličnih. Kae kako SDA pobjeđuje, eto kako, vidi ga jest lijep odmjeren evo mu glas od mene ili vidi ga bezličan nikakav ne bi mu ni moja fata dala glas a kamoli ja pu crko dabogda. Klasični bosanac ne vidi dfalje od svog stomaka.ultima_palabra wrote: ↑24/09/2020 17:35Vole oni te bezlicne birokrate tipa Plenkovic i on.last mohicans wrote: ↑24/09/2020 17:08
Zvizda je jedan od najodmjerenijih, sposobnijih političara u SDA. Mnogi opozicionari, a i međunarodna zajednica sa američkom ambasadom ga cijene i ubijeđeni su da bi bio bolje rjesenje od R(i)đavog
- Veigar
#51612 Re: SDA-All about
Jebo mater, ja ću počet crtat, jer očigledno niko ne konta šta hoću reć.ultima_palabra wrote: ↑24/09/2020 19:38Pa koja je ono Zvizdic stranka? To sto je pismeniji od prosjecnog SDA-ovca mu nije nikakvo opravdanje, cak naprotiv.Veigar wrote: ↑24/09/2020 18:07Vidimo šta su nam ovi što nisu "bezlični" dosad napravili, da je nama takvih ko plenković bezličnih. Kae kako SDA pobjeđuje, eto kako, vidi ga jest lijep odmjeren evo mu glas od mene ili vidi ga bezličan nikakav ne bi mu ni moja fata dala glas a kamoli ja pu crko dabogda. Klasični bosanac ne vidi dfalje od svog stomaka.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#51613 Re: SDA-All about
Bračni par Izetbegović pada ako budu loši rezultati na izborima.
Padaju svakako. Pitanje je vremena, načina i štete koju će napraviti u pokušaju da se održe.
Mogući su i sudski procesi kao način da ih se oslabi i dodatno izloži pritisku. To sve nakon izbora i rezultata.
Padaju svakako. Pitanje je vremena, načina i štete koju će napraviti u pokušaju da se održe.
Mogući su i sudski procesi kao način da ih se oslabi i dodatno izloži pritisku. To sve nakon izbora i rezultata.
- Veigar
#51614 Re: SDA-All about
Mora bit zgodan ko Silajdžić inače ništa od njega, blećak, to ti je ovaj bosanski način razmišljanja kad biraš za kojeg političara ćeš glasat.sherbett wrote: ↑24/09/2020 21:41Pa Plenkovic bas i nije bezlicanVeigar wrote: ↑24/09/2020 18:07Vidimo šta su nam ovi što nisu "bezlični" dosad napravili, da je nama takvih ko plenković bezličnih. Kae kako SDA pobjeđuje, eto kako, vidi ga jest lijep odmjeren evo mu glas od mene ili vidi ga bezličan nikakav ne bi mu ni moja fata dala glas a kamoli ja pu crko dabogda. Klasični bosanac ne vidi dfalje od svog stomaka.
Ima osobito profinjenu sposobnost za prepoznavanje i ispoljavanje sarkazma
Stoo zna bit prilicno zabavno a i odlika je inteligentnih ljudi
- Billy The Pljuc
#51615 Re: SDA-All about
A bilo bi fino napraviti sistem koji glasača prvo IQ testira pa ako zadovoljava određene standarde tek onda može pristupiti glasanju.
Urbana legenda kaže (znaju ovi po meriki vjerovatno) da onaj koji želi pristupiti policijskim snagama u USA mora prvo raditi IQ test. Tamo navodno ima raspon u kojem kandidat mora zabilježiti rezultat ukoliko želi proći dalje a što nužno ne znači da će i uspjeti proći ostala testiranja, svi ispod donje crte su preglupi a svi iznad gornje crte su prepametni za navedene poslove.
Imati sličan sistem u glasačkom procesu na našim prostorima bilo bi NEproCJEnjiVO, s tim da sam ja da se uvede samo donja granica i da se baš ne postavi isuviše nisko, vjerujem da bi nam svima svanulo.
Urbana legenda kaže (znaju ovi po meriki vjerovatno) da onaj koji želi pristupiti policijskim snagama u USA mora prvo raditi IQ test. Tamo navodno ima raspon u kojem kandidat mora zabilježiti rezultat ukoliko želi proći dalje a što nužno ne znači da će i uspjeti proći ostala testiranja, svi ispod donje crte su preglupi a svi iznad gornje crte su prepametni za navedene poslove.
Imati sličan sistem u glasačkom procesu na našim prostorima bilo bi NEproCJEnjiVO, s tim da sam ja da se uvede samo donja granica i da se baš ne postavi isuviše nisko, vjerujem da bi nam svima svanulo.
- Veigar
#51616 Re: SDA-All about
Onda je to više neki vid meritokracije.Billy The Pljuc wrote: ↑25/09/2020 10:36 A bilo bi fino napraviti sistem koji glasača prvo IQ testira pa ako zadovoljava određene standarde tek onda može pristupiti glasanju.
- Billy The Pljuc
#51617 Re: SDA-All about
Plačemo za istom.Veigar wrote: ↑25/09/2020 11:02Onda je to više neki vid meritokracije.Billy The Pljuc wrote: ↑25/09/2020 10:36 A bilo bi fino napraviti sistem koji glasača prvo IQ testira pa ako zadovoljava određene standarde tek onda može pristupiti glasanju.
- Billy The Pljuc
#51618 Re: SDA-All about
Ako "glasač" nije dovoljno obrazovan i informiran 99 % je i niskog IQ, bezbeli da se ne može informirati u ova vremena ako npr. ne zna da čita ili zna da čita ali ne razumije to što pročita. Opštepoznato je da ove prostore nastanjuje stoka sitnog zuba koja je formalno ako ništa završila osnovni stepen obrazovanja ALI u vremenima sveopšte blagodati i slobodnog pristupa informacijama ista uglavnom koristi iste mogućnosti za praćenje banalnih stvari u životu tipa zadruge i sličnih sranja, najnovijeg hita NN estradnog umjetnika ili umjetnice i da ne nabrajam dalje...sherbett wrote: ↑25/09/2020 11:30Mislim da je veci problem kod glasaca manjak obrazovanja i onformiranosti.Billy The Pljuc wrote: ↑25/09/2020 10:36 A bilo bi fino napraviti sistem koji glasača prvo IQ testira pa ako zadovoljava određene standarde tek onda može pristupiti glasanju.
IQ nije nuzno povezan s time
Uporedba glasaca s vojnickim ili policijskim kandidatima nije relevantna.
Posto je inteligencija snalazenje u novim situacijama, za vojnike je logicna i obavezna ali za glasace nije
Za njih je potrebno samo da budu dovoljno informirani ako uz to nisu i obrazovani
S obzirom da sve to dodatno zatupljuje ionako tupav narod mislim da bi bilo sasma OK uvesti jedan solidan IQ test prije pristupa glasanju a i generalno vršenju neke funkcije, ubjeđen sam da i mnogi trenutni "funkcioneri" ne bi isti prošli što bi nas jelte dovelo do čišćenja "otpada" i eventualno isprofilisalo sposobne kandidate za određene funkcije.
Naravno sve hipotetički govoreći, fer bi bilo da neko ko je dokazano glup nema baš nekog uticaja na određene procese u društvu.
More sad drvlje i kamenje na moju malenkost zbog izraženog stava
- Logovan
#51619 Re: SDA-All about
Vidi članka o Asimu u Tužilaštvu...
Ranjavan dva puta pa može da radi šta hoće.
Ranjavan dva puta pa može da radi šta hoće.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#51620 Re: SDA-All about
udar na bOšnjacke velikašHe... dvaput ranjavan...Asim Sarajlić satima saslušavan u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta "Respiratori"
JA, I?
-
statixx
#51621 Re: SDA-All about
Ima SDA sasvim dovoljno informiranih i obrazovanih glasaca, ali to su i dalje mali uskogrudni ljudi koji svoje sitne interese stavljaju ispred interesa drustva.
Moralna neosvjestenost, uz pasivnost, biraca opasnija je za drustvo od bilo koje teorije o manjku IQ-a medju populacijom.
Moralna neosvjestenost, uz pasivnost, biraca opasnija je za drustvo od bilo koje teorije o manjku IQ-a medju populacijom.
- pici
- Logovan
#51623 Re: SDA-All about
Hajmo zeleni kmečite kako je ovo napad na Bošnjake i tako to.
- pici
- pici