https://www.klix.ba/sport/nogomet/saraj ... /200925049
FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
- Dinostula
#15227 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Isto ko da poredis Ahmetovica i Kovacevica ko je bolji.Pejovic kreativac a Stanojevic destruktivac.Da si rekao bolji Stanojevic od Djokanovica pa hajde.Nadzorna_ploca wrote: ↑25/09/2020 10:17 Meni je Stanojevic bolji igrac od ovog Pejovica. U prvom poluvremenu nije posteno korner izveo, svaka mu je bila na prvu stativu i to na nogu ovih balvandzija.
Pidro se gubio u prvom poluvremenu, ali asistencija je vrhunska bila.
Susic mora puno bolje. Bilo je dosta promahe po sredini.
Pejovic je tanak ne smao juce nego zadnje 2-3 tekme dobro odigrao samo protiv Borca i Radnika.Susic je puno veci znalac sa loptom.
- Logovan
#15228 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Francuz sudija protiv Celtica.
-
Nadzorna_ploca
#15229 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Aha, bas isto poredjenje.Dinostula wrote: ↑25/09/2020 13:39Isto ko da poredis Ahmetovica i Kovacevica ko je bolji.Pejovic kreativac a Stanojevic destruktivac.Da si rekao bolji Stanojevic od Djokanovica pa hajde.Nadzorna_ploca wrote: ↑25/09/2020 10:17 Meni je Stanojevic bolji igrac od ovog Pejovica. U prvom poluvremenu nije posteno korner izveo, svaka mu je bila na prvu stativu i to na nogu ovih balvandzija.
Pidro se gubio u prvom poluvremenu, ali asistencija je vrhunska bila.
Susic mora puno bolje. Bilo je dosta promahe po sredini.![]()
Pejovic je tanak ne smao juce nego zadnje 2-3 tekme dobro odigrao samo protiv Borca i Radnika.Susic je puno veci znalac sa loptom.
- Grean
#15230 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
To je malo Vinkov sindrom reprezentacije pod Susicem, " bez defanzivnog veznog" kako su kriticari Susica voljeli reci tj bez klasicnog destruktivca tipa Stanojevic, Besic i sa dva deep-laying playmakera kako sad to vole zvati, dva kreativca iz pozadine tipa Pirlo, Pjanic, Medunjanin, kod nas od milja zvani "dizelasi".izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑25/09/2020 10:47 Tin Tin nam je drzao sredinu juce dok nismo poceli s onom nervozom iza 30. minute. Fantastican protok lopte, i pocinje mi biti drago sto je dosao.
Al u drugom je ispuhao ko dusica, bili smo ko s igracem manje
Normalno klasa je neuporediva ali uloga je slicna, bar za Susica a i Pejovic naginje vise na to nego na nekog klasicnog defanzivnog veznog.
- _Reds_
#15231 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma Sušić je tanak još. Mora dosta radi, potencijala ima... No koliko se placa.....
- Grean
#15232 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Hajde sto kazu bili bolji ali i vise sansi. Uz to i Celtic-a bi sigurno prosli. Ali hajde.Dogovor je bio da idemo na centaršuteve sa krila jer smo znali da Sarajevo ima problema sa tim bočnim loptama. Slali smo signale igračima, ali informacije više nijesu dopirale do njih. Mozak je bio umoran, dali su sve što su imali. Sa strane je lako gledati, ali teren je nešto drugo. Potrošnja je bila ogromna. Falilo je i sreće da uradimo nešto veliko - kaže Milinković.
https://www.pobjeda.me/clanak/milinkovi ... ili-seltik
- Logovan
#15233 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
"Dominirali smo nakon primljenog gola, imali smo veliku šansu za 2:1, njihov igrač je izbacio loptu iz gola. Oni prvih 15 minuta drugog poluvremena nisu prešli centar, a iz prvog napada su nam dali gol. Igrali smo hrabro, mislim da smo pokazali da smo mnogo kvalitetnija ekipa, koja nije imala sreće", rekao je Raičković
Momak je malo lud, nije mu dobro nikako.
- emigrazione
#15234 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Sarajevo na 70% je zguzilo Buducnost koja je bila na 110% svojih mogucnosti...i nije nikakva sreća nego suhi kvalitet, ako đetići ne vjeruju neka malo bolje pogledaju kompletnu akciju i drugi gol, oni ono realno ne mogu ni na treningu da izvedu....
-
il dottore
#15235 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Daj da crnogorcima posaljemo gusle pa nek opjevaju junacku borbu
-
sencobih
#15236 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ovako smo i mi kukali kad smo zijanili od Dinama, samo sto smo mi kukali opravdano 
- vegass
#15237 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma samo “idite igrajte i sa Milom i sa litijašima, mi idemo sa Celticom”. Ko ih ...Logovan wrote: ↑26/09/2020 00:48 "Dominirali smo nakon primljenog gola, imali smo veliku šansu za 2:1, njihov igrač je izbacio loptu iz gola. Oni prvih 15 minuta drugog poluvremena nisu prešli centar, a iz prvog napada su nam dali gol. Igrali smo hrabro, mislim da smo pokazali da smo mnogo kvalitetnija ekipa, koja nije imala sreće", rekao je Raičković
- armin071
#15238 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Da je bio imalo normalniji sudac oni su trebali završiti utakmicu sa 9 igrača. Ovaj me sudija neodoljivo podsjetio na onoga iz Velsa. Ne možeš ovim krkanskim ekipama dozvoliti grubu igru. Igrači se moraju zaštiti...Logovan wrote: ↑26/09/2020 00:48 "Dominirali smo nakon primljenog gola, imali smo veliku šansu za 2:1, njihov igrač je izbacio loptu iz gola. Oni prvih 15 minuta drugog poluvremena nisu prešli centar, a iz prvog napada su nam dali gol. Igrali smo hrabro, mislim da smo pokazali da smo mnogo kvalitetnija ekipa, koja nije imala sreće", rekao je Raičković
- Leopard_SA
#15239 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
90 minuta nas dijeli od grupne faze. 90 minuta nas dijeli od historije.
Hajmo momci, mozete vi to
Hajmo momci, mozete vi to
-
sencobih
#15240 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Pregledao sam.ponovo samo sada opušteno, pa bolji smo duplo od lezihljebovica. Pratio sam sušića , čovjek jeste da.nema snage ali dok ima s loptom zna sve. Amar trči ko stoka, i pretjera u zelji da dođe do.lopte zato se kartoni lijepe za njega samo tako. Nakon Letvića i Bekića mislio sam da.necemo docekati nekoga da zna ubaciti loptu kako treba , Pidro je tu konačno. Dupovac mi je začepio usta ove sezone, samo nek nastavi tako. A sudija nas je dobro iskarinđo sa onim puštanjem "muške" igra, ubili su nas, a kad su nasi krenuli da se biju kartone je počeo da dijeli. Fakat bi bilo steta bi bilo da su nas ovi izbacili. Izjave koje daju nemaju veze s mozgom , ali tuguju još pa nije im se razumiti.
- turbofolk
#15241 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ko o čemu, Crnogorci o umoru.Dogovor je bio da idemo na centaršuteve sa krila jer smo znali da Sarajevo ima problema sa tim bočnim loptama. Slali smo signale igračima, ali informacije više nijesu dopirale do njih. Mozak je bio umoran, dali su sve što su imali. Sa strane je lako gledati, ali teren je nešto drugo. Potrošnja je bila ogromna. Falilo je i sreće da uradimo nešto veliko - kaže Milinković.
-
Labirint
#15242 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
turbofolk wrote: ↑26/09/2020 11:02Ko o čemu, Crnogorci o umoru.Dogovor je bio da idemo na centaršuteve sa krila jer smo znali da Sarajevo ima problema sa tim bočnim loptama. Slali smo signale igračima, ali informacije više nijesu dopirale do njih. Mozak je bio umoran, dali su sve što su imali. Sa strane je lako gledati, ali teren je nešto drugo. Potrošnja je bila ogromna. Falilo je i sreće da uradimo nešto veliko - kaže Milinković.
![]()
![]()
![]()
-
molotovljev
#15243 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Montenigersi apsolvirani. To sto oni sada kroz medije pokusavaju umanjiti nasu pobjedu i
prolaz dalje je dokaz njihovog neiskustva. I mi smo na ovaj nacin zalili poraze prije 15 godina.
Celtic? Mislim da nisu na nivou, odnosno u pravoj formi, dok sa druge strane mi smo
uhvatili tempo i puni smo samopouzdanja, tako da prije svega u tome vidim nasu sansu.
Ispali su od madjara, provukli se sada protiv Rige, rekao bih upravo na iskustvo.
A da su trenutno klub kojeg se trebamo plasiti i unaprijed potpisati kapitulaciju, ne !
Sanse su 50:50. Sada je sve trenera kako pripremiti ekipu i koju taktiku postaviti.
Ako tu pogodimo prolazimo u grupe siguran sam. Ono na sta posebno trebamo obratiti paznju
su prekidi jer su u tome skoti strucnjaci. Uglavnom, odigrati hrabro, mudro, pa sta bude.
Sve sto zelim u ovom trenutkuu...
prolaz dalje je dokaz njihovog neiskustva. I mi smo na ovaj nacin zalili poraze prije 15 godina.
Celtic? Mislim da nisu na nivou, odnosno u pravoj formi, dok sa druge strane mi smo
uhvatili tempo i puni smo samopouzdanja, tako da prije svega u tome vidim nasu sansu.
Ispali su od madjara, provukli se sada protiv Rige, rekao bih upravo na iskustvo.
A da su trenutno klub kojeg se trebamo plasiti i unaprijed potpisati kapitulaciju, ne !
Sanse su 50:50. Sada je sve trenera kako pripremiti ekipu i koju taktiku postaviti.
Ako tu pogodimo prolazimo u grupe siguran sam. Ono na sta posebno trebamo obratiti paznju
su prekidi jer su u tome skoti strucnjaci. Uglavnom, odigrati hrabro, mudro, pa sta bude.
Sve sto zelim u ovom trenutkuu...
- omega369
#15244 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
A penal na Ahmetu?! To se ne pika, je li? 
- vegass
#15245 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Sinoć sam sanjao da smo prošli u grupu. Nisam znao šta da radim, kako da slavim, je li ok da se plaće itd.
-
molotovljev
#15246 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Jos nesto, primjetio sam da nam bas najbolje ne funkcionise komunikacija golman -zadnja linija.
Sto bi bas sad trebalo da funkcionise s obzirom da nema publike.
Par puta je nasa zadnja linija izbacila loptu u korner, bez potrebe stvarno jer tu loptu mogao je
da pokupi Kovacevic. Na tome moramo posebno raditi i pripremiti se do utakmice sa Seltikom.
Jer njima tek tako poklanjati kornere nije pametno ako vec znamo da su u tim situacijama prejaki.
Fakticki pravimo im gol sanse.
Osvrnuo bih se na Rahmanovica... Istina je da cesto dobije zuti karton bez ikakve potrebe,
cisto zbog temperamenta. Volio bih da neko od nasih novinara postavi pitanje Marinovicu
zasto nije, ako ne na poluvremenu onda u onoj situaciji neposredno prije crvenog kartona
kada je sudija upozorio Rahmanovica i jednog igraca Buducnosti, jer izvjesno je bilo,
svi smo to vidjeli pored tv ekrana da ce ovaj biti iskljucen, zasto nije reagovao i zamijenio ga.
Sa druge strane, Rahmanovic je radilica na terenu i jako bitan igrac, tako da ga ne mozemo
tek tako odbaciti i zamjeriti mu zbog kartona. Za njega moramo imati alternativu, odnosno
igraca na klupi koji ce u svakom trenutku biti spreman uskociti umjesto Rahmanovica.
Sto bi bas sad trebalo da funkcionise s obzirom da nema publike.
Par puta je nasa zadnja linija izbacila loptu u korner, bez potrebe stvarno jer tu loptu mogao je
da pokupi Kovacevic. Na tome moramo posebno raditi i pripremiti se do utakmice sa Seltikom.
Jer njima tek tako poklanjati kornere nije pametno ako vec znamo da su u tim situacijama prejaki.
Fakticki pravimo im gol sanse.
Osvrnuo bih se na Rahmanovica... Istina je da cesto dobije zuti karton bez ikakve potrebe,
cisto zbog temperamenta. Volio bih da neko od nasih novinara postavi pitanje Marinovicu
zasto nije, ako ne na poluvremenu onda u onoj situaciji neposredno prije crvenog kartona
kada je sudija upozorio Rahmanovica i jednog igraca Buducnosti, jer izvjesno je bilo,
svi smo to vidjeli pored tv ekrana da ce ovaj biti iskljucen, zasto nije reagovao i zamijenio ga.
Sa druge strane, Rahmanovic je radilica na terenu i jako bitan igrac, tako da ga ne mozemo
tek tako odbaciti i zamjeriti mu zbog kartona. Za njega moramo imati alternativu, odnosno
igraca na klupi koji ce u svakom trenutku biti spreman uskociti umjesto Rahmanovica.
- omega369
#15247 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Izvini, jel to zelis da kazes da ce trener biti kriv ako ne prodjemo celtic?! Ono, sve je do njega, pa i rahmanov karton?! Zasto mislis da mu nije rekao? A sta ako jeste?
Dajte ljudi ba. Opustite se malo.
Jeste li svjesni da se dizala hajka prije mjesec dana na njega, da ga se javno pljuvalo, trazila smjena... a gledaj pozicije u kojoj se nalazimo danas?!
To valjda dovoljno govori koliko smo mi nerealni, da ne kazem zaslijepljeni mahalstinom
hajmo se opustiti i uzivati malo u trenutku i pustiti covjeka da ostvaruje rezultate, kad ga je vec krenulo
I naravno, slazem se za vladana i stopere, komunikacija uzasna. Mislim da je to do vladana
Jeste li svjesni da se dizala hajka prije mjesec dana na njega, da ga se javno pljuvalo, trazila smjena... a gledaj pozicije u kojoj se nalazimo danas?!
To valjda dovoljno govori koliko smo mi nerealni, da ne kazem zaslijepljeni mahalstinom
hajmo se opustiti i uzivati malo u trenutku i pustiti covjeka da ostvaruje rezultate, kad ga je vec krenulo
I naravno, slazem se za vladana i stopere, komunikacija uzasna. Mislim da je to do vladana
- xoklix
#15248 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Mislim da je imao 2 greške na našoj polovini nakon kojih smo skoro gol primili(drugo poluvrijeme).Grean wrote: ↑25/09/2020 10:11U cemu je Susic tacno los a recimo Pejovic dobar?xoklix wrote: ↑25/09/2020 00:46 Od neke 35te minute govorim starom trebamo se povući jer ovi ne mogu Azotu dati gola na postavljenu odbranu.
Sve im prilike bile nakon naših grešaka u tranziciji ili kontra napad... umjesto da smo se povukli i ganjali preko Fanima i Tatara gol iz kontre mi ga primišmo iz polu kontre.
Poslije crvenog bijadoh siguran da ćemo sačuvati rezultat jer smo se povukli. Nisu poštene prilike napravili dok je Tatar imao zicer nakon ubacivanja večeras ooodličnog Handžića.
Bravo Hare![]()
Sušić loš,preloš...čak ga ne bih ni stavljao protiv Seltika.
Volio bih da se prebroje npr. prodane lopte jednog i drugog da vidimo. Imali su obojica ali cini mi se da Susic ima manje u svakoj utakmici do sad.
Ne kritikujem ni jednog, samo kazem da na necemu treba zasnivati sud.
Dosta mlak i trom, carini loptu,nadam se da je do fizičke spreme.
Btw. Nisam stigao gledati do 30te minute tako da ne znam kakav je u prvom poluvremenu bio.
Uglavnom, obzirom na njegova mjesečna primanja premalo pokazao.
-
molotovljev
#15249 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nista ja necu da kazem. To je samo moje misljenje, neka moja zapazanja i zelim da skrenemomega369 wrote: ↑27/09/2020 00:03 Izvini, jel to zelis da kazes da ce trener biti kriv ako ne prodjemo celtic?! Ono, sve je do njega, pa i rahmanov karton?! Zasto mislis da mu nije rekao? A sta ako jeste?
paznju na stvari koje ocigledno treba korigovati.
I nema tu jeste ili nije kriv, nije u pitanju saobracajna nesreca nego fudbalska utakmica.
Uostalom, u ovu utakmicu ulazimo kao autsajderi (tako kazu kladionice) sto ne znaci
da trebamo razmisljati na nacin kao da nemamo sta izgubiti. Imamo sta izgubiti, e sad
koliko smo sposobni to cemo tek da vidimo. Mahalastina ( kao sto kazes) je jednim dijelom
i gubitnicki mentalitet kojeg smo nadam se prevazisli.
I da, jeste trener pogrijesio jer nije na vrijeme zamijenio Rahmanovica, ali je zato pogodio
sa ove dvije izmjene Djokanovic - Handzic.
Primjedba, sugestija, zapazanje, kritika u pravo vrijeme - nije skidanje glave,
vec nesto prirodno u fudbalu i nesto sto moze unaprijediti igru.
Ako nema toga vladar je gubitnicki mentalitet!
-
izbjeglica_iz_besmisla
#15250 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Pogledaj ponovo snimak pa ces se iznenaditi. Al poslije jeste grohnuo, nema on snage za vise od poluvremena ako je jak tempoxoklix wrote: ↑27/09/2020 01:28Mislim da je imao 2 greške na našoj polovini nakon kojih smo skoro gol primili(drugo poluvrijeme).Grean wrote: ↑25/09/2020 10:11U cemu je Susic tacno los a recimo Pejovic dobar?xoklix wrote: ↑25/09/2020 00:46 Od neke 35te minute govorim starom trebamo se povući jer ovi ne mogu Azotu dati gola na postavljenu odbranu.
Sve im prilike bile nakon naših grešaka u tranziciji ili kontra napad... umjesto da smo se povukli i ganjali preko Fanima i Tatara gol iz kontre mi ga primišmo iz polu kontre.
Poslije crvenog bijadoh siguran da ćemo sačuvati rezultat jer smo se povukli. Nisu poštene prilike napravili dok je Tatar imao zicer nakon ubacivanja večeras ooodličnog Handžića.
Bravo Hare![]()
Sušić loš,preloš...čak ga ne bih ni stavljao protiv Seltika.
Volio bih da se prebroje npr. prodane lopte jednog i drugog da vidimo. Imali su obojica ali cini mi se da Susic ima manje u svakoj utakmici do sad.
Ne kritikujem ni jednog, samo kazem da na necemu treba zasnivati sud.
Dosta mlak i trom, carini loptu,nadam se da je do fizičke spreme.
Btw. Nisam stigao gledati do 30te minute tako da ne znam kakav je u prvom poluvremenu bio.
Uglavnom, obzirom na njegova mjesečna primanja premalo pokazao.