Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
512MB

#2426 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

Nije valjda da ste na Dodikovom fonu "razdruženje mirnim putem" :-)

NATO vježba "brzi odgovor" se inače organizira zbog ratoborne dijaspore :thumbup:
zposao

#2427 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

512MB wrote: 21/09/2020 16:36
sportman1 wrote: 21/09/2020 16:03 Sutra ce vam Hrvati proglasiti neku novu herceg-bosnu i pitam se sto cete onda?? Ratovati za Siroki i Ljubuski???

Inzka boli za Bosnu toliko da ju spomene jedanput godisnje.Covjek je tu kako bi sprijecio novi rat i nista vise.

Dodik svaki dan negira Dejton i niko nista.

Zapitajte se kakvi su to sve znaci i signali!
Naravno ratovati. Vojska Bosne i Hercegovine zajedno sa svojim NATO partnerima je dužna braniti svaki pedalj države, to nalaže i sam ustav.
Šro su ovi iz Minhen bojne brzopotezni kad treba ratovati :mrgreen:
Kolinda

#2428 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda »

Mi smo na fonu mirnog suživota, da svaki narod bira svoje ljude koji će ih predstavljati na mjestima gdje DMS kaže, također i US BiH te da vodimo ovu zemlju u mirnije vode...to što bi ovi iz udobnosti fotelja na zapadu ratovali evo dao sam prijedlog gdje i s kojim oružjem, ako bi im bilo previše stresno mogu na "pap ji" (ako sam dobro napisao) ili nekoj sličnoj platformi organizirati rat....
Miloduh

#2429 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Miloduh »

zposao wrote: 21/09/2020 16:48Šro su ovi iz Minhen bojne brzopotezni kad treba ratovati :mrgreen:
Takvi su najbolji zna Mihajlo Ulemek.

Nikola Testa

#2430 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Nikola Testa »

Kolinda wrote: 21/09/2020 16:51 Mi smo na fonu mirnog suživota, da svaki narod bira svoje ljude koji će ih predstavljati na mjestima gdje DMS kaže, također i US BiH te da vodimo ovu zemlju u mirnije vode...to što bi ovi iz udobnosti fotelja na zapadu ratovali evo dao sam prijedlog gdje i s kojim oružjem, ako bi im bilo previše stresno mogu na "pap ji" (ako sam dobro napisao) ili nekoj sličnoj platformi organizirati rat....
Ja nisam u udobnoj fotelji, nije mi do rata, živim u BiH, nikad je nisam napustio duže od par mjeseci, tako da tvoje umanjivanje značaja trenutnog momenta, floskulama o dijaspori, je gore od pozivanje na rat. Jer ovaj sto poziva na rat, ako je uopšte dijasporac, je makar iskren u tome a ti reletivizujes situaciju, kao da mi ovdje pričamo o promjeni vlasti u nekom zaseoku a ne o temeljnom odnosu snaga u BiH koji nije jasno definisan i koji može biti zacementiran ili biti promjenjen u potpunosti za narednih par decenija a mozda i vise.
512MB

#2431 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

Kolinda wrote: 21/09/2020 16:51 Mi smo na fonu mirnog suživota, da svaki narod bira svoje ljude koji će ih predstavljati na mjestima gdje DMS kaže, također i US BiH te da vodimo ovu zemlju u mirnije vode...to što bi ovi iz udobnosti fotelja na zapadu ratovali evo dao sam prijedlog gdje i s kojim oružjem, ako bi im bilo previše stresno mogu na "pap ji" (ako sam dobro napisao) ili nekoj sličnoj platformi organizirati rat....
Naravno, sve u skladu sa DMS i evropskim integracijama :thumbup:
Miloduh

#2432 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Miloduh »

Jozo konta da ce mu neko dati Herceg-Bosnu bez puske. Valjda Bakir ili Sebija ili ko li vec? :lol:
Milenkov buraz

#2433 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Milenkov buraz »

Vidi, momci iz dijaspore možda jesu malo drčni ali kada onaj UZP mazlum Ljubić poziva na saomoproglašenje jbg. uzeo bih i ja pušku a nisam iz dijaspore. Nema tu ništa čudno, Ljubić i dio onih koji prizivaju kojekakve autonomije i odcjepljenja ako dođe do toga dobit će to što traže. Slažem se, treba se ostaviti gluposti na svim stranam i voditi zemlju u mirnije vode.
mO k3

#2434 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by mO k3 »

512MB wrote: 21/09/2020 16:59
Naravno, sve u skladu sa DMS i evropskim integracijama :thumbup:
Sve po Ustavu Bosne i Hercegovine :)
Nikola Testa

#2435 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Nikola Testa »

Suzivot je najgluplja riječ ikad izmišljena, nama treba pravda a ne beznačajna, nejasna i prazna riječ kao Suzivot. Suzivota ima i u Srebrenici, Mostaru, Stocu, Jablanici, Prijedoru, ima li pravde?
mO k3

#2436 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by mO k3 »

Nikola Testa wrote: 21/09/2020 17:06 Suzivot je najgluplja riječ ikad izmišljena, nama treba pravda a ne beznačajna, nejasna i prazna riječ kao Suzivot. Suzivota ima i u Srebrenici, Mostaru, Stocu, Jablanici, Prijedoru, ima li pravde?
Daj ti narodu pravnu državu gdje će svaki gradjanima ove zemlje moći da se osjeća slobodno , daj mu i posao , zdravstveno osiguranje i vidjeces suživota boli će mehu ona stvar jeli pored njega Ante ili milorad živi
detroit-mercy

#2437 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by detroit-mercy »

sportman1 wrote: 21/09/2020 16:03 Sutra ce vam Hrvati proglasiti neku novu herceg-bosnu i pitam se sto cete onda?? Ratovati za Siroki i Ljubuski???

Inzka boli za Bosnu toliko da ju spomene jedanput godisnje.Covjek je tu kako bi sprijecio novi rat i nista vise.

Dodik svaki dan negira Dejton i niko nista.

Zapitajte se kakvi su to sve znaci i signali!
A rat se sprecava tako sto se ne dira u teritorijalni ustroj koji je potpisan u Daytonu ili ti mislis da se prepakivanje moze odraditi parcijalno.
Kolinda

#2438 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda »

Evo ga, znači i domaći bi puške u ruke, nego baš me zanima koliko ih je prošlo obuku u nekoj vojsci da bi ovako bili drčni....

Djeco moja, manite se ćorava posla, pojma vi nemate što je rat i što nosi sa sobom...molite Boga/Alaha da sve zajedno prođe s mirom i da naša djeca ako smo već mi "popušili" žive u normalnom svijetu...
512MB

#2439 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by 512MB »

Al kako se samo ibrete kad ih se podsjeti na to da je Vojska BiH (zajedno sa NATO partnerima kao USA, Njemačkom ili Turskom) dužna braniti suverenitet i teritorijalni integritet države, a to se jelte ne radi paintball kuglicama :)

Tek sad svjesni da je BiH punopravna članica UNa? Takav grah pao :thumbup:
Kolinda

#2440 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda »

512MB wrote: 21/09/2020 17:29 Al kako se samo ibrete kad ih se podsjeti na to da je Vojska BiH (zajedno sa NATO partnerima kao USA, Njemačkom ili Turskom) dužna braniti suverenitet i teritorijalni integritet države, a to se jelte ne radi paintball kuglicama :)

Tek sad svjesni da je BiH punopravna članica UNa? Takav grah pao :thumbup:
Šta ti trabuljaš živ bio :-) šta si se skačio rata Bog te pomogao....svašta i tipkovnica trpi :-)
Miloduh

#2441 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Miloduh »

Ali sta kaze ne znate vi sta je rat. :pisnuo:

Govori lik iz Zapadne Hercegovine, koja rata nije vidjela. :pisnuo:
Maraschino

#2442 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Maraschino »

Miloduh wrote: 21/09/2020 17:58 Ali sta kaze ne znate vi sta je rat. :pisnuo:

Kako nije vidjela, opljackali su sve sto nije naoruzano.
spreca

#2443 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Maraschino wrote: 21/09/2020 19:00
Miloduh wrote: 21/09/2020 17:58 Ali sta kaze ne znate vi sta je rat. :pisnuo:

Kako nije vidjela, opljackali su sve sto nije naoruzano.
Trebalo je onolike kamione istovariti i prevesti kariolama
Kolinda

#2444 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda »

Novak20 wrote: 21/09/2020 10:28
Kolinda wrote: 21/09/2020 09:35 Mene zanima jedan zaokret kod medija a da ne pričam kod raznih veleposlanika, VP i ostalih tutora...
Što se dogodilo sa "batinom" zvanom antidejtonsko djelovanje, pod tim sloganom su smijenjene stotine dužnosnika...
Tko trenutno najviše podriva DMS, Komšić javno izriče da konstitutivnost ne treba postojati, Bakir prijeti izborom "Bošnjaka" na hrvatske pozicije, Hebibović prijeti šaketanjem prvo Hrvata pa onda Srba itd.a sve to zajedno je antidejtonsko djelovanje, gdje su mediji? Gdje su veleposlanici? Gdje je VP? Zašto se ni jedan medij nije oglasi na prijetnje savjetnika ŽK koje je javno iznio?
Kada je netko decenijama subjektivan prema političkim faktorima u BiH onda od njega ne treba očekivati promjenu ponašanja. Isto tako, promjene ne treba očekivati od medija koji narod hrane iluzijama koje nakaradnim elitama omogućavaju o(p)stanak na vlasti. Ni narod se baš lako ne trijezni kada se godinama filuje istim pričama.

Prema tome, treba gledati u se i u svoje kljuse i pokušati mijenjati stanje.

Milanović je dobro rekao u intervjuu za HRT da u BiH kolo vode miševi i voluharice misleći na veleposlanike i savjetnike :lol: ali ono što mene kopka je zašto se o aktualnim događajima ne oglašava provjereni prijatelj Komšića i bošnjačke politike, Mesić.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... u-15020334

Evo ga prijatelju... :lol:
horkesh

#2445 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by horkesh »

Ova posjeta služi samo da se iritira ostatak Predsjedništva BiH i da mu se napakosti, i nije sigurno ni dobrosusjedska ni prijateljska gesta!!!
Ona ne služi ni poboljšanju teško narušenih odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske nego te odnose pretvara u neprijateljske!
Našim suprotstavljenin, posvađanim i zaraćenim stranama u Bosni i Hercegovini, stvarno nije potrebna ničija pomoć sa strane da bi bili u još gorim odnosima!
Oni su dovolji sami sebi!
...
Jasno je , ili bi moralo biti jasno, da se ovakvim postupcima neće riješiti niti jedno otvoreno pitanje u Bosni i Hercegovini a pogotovo niti jedno otvoreno pitanje u odnosima Republike Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom.
Položaj Hrvata u BiH, u ovakvim odnosima i sa ovakvim zaštitnicima sigurno se neće popraviti!!!
Teško onom koga drugi hrani i narodu koga Dodik brani !!!
Milenkov buraz

#2446 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Milenkov buraz »

Kolinda wrote: 21/09/2020 17:24 Evo ga, znači i domaći bi puške u ruke, nego baš me zanima koliko ih je prošlo obuku u nekoj vojsci da bi ovako bili drčni....

Djeco moja, manite se ćorava posla, pojma vi nemate što je rat i što nosi sa sobom...molite Boga/Alaha da sve zajedno prođe s mirom i da naša djeca ako smo već mi "popušili" žive u normalnom svijetu...
1992. sa 17. godina bez dana vojne obuke bio u vojsci. Naravno, ostavimo se gluposti, razgovarajmo u miru 1000 godina. takve geste kao Ljubića sigurno ne vode ka miru.
Nikola Testa

#2447 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Nikola Testa »

Neki dan kuka Majkićka da OSBiH imaju više oficira nego vojnika, izgleda ovi naši i nisu toliki tokmaci.
Nikola Testa

#2448 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Nikola Testa »

Image

Nudili su manje od ovog, govoreći da trebamo biti sretni ako i toliko dobijemo, sad se hvataju za Izborni zakon jer ništa nisu naučili, potcjenjivanje je konstanta hrvatske politike u BiH.
Milenkov buraz

#2449 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Milenkov buraz »

Nikola Testa wrote: 21/09/2020 20:10 Image

Nudili su manje od ovog, govoreći da trebamo biti sretni ako i toliko dobijemo, sad se hvataju za Izborni zakon jer ništa nisu naučili, potcjenjivanje je konstanta hrvatske politike u BiH.
:thumbup:

P.S u tim "Bog i Hrvati" glavama je i dalje da smo u ravni izbjeglica iz Sirije koje u šatorima mogu prebijati i vucati kako im se digne.
L u c i f e r

#2450 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by L u c i f e r »

Sto su se ove nacionalne manjine nesta uskurcile ccc...

:sinbad:
Locked