Saobracajna kazna uplata nejasnoce
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#76 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce
077 - Ilidža
Poziv na broj - br. prek. naloga
Budžetska organizacija -prazna tj sve 0.
Poziv na broj - br. prek. naloga
Budžetska organizacija -prazna tj sve 0.
- Laplace
#77 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce
Moram da pohvalim efikasnost institucija i naše poštanske službe. Prije neki dan sam napravio strašan prekršaj (na jednoj kratkoj relaciji sam zaboravio da upalim svjetla, tj. od kuće krenuo sa upaljenim, svratio do pekare, tu parkirao i kupio doručak, nastavio i sa ugašenim svjetlima naišao na patrolu). Juče mi uredno stigla kazna.
Ruku na srce, institucije i poštanske slkužbe nisu uvijek baš ovoliko efikasne. Recimo, paket od Aliexpressa mi je u BiH stigao početkom maja a još uvijek od njega ni traga ni glasa. Ali, ne možeš uvijek isporučivati vrhunsku uslugu.
Ruku na srce, institucije i poštanske slkužbe nisu uvijek baš ovoliko efikasne. Recimo, paket od Aliexpressa mi je u BiH stigao početkom maja a još uvijek od njega ni traga ni glasa. Ali, ne možeš uvijek isporučivati vrhunsku uslugu.
-
Brus Lee
#78 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce
Imperija uzvraca udaracLaplace wrote: ↑24/09/2020 09:34 Moram da pohvalim efikasnost institucija i naše poštanske službe. Prije neki dan sam napravio strašan prekršaj (na jednoj kratkoj relaciji sam zaboravio da upalim svjetla, tj. od kuće krenuo sa upaljenim, svratio do pekare, tu parkirao i kupio doručak, nastavio i sa ugašenim svjetlima naišao na patrolu). Juče mi uredno stigla kazna.
-
kakavdanakneiskustvu
#79 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce
malo je bezveze napisati to da je počinjen strašan prekršaj,kao pokušaj ironije,sarkazma,to je prekršaj,ko i svi drugi prekršaji,i zna se da se za to u pravilu dobije prek. nalog,ili eventualno samo upozorenje
-
artur morgan
#80 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce
Sinoć gledam policija postavila radar na trotoar, a policajac sa civilnim autom parkirao u blizini na trotoar i u autu čačka mobitel, dok radar radi svoje. Da li je taj policajac trebao sebi napisati prekršajni nalog za nepropisno parkiranje ?
-
kakavdanakneiskustvu
#81 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce
mislim da se ne izdaju prek. naloizi za svako vozio parkirano na trotoaru nego za ona koja su tako parkirana da na trotoaru nema cini mi se metar i 40 cm prostora za pjesake,e ako je parkirao tako da nema toliko prostora,treba nazvati 122 i traziti da mu napisu nalogartur morgan wrote: ↑24/09/2020 14:12 Sinoć gledam policija postavila radar na trotoar, a policajac sa civilnim autom parkirao u blizini na trotoar i u autu čačka mobitel, dok radar radi svoje. Da li je taj policajac trebao sebi napisati prekršajni nalog za nepropisno parkiranje ?
- Laplace
#82 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce
Kamo sreće da je imperija, bar ne bismo svake dvije godine bacali milione na nepotrebne izbore.Brus Lee wrote: ↑24/09/2020 10:05Imperija uzvraca udaracLaplace wrote: ↑24/09/2020 09:34 Moram da pohvalim efikasnost institucija i naše poštanske službe. Prije neki dan sam napravio strašan prekršaj (na jednoj kratkoj relaciji sam zaboravio da upalim svjetla, tj. od kuće krenuo sa upaljenim, svratio do pekare, tu parkirao i kupio doručak, nastavio i sa ugašenim svjetlima naišao na patrolu). Juče mi uredno stigla kazna.
Ruku na srce, institucije i poštanske slkužbe nisu uvijek baš ovoliko efikasne. Recimo, paket od Aliexpressa mi je u BiH stigao početkom maja a još uvijek od njega ni traga ni glasa. Ali, ne možeš uvijek isporučivati vrhunsku uslugu.![]()
- Laplace
#83 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce
Prekršaj jeste, a da je kao i svaki drugi - nije (zato i visina kazne).kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/09/2020 13:40 malo je bezveze napisati to da je počinjen strašan prekršaj,kao pokušaj ironije,sarkazma,to je prekršaj,ko i svi drugi prekršaji,i zna se da se za to u pravilu dobije prek. nalog,ili eventualno samo upozorenje
Nije problem u tome da su pisali kaznu. Kazna je napisana, uručena i plaćena, a već neko vrijeme govorim da ću početi više da pazim na ta svjetla tek kad mi napišu kaznu. To nije problematičan dio, kako rekoh - pošteno i po zasluzi.
Problematičan dio je nevezan za taj prekršaj i tu kaznu, a to je da naši policajci nauče tri člana zakona i na osnovu ta tri pišu kazne. Svi ostali prekršaji za njih ne psotoje, a tu spadaju i direktna ugrožavanja drugih vozača i pješaka, i to kontinuirano, namjerno i svjesno.
Ovako kažnjavanje tri prekršaja više su cjepidlačenje nego utjerivanje vozača u red.
- ortodont
-
kakavdanakneiskustvu
#85 Re: Saobracajna kazna uplata nejasnoce
Laplace wrote: ↑25/09/2020 09:45Prekršaj jeste, a da je kao i svaki drugi - nije (zato i visina kazne).kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/09/2020 13:40 malo je bezveze napisati to da je počinjen strašan prekršaj,kao pokušaj ironije,sarkazma,to je prekršaj,ko i svi drugi prekršaji,i zna se da se za to u pravilu dobije prek. nalog,ili eventualno samo upozorenje
Nije problem u tome da su pisali kaznu. Kazna je napisana, uručena i plaćena, a već neko vrijeme govorim da ću početi više da pazim na ta svjetla tek kad mi napišu kaznu. To nije problematičan dio, kako rekoh - pošteno i po zasluzi.
Problematičan dio je nevezan za taj prekršaj i tu kaznu, a to je da naši policajci nauče tri člana zakona i na osnovu ta tri pišu kazne. Svi ostali prekršaji za njih ne psotoje, a tu spadaju i direktna ugrožavanja drugih vozača i pješaka, i to kontinuirano, namjerno i svjesno.
Ovako kažnjavanje tri prekršaja više su cjepidlačenje nego utjerivanje vozača u red.
-
kakavdanakneiskustvu