FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#83851 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ostao sam duzan.
Ako klub bude imao vlasnika, kupi vecinski ulog, postane dd, privatno vlasništvo, onda nemamo pravo nista reci. Dok je UG, klub sviju nas, dužnost i obaveza je da iskazemo svoje mišljenje, na kakvo ono bilo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#83852 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote: 21/09/2020 18:10 Ostao sam duzan.
Ako klub bude imao vlasnika, kupi vecinski ulog, postane dd, privatno vlasništvo, onda nemamo pravo nista reci. Dok je UG, klub sviju nas, dužnost i obaveza je da iskazemo svoje mišljenje, na kakvo ono bilo.
Nije on klub sviju nas to se strasno varas. On moze biti udruzenje gradjana osnivaca ali ne udruzenjo bilo koga. Nemoj da te taj naziv zavaarava. Svaka uprava tj svaka aktuelna skupstina moze donositi odluke o klubu kakve god hoce. Ako skupstina odluci da proda pomocni to je 100% zakonski i niko na svijetu ih ne moze pravno sprijeciti.
90minut

#83853 Re: FK Željezničar

Post by 90minut »

hrasno38 wrote: 21/09/2020 18:38
Nije on klub sviju nas to se strasno varas. On moze biti udruzenje gradjana osnivaca ali ne udruzenjo bilo koga. Nemoj da te taj naziv zavaarava. Svaka uprava tj svaka aktuelna skupstina moze donositi odluke o klubu kakve god hoce. Ako skupstina odluci da proda pomocni to je 100% zakonski i niko na svijetu ih ne moze pravno sprijeciti.
Ja ba taman da mu napisem bukvalno nemaš promil razlike između ovoga sad i recimo Nam da ti je vlasnik.

Jedini navijaci na balkanu koji imaju udio u klubu je ja mislim Torcida koji se bukvalno pitaju za neke stvari i bez njih ne mozes prodati klub.
Ovo sve ostalo smiješno moze uprava raditi šta hoce.

Da li Zeljo stvarno ima 9 miliona duga?
hrasno38

#83854 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

90minut wrote: 21/09/2020 18:46
Ja ba taman da mu napisem bukvalno nemaš promil razlike između ovoga sad i recimo Nam da ti je vlasnik.

Jedini navijaci na balkanu koji imaju udio u klubu je ja mislim Torcida koji se bukvalno pitaju za neke stvari i bez njih ne mozes prodati klub.

Ja zaista ne znam koliko Zeljo ima duga. Sto se tice Torcide imaju manji dio vlasnistva ali mislim da blizu 70% vlasnistva ima grad Split. U Sarajevu vecinu ima Nam i moze raditi sta hoce bez da ikoga pita isto kao i skupstina FK Zeljeznicara. Razlika izmedju Nama i ovoga u Zelji je da je prvo Tan poravno sve dugove Sarajeva, unio svjezi kapital i vjerovatno nije bas uradio sta je zamislio te prodao vlasnicka prava Namu koji je u puno boljoj poziciji sto i te kako odgovara klubu jer moze pare trositi isklucivo na igrace. Zeljo nema te pare ni blizu ali ima igracki kadar i trenera koji mogu parirati bez problema svakome u PL pa i Sarajevu u borbi za titulu.
90minut

#83855 Re: FK Željezničar

Post by 90minut »

hrasno38 wrote: 21/09/2020 18:53

Ja zaista ne znam koliko Zeljo ima duga. Sto se tice Torcide imaju manji dio vlasnistva ali mislim da blizu 70% vlasnistva ima grad Split. U Sarajevu vecinu ima Nam i moze raditi sta hoce bez da ikoga pita isto kao i skupstina FK Zeljeznicara. Razlika izmedju Nama i ovoga u Zelji je da je prvo Tan poravno sve dugove Sarajeva, unio svjezi kapital i vjerovatno nije bas uradio sta je zamislio te prodao vlasnicka prava Namu koji je u puno boljoj poziciji sto i te kako odgovara klubu jer moze pare trositi isklucivo na igrace. Zeljo nema te pare ni blizu ali ima igracki kadar i trenera koji mogu parirati bez problema svakome u PL pa i Sarajevu u borbi za titulu.
To je to.

Ono šta bi radije da imaš gomilu iz skupštine koji jedva sklapaju kraj s krajem ili da imaš jednog covjeka koji ustvari ima savjetnike koji rade njegov posao? :lol:

A i mi pricamo kao da je jednostavno naci nekoga s parama šta ima jednostavno..
hrasno38

#83856 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

90minut wrote: 21/09/2020 19:11
hrasno38 wrote: 21/09/2020 18:53

To je to.

Ono šta bi radije da imaš gomilu iz skupštine koji jedva sklapaju kraj s krajem ili da imaš jednog covjeka koji ustvari ima savjetnike koji rade njegov posao? :lol:

A i mi pricamo kao da je jednostavno naci nekoga s parama šta ima jednostavno..
Ma pazi nisu to neke pare za takve ljude kao sto su Tan i Nam u odnosu na druge evropske klubove. Jeftinoca je to za njih ali bez obzira gledaju nekakv svoj interes. Ja mislim da je Tan puno vise ocekivao od Akademije i da se puno zujalo a malo meda davalo i da je zato odusto. Isto tako i seniori u ovakvom kokuznom okruzenju bez ikakve brige o platama i dugovima nisu napravili ocekivane rezultate a pogotovo ikakav iskorak u Evropi. Tako da je vjerujem da je on sretan sto je sve to uvalio Namu koji ce isto tako skontati da bez vecih ulaganja nema tu meda. On ako ulozi 2 milona KM hoce da vrati 4 a kako ja ne znam odgvor jer Sarajevo nema iskreno igraca koji mogu donjeti "velike" pare bez obzira sta pisalo na TM a jos manje ima nekakvih talenata u nikad losijoj Akademiji. Tako da je to sve neko plesaje izmedju dobrog i loseg. Ono u principu kada bi gledali relano Sarajevo bi trebalo da bude u rangu Dinama u nasem prvenstvu i da se zajebavaju i s pjesmom dolaze do titula ali nije tako. Proslu sezonu bez svadjanja i bilo kakvih uvreda ja sam 100% siguran da Sarajevo ne bi osvojilo ali na zalost to necemo nikada saznati. Vidjet cemo ovu godinu bez obzira na hvalospjeve tu je kuci remi sa Velezom, remi sa Mladosti koja bi objektivno trebalo da bude ekipa za trpanje ovakvom Sarajevu. Vidjet cemo kako ce Sarajevo izaci na kraj sa Zeljom, Zrinjskim i Sirokim prije svih jer ipak to su uz Sarajevo najjace ekipe u prvenstvu i uvijek najneugodnije.
90minut

#83857 Re: FK Željezničar

Post by 90minut »

Mislim da Tan nije imao nikakva ocekivanja to i pokazuju smiješne brojke koje je ulozio u klub znam da si napisao veliki post, al' to je sve što imam reci...To smo mu i zamjerali i neka je prodao..
Ili bolje reci dao svom poslovnom partneru. :lol:

Al' sad napisati da je prodao jer se razocarao u akademiju ili nešto deseto to baš ne ide on da je hti o da prođe u grupnu fazu prošao bi, samo što je ulozio toliko da je i sam znao da tu nema hljeba osim ako ti igraci bas prevaziđu sva normalna ocekivanja koja se ocekuju od istih.
hrasno38

#83858 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

90minut wrote: 21/09/2020 19:38 Mislim da Tan nije imao nikakva ocekivanja to i pokazuju smiješne brojke koje je ulozio u klub znam da si napisao veliki post, al' to je sve što imam reci...To smo mu i zamjerali i neka je prodao..

Al' sad napisati da je prodao jer se razocarao u akademiju ili nešto deseto to baš ne ide on da je hti o da prođe u grupnu fazu prošao bi, samo što je ulozio toliko da je i sam znao da tu nema hljeba osim ako ti igraci bas prevaziđu sva normalna ocekivanja koja se ocekuju od istih.
Pa vraio vam je sve dugove a niste bas ni vi bili u malim dugovima. Sjecas li se da su vas htjeli istjerati sa Koseva jer ste bili duzni i bogu i narodu. napravio je ono sto ima u Butmiru od akademije i izbacili ste nekoliko solidnih igraca. Doveli se kvalitetnije igrace nego sto ste imali i podigli ipak sve na neki veci nivo. Zato ti i kazem da kod nasih klubova ne trebaju neke ogromne pare da se napravi kakav takav iskorak.
hrasno38

#83859 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Evo sad bas gledam i ovog Ziljkica i na glas se pitam sto Amar nije njega doveo.....decko je odlicno krilo. Jok on cekao onog nekog crnog igraca koji se nikada nije pojavio
golfiista

#83860 Re: FK Željezničar

Post by golfiista »

Možemo mi sad palamuditi do sutra. Ekipa koja na onakvom terenu zijani od dvije najlošije ekipe u prvenstvu i to, pazi sad, u najgorem trenutku u kojem su se te ekipe nalazile, ima ozbiljnih psiholoških problema. Amar i kompletna ekipa moraju na jednu ozbiljnu psihološku procjenu i analizu, jer evidentno da postoji problem, prije svega komunikacije na relaciji trener - stab- igrač - cilj. Pristup igri, odnos prema klubu, treninzima, svakodnevnom životu, posvećenost fudbalu, sportu, transfer politika, sponzori, Budžet Itd. Je svakako za analizirati. Ali za takvo sto treba Strategija i vizija svake 2 ili 3 godine. Očito da to klub nema i da e sve svodi -od danas do sutra. Onog trenutka kada klub preuzme struka, tad ćemo se nečemu i nadati, do tada je mrka kapa.
Struka neće ući u klub dok su ovakvi odnosi u kapitalu, onog trenutka kada većinski dio u klubu bude privatni kapital ili interes, taj interes će se braniti i poklapati sa interesom kluba, te tada možemo očekivati bolja vremena za klub i iskorake, titule i slično. Vrijeme društvenog, zajedničkog, državnog kapitala ne prošlost i to prosto ne funkcionise. Bojim se da to kasno ne shvatimo, jer fol ovakvom organizacijom čuvamo klub, zapravo ovakvom orgaizacijom klub je talac nekoliko ljudi i ne može naprijed. Dokaz navedenom je taj sto titule i godine prolaze pored nas, skoroga smo se navikli da je tako, bicemo ko Arsenal u Engleskoj, sve nešto, a zapravo ništa.
Znate li koliko smo daleko od Celikove sudbine?
90minut

#83861 Re: FK Željezničar

Post by 90minut »

hrasno38 wrote: 21/09/2020 19:46
90minut wrote: 21/09/2020 19:38 Mislim da Tan nije imao nikakva ocekivanja to i pokazuju smiješne brojke koje je ulozio u klub znam da si napisao veliki post, al' to je sve što imam reci...To smo mu i zamjerali i neka je prodao..

Pa vraio vam je sve dugove a niste bas ni vi bili u malim dugovima. Sjecas li se da su vas htjeli istjerati sa Koseva jer ste bili duzni i bogu i narodu. napravio je ono sto ima u Butmiru od akademije i izbacili ste nekoliko solidnih igraca. Doveli se kvalitetnije igrace nego sto ste imali i podigli ipak sve na neki veci nivo. Zato ti i kazem da kod nasih klubova ne trebaju neke ogromne pare da se napravi kakav takav iskorak.
Ma dovoljno uporediti današnje Sarajevo s ostalima koji igraju evropa ligu i slicno da se shvati da se niti jedan niti drugi nisu ozbiljno nadali da mozemo napraviti iskorak u evropi..Njima je to sve avantura,a sto se tice ozbiljnih para to zaboravi realno da su htjeli ulozili bi ovako šta imaš imaš..A za našu ligu imamo više nego dovoljno da se svake godine vrtimo oko prva 2 mjesta i ja ne trazim ništa više..Neki dan danas psuju po fejsbuku traze da ulozi više. :D
sime_cipol

#83862 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Možda se namjerno pravi atmosfera da smo u situaciji Celika, da bi raja lakse progutala prodaju zemlje.
Ok, proda se, vrate se dugovi, sve na 0. Super, krasno.
Za 10 godina opet dug 5-10-15 miliona. Sta onda?
hrasno38

#83863 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote: 21/09/2020 20:03 Možda se namjerno pravi atmosfera da smo u situaciji Celika, da bi raja lakse progutala prodaju zemlje.
Ok, proda se, vrate se dugovi, sve na 0. Super, krasno.
Za 10 godina opet dug 5-10-15 miliona. Sta onda?
Ja iskreno ne vjerujem da smo u situaciji Celika ali ovo je BiH i u njoj je sve moguce
avetinja

#83864 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Zašto bi se lagalo? Ovo je nešto što traje dugo vremena.
Ne bi bilo novog duga, jer bi se trošilo onoliko koliko se ima. Neka stisne onaj ko bi smio opet zavaliti klub.
Šta sutra kada dođe x duga na naplatu, a mi nemamo odakle da vratimo?
Prodaja zemlje je možda najbezbolnija. Bili bi rahat i možda bi mogli napraviti nešto više, čak i bez vlasnika.
Dead Man Walking

#83865 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

sime_cipol wrote: 21/09/2020 17:19 Ne znam sta niste razumjeli u tri riječi "nema prodaje zemlje"
Svi mogu voditi klub kad ima para i igrati se Pereza i menagera. #Misimović.
Babovinu neka krcme i prodaju, Zeljino neka ostave na miru.
Ne znas? Pomakni se.
Ne mozes? Pomakni se
Prodaja zemlje da bi se pokrili tekuci troškovi i nesto duga. :-)
Zamisli imas svoj stan, nabio si nekih dugova i fali ti malo para da bi se qrcio i onda odes i prodas ocev stan da bi to pokrio. Mislim smiješno. :-) zakoljes vola zbog kile mesa.
Sta za 10 godina? Sta je sljedeće na prodaju?

P.S. evo im rješenje, neka naprave da troškovi oko kluba budu 2 miliona, a viskom neka vraćaju dugove. Za 5 godina su na nuli.
To sam govorio i dok je Misimovic bio. Svedi dug na 0, da nemamo repove, pa onda ulazi u ekipu. On se kockao na sve (ekipu) ili nista. Na kraju nista.

Svaka cast na konstantnom stavu, sjecam se da smo imali sukobe misljenja ranije po ovom pitanju, ali barem se za razliku od nekih i dalje drzis onoga sto si govorio. :thumbup:
hrasno38

#83866 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Dead Man Walking wrote: 21/09/2020 20:33
sime_cipol wrote: 21/09/2020 17:19 Ne znam sta niste razumjeli u tri riječi "nema prodaje zemlje"
Svi mogu voditi klub kad ima para i igrati se Pereza i menagera. #Misimović.
Babovinu neka krcme i prodaju, Zeljino neka ostave na miru.
Ne znas? Pomakni se.
Ne mozes? Pomakni se
Prodaja zemlje da bi se pokrili tekuci troškovi i nesto duga. :-)
Zamisli imas svoj stan, nabio si nekih dugova i fali ti malo para da bi se qrcio i onda odes i prodas ocev stan da bi to pokrio. Mislim smiješno. :-) zakoljes vola zbog kile mesa.
Sta za 10 godina? Sta je sljedeće na prodaju?

P.S. evo im rješenje, neka naprave da troškovi oko kluba budu 2 miliona, a viskom neka vraćaju dugove. Za 5 godina su na nuli.
To sam govorio i dok je Misimovic bio. Svedi dug na 0, da nemamo repove, pa onda ulazi u ekipu. On se kockao na sve (ekipu) ili nista. Na kraju nista.

Svaka cast na konstantnom stavu, sjecam se da smo imali sukobe misljenja ranije po ovom pitanju, ali barem se za razliku od nekih i dalje drzis onoga sto si govorio. :thumbup:
I ja volim ljude sa stavom a jos vise one koji ponude rjesenje. Sta je rjesenje ako je zaista takva situacija kakva jeste?? Jedino ono sto prica Avetinja s tim da bi novi vlasnik sigurno trazio svoj udio u Grbavici i onda si na istom jer onda vise stadion nije 100% u tvom vlasnistvu. Ja nisam najbolje shvatio koji teren je u prici za prodaju ali ako bi se prodavao teren ja bih prije prodao onaj pored sportske dvorane nego ovaj sa sumom.
sime_cipol

#83867 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Onaj pored dvorane nije nas nego opstinski.
Teren iza zapada misle prodavati. :-)
Dead Man Walking

#83868 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Nesto ce se morati prodati prije ili kasnije, koliko god se mi koprcali. Ja se samo nadam da i nakon te prodaje necemo ostati naguzeni i da cemo to uraditi pametno i u najboljem interesu kluba. Da li ce prodati ova struktura ili neka naredna ostaje da se vidi.
Charuga
Globalni moderator

#83869 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

hrasno38 wrote: 21/09/2020 16:23Ne bih da se svadjam ali ko smo mi da odlucujemo da li ce necije privatno vlasnistvo biti prodato ili ne???
Nekretnine koje ima FK Željezničar nisu privatno vlasništvo, i ne možeš ih tako predstavljati.
hrasno38 wrote: 21/09/2020 16:23To sto kupujes clanske ili karte, to sto doniras to je tvoja odluka i tvoja stvar i niko te ne tjera na to ali ti i ne daje pravo da ti mozes nesto odlucivati o klubu. Naravno ne govorim o tebi govorim opcenito jer ima mnogo navijaca koji se ponasaju tako kao da se mora njih pitati. Klub ce odluciti sta je najbolje i zato postoje mesta predsjednika, upravnog odbora, nadzornog odbora i naviseg organa Skupstine. Jedino oni imaju pravo odlucivati o imovini Zelje.
UG ima Skupštinu, ali sve te ljude su birali navijači, a onda su ti članovi skupštine birali UO i NO Znači ni jedan član skupštine nije tu došao po zaslugama (nešto dobro uradio za klub) nego jer ga je predložila skupina ljudi/navijača i on je dužan da odgovara njima za sve svoje postupke. Znači, kao i u svakom UG skupštinari su ljudi koje je biralo članstvo, i koji odgovaraju članstvu.

Vidjet ćemo na kraju šta i kako će biti, na hajr.
hrasno38

#83870 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote: 22/09/2020 00:14
hrasno38 wrote: 21/09/2020 16:23Ne bih da se svadjam ali ko smo mi da odlucujemo da li ce necije privatno vlasnistvo biti prodato ili ne???
Nekretnine koje ima FK Željezničar nisu privatno vlasništvo, i ne možeš ih tako predstavljati.
hrasno38 wrote: 21/09/2020 16:23To sto kupujes clanske ili karte, to sto doniras to je tvoja odluka i tvoja stvar i niko te ne tjera na to ali ti i ne daje pravo da ti mozes nesto odlucivati o klubu. Naravno ne govorim o tebi govorim opcenito jer ima mnogo navijaca koji se ponasaju tako kao da se mora njih pitati. Klub ce odluciti sta je najbolje i zato postoje mesta predsjednika, upravnog odbora, nadzornog odbora i naviseg organa Skupstine. Jedino oni imaju pravo odlucivati o imovini Zelje.
UG ima Skupštinu, ali sve te ljude su birali navijači, a onda su ti članovi skupštine birali UO i NO Znači ni jedan član skupštine nije tu došao po zaslugama (nešto dobro uradio za klub) nego jer ga je predložila skupina ljudi/navijača i on je dužan da odgovara njima za sve svoje postupke. Znači, kao i u svakom UG skupštinari su ljudi koje je biralo članstvo, i koji odgovaraju članstvu.

Vidjet ćemo na kraju šta i kako će biti, na hajr.
I te kako su privatno vlasnistvo fudbalskog kluba Zeljeznicar i nesto malo sportskog drustva sto i sam katastar kaze. Ja sam i rekao da o tome sta ce se raditi sa tim vlasnistvom odlucuje iskljucivo skupstina a ne jedan covjek, UO, NO i ponajmanje navijaci. Nisu svi clanovi skupstine delegirani od navijaca ni u mislima jer bi to bilo presmjesno da ljude koji imaju po 50 godina biraju djeca od 15-18 kojih ima ubjedljivo najvise na tribinama. Pa cak ni Torcida to nije uspjela a ne Zeljo i njegovi navijaci. I cuj DA ODGOVARA NAVIJACIMA....nemoj se ljutiti ali to je presmjesno sto si napisao.
Vidi za razliku od tebe ja sam svojim rukama stvorio jedno udruzenje gradjana ili bolje receno sportski klub i odlicno znam kako funkcionise, kako se sta bira i ko ima pravo sta da uradi. Ti mislis das 1000 KM za stolicu na tribini i imas pravo da odlucujes sta i kako ce se u klubu raditi koji ima vrijednost nekretnina 50 miliona. Pa onda me stvarno i ne cudi sto ne volite Misimovica jer za razliku od vecine vas on je stvorio respektabilnu firmu i odlicno zna kako se ta firma vodi da bude u plusu ali ako su mu se navijaci mjesali u posao onda me i ne cudi sto je pukla tikva. Ako kako ti kazes se u skupstini nalaze ljudi koje su iskljucivo birali navijaci onda mi je potpuno jasno zasto je klub u tolikim govnima do guse. Medjutim malo je to ipak drukcije.Vidis ja sam bukvalno rodjen u krugu od 200m od stadiona Grbavica i od kad sam prohodao krenuo sam ici na utakmice Zelje i nikada u zivotu nisam cuo da su navijaci vodili politiku kluba a jos manje finansije jer klubovi su u biti firme moje zaradjuju, placaju poreze, daju plate, prave transfere igraca itd itd. Zato i jeste Zeljo prije rata dogurao dokle je dogurao.....e svasta covjek nece cuti u danasnji vakat.
avetinja

#83871 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Stvar je u tome što je ovo Balkan, pa stvari idu malo drugačije. Horde su onoga lika iz uprave uhvatile za vrat i dovele u klub da potpiše ostavku. Vjerovatno bi nešto slično bilo i nekome ko bi se zamjerio navijačima kod nas, pogotovo za ove škakljive teme. Ne kažem da je to pravilno, apsolutno ne podržavam, ali da se navijači pitaju, pitaju se. Većina će se ljudi povući, neće rizikovati da ih neko ganja po ulici zbog kluba i različitog razmišljanja.
hrasno38

#83872 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote: 22/09/2020 01:07 Stvar je u tome što je ovo Balkan, pa stvari idu malo drugačije. Horde su onoga lika iz uprave uhvatile za vrat i dovele u klub da potpiše ostavku. Vjerovatno bi nešto slično bilo i nekome ko bi se zamjerio navijačima kod nas, pogotovo za ove škakljive teme. Ne kažem da je to pravilno, apsolutno ne podržavam, ali da se navijači pitaju, pitaju se. Većina će se ljudi povući, neće rizikovati da ih neko ganja po ulici zbog kluba i različitog razmišljanja.
Ja pricam o klasicnom zakonu a ne o zakonu ulice. Kad tako postavis stavari zamisli da pola navijaca neda da se proda pomocni teren a pola aminuje da se proda. Sta cemo onda. Ulica odlucuje.
avetinja

#83873 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

hrasno38 wrote: 22/09/2020 01:12
avetinja wrote: 22/09/2020 01:07 Stvar je u tome što je ovo Balkan, pa stvari idu malo drugačije. Horde su onoga lika iz uprave uhvatile za vrat i dovele u klub da potpiše ostavku. Vjerovatno bi nešto slično bilo i nekome ko bi se zamjerio navijačima kod nas, pogotovo za ove škakljive teme. Ne kažem da je to pravilno, apsolutno ne podržavam, ali da se navijači pitaju, pitaju se. Većina će se ljudi povući, neće rizikovati da ih neko ganja po ulici zbog kluba i različitog razmišljanja.
Ja pricam o klasicnom zakonu a ne o zakonu ulice. Kad tako postavis stavari zamisli da pola navijaca neda da se proda pomocni teren a pola aminuje da se proda. Sta cemo onda. Ulica odlucuje.
Ja ti kažem kako stvari u stvarnosti funkcionišu. U uređenoj državi ili klubu sa vlasnikom (mada ni to nije garancija) je tako kako si ti napisao, a kod nas ovako.

Sjeti se one sezone sa Petrovićem kada su navijači došli na trening i naredili igračima da sjednu da im oni održe predavanje kako se igra. Onda su im držali čas u prostorijama kluba nakon poraza od Sarajeva, pa su ih poskidali gole na kraju utakmice protiv Radnika. Sve je to neko iz kluba morao odobriti.
Charuga
Globalni moderator

#83874 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

hrasno38 wrote: 22/09/2020 00:51I te kako su privatno vlasnistvo fudbalskog kluba Zeljeznicar i nesto malo sportskog drustva sto i sam katastar kaze. Ja sam i rekao da o tome sta ce se raditi sa tim vlasnistvom odlucuje iskljucivo skupstina a ne jedan covjek, UO, NO i ponajmanje navijaci. Nisu svi clanovi skupstine delegirani od navijaca ni u mislima jer bi to bilo presmjesno da ljude koji imaju po 50 godina biraju djeca od 15-18 kojih ima ubjedljivo najvise na tribinama. Pa cak ni Torcida to nije uspjela a ne Zeljo i njegovi navijaci. I cuj DA ODGOVARA NAVIJACIMA....nemoj se ljutiti ali to je presmjesno sto si napisao.
Vidi za razliku od tebe ja sam svojim rukama stvorio jedno udruzenje gradjana ili bolje receno sportski klub i odlicno znam kako funkcionise, kako se sta bira i ko ima pravo sta da uradi. Ti mislis das 1000 KM za stolicu na tribini i imas pravo da odlucujes sta i kako ce se u klubu raditi koji ima vrijednost nekretnina 50 miliona. Pa onda me stvarno i ne cudi sto ne volite Misimovica jer za razliku od vecine vas on je stvorio respektabilnu firmu i odlicno zna kako se ta firma vodi da bude u plusu ali ako su mu se navijaci mjesali u posao onda me i ne cudi sto je pukla tikva. Ako kako ti kazes se u skupstini nalaze ljudi koje su iskljucivo birali navijaci onda mi je potpuno jasno zasto je klub u tolikim govnima do guse. Medjutim malo je to ipak drukcije.Vidis ja sam bukvalno rodjen u krugu od 200m od stadiona Grbavica i od kad sam prohodao krenuo sam ici na utakmice Zelje i nikada u zivotu nisam cuo da su navijaci vodili politiku kluba a jos manje finansije jer klubovi su u biti firme moje zaradjuju, placaju poreze, daju plate, prave transfere igraca itd itd. Zato i jeste Zeljo prije rata dogurao dokle je dogurao.....e svasta covjek nece cuti u danasnji vakat.
Puno ti sebe dižeš u odnosu na sagovornike, a nemaš pojma ko je i šta je taj drugi radio u životu. Ne mislim u ovom slučaju samo na sebe. Znam ja malo više kako funkcioniše UG, ali to sada nije ni bitno.
Helem, imaš pravo na mišljenje, i poštujem to. Neću dalje, nema potrebe, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.

Danas će se valjda nešto desiti, vidjet ćemo šta. A možda i neće ... 8-)

P.S. Drugo boldirano nije tačno.
P.S.S. Treće boldirano nije tačno. Znam čovjeka preko 20 godina, i nemam nikakvog razloga da ga ne volim.

Idemo dalje ... :thumbup:
Tesla Edison

#83875 Re: FK Željezničar

Post by Tesla Edison »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/hoce- ... /200922009

Eto nama Misketa i Slavka. Napokon neko reda da unese :igrac: :igrac: :sretan:
Finansijska situacija u Fudbalskom klubu Željezničar je veoma loša, što bi za posljedicu moglo imati rasipanje Upravnog odbora kluba već na večerašnjoj zakazanoj sjednici rukovodstva tima s Grbavice, saznaje portal Klix.ba.
Iako ni rezultati nisu na zavidnom nivou, "kap koja je prelila čašu" je nemogućnost kontinuiranog finansiranja kluba pa su tako vrlo česta kašnjenja plata igračima i uposlenicima. Predsjednik Admir Džubur, potpredsjednik Jasmin Badžak i ostali članovi Upravnog odbora pokušat će, kako saznajemo, još jednom pronaći model za održivo finansiranje kluba, ali je otvorena i realna opcija i njihovih ostavki.
Post Reply