FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#83826 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

90minut wrote: 20/09/2020 20:25
hrasno38 wrote: 20/09/2020 19:37 Nek si ti Amarae doveo Kerlu i Bekrica umjesto da si se zadao i doveo Fanima.....Sarajevo +5 i da je bilo koji drugi trener sad umjesto tebe dobio bi otkaz.
Ja mislim da ste vi itekako bili u igri da ga dovedete
Mozda i jesmo ali nije lud da igra za sicu :D
90minut

#83827 Re: FK Željezničar

Post by 90minut »

hrasno38 wrote: 20/09/2020 20:27
hrasno38 wrote: 20/09/2020 19:37 Nek si ti Amarae doveo Kerlu i Bekrica umjesto da si se zadao i doveo Fanima.....Sarajevo +5 i da je bilo koji drugi trener sad umjesto tebe dobio bi otkaz.
Mozda i jesmo ali nije lud da igra za sicu :D
To ti pricam ponuda bolja sigurno duplo, sjecam se dobro članaka koji potvrđuju da su se ukljucili vasi sad da li su se stvarno ukljucili to ne znam.
splinter

#83828 Re: FK Željezničar

Post by splinter »

E čuj Kerlu. :lol:
hrasno38

#83829 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

splinter wrote: 20/09/2020 21:52
E čuj Kerlu. :lol:
Jebaji ga pade mi on nesto na pamet i ja napisa..... ali mozda naslucujem kako je Amar krenuo po gerijatriji Kerla je jos mlad i perspektivan sa svoje 32 :D
Didier

#83830 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Sultanahmed wrote: 20/09/2020 17:15 "Željezničar je za dovođenje Duljevića ponudio svotu od 400.000 eura, a da je u Titovu 38/b stigla i zvanična ponuda potvrđeno nam je i iz FK Sarajevo. "

Dobri stari dani,Miske gospodin

Tako je i potrošio novac koji je zaradio neko prije njega, koji je došao raznim transferima i odličnim poslovanjem, a nakon što je sve spiskao, otišao i ostavio krompir.

U međuvremenu glumio sistem, a ustvari bio diktator. Rezao plate bez ikakvog pravnog osnova, a o fudbalu veze nije imao.

Nikad više ta ubleha neće prići Grbavici.
splinter

#83831 Re: FK Željezničar

Post by splinter »

Pa dobro tako je kako je. Mi smo komedija od kluba zadnje 4 godine, pa kad se navikneš onda ti svejedno.
Raja više oguglala , niko nema vise nikakvih specijalnih očekivanja.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#83832 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Pitam se zasto kod nas na tribinama nema onih reklama umjesto gledatekja, kad vec arena prenosi ljudi bi se oglasavali za razumnu sumu.
Da ne ispadne da mi ona parola nesto smeta 😁
hrasno38

#83833 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 20/09/2020 22:04
Sultanahmed wrote: 20/09/2020 17:15 "Željezničar je za dovođenje Duljevića ponudio svotu od 400.000 eura, a da je u Titovu 38/b stigla i zvanična ponuda potvrđeno nam je i iz FK Sarajevo. "

Dobri stari dani,Miske gospodin
Tako je i potrošio novac koji je zaradio neko prije njega, koji je došao raznim transferima i odličnim poslovanjem, a nakon što je sve spiskao, otišao i ostavio krompir.

U međuvremenu glumio sistem, a ustvari bio diktator. Rezao plate bez ikakvog pravnog osnova, a o fudbalu veze nije imao.

Nikad više ta ubleha neće prići Grbavici.
Opet o Misketu. Miske je svaku sezonu makar nas do kraja drzao u neizvjesnosti u borbi za titulu a usput je mnogo sto sta poduzimao na rekonstrukciji Grbavice sto je danas i te kako vidljivo. Mogli su to i mnogi prije njega uraditi pa makar nesto ali nisu dupetom mrdnuli. Sada imamo situaciju da smo prvi Amarovi sezonu rekli "neka je dosao veliki mag ova polusezona nam nije bitna" i klepi nas Sarajevo na Grbavici 0:3. Nakon toga onaj govnar Siljak nam zasilji Evropu i krene druga sezona odlicno i onda kada je najvise trebalo zviz dva poraza na Grbavici i ode titula na Kosevo...doduse poklonjena pod nazivom Corona. Meni bi bilo puno draze da smo mi bili prvi pa da je prvenstvo ponisteno nego ovako. I opet ni rjeci Amaru. I sad treca sezona pod palicom Brke pomalo nejasan prelazni rok i ulazk u sezonu sa jednim jedinim krilom...sjajan pocetak i onda dva hladna tusa da ne mogu biti hladnija ne sred Grbavice i opet su svi krivi samo jedan prav. Predjose nas Pitari kao da nas nikad nije bilo jer su oni za razliku od penzionera doveli Fanima i igra im bruka mladih igraca kao sto je nekada davno igraa i kod nas kad smo pod Adzemom lupali Pitare i u zadnjem kolu nam sudija uzeo titulu.
E sad ko je tu ubleha veliko je pitanje!
Charuga
Globalni moderator

#83834 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Zar prošle godine nije bila neizvjesnost?
Zar je sada sve gotovo, nakon 7 odigranih utakmica?

Pretjerujete, ali dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje.
hrasno38

#83835 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote: 21/09/2020 00:05 Zar prošle godine nije bila neizvjesnost?
Zar je sada sve gotovo, nakon 7 odigranih utakmica?

Pretjerujete, ali dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje.
Nije gotovo ni u blizu ali jeste alarmantno a evo i zasto. Sada nam sarajevo bjezi uz utakmicu vise 5 bodova. Ako nas klape na derbiju bit ce +8 i nikada ih stici necemo i ti to dobro znas. Doduse mozda se vratimo na +5 ako uzmemo Zrinjski ali ja sam iskreno rahatniji kad igramo u gostima nego kad igramo kuci. Dakle umjesto sada da ubjedljivo i lagoddno drzimo prvo mjesto jer smo imali lagane utakmice kuci Pitari nas opet prepisase. Ali slazem se da je "tek" 7 kolo ali se bojim da u 15-tom ne bude _15 za Sarajevo.
Didier

#83836 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

hrasno38 wrote: 20/09/2020 22:27
Opet o Misketu. Miske je svaku sezonu makar nas do kraja drzao u neizvjesnosti u borbi za titulu a usput je mnogo sto sta poduzimao na rekonstrukciji Grbavice sto je danas i te kako vidljivo. Mogli su to i mnogi prije njega uraditi pa makar nesto ali nisu dupetom mrdnuli. Sada imamo situaciju da smo prvi Amarovi sezonu rekli "neka je dosao veliki mag ova polusezona nam nije bitna" i klepi nas Sarajevo na Grbavici 0:3. Nakon toga onaj govnar Siljak nam zasilji Evropu i krene druga sezona odlicno i onda kada je najvise trebalo zviz dva poraza na Grbavici i ode titula na Kosevo...doduse poklonjena pod nazivom Corona. Meni bi bilo puno draze da smo mi bili prvi pa da je prvenstvo ponisteno nego ovako. I opet ni rjeci Amaru. I sad treca sezona pod palicom Brke pomalo nejasan prelazni rok i ulazk u sezonu sa jednim jedinim krilom...sjajan pocetak i onda dva hladna tusa da ne mogu biti hladnija ne sred Grbavice i opet su svi krivi samo jedan prav. Predjose nas Pitari kao da nas nikad nije bilo jer su oni za razliku od penzionera doveli Fanima i igra im bruka mladih igraca kao sto je nekada davno igraa i kod nas kad smo pod Adzemom lupali Pitare i u zadnjem kolu nam sudija uzeo titulu.
Hrasno, ja volim s tobom pričati jer stvari gledaš jednostavno i ne pametuješ o stvarima koje ne znaš. Ipak, ima ljudi koji su malo više bliski ljudima iz Kluba, i znaju neke stvari malo bliže. Ima i onih koji lupetaju po forumima, a ustvari nemaju pojma.

Ono što moraš znati je to da je Klub Misimović preuzeo sa šest i po miliona maraka u kešu, što je za naše uslove prilično fin novac, a da ga je ostavio s nulom na računu. U takvim uslovima bismo i ti i ja mogli funkcionisati bez problema, slati ponude za Duljevića od 400.000 eura, i kurčiti se. I pored tih silnih novaca, nisu osvojili ništa jer su imali mnogo više fula nego pametnih poteza. Zakuhao je sa svima iz Saveza, doveo se do toga da Zrinjskom sude nepostojeći penal (u vrijeme Nijaza Brkovića su te stvari bile nemoguće), jedva uspio iskamčiti novac koji smo dobili od UEFA-e za stadion i napravio je akciju prikupljanja para za tribine. Ja sam recimo kupio pet desetogodišnjih ulaznica jer sam to mogao, i zato ne priznajem da je "Misimović napravio tribinu". Nije, napravili smo je svi mi zajedno.

S druge strane, imali su toliko trenerskih i igračkih fula da je to strašno. Sjeti se Kostića ili Slavka Petrovića. Dali su otkaz Adi Adžemu kad je to bilo potpuno neopravdano, a Ćelavu Ublehu su zadržali, i onda mu dali otkaz kad je potpisao novi ugovor, pa nas je mogao tužiti, umjesto da mu samo ne produže saradnju.

Rješavali su se igrača kapom i šakom, a sve su to morali isplatiti. Nas je Ivan Crnov koštao božiju kišu, a odigrao je dvije utakmice po nekoliko minuta, i kasnije još pričao protiv Želje.

Samo Stojan Vranješ je Želju koštao 244.800 KM godišnje bruto. A znamo koliko se isplatio. Arežina je koštao 142.800 KM, a momak na kraju nije mogao ni u jednom klubu da se nametne. Ne može biti do nas, mora biti do njega, ako čovjek ni u Zrinjskom, ni u Lokomotivi, pa ni u Mladosti ne može odigrati cijelu utakmicu.

Za razliku od takvih fula, Amar sada dovodi igrače koji igraju sa zaostacima, koji žele igrati za Želju kako god, i koji nisu preskupi. Produžava saradnju s igračima poput Siniše koji su vjerni Klubu šta god da se dešava. I pored toga, pravi isti rezultat kao i prethodnici s neuporedivo većim budžetom.

Budimo realni, prošla sezona nam je ukradena. Sezona prije toga je bila gotova još prije nego je Amar stigao.

Ovih utakmica poput Krupe i Mladosti je uvijek bilo i biće, i to ne samo nama. Krupa je i Sarajevo pobjeđivala, a Mladost igrala 2:2 s njima, i pored sjajnih odnosa koje imaju.

Imaj na umu i da Veliki Mag, kako ga ironično zoveš, ima potraživanja u iznosu od 400.000 KM, i da opet želi raditi u Klubu, ne želi uzeti kamate, a mogao bi i trebao bi, i čeka da mu se to isplati nekad. Radi sve što je u njegovoj moći da Klub bude u stanju isplatiti svima kojima je dužan, pa i njemu. On to zna samo na terenu jer nije neki menadžer, to je i sam priznao mnogo puta, i toga se i drži. Bilo koji drugi trener bi se davno pokupio i preko sudova tražio svoja potraživanja, a niko ti ne bi ni posudio tolike pare kao što je on posudio tada. Znaš i sam šta je tada bilo 400.000, a šta je danas, on tu višestruko gubi. Većina trenera s njegovim imenom i znanjem bi otišla raditi u Zrinjski ili tako negdje, za više love i manje stresa. On to ne radi, a opet ga pljuju.

Meni je jasno i da postoje navijači koje ne interesuju odnosi u Klubu, te da žele samo rezultat. To je skroz legitimno, ali nije realno jer ne možeš neke stvari ignorisati, ako znaš da smo krenuli s nulom, da nas je korona poharala, da su igrači psihološki pali, da ima još milion faktora koji utječu na rezultat, pa i sama sreća.

Ništa još nije gotovo, i nama je dovoljno da ih dobijemo na Koševu i opet smo prvi. Čak i da nas pobijede ništa nije gotovo jer bilo je još timova koji su imali velike razlike, pa na kraju nisu bili prvi (mi između ostalog s Adžemom).

Klub se bodri i kada gubi, i kad je sve crno. Znam da nisi jedan od njih, ali znaš i sam da lešinari izađu poslije svakog lošeg rezultata i prizivaju staru Upravu nazad (kako vole reći, najbolju Upravu), bez da znaju kako stvari u Klubu funkcionišu, ko koga smjenjuje, ko za šta treba glasati itd. Amara nazivaju kamatarom iako čovjek nikad nije uzeo kamate, niti će (a trebao bi, po mom mišljenju, i to samo zbog vrijednosti novca tad i sad), i iako je svoj život posvetio Želji. Niko od nas poslije rata Klubu nije dao koliko je on, i svi mi to znamo, ali ljudi imaju druge interese i zato pljuju po njemu.
avetinja

#83837 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Koliko bi mogli zaraditi na pomoćnom terenu? Neko je pisao da je ukupan dug oko 9 miliona KM. Realno nema šanse da se sa takvim stanjem i ovakvim prihodima izvlačimo svaki mjesec. Prodati pomoćni teren, isplatiti dug, krenuti čisti i trošiti koliko možemo pa dokle stignemo.
Didier

#83838 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

avetinja wrote: 21/09/2020 12:18 Koliko bi mogli zaraditi na pomoćnom terenu? Neko je pisao da je ukupan dug oko 9 miliona KM. Realno nema šanse da se sa takvim stanjem i ovakvim prihodima izvlačimo svaki mjesec. Prodati pomoćni teren, isplatiti dug, krenuti čisti i trošiti koliko možemo pa dokle stignemo.
A realno, bilo bi glupo prodati pomoćni teren zbog tekućih obaveza. Nadam se da su dovoljno pametni da to ne urade tako, nego i ako ga prodaju, da eventualno imaju koristi od toga ubuduće. Recimo, ne bi bila loša ideja prodati nekome za stambeni kompleks, pa uzeti jednu zgradu za smještaj naših igrača, ili tako nešto, ugraditi se što je moguće više.
Melbourne_Australia

#83839 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

Didier wrote: 21/09/2020 12:22
avetinja wrote: 21/09/2020 12:18 Koliko bi mogli zaraditi na pomoćnom terenu? Neko je pisao da je ukupan dug oko 9 miliona KM. Realno nema šanse da se sa takvim stanjem i ovakvim prihodima izvlačimo svaki mjesec. Prodati pomoćni teren, isplatiti dug, krenuti čisti i trošiti koliko možemo pa dokle stignemo.
A realno, bilo bi glupo prodati pomoćni teren zbog tekućih obaveza. Nadam se da su dovoljno pametni da to ne urade tako, nego i ako ga prodaju, da eventualno imaju koristi od toga ubuduće. Recimo, ne bi bila loša ideja prodati nekome za stambeni kompleks, pa uzeti jednu zgradu za smještaj naših igrača, ili tako nešto, ugraditi se što je moguće više.

Ja sam nacuo da ce se prodati pomocni i da ce biti stambeni kompleks..A da cemo mi trening kamp praviti u blizini Sarajeva..I to sam cuo od ozb osobe u klubu.
avetinja

#83840 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Didier wrote: 21/09/2020 12:22
Neka smisle kombinaciju koja najviše odgovara, samo da budemo finansijski stabilni, da igrači ne šetaju po terenu zato što nisu prilimili plate. Ovako više ne ide, jer se bukvalno gušimo u dugovima.
hrasno38

#83841 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 21/09/2020 11:04
hrasno38 wrote: 20/09/2020 22:27
Hrasno, ja volim s tobom pričati jer stvari gledaš jednostavno i ne pametuješ o stvarima koje ne znaš. Ipak, ima ljudi koji su malo više bliski ljudima iz Kluba, i znaju neke stvari malo bliže. Ima i onih koji lupetaju po forumima, a ustvari nemaju pojma.

Ono što moraš znati je to da je Klub Misimović preuzeo sa šest i po miliona maraka u kešu, što je za naše uslove prilično fin novac, a da ga je ostavio s nulom na računu. U takvim uslovima bismo i ti i ja mogli funkcionisati bez problema, slati ponude za Duljevića od 400.000 eura, i kurčiti se. I pored tih silnih novaca, nisu osvojili ništa jer su imali mnogo više fula nego pametnih poteza. Zakuhao je sa svima iz Saveza, doveo se do toga da Zrinjskom sude nepostojeći penal (u vrijeme Nijaza Brkovića su te stvari bile nemoguće), jedva uspio iskamčiti novac koji smo dobili od UEFA-e za stadion i napravio je akciju prikupljanja para za tribine. Ja sam recimo kupio pet desetogodišnjih ulaznica jer sam to mogao, i zato ne priznajem da je "Misimović napravio tribinu". Nije, napravili smo je svi mi zajedno.

S druge strane, imali su toliko trenerskih i igračkih fula da je to strašno. Sjeti se Kostića ili Slavka Petrovića. Dali su otkaz Adi Adžemu kad je to bilo potpuno neopravdano, a Ćelavu Ublehu su zadržali, i onda mu dali otkaz kad je potpisao novi ugovor, pa nas je mogao tužiti, umjesto da mu samo ne produže saradnju.

Rješavali su se igrača kapom i šakom, a sve su to morali isplatiti. Nas je Ivan Crnov koštao božiju kišu, a odigrao je dvije utakmice po nekoliko minuta, i kasnije još pričao protiv Želje.

Samo Stojan Vranješ je Želju koštao 244.800 KM godišnje bruto. A znamo koliko se isplatio. Arežina je koštao 142.800 KM, a momak na kraju nije mogao ni u jednom klubu da se nametne. Ne može biti do nas, mora biti do njega, ako čovjek ni u Zrinjskom, ni u Lokomotivi, pa ni u Mladosti ne može odigrati cijelu utakmicu.

Za razliku od takvih fula, Amar sada dovodi igrače koji igraju sa zaostacima, koji žele igrati za Želju kako god, i koji nisu preskupi. Produžava saradnju s igračima poput Siniše koji su vjerni Klubu šta god da se dešava. I pored toga, pravi isti rezultat kao i prethodnici s neuporedivo većim budžetom.

Budimo realni, prošla sezona nam je ukradena. Sezona prije toga je bila gotova još prije nego je Amar stigao.

Ovih utakmica poput Krupe i Mladosti je uvijek bilo i biće, i to ne samo nama. Krupa je i Sarajevo pobjeđivala, a Mladost igrala 2:2 s njima, i pored sjajnih odnosa koje imaju.

Imaj na umu i da Veliki Mag, kako ga ironično zoveš, ima potraživanja u iznosu od 400.000 KM, i da opet želi raditi u Klubu, ne želi uzeti kamate, a mogao bi i trebao bi, i čeka da mu se to isplati nekad. Radi sve što je u njegovoj moći da Klub bude u stanju isplatiti svima kojima je dužan, pa i njemu. On to zna samo na terenu jer nije neki menadžer, to je i sam priznao mnogo puta, i toga se i drži. Bilo koji drugi trener bi se davno pokupio i preko sudova tražio svoja potraživanja, a niko ti ne bi ni posudio tolike pare kao što je on posudio tada. Znaš i sam šta je tada bilo 400.000, a šta je danas, on tu višestruko gubi. Većina trenera s njegovim imenom i znanjem bi otišla raditi u Zrinjski ili tako negdje, za više love i manje stresa. On to ne radi, a opet ga pljuju.

Meni je jasno i da postoje navijači koje ne interesuju odnosi u Klubu, te da žele samo rezultat. To je skroz legitimno, ali nije realno jer ne možeš neke stvari ignorisati, ako znaš da smo krenuli s nulom, da nas je korona poharala, da su igrači psihološki pali, da ima još milion faktora koji utječu na rezultat, pa i sama sreća.

Ništa još nije gotovo, i nama je dovoljno da ih dobijemo na Koševu i opet smo prvi. Čak i da nas pobijede ništa nije gotovo jer bilo je još timova koji su imali velike razlike, pa na kraju nisu bili prvi (mi između ostalog s Adžemom).

Klub se bodri i kada gubi, i kad je sve crno. Znam da nisi jedan od njih, ali znaš i sam da lešinari izađu poslije svakog lošeg rezultata i prizivaju staru Upravu nazad (kako vole reći, najbolju Upravu), bez da znaju kako stvari u Klubu funkcionišu, ko koga smjenjuje, ko za šta treba glasati itd. Amara nazivaju kamatarom iako čovjek nikad nije uzeo kamate, niti će (a trebao bi, po mom mišljenju, i to samo zbog vrijednosti novca tad i sad), i iako je svoj život posvetio Želji. Niko od nas poslije rata Klubu nije dao koliko je on, i svi mi to znamo, ali ljudi imaju druge interese i zato pljuju po njemu.
Kao prvo ja nikoga ne prizivam pa ni Misimovica samo kazem onako kako jeste. Ti kazes da je Miske dosao i zatekao 6 miliona na racunu a mi tada bili duzni i bogu i narodu?? Kome da vjerujem poreznoj ili vama koji nekim cudom znate i status Zeljinog racuna.
Dalje slazem se bilo je fula strasnih u koje se Petrovic nikako ne moze ubrojati jer smo sa njim se za titulu borili i koliko se sjecam izgubili je zahhvaljujci onom goventu od sudije u Bijeljini te na kraju zavrsili samo bod iz Zrinjskog. Tada su vrli navijaci jebavali ustasku majku Lendricu po utakmicama mada je bio najbolji strijelac prvenstva.
Sto se tice igrackim promasaja tu se mozemo sloziti ali igre u Borcu pokazuju da je Vranjes jos uvijek i te kako igracina za nasu ligu a to sto ga nasi treneri nisu znali iskoristiti i pripremiti to je druga prica i tu se onda otvara prica o Odovocu.
Sto se tice pozajmljenih para Osima ja za to znam iz novina kao i sto znam opet iz novina da on za to nema nikakvu priznanicu niti bilo sta drugo ali eto izgleda da postoje ljudi koji sjede sa upravvom kad joj neko pozamljuje pare. Da li bi ti ikome vratio pare a da ti taj ne pokaze validan papir da je dao te pare??? I oko kamata ne zelim da pricam jer ja to ne znam.
Sto se tice ovog prvenstva ja sam vjeciti optimista ali i neko ko relano gleda stvari a te stvari kazu da je Sarajevo iz godine u godinu sve ozbiljnija i ozbiljnija ekipa i ako odu na +8 necemo ih sticci ni u mislima.
Ono sto ja bi volio da vidim u klubu za koge navijamo je da se ima isti tretman prema svakome i samo postoji jedna trenerska legneda u Zelji a to je Ivica Osim kojem ovim budem zelim dobro zdravlje. Zasto bi se Amarau tolerisalo ono sto se ne tolerise ni jednom treneru??? Zasto Amar nikada ne preuzme dio krivice na sebe?? Zato sto je arogantan i ponavljam da ga ja znam jos od osnovne skole. On uporno pokusava glumiti Ivicu ali ne ide jer ivica je trenercina a Amar je trener. Zato na dusu Amaru ne bi isla "pojacanja" ove godine jer ja ne vidjeh da je iko pojacanje. Ni trener amater ne bi usao u prvensto sa jednim krilom nego bi doveo makar bilo kakve a ne ko Pape stavio momka da pokriva citavu stranu a prividno mu prislonio Mujezinovica. Na drugoj ista stvar i zalozis Blazevica da mu poslije utakmice navijaci jebu sve a decko se trudio da pokriva citavu desnu stranu ko mahnit. Dotle ti jedino krilo drzis na klupi jer si u fazonu da si veliki trener i najpametniji na svijetu. Cim je Veselinovic usao probio je par puta kao da ih nema i napravio par sansi. Dakle ono sto mene interesuje je da Amar ne bude ispred Zelje i da priznaje svoju krivicu a ne tovari je uvijek na ledja igraca.
Ne bih zaista da raspravljam koliko je ko dao Zelji jer nemam pravo na to ali sam siguran recimo da je Jusuf Sehovic puno vise dao za Zelju nego i jedan Osim jer je u sred rata radio sa novim talentima i izmedju ostalog pod jezivim uslovima stvorio najveceg igraca sa ovih prostora Edina Dzeku!
U svakom slucaju hvala ti na jednoj finoj komunikaciji i razmjenjivanju misljenja. Razlicita misljenja ne trebaju biti razlog ni da se mrzimo ni da se svadjamo pogotvo zatao sto sigurno klubu za kojeg navijamo zelimo SVE NAJBOLJE!
hrasno38

#83842 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

U kupu protiv Buducnosti
Mea_parvitas

#83843 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Joj onog, 6.5 miliona na kamari, prvo su bila 3 a sad 6.5, sljedece godine ide na 10 😂😂
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#83844 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Tako svi mogu voditi klub.
Nije prodao Landzo, Telibecirevic, Zujo, Gredic, Misimović, pa neće prodati ni ovi. Dalje ruke od zemlje. Nek igraju juniori, sa par staraca koji hoce. Nek budzet za igrače smanje na milion, nek se prostiru koliko imaju. Do nekih vremena bez korone i sa parama.
Nema prodaje!
avetinja

#83845 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Onda treba otvoriti prostor za ulazak vlasnika. Ako ni to ne odgovara, onda biti zadovoljan sredinom tabele i opstankom. Ta bolja vremena nikada neće doći sama od sebe.

Mislim da bi o tako važnim pitanjima trebali odlučivati svi aktivni članovi kluba koji su napunili, recimo, 16 godina. Treba odrediti starosnu granicu, jer neko učlani dijete od 10 godina i glasa umjesto njega, a dijete pojma nema o čemu se radi. Ja isto tako mogu učlaniti 10 komšija, pa će glasati za moj odabir. I mislim da bi trebali imati prave izbore u vezi vlasnika, da vidimo na čemu smo, a ne da grupe od 100-200 ljudi određuju pravac. Tako bi bilo najpoštenije.
hrasno38

#83846 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote: 21/09/2020 14:08 Tako svi mogu voditi klub.
Nije prodao Landzo, Telibecirevic, Zujo, Gredic, Misimović, pa neće prodati ni ovi. Dalje ruke od zemlje. Nek igraju juniori, sa par staraca koji hoce. Nek budzet za igrače smanje na milion, nek se prostiru koliko imaju. Do nekih vremena bez korone i sa parama.
Nema prodaje!
Ne bih da se svadjam ali ko smo mi da odlucujemo da li ce necije privatno vlasnistvo biti prodato ili ne??? To sto kupujes clanske ili karte, to sto doniras to je tvoja odluka i tvoja stvar i niko te ne tjera na to ali ti i ne daje pravo da ti mozes nesto odlucivati o klubu. Naravno ne govorim o tebi govorim opcenito jer ima mnogo navijaca koji se ponasaju tako kao da se mora njih pitati. Klub ce odluciti sta je najbolje i zato postoje mesta predsjednika, upravnog odbora, nadzornog odbora i naviseg organa Skupstine. Jedino oni imaju pravo odlucivati o imovini Zelje.
Didier

#83847 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

hrasno38 wrote: 21/09/2020 13:14

Kao prvo ja nikoga ne prizivam pa ni Misimovica samo kazem onako kako jeste. Ti kazes da je Miske dosao i zatekao 6 miliona na racunu a mi tada bili duzni i bogu i narodu?? Kome da vjerujem poreznoj ili vama koji nekim cudom znate i status Zeljinog racuna.
Dalje slazem se bilo je fula strasnih u koje se Petrovic nikako ne moze ubrojati jer smo sa njim se za titulu borili i koliko se sjecam izgubili je zahhvaljujci onom goventu od sudije u Bijeljini te na kraju zavrsili samo bod iz Zrinjskog. Tada su vrli navijaci jebavali ustasku majku Lendricu po utakmicama mada je bio najbolji strijelac prvenstva.
Sto se tice igrackim promasaja tu se mozemo sloziti ali igre u Borcu pokazuju da je Vranjes jos uvijek i te kako igracina za nasu ligu a to sto ga nasi treneri nisu znali iskoristiti i pripremiti to je druga prica i tu se onda otvara prica o Odovocu.
Sto se tice pozajmljenih para Osima ja za to znam iz novina kao i sto znam opet iz novina da on za to nema nikakvu priznanicu niti bilo sta drugo ali eto izgleda da postoje ljudi koji sjede sa upravvom kad joj neko pozamljuje pare. Da li bi ti ikome vratio pare a da ti taj ne pokaze validan papir da je dao te pare??? I oko kamata ne zelim da pricam jer ja to ne znam.
Sto se tice ovog prvenstva ja sam vjeciti optimista ali i neko ko relano gleda stvari a te stvari kazu da je Sarajevo iz godine u godinu sve ozbiljnija i ozbiljnija ekipa i ako odu na +8 necemo ih sticci ni u mislima.
Ono sto ja bi volio da vidim u klubu za koge navijamo je da se ima isti tretman prema svakome i samo postoji jedna trenerska legneda u Zelji a to je Ivica Osim kojem ovim budem zelim dobro zdravlje. Zasto bi se Amarau tolerisalo ono sto se ne tolerise ni jednom treneru??? Zasto Amar nikada ne preuzme dio krivice na sebe?? Zato sto je arogantan i ponavljam da ga ja znam jos od osnovne skole. On uporno pokusava glumiti Ivicu ali ne ide jer ivica je trenercina a Amar je trener. Zato na dusu Amaru ne bi isla "pojacanja" ove godine jer ja ne vidjeh da je iko pojacanje. Ni trener amater ne bi usao u prvensto sa jednim krilom nego bi doveo makar bilo kakve a ne ko Pape stavio momka da pokriva citavu stranu a prividno mu prislonio Mujezinovica. Na drugoj ista stvar i zalozis Blazevica da mu poslije utakmice navijaci jebu sve a decko se trudio da pokriva citavu desnu stranu ko mahnit. Dotle ti jedino krilo drzis na klupi jer si u fazonu da si veliki trener i najpametniji na svijetu. Cim je Veselinovic usao probio je par puta kao da ih nema i napravio par sansi. Dakle ono sto mene interesuje je da Amar ne bude ispred Zelje i da priznaje svoju krivicu a ne tovari je uvijek na ledja igraca.
Ne bih zaista da raspravljam koliko je ko dao Zelji jer nemam pravo na to ali sam siguran recimo da je Jusuf Sehovic puno vise dao za Zelju nego i jedan Osim jer je u sred rata radio sa novim talentima i izmedju ostalog pod jezivim uslovima stvorio najveceg igraca sa ovih prostora Edina Dzeku!
U svakom slucaju hvala ti na jednoj finoj komunikaciji i razmjenjivanju misljenja. Razlicita misljenja ne trebaju biti razlog ni da se mrzimo ni da se svadjamo pogotvo zatao sto sigurno klubu za kojeg navijamo zelimo SVE NAJBOLJE!

Hvala i tebi na iskrenoj i otvorenoj komunikaciji. Kada bi svi uvijek ovako razgovarali, na kraju se niko ne bi svađao. Evo pokušaću na neke stvari i odgovoriti, koliko znam, jer ne znam baš sve, ali znam dosta toga.

- Jesmo bili u dugovima prema Poreznoj upravi kad je Misimović došao, ali se taj dug redovno servisirao i postignut je dogovor da se na to ne plaća kamata. Porezna uprava skoro svima u državi izađe u susret. Jedno je dakle taj dug, a drugo novac koji je bio operativan i na raspolaganju. Pored Porezne uprave, bilo je još nekih potraživanja, ali najveće je bilo iz Vodovoda, gdje su ovi tvrdili da smo potrošili bruku vode koja je ustvari curila ispred stadiona. I sam znaš da su kod nas takve stvari moguće, zato je to na kraju i završilo na sudu. Kako je na kraju završeno i da li je završeno, to ne znam, ali znam sigurno da sud zasad nije presudio u korist Vodovoda.

- Strašna fula je bio sam Petrović. Tada smo imali neuporedivo bolji igrački kadar nego sada, pa nismo postigli ništa. U Štokholmu je čovjek igrao kao što je igrao s Radnikom neki dan protiv nas, pičkasto i uvijek isto. Svako ga je mogao skontati kako će igrati. Nakon što je opomenut za to, obećao je da će promijeniti neke stvari, ali je sve i dalje ostalo isto. Ogromna je fula bila što mu se produžio ugovor, i onda dao otkaz. Znaš i sam da se otkaz ne može dati nikome bez odštete, pa i u našoj banana državi jer neke stvari ipak funkcionišu. Kako je prošlo s Petrovićevim dugom, znamo svi na kraju.

- Odović nije nikakav trener, znamo to svi koji se malo razumijemo u fudbal. On je drag čovjek, ali je dozvolio da mu se petljaju u posao, i tu je fulio, pa je i ono malo znanja što je imao, prosuo u nepovrat. Sjećam se samo kad je urlao na Zajimovića bez ikakvog razloga iz utakmice u utakmicu. Momak na kraju ograjis'o jer ovaj ne prestaje da se dere na njega.

- Vranješ je igračina, tu nema spora, ali za nas nije davao ni približno toliko kao što sada daje za Borac. Meni je žao što je oanko ispalo, i mislim da se morao bolje iskoristiti, ali znamo ko je tada vladao Klubom. Poslije jednog od onih pet uzastopnih poraza, i njemu su odsjekli od plate. Hajde što su njemu, on je barem igrao, ali fiziotarapeut, doktor, rezervni golman, suspendovani igrači itd., da budu kažnjeni, to možda može u Megamiksu, ali u bilo kom fudbalskom klubu ne može jer su danas igrači zaštićeni.

- Atmosfera u Klubu tih mjeseci je bila katastrofalna, pogotovo među igračima. Ne kažem da je danas sjajna, ali barem niko ne razmišlja o tome hoće li sutra dobiti otkaz, a Misimović je upravo pokušao funkcionisati na principu straha. Amar između ostalog zbog toga nije htio da dođe jer nije htio da mu neko suspenduje igrača koji je možda njegov adut, a to se dešavalo svim trenerima tada.

- Što se tiče duga prema Amaru, bukvalno svi u Klubu znaju da taj dug postoji, i niko ga nije osporavao osim Misimovića. Problem je što se osporavala priznanica koju je potpisao i opečatio Šiljak jer Amar i on dođu nekakvi rođaci. Misimović je navodno molio Amara da dođe u Klub, ali da isti taj Klub tuži, pa da naprave nagodbu da se taj novac vrati. Amar je to i uradio, i ta tužba stoji u fioci, te je može u svakom trenutku ponovo pokrenuti, ali je Misimović tražio da se taj dug vraća kroz plate u narednim godinama, na šta Amar nije pristao jer je posudio cijelu cifru, i tako je htio i nazad. Amaru da su bitne pare, on ih ne bi ni dao, ali moramo priznati da se ne radi o malom iznosu. Dakle, zvao je čovjeka u Klub da dođe raditi, ali mu je osporavao dug, a kasnije i titule, te ga na klupskoj stranici u video klipu nazvao lopovom, rekavši kako "se FKŽ neće baviti nečasnim radnjama", te da zato nije postignut dogovor. I onda neko očekuje da ovaj dođe u Klub raditi za platu, pod njegovim uslovima, bez da mu se prizna dug, i da mu se osporava deset trofeja. Čak i kod nas je nemoguće kupiti deset trofeja, to i vrapci na grani znaju. To je bio i početak Senadovog kraja.

- Razlog zbog kog se Amaru gleda kroz prste više nego drugima su njegovih deset trofeja. To je najtrofejniji trener u 99 godina postojanja Kluba. Možemo se složiti da su mnogi dali mnogo za Klub, ali ne može se baš porediti neko ko je trenirao Edina Džeku kao pionira s nekim ko je donio deset trofeja u Klub i ko je doveo Newcastle na Koševo (ne zato jer Džeko nije bitan nego zato što su to dvije različite, neuporedive stvari). Znam, reći ćeš da je to bilo davno, i jeste, ali u oba svoja mandata je uzimao titule, pa i da sada na osvoji, mora se znati da je to zbog neuporedivo lošijih uslova u Klubu, a ne zato što je on loš trener. I sam gledaš fudbal, i znaš da su utakmice poput ove zadnje moguće. Nije Željo jedini koji izgubi od autsajdera, to se dešava svaki dan negdje u nekoj ligi. Istina je da se nama dešava prečesto.

- Amar jeste arogantan, to znamo svi, ali ga ljudi i takvog vole. Uzmi samo činjenicu da nijedan igrač nikad ništa o njemu nije rekao loše. To ti valjda dovoljno govori. To što je debeo, žvaljav, iritantan itd., to nije važno, a ovi Megamiksovi hemoroidi izađu poslije svakog poraza i nabijaju mu na nos sve živo, pa i to što je debeo.

- Pojačanja ove godine realno nisu pojačanja, i to je svakome jasno. To su nekakvi polovni igrači koje smo mogli priuštiti, a nismo mogli bolje jer su novci potrošeni na razne stvari. Trenutno smo u dugovima, ali daleko od toga da smo u najgoroj situaciji poslije rata. Bilo je mnogo gorih momenata, tako da ćemo preživjeti i ovaj. I sa tim polovnim igračima mi smo i dalje drugi, a možda od narednog kola i prvi na tabeli, nakon što odigramo zaostalu utakmicu. Sve dok se bore za vrh, sa ovakvim rosterom, uz ovakve uslove i atmosferu, ja ću biti zadovoljan i neću nikoga tjerati.

- Što se tiče nekih trenerskih detalja, meni se isto veoma često čini da vidim neku očiglednu fulu. Jbg, ljudi smo, svi griješe, pa tako i naši treneri, ali kad recimo Amar gurne Mustafu u prvi plan, a ovaj postigne pet golova, treba onda reći "izvukao si igrača niodakle", nakon što nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu i nakon što smo ga htjeli dati Slobodi džaba. Mnogo je puta tako napravio igrača, i praviće opet. To drugi treneri ne znaju.

Generalno, situacija je takva da se moramo strpiti i vidjeti šta će biti s ovom sezonom. Ako uspijemo doći do prvog mjesta, stvari će se početi brže rješavati jer ćemo brže doći i do para. Dogodine možemo očekivati stabilizaciju, brže servisiranje dugova, više para u budžetu, a uz malo sreće možda i bolju evropsku epizodu. Nažalost, u ove tri polovne sezone otkako je Amar ponovo tu nismo ni mogli očekivati previše. Prošle sezone su nam ukrali trofej, ove smo itekako još u igri. Sve se može stići, pa i osam ili jedanaest bodova, to je fudbal i nije se jednom desilo.

Što se Uprave tiče, ne treba previše očekivati od njih. To su ljudi koji su jedini htjeli da se prihvate posla u nikakvim uslovima i uz nikakve naknade. Bolje trenutno nemamo, a onog momenta kada se bolji pojave, ja ti garantujem da će se ovi sami povući jer i oni Želji samo žele dobro.

Klub se bodri i kada gubi, i kad su crni dani.
Didier

#83848 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

sime_cipol wrote: 21/09/2020 14:08 Tako svi mogu voditi klub.
Nema prodaje!
A daj mi objasni, ako se može ta ista zemlja višestruko iskoristiti i napraviti novac od nje, zašto je problem nešto uraditi s njom? Imamo drugi pomoćni teren, nije baš da ćemo ostati bez ičega, a mogu se treninzi negdje dalje daleko jeftinije održavati.

Nije međa jebote, pa da se tužakamo s komšijom po 20 godina i na kraju neko nekoga ubije zbog toga, nije mi jasno zašto su ljudi toliko osjetljivi na jedan teren koji nam je realno višak i koji se može mnogo bolje iskoristiti.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#83849 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ne znam sta niste razumjeli u tri riječi "nema prodaje zemlje"
Svi mogu voditi klub kad ima para i igrati se Pereza i menagera. #Misimović.
Babovinu neka krcme i prodaju, Zeljino neka ostave na miru.
Ne znas? Pomakni se.
Ne mozes? Pomakni se
Prodaja zemlje da bi se pokrili tekuci troškovi i nesto duga. :-)
Zamisli imas svoj stan, nabio si nekih dugova i fali ti malo para da bi se qrcio i onda odes i prodas ocev stan da bi to pokrio. Mislim smiješno. :-) zakoljes vola zbog kile mesa.
Sta za 10 godina? Sta je sljedeće na prodaju?

P.S. evo im rješenje, neka naprave da troškovi oko kluba budu 2 miliona, a viskom neka vraćaju dugove. Za 5 godina su na nuli.
To sam govorio i dok je Misimovic bio. Svedi dug na 0, da nemamo repove, pa onda ulazi u ekipu. On se kockao na sve (ekipu) ili nista. Na kraju nista.
avetinja

#83850 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Onda neka navijači prestanu vršiti pritisak za titulu i iskorak u Evropi. Hoćemo titulu, hoćemo rezultate u Evropi, a istovremeno se kasni po nekoliko plata zaposlenicima, 9-10 miliona duga. Najbolje je da navijači preuzmu klub, pošto oni znaju kako bez para imati uspjeh. A sa takvim stavom da se tjera svako ko misli drugačije smo i došli dovdje.
Post Reply