Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kolinda wrote: ↑23/09/2020 13:05
Kao prvo jedan osvrt na prepisku s tobom, koliko god se ja slagao ili ne s tvojim mišljenjem drago mi je da netko pokušava normalnom pričom doći do onoga za što se zalaže, hvala ti na tome.
E sad, ništa nije iznad Ustava dok to isto ne uvedeš u isti
Ma ja sam za pravdu, pa kako god.
Mom narodu ne odgovara nikakva konfrontacija ali ne po cijenu ponizenosti.
U tom smislu imamo
1) Povelje UN-a i presude medjunarodnih sudova
2) Ustav
3) Anekse Daytonskog sporazuma
4) Izborni zakon
Situacija je konkretno u slucaju IZ takva, da hrvatske stranke inzistiraju samo na IZ a ostalo kako bude.
Cak stavise bi pravili IZ a pri tome narusavali 1), 2) i 3).
Dalje u nekim drugim stvarima HDZ / HNS odbijaju konstitutivnost po kantonima, zagarantovanu ustavnu visejezicnost, ustavom propisanu strukturu zaposlenih u javnim ustanovama na opstinskoj i kantolnaj razini, ranije presude US-a ...
To je nemoguce.
Sto se tice tvog stava, da nista nije iznad Ustava, dok se isto ne uvede je tacno ali stavka 1) je uvedena i time vazi.
Kolinda wrote: ↑23/09/2020 13:05
Kao prvo jedan osvrt na prepisku s tobom, koliko god se ja slagao ili ne s tvojim mišljenjem drago mi je da netko pokušava normalnom pričom doći do onoga za što se zalaže, hvala ti na tome.
E sad, ništa nije iznad Ustava dok to isto ne uvedeš u isti
Ma ja sam za pravdu, pa kako god.
Mom narodu ne odgovara nikakva konfrontacija ali ne po cijenu ponizenosti.
U tom smislu imamo
1) Povelje UN-a i presude medjunarodnih sudova
2) Ustav
3) Anekse Daytonskog sporazuma
4) Izborni zakon
Situacija je konkretno u slucaju IZ takva, da hrvatske stranke inzistiraju samo na IZ a ostalo kako bude.
Cak stavise bi pravili IZ a pri tome narusavali 1), 2) i 3).
Dalje u nekim drugim stvarima HDZ / HNS odbijaju konstitutivnost po kantonima, zagarantovanu ustavnu visejezicnost, ustavom propisanu strukturu zaposlenih u javnim ustanovama na opstinskoj i kantolnaj razini, ranije presude US-a ...
To je nemoguce.
Sto se tice tvog stava, da nista nije iznad Ustava, dok se isto ne uvede je tacno ali stavka 1) je uvedena i time vazi.
Siguran sam da ne odgovara ni mom narodu niti bilo kome normalnom..
Koliko se god netko ne slagao sa onim što je unutar povelja ili presuda one su takve kakve jesu ali ne smije biti dvostrukih mjerila, presuda je presuda, zločin je zločin....
Zar misliš da je ovo slučajno i da nije ostavljeno kao zalog za ozbiljne pregovore koji moraju kad tad uslijediti, ti meni ovo a ja tebi ovo???
Ovo o zaposlenima u općinskoj i županijskoj razini nisam siguran da itko provodi a ako i provodi sve je to u "pet deka"...
Zar misliš da je ovo slučajno i da nije ostavljeno kao zalog za ozbiljne pregovore koji moraju kad tad uslijediti, ti meni ovo a ja tebi ovo???
Ovo o zaposlenima u općinskoj i županijskoj razini nisam siguran da itko provodi a ako i provodi sve je to u "pet deka"...
Pa nije slucajno ali u tome i jeste kvaka.
Jednostavno se nakupilo previse dogovorenog a nije sprovedeno.
Zbog svoje djece ja se nadam da će čim prije početi (pa ako treba zaključati ih u neki vojni kompleks) pregovori i da se okonča ovo natezanje,, meni je preko glave a vjerujem i većini....
Jos jedno 30 godina pregovora, i bice dogovoreno da ce se sastat jos jednom, pa ce se dogovoriti o sljedecem sastanku.
Ukoliko se pod hitno, pa makar intervencijom sa dalekog Merkura ne prekine dotok novca akterima (lopovima) trenutne politicke oligarhije, nama napretka nema, nego cemo mi, radni ljudi, narodi i gradjani krepat od zavisti za njihovim bogatstvom, i otpratiti nasu djecu u daleke zemlje.
Posto je ovo tema o politici Hrvata, onda cu reci ovako.
Da li se bilo koji Hrvat u BiH, a i van iste, a da nije u direktnoj ili indirektnoj koristi od njegovog kriminala i nepotizma, moze ponositi da je Covic vodja naroda, i da su spremni zakrviti sa svojim susjedom, sto doticni nije na jaslama u Predsjednistvu. I da mu je drago sto je dobrim dijelom zbog lopovluka tog istog mazdrmana, unisten Aluminij, da bi se prikrilo enormno izvlacenje para iz istog. Da li bilo koji Hrvat u BiH, a da nije u direktnoj ili indirektnoj koristi od kriminala, moze nabrojati slovom i brojem 5 stavki, za koje se Covic (i njegova klika) izborio za narod koji, po rijecima obozavatelja, se on toliko bori, zalaze i gine?
Ili, npr.zar se bilo koji glasac Zeljke K., normalan, moze ponositi sto je on clan Predsjednistva. Niti ga tko gdje zove, niti mu tko dolazi, niti je sta pametno uradio u svojoj politickoj karijeri. Samo se samoposvadjao sa svima osim sa Bakirom, koji ga vrti oko malog prsta kao igracku.
Naravno Covic ima svoje pandane na druge 2 strane, nije sve do njega, jer bez druge dvojice, ne bi ni on postojao. Pare su ovdje na stvari, kome to nije jasno neka izvadi krmelje iz ociju.
A narod ce i dalje, red postotaka, red UZPa, red mudzahedina, red majorizacije, pa red zveckanja oruzjem...
Osvjestite se ljudi, uradite nesto pametno sa svojim glasom na izborima, glasajte za buducnost, a ne protiv nekoga, izidjite iz okova nacionalizma. 30 godina je proslo od demokracije, i Sjeverna Koreja se pomjerila naprijed, samo mi prema nazad.
Maraschino wrote: ↑23/09/2020 12:26
Promjena ustava da BiH bude jedna izborna jedinica.
Opet bi glasao za Jozu i Zeljka ako su strucni i kompetentni. To sto se tebi gadi Senad i Fehim je tvoj problem.
Tu se razlikujemo.
Mislim da griješiš. Ne gadi im se Senad i Fehim. Nego im se gadi Hrvat Željko.
Hrvati Zeljka Komsica ne nazivaju Zeljko Komsic, nego Sejdo Bajramovic. Kako bi im se lakse gadio.
Kolinda wrote: ↑23/09/2020 13:05E sad, ništa nije iznad Ustava dok to isto ne uvedeš u isti, presuda suda u Strasbourgu nije u koliziji za Ustavom BiH nego je samo potrebno naći način kako zadovoljiti dvije stvari
Woah, sad si postao i pravnik.
Iznad svakog Ustava bilo koje drzave su medjunarodni sporazumi. To se uci na prvoj godini prava.
Ocigledno je da nisi procitao Ustav BiH.
Aneks 6. Poglavlje 1. Clan 1. Stav 1.
Prava i slobode osigurane Evropskom konvecijom za zastitu prava.
Valjda ti ne moram objasnjavati da Evropski sud za ljudska prava se ocituje da li neka drzava postuje Evropsku konveciju, pametan si ti.
Maraschino wrote: ↑23/09/2020 12:26
Promjena ustava da BiH bude jedna izborna jedinica.
Opet bi glasao za Jozu i Zeljka ako su strucni i kompetentni. To sto se tebi gadi Senad i Fehim je tvoj problem.
Tu se razlikujemo.
Mislim da griješiš. Ne gadi im se Senad i Fehim. Nego im se gadi Hrvat Željko.
Hrvati Zeljka Komsica ne nazivaju Zeljko Komsic, nego Sejdo Bajramovic. Kako bi im se lakse gadio.
Opet. Svi znamo ko je Sejdo i šta on predstavlja. Pa i Bošnjaci Komšića zbog razočaranost nazivaju Sejdom.
Nemojmo u ovo uvlačiti religijske konotacije. Čista politika je u pitanju.
zposao wrote: ↑23/09/2020 22:24Opet. Svi znamo ko je Sejdo i šta on predstavlja. Pa i Bošnjaci Komšića zbog razočaranost nazivaju Sejdom.
Niti jedan Bosnjak, Zeljka Kosmica ne naziva Sejdo.
Bosnjaci nisu razocarani Zlatnim ljiljanom.
Zeljko Komsic predstavlja 225.500 gradjana Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskoga naroda.
mO k3 wrote: ↑23/09/2020 12:27
Prvo presudu sejdic /finci i onda ostalo ...
Neznam zasto orgijate ovdje po forumu o trecem , njega nece biti nikada
To da ih zelja mine
iskren da budem razumijem ja njih , ali ne mozes stalna neka potrazivanja imati a nista ne dati ... sta oni zapravo nude bosnjacima??
Cuj sta desno fasisticko krilo Hrvata nudi Bosnjacima/Bosancima i Hercegovcima? nude im Kanton Sarajevo ili kao alternativu preseljavanje u Tursku, Aziju ili africki kontinent. Kako ne razumijes da su to Bolesni Megalomani sa Megalomanskim idejama, zeljama i zahtjevima. Malo im drzava Hrvatska pa bi je malo prosirili do Kantona Sarajevo
- U svemu tome najsmješniji je sitni šibicar Željko Komšić, koji će za koju godinu dosađivati po kafanama pričom kako je on bio bosanski heroj koga su svi izigrali, prevarili i napustili. Tako on prijeteći veli: `Mi u BiH znamo šta nam je činit`. Ti njegovi mi ne žive ni u Banjaluci, ni u Trebinju, ni u Orašju, ni u hrvatskom Mostaru, niti na preko 70 odsto prostora BiH. Koje on to "mi" predstavlja kada je nevažan, ne samo Hrvatima u BiH, nego i susjednim Hrvatskoj i Srbiji, ni bilo kome ko drži do sebe u političkom smislu. Zato je Komšića hrvatski predsjednik Milanović nazvao parazitom - podsjetio je Mitrović.
On je upitao kakve poruke stalno šalje Bakir Izetbegović, prijeteći Hrvatima da će uvijek birati parazita Komšića i da će taj recept za ugnjetavanje i ponižavanje Hrvata kao konstitutivnog naroda primijeniti i na nižim nivoima vlasti.
- Može još jednom, na izborima 2022. godine i od tog časa BiH neće postojati, osim kao davna istorijska kategorija. Zato Republika Srpska ukazuje na potrebu primjene Ustava BiH kao jedinog načina opstanka BiH. Ako ima ko da čuje - zaključio je Mitrović.
- U svemu tome najsmješniji je sitni šibicar Željko Komšić, koji će za koju godinu dosađivati po kafanama pričom kako je on bio bosanski heroj koga su svi izigrali, prevarili i napustili. Tako on prijeteći veli: `Mi u BiH znamo šta nam je činit`. Ti njegovi mi ne žive ni u Banjaluci, ni u Trebinju, ni u Orašju, ni u hrvatskom Mostaru, niti na preko 70 odsto prostora BiH. Koje on to "mi" predstavlja kada je nevažan, ne samo Hrvatima u BiH, nego i susjednim Hrvatskoj i Srbiji, ni bilo kome ko drži do sebe u političkom smislu. Zato je Komšića hrvatski predsjednik Milanović nazvao parazitom - podsjetio je Mitrović.
On je upitao kakve poruke stalno šalje Bakir Izetbegović, prijeteći Hrvatima da će uvijek birati parazita Komšića i da će taj recept za ugnjetavanje i ponižavanje Hrvata kao konstitutivnog naroda primijeniti i na nižim nivoima vlasti.
- Može još jednom, na izborima 2022. godine i od tog časa BiH neće postojati, osim kao davna istorijska kategorija. Zato Republika Srpska ukazuje na potrebu primjene Ustava BiH kao jedinog načina opstanka BiH. Ako ima ko da čuje - zaključio je Mitrović.
Novak20 wrote: ↑22/09/2020 23:12 Nisam ja napisao da su SDA i HDZ potpisali sporazum po kojem će HDZ podržati SDA kandidata za gradonačelnika Mostara 2008 nego ti.
Ako imaš što konkretno da potkrijepiš svoju tvrdnju, slobodno postavi. Interesira me ali nisam mogao naći kompletan tekst tog Sporazuma.
Pa pitas centralu da ti posalju, kojim glasovima je izabran Beslic 2004 i 2008?
zposao wrote: ↑23/09/2020 22:24Opet. Svi znamo ko je Sejdo i šta on predstavlja. Pa i Bošnjaci Komšića zbog razočaranost nazivaju Sejdom.
Niti jedan Bosnjak, Zeljka Kosmica ne naziva Sejdo.
Bosnjaci nisu razocarani Zlatnim ljiljanom.
Zeljko Komsic predstavlja 225.500 gradjana Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskoga naroda.
Sejdo Bajramovic nije dobio niti jedan glas, nego da je imenovala Narodna skupstina Srbije za clana predsjednistva sa Kosova.
Zeljko Komsic je dobio 225.500 gasova. Odnosno 45.000+ vise nego njegov protivnik Dragan Covic.
Hoce to hoce, kad ucis povijest preko dnevnik.ba i sl. portala.
Novak20 wrote: ↑22/09/2020 23:12 Nisam ja napisao da su SDA i HDZ potpisali sporazum po kojem će HDZ podržati SDA kandidata za gradonačelnika Mostara 2008 nego ti.
Ako imaš što konkretno da potkrijepiš svoju tvrdnju, slobodno postavi. Interesira me ali nisam mogao naći kompletan tekst tog Sporazuma.
Pa pitas centralu da ti posalju, kojim glasovima je izabran Beslic 2004 i 2008?
Zamisli Ljubo Beslic izabran glasovima sdO i to prema nametnutim pravilima od strane visokog predstavnika.
Zbog svoje djece ja se nadam da će čim prije početi (pa ako treba zaključati ih u neki vojni kompleks) pregovori i da se okonča ovo natezanje,, meni je preko glave a vjerujem i većini....
Pa čuj dogovaranje dok se boje ne istope, a do tad nastavit po starom, nema druge. Zna se kako i gdje se zakoni mjenjaju...