Otisao je bez povratka i nemoze ti odgovoritiMiloduh wrote: ↑15/09/2020 10:26Najava uništenja BiH Hrvata dogodila se na Sastanku u Karađorđevu 25.3.1991.
Tada vam ti isti Srbi, koji su kako ti kazes: "zapoceli rat u Jugoslaviji s okupacijom albanskih funkcija" nisu bili problem.![]()
Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- spreca
#1926 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
- black
#1927 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
https://www.bugojno-danas.info/feena-ra ... O_GccOJlhYŠkobo Habu wrote: ↑15/09/2020 08:53 Neki dan sam o istom ovome slučaju čitao iz ugla Tvrtka Milovića. Sasvim druga priča. Nigdje prijetnji, fizičkog obračuna i hajke po FB-u.
Uglavnom - Topićev kruminal u "Napretku", Komšićevi Hrvati, Cikotić i Mlaćo, pogromaštvo najgore vrste.
U hrvatskim medijima, bliskim HDZ, te svim onim na mentalnoj frekvenciji jednog Milovića, Bugojno je školski primjer etničkog čišćenja nad Hrvatima Srednje Bosne. Ubistvo preko dvadeset zarobljenih Hrvata od strane A BiH je najgori primjer ratnog zločina.
Ako uzmemo da je sve to tako kako tvrdi Milović i slični njemu, postavlja se, logično, pitanje šta je to sa drugom stranom u Bugojnom - bošnjačkom?
Zašto se hrvatski mediji samo bave onim što se dešavalo na stadionu "Iskre", a nikada ne spominju masakar koji je počinjen u Vrbanji nad bošnjačkim civilima? Ko je naredio da se oni smaknu? Ko je započeo krvavi pir po bugojanskoj opštini i zašto je su to, kada je riječ o Bugojnu, bitniji nedužni hrvatski civili od bošnjačkih?
Ovakav diskurs nije samo Milovićev, već i Lujanovićke i sličnih njima koji se bave zločinima A BiH, dok one koje je počinio HVO - za njih ne postoje?
Jeste li možda pročitali da je Tvrtko pisao na temu matičnog mu Kiseljaka i tamošnjih zločina koje su počinili Como i Firga - Maturice i Apostoli?
Uglavnom o Kiseljaku se piše u superlativima, iako je, to treba znati, prva džamija koja je zapaljena i imovina Bošnjaka koja je devastirana i opljačkana upravo je u tom gradu. Još u ljeto 1992. godine.
https://www.klix.ba/vijesti/bugojanac-p ... /200914125Bugojanac preko noći postao "neprijatelj Hrvata" nakon što je HDZ-ovcu zabranio ulaz u kafić
-
Miloduh
#1928 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Mate Boban: "Ah to Bugojno, Bugojno! Ne znam što bih rekao. Nisam računao da će se to tako dogoditi. Ja sam bio zamislio da ćemo istjerati Muslimane, neka nekamo odu, što će oni u Bugojnu, ali eto, dogodilo se obratno. Oni su mislili živjeti zajedno, ali to meni nikako nije odgovaralo, vojnički smo pobijeđeni i sada imamo to što imamo. Ima tamo nešto zatvorenika i civila koji nisu mogli pobjeći. Zatvorenike ćemo zamijeniti, a ti civili i nisu neki Hrvati, to su Jugoslaveni, pa kad žele biti tamo, neka ih."
- (10. listopada 1993.)
Znaci, zatvorenici se vratili u Bugojno da lijepe propagandne plakate u kafanama Jugoslavena.
- (10. listopada 1993.)
Znaci, zatvorenici se vratili u Bugojno da lijepe propagandne plakate u kafanama Jugoslavena.
-
Novak20
#1929 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pisano 1993, objavljeno 2019., Optužnica protiv Mate Bobana iz Hercegovine od Fra Janka Ljubosa.Miloduh wrote: ↑15/09/2020 16:41 Mate Boban: "Ah to Bugojno, Bugojno! Ne znam što bih rekao. Nisam računao da će se to tako dogoditi. Ja sam bio zamislio da ćemo istjerati Muslimane, neka nekamo odu, što će oni u Bugojnu, ali eto, dogodilo se obratno. Oni su mislili živjeti zajedno, ali to meni nikako nije odgovaralo, vojnički smo pobijeđeni i sada imamo to što imamo. Ima tamo nešto zatvorenika i civila koji nisu mogli pobjeći. Zatvorenike ćemo zamijeniti, a ti civili i nisu neki Hrvati, to su Jugoslaveni, pa kad žele biti tamo, neka ih."
- (10. listopada 1993.)
Znaci, zatvorenici se vratili u Bugojno da lijepe propagandne plakate u kafanama Jugoslavena.![]()
http://ivanlovrenovic.com/clanci/bosna- ... ercegovine
Nego, proteklo je 27 godina od tih nesretnih vremena od kojih ne možemo krenuti naprijed niti se vratiti nazad da bilo što ispravimo osim da greške ne ponavljamo. Ni ja ne bih dao da mi netko na izlog lijepi plakate ili da ugrožava posao.
p.s.
Latinsko ime Miloduha (Hyssopus officinalis) odnosno roda Hyssopus potječe od grčkih riječi hys (svinja) i ops (lice).
-
cimara
#1930 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Kada će Dragan Čović doći na godišnjicu oslobađanja Bugojna od HVO terorista?Kažem ja tebi, a ti meni nevjeruješ,ugledaj se na Milorada Pupovca koji je došao u Knin na obljetnicu Oluje i time pokazao da svi Srbi iz Hrvatske nisu izdajice.Jbg,ti si odlučio ipak biti LintaNovak20 wrote: ↑15/09/2020 23:26Pisano 1993, objavljeno 2019., Optužnica protiv Mate Bobana iz Hercegovine od Fra Janka Ljubosa.Miloduh wrote: ↑15/09/2020 16:41 Mate Boban: "Ah to Bugojno, Bugojno! Ne znam što bih rekao. Nisam računao da će se to tako dogoditi. Ja sam bio zamislio da ćemo istjerati Muslimane, neka nekamo odu, što će oni u Bugojnu, ali eto, dogodilo se obratno. Oni su mislili živjeti zajedno, ali to meni nikako nije odgovaralo, vojnički smo pobijeđeni i sada imamo to što imamo. Ima tamo nešto zatvorenika i civila koji nisu mogli pobjeći. Zatvorenike ćemo zamijeniti, a ti civili i nisu neki Hrvati, to su Jugoslaveni, pa kad žele biti tamo, neka ih."
- (10. listopada 1993.)
Znaci, zatvorenici se vratili u Bugojno da lijepe propagandne plakate u kafanama Jugoslavena.![]()
![]()
http://ivanlovrenovic.com/clanci/bosna- ... ercegovine
Nego, proteklo je 27 godina od tih nesretnih vremena od kojih ne možemo krenuti naprijed niti se vratiti nazad da bilo što ispravimo osim da greške ne ponavljamo. Ni ja ne bih dao da mi netko na izlog lijepi plakate ili da ugrožava posao.
p.s.
Latinsko ime Miloduha (Hyssopus officinalis) odnosno roda Hyssopus potječe od grčkih riječi hys (svinja) i ops (lice).![]()
- horkesh
-
Miloduh
#1932 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Da, Miroslav Zelić i HVIDRA ne mogu krenuti naprijed od tih nesretnih vremena, vraćaju se nazad i ponavljaju greške.Novak20 wrote: ↑15/09/2020 23:26Nego, proteklo je 27 godina od tih nesretnih vremena od kojih ne možemo krenuti naprijed niti se vratiti nazad da bilo što ispravimo osim da greške ne ponavljamo. Ni ja ne bih dao da mi netko na izlog lijepi plakate ili da ugrožava posao.
p.s.
Latinsko ime Miloduha (Hyssopus officinalis) odnosno roda Hyssopus potječe od grčkih riječi hys (svinja) i ops (lice).
p.s.
U književnome jeziku miloduh je prijatan miris:
http://hjp.znanje.hr/index.php?show=sea ... e1puWhU%3D
-
Miloduh
- SaraFina
#1934 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pazi ti ovog hinjaluka. Plenki u Mostar, pa Dodik u Zegej.
A smeta im u HR 436 Srba koji su ostali od ono pola milijuna nakon Oluje.
A u BiH saveznici.
Biće opet „Braćo Bošnjaci ne birajte nam DN i Komšića“
DN je prioritet 2022. a sad izbori u Mostaru.
A u BiH saveznici.
DN je prioritet 2022. a sad izbori u Mostaru.
Dodik u srijedu u Zagrebu
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boraviće sutra u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.
Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16.00 časova, a sa Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.
Prethodno, srpski član Predsjedništva sastaće se u 14.00 časova sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.
- spreca
#1935 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ziv je dogovor Tudjman -Milosevic ,nisu se oni odrekli svojih ambicija u BiH,zlocinacka politika se nastavlja,sledeca podvala je vucicev shengen,kakve imamo susjede i komsije dobro se mi sa time i nosimoSaraFina wrote: ↑16/09/2020 08:43 Pazi ti ovog hinjaluka. Plenki u Mostar, pa Dodik u Zegej.![]()
A u BiH saveznici.![]()
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boraviće sutra u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.
Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16.00 časova, a sa Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.
Prethodno, srpski član Predsjedništva sastaće se u 14.00 časova sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.
- SaraFina
#1936 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
spreca wrote: ↑16/09/2020 08:48Ziv je dogovor Tudjman -Milosevic ,nisu se oni odrekli svojih ambicija u BiH,zlocinacka politika se nastavlja,sledeca podvala je vucicev shengen,kakve imamo susjede i komsije dobro se mi sa time i nosimoSaraFina wrote: ↑16/09/2020 08:43 Pazi ti ovog hinjaluka. Plenki u Mostar, pa Dodik u Zegej.![]()
A u BiH saveznici.![]()
Samo DN uzeti i kraj priče. A sad na izbore u Mostaru neka se registrira Konjic i Jablanica.
Platiće ovo šurovanje. Debelo i Plenki i Zoki. Pazi ti susjeda i dobrocudnog Milančeta
Pa ovo ne smije proći nekaznjeno.
Last edited by SaraFina on 16/09/2020 08:54, edited 1 time in total.
-
Škobo Habu
#1937 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Dosta zanimljiva izjava u kontekstu svega onoga o Bugojnu što pišu Mlakić, Milović, Lujanović itd.Miloduh wrote: ↑15/09/2020 16:41 Mate Boban: "Ah to Bugojno, Bugojno! Ne znam što bih rekao. Nisam računao da će se to tako dogoditi. Ja sam bio zamislio da ćemo istjerati Muslimane, neka nekamo odu, što će oni u Bugojnu, ali eto, dogodilo se obratno. Oni su mislili živjeti zajedno, ali to meni nikako nije odgovaralo, vojnički smo pobijeđeni i sada imamo to što imamo. Ima tamo nešto zatvorenika i civila koji nisu mogli pobjeći. Zatvorenike ćemo zamijeniti, a ti civili i nisu neki Hrvati, to su Jugoslaveni, pa kad žele biti tamo, neka ih."
- (10. listopada 1993.)
Može l' izvor?
- SaraFina
#1938 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Škobo Habu wrote: ↑16/09/2020 08:54Dosta zanimljiva izjava u kontekstu svega onoga o Bugojnu što pišu Mlakić, Milović, Lujanović itd.Miloduh wrote: ↑15/09/2020 16:41 Mate Boban: "Ah to Bugojno, Bugojno! Ne znam što bih rekao. Nisam računao da će se to tako dogoditi. Ja sam bio zamislio da ćemo istjerati Muslimane, neka nekamo odu, što će oni u Bugojnu, ali eto, dogodilo se obratno. Oni su mislili živjeti zajedno, ali to meni nikako nije odgovaralo, vojnički smo pobijeđeni i sada imamo to što imamo. Ima tamo nešto zatvorenika i civila koji nisu mogli pobjeći. Zatvorenike ćemo zamijeniti, a ti civili i nisu neki Hrvati, to su Jugoslaveni, pa kad žele biti tamo, neka ih."
- (10. listopada 1993.)
Može l' izvor?
[/http://ivanlovrenovic.com/clanci/bosna- ... ercegovine
- SaraFina
- 512MB
#1940 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Zašto ste vas dvoje toliko sigurni da je DN22 gotova priča?SaraFina wrote: ↑16/09/2020 08:52
Samo DN uzeti i kraj priče. A sad na izbore u Mostaru neka se registrira Konjic i Jablanica.
Platiće ovo šurovanje. Debelo i Plenki i Zoki. Pazi ti susjeda i dobrocudnog Milančeta
Pa ovo ne smije proći nekaznjeno.
I da, neće platiti ništa ni Plenki, ni Zoki ni Dodik, sutra su Bake i Dzaferović već zaboravili šta su danas uveliko najavljivali i prijetili. Da proBiH politika ima neku diplomaciju pa hajd, al svi znamo da od tog nema ništa...
- SaraFina
#1941 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pa gdje ja kazem da ce platiti Plenki i Milanče? Platiće Čovke i HDZ. Naravno da će pasti DN. I ne Bakiru nego ljevici.A otkriveno šuruje HR politički vrh sa velikosrpskom politikom.512MB wrote: ↑16/09/2020 09:12Zašto ste vas dvoje toliko sigurni da je DN22 gotova priča?
I da, neće platiti ništa ni Plenki, ni Zoki ni Dodik, sutra su Bake i Dzaferović već zaboravili šta su danas uveliko najavljivali i prijetili. Da proBiH politika ima neku diplomaciju pa hajd, al svi znamo da od tog nema ništa...
-
Škobo Habu
#1942 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Mislio sam da je riječ o izjavi Mate Bobana. Očigledno da nije.
- SaraFina
#1943 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ma to je ovo. Drugdje nisam našla.
A povodom Dodikove privatne posjete Zegeju.

-
Škobo Habu
#1944 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Diže se mnogo buke oko ničega.512MB wrote: ↑16/09/2020 09:12
Zašto ste vas dvoje toliko sigurni da je DN22 gotova priča?
Dodik je odavno izgubio kompas što se tiče politike koju vodi. Samo prije par sedmica je vodio šou od obilježavanja progona krajiških Srba u kojem se Hrvatska spominjala u kontekstu NDH.
Sutra ga već možemo vidjeti sa Plenkovićem i Milanovićem kako priča drugu priču. Bori se za jednakopravnost Hrvata.
No, ono što je evidentno - proBiH politika je u defanzivi, spala na tokmake tipa Džaferovića, Turkovićke i impotentnog Izetbegovića.
- 512MB
#1945 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
To je to šta meni smeta, uvjek nešto na hinjaka i nikad među rogove. Ovaj diplomatski skandal mora također imati i diplomatske poslijedice prema HR. Al za to odgovorni trebaju imati mrvicu odgovornosti, muda i stav, šta Dzaferbeg i Bake nemaju...
- SaraFina
#1946 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Škobo Habu wrote: ↑16/09/2020 09:37Diže se mnogo buke oko ničega.512MB wrote: ↑16/09/2020 09:12
Zašto ste vas dvoje toliko sigurni da je DN22 gotova priča?
Dodik je odavno izgubio kompas što se tiče politike koju vodi. Samo prije par sedmica je vodio šou od obilježavanja progona krajiških Srba u kojem se Hrvatska spominjala u kontekstu NDH.
Sutra ga već možemo vidjeti sa Plenkovićem i Milanovićem kako priča drugu priču. Bori se za jednakopravnost Hrvata.![]()
No, ono što je evidentno - proBiH politika je u defanzivi, spala na tokmake tipa Džaferovića, Turkovićke i impotentnog Izetbegovića.
Gori je Hr vrh u cijeloj priči. Što zaobilazi institucije BiH po drugi put. Privatna posjeta Plenkija Mostaru, sad Dodikova Zegeju.
Zovi ambasadora HR.
Last edited by SaraFina on 16/09/2020 09:44, edited 1 time in total.
- SaraFina
#1947 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pa mora. Ali trazili ste gledajte. Mogao je Zvizdić biti na mjestu Dzaferbega.. Ali moramo mi za Mirsu glasati..
-
Hafis
#1948 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Treba pod hitno registrirati sto više dokonih Bosnjaka-volontera iz Jablanice i Konjica u Mostar, ako treba platit im troskove CIPS-a i dati barem po cvaju stimulacije... i onda nek se jebu juzni srbi ili vec kamo im tepate ovdje.
Sarafina, otvaraj racun da dijaspora moze uplacivati za provedbu te plemenite ideje...ili idi praviti bamiju na kiselo.
Sarafina, otvaraj racun da dijaspora moze uplacivati za provedbu te plemenite ideje...ili idi praviti bamiju na kiselo.
-
Škobo Habu
#1949 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Niko Dodiku ne može zabraniti da ide u privatne posjete. O karakterima takvih se da raspravljati.
Suština je u tome da njegovi stavovi ne odražavaju stavove Presjedništva BiH.
Plenković je, koliko znam, dolazio u BiH radi ustoličenja novog biskupa u Hercegovini.
Suština je u tome da njegovi stavovi ne odražavaju stavove Presjedništva BiH.
Plenković je, koliko znam, dolazio u BiH radi ustoličenja novog biskupa u Hercegovini.
-
Novak20
#1950 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Vrijeme je da se stvari u političkim odnosima Hrvata i Bošnjaka počnu raspetljavati. Svako odugovlačenje je čista politička i ekonomska šteta za BiH, narode i pojedince.
Komšić je bio odličan katalizator u ovim odnosima. Čudi me da se ne oglašava povodom posjete Dodika Zagrebu i ovih razgovora Izetbegović-Čović.
Možda mu Bakir skine brnjicu poslije sastanka.
https://hms.ba/covic-i-izetbegovic-dana ... og-zakona/
Komšić je bio odličan katalizator u ovim odnosima. Čudi me da se ne oglašava povodom posjete Dodika Zagrebu i ovih razgovora Izetbegović-Čović.
Možda mu Bakir skine brnjicu poslije sastanka.
https://hms.ba/covic-i-izetbegovic-dana ... og-zakona/
Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA i Bakir Izetbegović danas će u Sarajevu održati sastanak, kao svojevrsni uvod u početak pregovaračkog procesa između dvije stranke o izmjenama Izbornog zakona BiH.
Dvojica lidera na to su se, podsjetimo, obavezala u Mostaru 17. lipnja, kada su u prisustvu specijalnog predstavnika EU Johana Sattlera, veleposlanika SAD u BiH Erica Nelsona Eric, britanskog veleposlanika u BiH Matthewa Fielda, visokog predstavnika Valentina Inzka i šefice Misije OSCE-a u BiH Kavalec Kathleen, uz implementaciju presude Ustavnog suda za Mostar, potpisali i „Politički sporazum o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH”.