Saobracajna kazna uplata nejasnoce

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tempuser

#76 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce

Post by tempuser »

077 - Ilidža
Poziv na broj - br. prek. naloga
Budžetska organizacija -prazna tj sve 0.
Laplace

#77 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce

Post by Laplace »

Moram da pohvalim efikasnost institucija i naše poštanske službe. Prije neki dan sam napravio strašan prekršaj (na jednoj kratkoj relaciji sam zaboravio da upalim svjetla, tj. od kuće krenuo sa upaljenim, svratio do pekare, tu parkirao i kupio doručak, nastavio i sa ugašenim svjetlima naišao na patrolu). Juče mi uredno stigla kazna.

Ruku na srce, institucije i poštanske slkužbe nisu uvijek baš ovoliko efikasne. Recimo, paket od Aliexpressa mi je u BiH stigao početkom maja a još uvijek od njega ni traga ni glasa. Ali, ne možeš uvijek isporučivati vrhunsku uslugu.
Brus Lee

#78 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce

Post by Brus Lee »

Laplace wrote: 24/09/2020 09:34 Moram da pohvalim efikasnost institucija i naše poštanske službe. Prije neki dan sam napravio strašan prekršaj (na jednoj kratkoj relaciji sam zaboravio da upalim svjetla, tj. od kuće krenuo sa upaljenim, svratio do pekare, tu parkirao i kupio doručak, nastavio i sa ugašenim svjetlima naišao na patrolu). Juče mi uredno stigla kazna.

Ruku na srce, institucije i poštanske slkužbe nisu uvijek baš ovoliko efikasne. Recimo, paket od Aliexpressa mi je u BiH stigao početkom maja a još uvijek od njega ni traga ni glasa. Ali, ne možeš uvijek isporučivati vrhunsku uslugu.
Imperija uzvraca udarac ;)
kakavdanakneiskustvu

#79 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce

Post by kakavdanakneiskustvu »

malo je bezveze napisati to da je počinjen strašan prekršaj,kao pokušaj ironije,sarkazma,to je prekršaj,ko i svi drugi prekršaji,i zna se da se za to u pravilu dobije prek. nalog,ili eventualno samo upozorenje
artur morgan

#80 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce

Post by artur morgan »

Sinoć gledam policija postavila radar na trotoar, a policajac sa civilnim autom parkirao u blizini na trotoar i u autu čačka mobitel, dok radar radi svoje. Da li je taj policajac trebao sebi napisati prekršajni nalog za nepropisno parkiranje ?
kakavdanakneiskustvu

#81 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce

artur morgan wrote: 24/09/2020 14:12 Sinoć gledam policija postavila radar na trotoar, a policajac sa civilnim autom parkirao u blizini na trotoar i u autu čačka mobitel, dok radar radi svoje. Da li je taj policajac trebao sebi napisati prekršajni nalog za nepropisno parkiranje ?
mislim da se ne izdaju prek. naloizi za svako vozio parkirano na trotoaru nego za ona koja su tako parkirana da na trotoaru nema cini mi se metar i 40 cm prostora za pjesake,e ako je parkirao tako da nema toliko prostora,treba nazvati 122 i traziti da mu napisu nalog
Laplace

#82 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce

Post by Laplace »

Brus Lee wrote: 24/09/2020 10:05
Laplace wrote: 24/09/2020 09:34 Moram da pohvalim efikasnost institucija i naše poštanske službe. Prije neki dan sam napravio strašan prekršaj (na jednoj kratkoj relaciji sam zaboravio da upalim svjetla, tj. od kuće krenuo sa upaljenim, svratio do pekare, tu parkirao i kupio doručak, nastavio i sa ugašenim svjetlima naišao na patrolu). Juče mi uredno stigla kazna.

Imperija uzvraca udarac ;)
Kamo sreće da je imperija, bar ne bismo svake dvije godine bacali milione na nepotrebne izbore.
Laplace

#83 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce

Post by Laplace »

kakavdanakneiskustvu wrote: 24/09/2020 13:40 malo je bezveze napisati to da je počinjen strašan prekršaj,kao pokušaj ironije,sarkazma,to je prekršaj,ko i svi drugi prekršaji,i zna se da se za to u pravilu dobije prek. nalog,ili eventualno samo upozorenje
Prekršaj jeste, a da je kao i svaki drugi - nije (zato i visina kazne).

Nije problem u tome da su pisali kaznu. Kazna je napisana, uručena i plaćena, a već neko vrijeme govorim da ću početi više da pazim na ta svjetla tek kad mi napišu kaznu. To nije problematičan dio, kako rekoh - pošteno i po zasluzi.

Problematičan dio je nevezan za taj prekršaj i tu kaznu, a to je da naši policajci nauče tri člana zakona i na osnovu ta tri pišu kazne. Svi ostali prekršaji za njih ne psotoje, a tu spadaju i direktna ugrožavanja drugih vozača i pješaka, i to kontinuirano, namjerno i svjesno.

Ovako kažnjavanje tri prekršaja više su cjepidlačenje nego utjerivanje vozača u red.
ortodont

#84 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce

Post by ortodont »

lajkujMe wrote: 10/11/2018 13:56
Eto nadam se da sam pomogao.
Pomozi nam tako što nećeš više sjesti za volan. Hvala.
kakavdanakneiskustvu

#85 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce

Laplace wrote: 25/09/2020 09:45
kakavdanakneiskustvu wrote: 24/09/2020 13:40 malo je bezveze napisati to da je počinjen strašan prekršaj,kao pokušaj ironije,sarkazma,to je prekršaj,ko i svi drugi prekršaji,i zna se da se za to u pravilu dobije prek. nalog,ili eventualno samo upozorenje
Prekršaj jeste, a da je kao i svaki drugi - nije (zato i visina kazne).

Nije problem u tome da su pisali kaznu. Kazna je napisana, uručena i plaćena, a već neko vrijeme govorim da ću početi više da pazim na ta svjetla tek kad mi napišu kaznu. To nije problematičan dio, kako rekoh - pošteno i po zasluzi.

Problematičan dio je nevezan za taj prekršaj i tu kaznu, a to je da naši policajci nauče tri člana zakona i na osnovu ta tri pišu kazne. Svi ostali prekršaji za njih ne psotoje, a tu spadaju i direktna ugrožavanja drugih vozača i pješaka, i to kontinuirano, namjerno i svjesno.

Ovako kažnjavanje tri prekršaja više su cjepidlačenje nego utjerivanje vozača u red.
:thumbup:
Post Reply